|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
29.11.2012 11:37:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ronja...
29.11.2012 12:07:11   
ronja
Haha, si štejem v čast, da si še za po tistem, ko si videla, kako zgleda naše kaotično stanovanje po takem projekutuser posted image .

Recept: cca 100 g moke na 1 veliko jajce - če je presuho, dodaš še malo jajc ali vode, če je premokro, še malo moke. Jaz ga delam v multipraktiku, ker je tako manj packanja in hitreje narejeno - ljenčina pač:D. Dam navaden nastavek za sekljanje in potem to multipraktik (ki ga moraš vmes držat, da ne skače po pultu) lepo zgnete, da se sprime v eno kepo, ki jo meče sem pa tja. To naj počne kaki 2 minuti (predolgo ne smeš pustit, da ti mašina ne gre, premalo pa tudi ni ok). Zdaj pusti testo lepo v posodi, da se ne izsuši, samo mir daj, pa si pejt pripravit vse ostalo, kar rabiš: valjar, nekaj za rezat testo (priporočam uno plastično lopatko, ker se z njo tamali ne morejo glih oklat:D, mašicno za valjanje, moko, počisti pult, pokliči otroke, če niso že prej prišli vohat, kaj ropotauser posted image ... Spij kozarec vode, ker ga potem nekaj časa ne boš mogla, ker ti bojo mali skakali pod nogami in probali prevrnit posodo z moko (trust me on this oneuser posted image ). To bo itak trajalo kakih 10 -15 minut (skup s pripravo mulcev - roke umit, rokave zavihat, predpasnike gor, stole primaknit itd...) Če imaš čas, komot narediš testo že prej, lahko stoji, oz. je fajn da bi stalo pol ure do uro, samo meni to navadno ne rata.

Ok, maš testo, maš vse pripravljeno, naročiš malima, da naj pomokata pult (to je žur:), ti pa zdaj vzameš testo ven iz posode (nujno TI, ker je v posodi še nož, rezilo!, se spomniš?;)), ga rahlo pregneteš, razdeliš na dele in daš vsakemu mulcu enega, da bosta preživela, da se boš tudi ti s svojim lahko v miru ukvarjala;). OK, mulca happy. Zvaljaš svoj del (če se ti ne da valjat, lahko tudi samo z roko pritisneš, samo tamali bolj uživajo, če je valjar na mizi;), ga pomokaš po obeh straneh in spustiš skozi mašinco na stonji ena (najdebelejši). Če je pomokan preveč, potem mašina ne bo zagrabla testa, če bo premalo, se ti bo pa lepilo (poskus in napaka;). Prepogneš, zvaljaš še 1x in to ene 3-4x ponoviš na tadebeli stopnji. Lahko greš sicer takoj na tanjšo, če se ti mudi, ampak rata pa boljše, manj skače test skupaj, bolj je enakomerno, če boš parkrat čez 1ko spustila. Potem greš na 2ko. Tu ti ni treba tolikokrat dat čez. Kadar vidiš, da se začne testo čudno obnašat, ga lahko še 1x čez isto debelino spustiš (prepognjenega, seveda). če je premokro, daj vmes malo moke, se bo vkomponirala not. POtem tako dalje, dokler ne dobiš zaželjene debeline (odvisno, kaj boš delala). Aja, seveda ni treba omenjat, da čim boš ti hotla spustit svoj del skozi mašinco, bosta mulca svoja kosa spustila (to je bilo samo da si mela vmes mir;), pa bo en vrtel ročico, drugi bo pa testo not tlačil ali ven vlekel in to bo verjetno vso zadevo precej zakompliciralo, ampak kaj si si pa zmislila dva mulcauser posted image , ne mene grdo gledatuser posted image

Kar se tiče sušenja: lahko jih posušiš na zraku (najlažje na radiatorju) in spraviš, ja. Lahko jih tudi takoj v krop vržeš. Pravijo sicer, da je boljše, če vsaj pol urce odstojijo prej, da ratajo malo bolj kompaktne, samo mi navadno nimamo časa in letijo takoj iz mašince v vrelo vodo. Torej glih ful kiksnit ne moerš;). Če jih sušiš v gnezdih, jih je fajn mal pomokat, da se ne sprimejo. Če jih boš takoj v vodo vrgla, pa ne preveč mokat, ker potem bo voda cela motna in kot veš, to ni glih fajn za taprave testnine.

A sem še kaj spregledala? Sicer pa maš tajming - glih danes me lubi sprašuje, kaj bomo jedli, pa rečem, da bi lahko domače testenineuser posted image . No, je rekel, da mu znam pognat kri po žilah, hehe. Ja, mal sva usekana na domače testenine, probajte, pa boste videli, zakajuser posted image

še kej?
Sem pa ravno včeraj dobila jedilne barve v pasti, lubi častil, drago ko žafran, čeprav je bil 10% popust... Ampak sem zdaj za en čas preskrbljena. Pa slano testo je res zakon, pa še čez stiskalnico lažje gre:).

Ok, grem, ker so francoski rogljički z marelično marmelado pečeni (niso domači, samo spekla sem jih, sem si vzela danes mal an izi, sem mela ludo noč).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
29.11.2012 13:13:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ronja...
29.11.2012 13:22:47   
Paštetka
Jao metulj. user posted image jaz imam isti recept kot ronja. Ne delam z mešalcem ampak gmetem z rokami. Naredim potem en tak valj, odrežem kak cm vstran (odvisno kak valj narediš) in potem dajem skozi mašin. Vsa fora dobrih testeninje ta, da daš testo čim večkrat skozi mašin, da so lepo čvrste, brez napakic v testu. Potem te široke trakove dajem na pomokan pult in ko je zadnji gotov so že toliko suhi, da gre še zadnjič skozi mašin za rezance. Rezance pa odlagaš na prt.

Rezance je pa res simpl narest brez kompliciranja. Če moja maladva vesta to delat, boš valjda tudi ti. Pa saj če se ti kaj ponesreči, daš spet skozi mašino. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ronja...
29.11.2012 13:27:18   
ronja
, mesim na roke

Komot. Na morju vedno tako delam, doma sem pa komot, ker nam navadno časa manjka;). Če nimaš, ni panike, to je v 10 minutah fertig, če zelo dobro premesiš:). Je pa fajn vseeno pustit potem kako minutko stat, da es gluten lepo razvije. Jaz dam v tem primeru testo na put, pa pokrijem s posodo, kjer sem ga mesila, da se ne izsuši in da ne porabljam za brezveze plastične folije, ker se ta potem 100 let razgrajuje. Dela glih tako dobro, se nič ne izsuši. Ali pa če daš krožnik na posodo, tudi ok.

Jaz nimam toliko prostora, da bi najprej vse testo dala čez najdebelejšo režo, zato delam eno po eno. Je paštetkin sistem bolj simpel, samo nimam kam dat. TI maš več placa, pa se lahko verjetno s tem preseravašuser posted image

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ronja...
29.11.2012 13:32:31   
Tutan
Jaz sem si kupila kuhinjskega robotka, zato bom tut to probala user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
29.11.2012 13:32:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ronja...
29.11.2012 13:45:58   
ronja
uh, men to sploh NI izgledalo kot kaoticno - prej romanticno user posted image
user posted image user posted image user posted image Dobro da vem, kaj odogovorit ljudem, ki me dobronamerno opominjajo na kvadraturo našega stanovanja in nezdružljivost le te z mojimi idejamiuser posted image . Da to kar gledajo, ni kaos, ampak romantikauser posted image .
Se bojim, da mi bojo zapeli uno pesem, ful simpatičen ritem mimogrede: "Some people call it paradise, I call it pain, baby take me anywhere but not here again" (če koga zanima tekst oz če jo hočete slišat). Je pa malemu ful všeč, hehe!

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ronja...
29.11.2012 14:57:50   
Paštetka
Ronja, jaz sem pa ravno naredila tvoje piškote user posted image s tem, da sem dala namesto rozin brusnice.
Odlični so user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ronja...
29.11.2012 15:13:01   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Ronja, jaz sem pa ravno naredila tvoje piškote user posted image s tem, da sem dala namesto rozin brusnice.
Odlični so user posted image


katere?

Drugače pa sem zadnjič gledala kuharske mojstre in so rekli, da če ti že zmanjka tekočine pri testu, je bolje dodat belo vino, kot vodo. In jaz zdaj prakticiram touser posted image . razlike kake ne opazim, ampak če mojstri tak rečejouser posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ronja...
29.11.2012 15:18:57   
Paštetka
Te. Spominjajo me na jabolčne mulino bianco user posted image
http://vecna-optimistka.blogspot.com/2010/11/najenostavnejsi-piskoti-nakapljani.html

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ronja...
29.11.2012 15:25:37   
malaMravljica
Tutan,
katerega kuhinjskega robota pa si kupila user posted image

Te testeninice za juho so res ajnfoh ja, meni jih je zadnjic od prve do zadnje skoz masino dal mali, se mu je tko fajn zdelo. Ko sem pol drug dan rekla, da bomo delali pasto, da jo bomo kuhali sem mislila, je mali sel kar po masino za testenine delat.

Ampak, Ronja, ti delas tudi spagete sama verjetno? S kaksno masino pa to? Sem mal razmisljala, da ce bi pri " kuhinjksem robotu" nabavila se tisto za meso mlet, da bi jih lahko skozi tisto delala. Dela katera tako in je ok?

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ronja...
29.11.2012 15:33:53   
Paštetka
Malamravljica, daj kupi, poročaj, user posted image da potem še jaz kupim. S tem, da če se prav spomnim ima kenwood že nastavek za testenine. user posted image
Moja ladva tudi sama delata. Sicer so ti rezanci za juho bolj tak, ampak, ni panike. Meni so dobri domači široki rezanci z orehi ali makom.... Evo, pa imam današnje kosilo user posted image
Pa krpice še potem naredim iz tistih švedrastih user posted image

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 29.11.2012 15:38:06 >

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ronja...
29.11.2012 15:40:49   
malaMravljica
joj Pastetka, ti si dobra. Kupi in poprocaj, pol ce ni ok naj se ti pa v predalu valja user posted image user posted image eh, sej tisti nastavek me ze neki casa matra, sam preden jaz kaj kupim traja. Imam pa jaz Boscha in sem takrat vzela brez tega nastavka. Si bom pa pred temi prazniki zihr nabavla s eno posodo za multipraktik.


< Sporočilo je popravil malaMravljica -- 29.11.2012 15:41:39 >

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ronja...
29.11.2012 15:45:42   
Hope2
Jaz mam na mojem kenwoodu tole za meso mlet. sam mašina je nekje v kleti, pa strojček za meso je zarjaveluser posted image , se mi sploh ne ljubi probat, kaj šele pucatuser posted image . če se pa ne mudi, pa lahk čez nekaj časa poročam, če to deluje. Sam mes se zdi, da s ebo to samo fejst packalouser posted image

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ronja...
29.11.2012 15:57:35   
Paštetka
user posted image klet imaš? user posted image


(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ronja...
29.11.2012 16:06:31   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

user posted image klet imaš? user posted image




ma ja, no rumpl kamrouser posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
29.11.2012 19:29:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ronja...
29.11.2012 19:50:03   
Paštetka
A si mogla? Zdaj sem pa nesrečno zaljubljena user posted image
A je kakšna možnost, da zadenem na lotu? No, če je ga ronja tebi tudi kupim user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ronja...
29.11.2012 19:50:35   
Tutan
Kenwooda KMX 61 sem vzela. Oziroma ga je moj, ima Media Markt akcijo, mal nekaj čez 300€ je dal zanj, namesto 500. Kar je ful fajn cena, ker so pri nas slabši Kenwoodi toliko. Ima samo eno napako, posoda je iz inoxa, jaz sem pa želela stekleno, pa nevermind.... :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
29.11.2012 19:55:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tutan)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
29.11.2012 19:56:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Ronja...
29.11.2012 20:50:34   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

mamma mia, kako tale brzinsko dela orekjete! http://www.youtube.com/watch?v=3Ibf0GQs3qE&NR=1&feature=endscreen


a katera dela testo brez jajc, samo z vodo?

Moj je rekel: pa kaj si nor, jaz bi si vse prste zrezal user posted image

Enako...user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Ronja...
30.11.2012 4:57:45   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

mamma mia, kako tale brzinsko dela orekjete! http://www.youtube.com/watch?v=3Ibf0GQs3qE&NR=1&feature=endscreen


a katera dela testo brez jajc, samo z vodo?


Je pa boljš imet tako ženičko doma, kot pa zgornjo mašincouser posted image , sam če bi se jo lahk dalo na mute, bi blo še lepšeuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 30.11.2012 4:58:16 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
30.11.2012 11:03:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





8 najboljših zdravih zajtrkov za nosečnico
Če ste brez idej, kaj bi si pripravili za zajtrk, da bi bilo zdravo in bi koristilo vam in vašemu razvijajočemu se otrok...
Danes so na jedilniku šparglji
photo
Šparglji so znani po svojem zdravilnem učinku. Preverite kuharske trike, ki jih morate poznati pri pripravi jedi iz špar...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?