|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   čaj za dojenje ne pomaga kaj bi bilo drugega?
22.2.2007 9:01:45   
atena
Imam premalo mleka tako da moram dodajati, zadnje čase pa ga je res malo, čaj za dojenje ne pomaga nič imam ga od gorenjskih lekarn- galenski laboratorij.Kaj bi mi svetovale oz.ali je kakšen drug čaj ki je vam pomagal in kako se pripravi.Kje ste ga kupile?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: čaj za dojenje ne pomaga kaj bi bilo drug...
22.2.2007 9:13:46   
Maxica
Meni res pomaga sezamov napitek. Zavreš vodo, noter daš ene dve žlički sezamovega semena in pustiš, da počasi vre dvajset minut. To potem spiješ. Sicer je ogabno, vsaj meni, ampak pomaga. Pa seveda pomaga tudi, če čimveč pristavljaš otroka k sebi. V parih dneh se poštima.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu atena)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: čaj za dojenje ne pomaga kaj bi bilo drug...
22.2.2007 10:32:53   
štorkljica
Jaz vsako dopoldne spijem pol litra brezalkoholne pive in ti morem povedati, da mam v parih urah polne dojke, v začetku so ble celo tako, da so se mi skoraj razpočile. Zdaj pa se napolnijo nekako tako kot je pač povprečna poraba, ampak je pa cel dan več kot dovolj mleka. Poskusi, brezalkoholna piva ti ne more škodit.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: čaj za dojenje ne pomaga kaj bi bilo drug...
22.2.2007 10:51:44   
Sandra*
men pa ful pomaga od hipp čaj za dojenje. Pa če ga imam čimveč časa na joški da cucla.

Za sezam sem pa tudi jaz že slišala.

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: čaj za dojenje ne pomaga kaj bi bilo drug...
22.2.2007 11:13:28   
SanjaS
jaz sem kombinirala sezam, čaj, obilno pitje in stalno pristavljanje in nikar ne dodajaj...

Jaz sem pri 3 otroku na začetku poslušala "ta pametne" in začela dodajati, ker sem imela še bolj malo mleka in ni napredoval v teži po "predpisanih" lestvicah in sem potem komaj uspela vzpostavit dojenje in še to šele po 2 mesecih, ko sem sklenila da SE NE BOM PUSTILA PREPRIČATI DA JE VSEENO ali dojim, DA BOM DOJILA in NE BOM poslušala tistih, ki se sprijaznijo s flaškami ko to po moje še ni potrebno.    

Zato  svetujem: NIKAR ne dodajaj, četudi joka in stalno visi na dojki.. tri dni ali teden  bo manj mleka a potem ga bo v izobilju in otrok bo nadomestil minus iz "shujševalnega" tedna.

Nikar ne poslušaj tistih, ki pravijo, da je treba dojit na 3, 4 ure... to je čista bedarija, ki prispeva k izgubljanju mleka.Pusti otroka naj visi na dojki.. zaradi tega ga ne boš razvadila, ko bo mleka dovolj se bodo vzpostavili primerni intervali med obroki.

Predstavljaj si, da vsakič ko dodaš flašo svojim dojkam sporočaš, da ni potrebno proizvajati mleka in mleka bo vedno manj in manj..

Omogoči naravi fer tekmo in zmagala boš.

lp,
S.

p.s.

Moj Maks Oliver ima trenutno pri 5.mesecih 8170g, dolg je 68cm in je dojen.
Izključno dojen.

(odgovor članu atena)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: čaj za dojenje ne pomaga kaj bi bilo drug...
22.2.2007 11:14:12   
Pikapolonica
Tudi jaz sem pila sezamov čaj, samo jaz sem ga kuhala po tistem receptu, ko daš semena v mrzlo vodo, ne vrelo.... Čeprav je nabrž vseeno.

Kaj pa vem... Mogoče si pa še poskusiš po vsakem dojenju malo črpat. Četudi v prazno. Samo da je stimulacija.

Ko sva se s prvo hčerkico nehali dojiti (enostavno ni hotla več vleči), sem se odločila da si mleko črpam. In sem si ga. Tri mesece, čeprav so mi vsi govorili, da bom mleko izgubila. Pa ja de. Toliko sem si ga naredila, da sem ga stran zlivala. Hočem torej reči, da je tudi črpanje stimulacija. In to je itak edino kar šteje.

Pa veliko sreče, Pikapolonica user posted image

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: čaj za dojenje ne pomaga kaj bi bilo drug...
22.2.2007 12:17:33   
romta
Tudi jaz sem imela krizo z mlekom na začetku. Pa so mi svetovali takole: pristavi vedno ko otrok hoče in naj pije kolikor časa hoče. Potem pa mu lahko daš še flaško. Ampak zelo pomembno je da ga najprej pristaviš k sebi in šele potem dobi flaško!!!
Seveda je zelo pomembno da VELIKO piješ. Poleg čaja ki so ti ga svetovale, še vsaj liter ali dva vode.
Naj povem da pri meni ni bil noben problem zaradi flaške, sva dodajala en teden ta čas sem si malo opomogla, imela posledično več mleka - ker je bilo stalno povpraševanje - potem pa je spet jedel samo pri meni.
Dojila sem do konca trinajstega meseca.

Pa veliko uspehauser posted image


_____________________________

Kjer je volja je pot!

(odgovor članu atena)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: čaj za dojenje ne pomaga kaj bi bilo drug...
22.2.2007 12:43:08   
atena
kakšen pa je recept za sezamov čaj z mrzlo vodo, najbrž se mora nekaj časa namakati?

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: čaj za dojenje ne pomaga kaj bi bilo drug...
22.2.2007 12:50:09   
kofetek2010
pivo zihr pomaga, preverjeno user posted image

(odgovor članu atena)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: čaj za dojenje ne pomaga kaj bi bilo drug...
22.2.2007 13:36:05   
Adelina
Tudi meni noben čaj za dojenje ne pomaga (Galex, hipp), pa tudi sezamov napitek ne. Sedaj pijem majaronov čaj, je pred kratkim ena (mislim da Splišni) pisala, da naj bi spodbujal nastajanje mleka (še bolje v kombinaciji z janežem in koprom). Pa popijem ogromno vode (okrog 4-5 l na dan). Tudi pristavljam jo kadarkoli želi, ampak itak kmalu neha sesati ker ne teče in začne jokati in se kregati. Pa je tako že kaka 2 tedna, najslabše pa je zvečer in zato ne zaspi pred pol polnočjo ali še kasneje. Nato pa se zbudi okrog 3-4 in nato še okrog 6-7.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: čaj za dojenje ne pomaga kaj bi bilo drug...
22.2.2007 20:21:26   
eya
pristavi vedno ko otrok hoče in naj pije kolikor časa hoče

Jaz se zelo strinjam s temle. Za nekaj časa se bo najedel, ko bo spet lačen, ga pristavi. Več bo sesal, prej se bo mleko tvorilo. Veliko pij, počivaj in kaj dobrega pojej user posted image  Pa ne se preveč obremenjevati...

Pa še glede piva-jaz ga ne maram, pa ga nisem nikoli pila. Sem pa opazila, da sem po obisku svojih staršev, kjer sem ponavadi pila gazirane sokove, vedno imela več mleka. Tako, da sem si parkrat še zanalašč privoščila kakšno gazirano pijačo, ker se mi zdi, da mehurčki res delujejo. Sicer pa sem spila veeeeeliko vode, tudi ponoči sem jo pila, ko se je mali podojil.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
25.2.2007 19:49:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: čaj za dojenje ne pomaga kaj bi bilo drug...
26.2.2007 21:13:42   
gaya




Skuham si zjutraj 1,5 l čaja za dojenje od nestlea ( dobiš ga v DM), čez dan se nacejam z vodo. tko da količinsko znese to 4-5 l tekočine. Pila sem nekaj časa tudi sezamov napitek in mi je pomagalo. Zdaj ni več potrebe.

Proti koncu 1 meseca sem tudi jaz poslušala razne PAMETNE nasvete, kako imam premalo mleka, pa čeprav je mala pridobila 1 kg v 1 mesecu, ker sva se dojili tudi na manj kot dve uri. Pa sem celo parkrat dodala. Potem sem se odločila in rekla Ne ne bom dodajala, ker če odkrito povem se mi ni dalo ponoči delat flašeuser posted image . 3 dni sva bili kar v postelji priklopljeni. user posted image  Danes pri 5 mesecih se še vedno polno dojiva. Mleka je dovolj. Pozna se edino, ko ima poskok v rasti in sva spet priklopljeni na manj kot dve uri, pa kaj. Obema paše. Pa spet poslušam, dodaj ji imaš premalo mleka, pa vedno povem, ja trenutno res, ampak proizvodnja dobiva singnal da se mora povečat user posted image . Držim pesti da ti uspe




_____________________________



30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.



(odgovor članu atena)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: čaj za dojenje ne pomaga kaj bi bilo drug...
27.2.2007 12:21:37   
piščanc
lahko da že piše zgoraj. poleg veliko tekočine, čaja za dojenje in sezamovega napitka, sem jaz tudi izčrpavala. samo dopoldanski obroki - po tem ko je mali popil, sem izčrpala ostanek (takoj po dojenju). Prvi dan je bilo komaj par ml/dojko, naslednji dan sem izčrpala že več, tretji dan že 50ml. potem pa sem že nehala, ker se je tvorilo že več mleka. izčrpano mleko sem shranila v hladilniku in ga malemu ponudila zvečer po zadnjem obroku. prvi večer je vse spil, potem pa nič več. je imel zadosti.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: čaj za dojenje ne pomaga kaj bi bilo drug...
27.2.2007 22:12:34   
Monika79
IZVIRNO SPOROČILO: Maxica

Meni res pomaga sezamov napitek. Zavreš vodo, noter daš ene dve žlički sezamovega semena in pustiš, da počasi vre dvajset minut. To potem spiješ. Sicer je ogabno, vsaj meni, ampak pomaga. Pa seveda pomaga tudi, če čimveč pristavljaš otroka k sebi. V parih dneh se poštima.user posted image



Maxica nekaj bi še jaz vprašala , ker si omenila sezamov napitek, koliko vode daš (ali je vseena količina vode) če daš dve majhni žlički semena? pa saj se seme tudi lahko poje na koncu?
 
 
hvala za odgovor user posted image
 
 
lp Monika

_____________________________

16.11.2006 sem postala MAMA mojemu zakladku Kaji.

Preden je bila spočeta - sva si jo želela,
še preden je bila rojena - sva jo ljubila,
in komaj se je rodila - bi zanjo umrla.
TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: čaj za dojenje ne pomaga kaj bi bilo drug...
27.2.2007 22:14:13   
Monika79
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

lahko da že piše zgoraj. poleg veliko tekočine, čaja za dojenje in sezamovega napitka, sem jaz tudi izčrpavala. samo dopoldanski obroki - po tem ko je mali popil, sem izčrpala ostanek (takoj po dojenju). Prvi dan je bilo komaj par ml/dojko, naslednji dan sem izčrpala že več, tretji dan že 50ml. potem pa sem že nehala, ker se je tvorilo že več mleka. izčrpano mleko sem shranila v hladilniku in ga malemu ponudila zvečer po zadnjem obroku. prvi večer je vse spil, potem pa nič več. je imel zadosti.



a si si izčrpavala obe dojki, po končanem dojenju?
 


_____________________________

16.11.2006 sem postala MAMA mojemu zakladku Kaji.

Preden je bila spočeta - sva si jo želela,
še preden je bila rojena - sva jo ljubila,
in komaj se je rodila - bi zanjo umrla.
TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: čaj za dojenje ne pomaga kaj bi bilo drug...
28.2.2007 17:02:39   
katkaF
Moj tamal je hotel pit vsake pol ure in nisem imela izbire. Sem pa opazila da ko je cuzal, se je začelo mleko proizvajat. In ne kasneje, in ne prej. Samo takrat. Istočasno sem postala strašno žejna. Če nisem ujela tistega občutka žeje in točno takrat pila tudi sama, sva oba postala dehidrirana, modrc je pa kar visel na meni. Od takrat naprej imam vedno v postelji pri sebi liter in pol vode v flaši, pa še vedno se kdaj zgodi da je premalo. Skratka; samo PIJ, PIJ in še enkrat PIJ. No, pa tudi kaj pojej kdaj.

(odgovor članu Monika79)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: čaj za dojenje ne pomaga kaj bi bilo drug...
28.2.2007 18:22:07   
lidijat
IZVIRNO SPOROČILO: Adelina

Tudi meni noben čaj za dojenje ne pomaga (Galex, hipp), pa tudi sezamov napitek ne. Sedaj pijem majaronov čaj, je pred kratkim ena (mislim da Splišni) pisala, da naj bi spodbujal nastajanje mleka (še bolje v kombinaciji z janežem in koprom). Pa popijem ogromno vode (okrog 4-5 l na dan). Tudi pristavljam jo kadarkoli želi, ampak itak kmalu neha sesati ker ne teče in začne jokati in se kregati.


Se podpišem pod tole, edino naša zna zvečer tudi čist lačna zaspat za ene tri-štiri ure, je ne prisilim v hrano, če noče. Imava že od nedelje spet borbe, ker noče vlečt, izčrpanega pa tudi noče popit. A sem zašla iz teme, a ne?! LP

_____________________________

Rok - 03.10.2000 (ob 03.07)
Eva - 30.12.2006 (ob 11.39)
http://eva-rok.moj-album.com

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: čaj za dojenje ne pomaga kaj bi bilo drug...
28.2.2007 20:22:58   
tita2006
Edino, kar zares pomaga je le stalno pristavljanje, oziroma izčrpavanje po podoju in pa pitje ogromnih količin tekočine. Vsi čajčki, napitki itd.so dobri le v toliko, ker je to pač tekočina, drugače pa nikakor niso čudežni!Tudi jaz sem prvih nekaj tednov dodajala, potem pa se lje aktacija vzpostavila 100/ uro  in sedaj se dojiva še 4x na dan, pa ima mojuser posted image  že skoraj deset mesec. Seveda pa obvezno počivaj in pošlji  skrbi na stran. Uspešno papcanje -beri dojenje vama želim 

(odgovor članu lidijat)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: čaj za dojenje ne pomaga kaj bi bilo drug...
3.3.2007 9:02:33   
sonjah
Jaz sem popila po 5l vode in kompota na dan. Polno sem dojila do 6.meseca. Sedaj je Zala stara 9mes in jo še vedno dojim, kljub temu, da že pridno popapca vse, kar dobi na krožnik.

Torej PITI, PITI, PITI!!
SAMO NE OBUPAJ IN PONUDIuser posted image  VSAKIČ, KO ZAJOKCA!

(odgovor članu tita2006)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: čaj za dojenje ne pomaga kaj bi bilo drug...
3.3.2007 19:34:58   
BONHEUR
IZVIRNO SPOROČILO: SanjaS

jaz sem kombinirala sezam, čaj, obilno pitje in stalno pristavljanje in nikar ne dodajaj...

Jaz sem pri 3 otroku na začetku poslušala "ta pametne" in začela dodajati, ker sem imela še bolj malo mleka in ni napredoval v teži po "predpisanih" lestvicah in sem potem komaj uspela vzpostavit dojenje in še to šele po 2 mesecih, ko sem sklenila da SE NE BOM PUSTILA PREPRIČATI DA JE VSEENO ali dojim, DA BOM DOJILA in NE BOM poslušala tistih, ki se sprijaznijo s flaškami ko to po moje še ni potrebno.    

Zato  svetujem: NIKAR ne dodajaj, četudi joka in stalno visi na dojki.. tri dni ali teden  bo manj mleka a potem ga bo v izobilju in otrok bo nadomestil minus iz "shujševalnega" tedna.

Nikar ne poslušaj tistih, ki pravijo, da je treba dojit na 3, 4 ure... to je čista bedarija, ki prispeva k izgubljanju mleka.Pusti otroka naj visi na dojki.. zaradi tega ga ne boš razvadila, ko bo mleka dovolj se bodo vzpostavili primerni intervali med obroki.

Predstavljaj si, da vsakič ko dodaš flašo svojim dojkam sporočaš, da ni potrebno proizvajati mleka in mleka bo vedno manj in manj..

Omogoči naravi fer tekmo in zmagala boš.

lp,
S.

p.s.

Moj Maks Oliver ima trenutno pri 5.mesecih 8170g, dolg je 68cm in je dojen.
Izključno dojen.


Super post! Si dobesedno povzela moje razmišljanje na to temo!! Tudi jaz imam 5 mečnega fantka s podobnimi dimenzijami, pa punčka (prvi otrok) je tudi bila takšna, s tem, da sem tudi njo polno dojila do sredine sedmega meseca (kar nameravam tudi sinčka). Zdaj, pri dveh letih, je zdrava ko dren in še nikoli ni imela resnejših zdravstvenih problemov. Tudi jaz sem non-stop poslušala "dobronamerne nasvete", da je ne smem imeti ves čas na prsih, a se nisem dala. In hvala bogu, da sem vztrajala.

(odgovor članu SanjaS)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: čaj za dojenje ne pomaga kaj bi bilo drug...
8.3.2007 20:54:09   
saranika
Upoštevaj vse nasvete, ki si jih že prejela. Drugače pa lahko pri svoji zdravnici zaprosiš za tablete tametil, ki spodbujajo povečanje količine mleka. Vendar moraš zraven tudi čim več piti in otroka pristavljati dojkam in po dojenju izčrpavati mleko. S tem boš povečala količino mleka in dojenje ne bo več problem.

lp


_____________________________

Dve sončici nama krajšata dneve in tega sva zelo vesela

(odgovor članu BONHEUR)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: čaj za dojenje ne pomaga kaj bi bilo drug...
10.3.2007 23:11:53   
lysa
Manj ko dojiš, manj mleka boš imela. To napako sem storila sama, vendar sem jo tudi uspešno odpravila - s ponovnim polnim dojenjem in ukinitvijo hranjenja z umetnim mlekom. Toplo ti priporočam, da si prebereš spodnji članek, kjer je zapisano vse o nastajanju mleka. Meni je vsekakor pomagal.
http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=1273&t=1273

Še dva uporabna linka:
http://www.dojenje.net
http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=7671&t=7671reply_7671

(odgovor članu atena)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: čaj za dojenje ne pomaga kaj bi bilo drug...
10.3.2007 23:13:39   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: BONHEUR

IZVIRNO SPOROČILO: SanjaS

jaz sem kombinirala sezam, čaj, obilno pitje in stalno pristavljanje in nikar ne dodajaj...

Jaz sem pri 3 otroku na začetku poslušala "ta pametne" in začela dodajati, ker sem imela še bolj malo mleka in ni napredoval v teži po "predpisanih" lestvicah in sem potem komaj uspela vzpostavit dojenje in še to šele po 2 mesecih, ko sem sklenila da SE NE BOM PUSTILA PREPRIČATI DA JE VSEENO ali dojim, DA BOM DOJILA in NE BOM poslušala tistih, ki se sprijaznijo s flaškami ko to po moje še ni potrebno.    

Zato  svetujem: NIKAR ne dodajaj, četudi joka in stalno visi na dojki.. tri dni ali teden  bo manj mleka a potem ga bo v izobilju in otrok bo nadomestil minus iz "shujševalnega" tedna.

Nikar ne poslušaj tistih, ki pravijo, da je treba dojit na 3, 4 ure... to je čista bedarija, ki prispeva k izgubljanju mleka.Pusti otroka naj visi na dojki.. zaradi tega ga ne boš razvadila, ko bo mleka dovolj se bodo vzpostavili primerni intervali med obroki.

Predstavljaj si, da vsakič ko dodaš flašo svojim dojkam sporočaš, da ni potrebno proizvajati mleka in mleka bo vedno manj in manj..

Omogoči naravi fer tekmo in zmagala boš.

lp,
S.

p.s.

Moj Maks Oliver ima trenutno pri 5.mesecih 8170g, dolg je 68cm in je dojen.
Izključno dojen.


Super post! Si dobesedno povzela moje razmišljanje na to temo!! Tudi jaz imam 5 mečnega fantka s podobnimi dimenzijami, pa punčka (prvi otrok) je tudi bila takšna, s tem, da sem tudi njo polno dojila do sredine sedmega meseca (kar nameravam tudi sinčka). Zdaj, pri dveh letih, je zdrava ko dren in še nikoli ni imela resnejših zdravstvenih problemov. Tudi jaz sem non-stop poslušala "dobronamerne nasvete", da je ne smem imeti ves čas na prsih, a se nisem dala. In hvala bogu, da sem vztrajala.



VSAKA CAST za tale odgovor!!!! user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu BONHEUR)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: čaj za dojenje ne pomaga kaj bi bilo drug...
11.3.2007 12:05:05   
Anonimen
Poleg vseh napitkov in pristavljanja po potrebi, ki so ti jih punce že svetovale, bi jaz dodala samo še tole.

Počivaj kolikor se da in še malo za rezervo.
vsaj za nekaj dni se ne obremenjuj s količino svojega mleka. Pozabi, kar je bilo (pomanjkanje) in glej naprej.

Spočitost in sproščenost delata čudeže. Ti se boš bolje počutila, dojenčku pa takšna mamica lepše diši in raje je pri njej.

(odgovor članu atena)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...
16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?