|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   če ne veš ne boli - ja valjda :-)
30.10.2005 10:48:20   
Anonimen
Sej vem, da je to že miljonkrat premleta tema, da jo odpiram brez veze, in da bo hitr kdo skoču za vrat, ampak mi je žal; res bi rada slišala tudi vaša razmišljanja.

Moja zgodba je dolga in kratka hkrati. V parih stavkih. Skupaj sva bila 11 let-4 poročena. Mlada uspešna, gradila kariero, naprej njegovo, moja je bla bolj tko. Odlagala družino, se trudila nekaj ustvarit...Moja želja po družini je bila vedno žertev želje po uspehu in ko nama je končno zalaufalo, ko sva oba imela službe, kupila stanovanje, ga uredila kot dom, si je zaželel otrok. In me je skoraj kap od sreče, da si je končno tega zaželel. Zanosila sem v prvo in otroka zgubila, čez pol leta še enkrat in še enkrat izgubila otroka. Sej sem vedela, da med nama ni bilo vedno sve ok, ampak po tem ko sem bila noseča, sem verjela, da so se stvari uredile, pa se niso. Končalo se je z zahtevo po ločitvi 10 dni po drugem splavu.

Zakaj tako hitro, zakaj ni žaloval za otrokom, zakaj me je v najhujših trenutkih puščal samo...zakaj, zakaj? Vse to so bila vprašanja, na katera si nisem znala odgovorit in sem jih povezovala s tem, da nikoli ni bil preveč senzibilen in čuteč človek. Ampak klinc bil je moj in takega sem ga sprejela in ljubila, zato na to sploh nisem bila pozorna.

A odgovor je bil drugje - PRI DRUGI.
Že od prve nosečnosti, se je oddaljeval, je odhajal. Verjetno res nista imela telesnih stikov, verjetno res nista seksala, ampak bil je zaljubljen. Naenkrat je začel športat, na noben MBA žur in dogodek nenadoma nisem smela več z njim in on ga jasno ni izpustil, nenadoma sem bila debela in grda in neurejena.... Ko sem tisto drugo nosečnost krvavela ko prašič doma, je on vztrajal na tem, da gre na gala ples, da gre (najverjetneje k njej). In meni vseeno še kar ni potegnilo.

Jaz živčna razvalina, prizadeta zaradi vsega, kar sva dala skozi v vseh teh 11 letih, prizadeta zaradi izgub otrok  se res nisem mogla primerjati z eno 25,26 letno, neobremenjeno, ambiciozno podiplomsko MBA študentko.

Danes, ko se je slika sestavila v celoto, šele spoznavam kaj je bilo in zakaj. In žal mi je za leta, ki sem jih zgubila z njim. Za leta, ko sem mu stala ob strani in za njim, da je lahko uspel, da je danes doc. dr. ... Žal mi je, da vse za kar sem trpela in vse kar sem gradila, čaka zdaj eno, ki je samo uletela in vzela kar ji je dal. In vse to je bilo moje, vse to je pripadlo meni. Za vse to sem, za kar sem se jaz žrtvovala in trudila je dal je drugi. Zato se je toliko grebel, da obdrži stanovanje, ker je lepo in bo gospa MBA imela lep dom, ker je fensi.

In še nekaj; sprašujem se koliko ljudi je vedelo zanjo. In zakaj niso povedali. Ne boli to, da je imel in da ima drugo, ampak to, da ni bil iskren, da na vprašanje, če je po sredi druga ženska je mrtvohladno odgovoril, da on ni tak. Pa je bil. Boli neiskrenost in laž. Dejstvo, da nisem niti toliko vredna, da bi mi povedal resnico. Zato, ker se je bal da ga bom oskubla še za več denarja. Da bom delala probeleme iz maščevanja. Ni se pa zavedal, da z enim samim iskrenim oprosti, spoznal sem drugo in želim biti z njo, dosegel več kot z vsem skrivanjem in lažmi. Tudi več denarja bi obržal.

In zakaj mi niso povedali? Če so vedeli. To boli še bolj. In odgovor vsem, ki sprašujete povedati prijateljici ali ne... POVEJTE. Neiskrenost in skrivanje boli bolj, kot sama prevara in izguba partnerja. Dejstvo, da za vse vejo skoraj vsi razen tebe, te samo poniža. Poniža do te mere, da se zdiš sam sebi ničvreden in nevreden vsaj kančka zaupanja in spoštovanja prijateljev in znancev.

Pišuka pa skor sem že šla čez to, zdaj pa tole.user posted image

No pa naj bodo gospod srečni, kolateralna žrtev iskanja njegove sreče (beri jaz) gre naprej... iščem ljubezen svojega življenja, ki me bo vsaj mal spoštovala user posted image .
Sej konc koncev zgledam še kr u redu, pametna sm tud korkltolk, službo tud mam korkltolk u redu, magisterij tud bo k bo... ni vrag da naum enga tud js sklestla z nekje....
A ni Kalbo enkrat enga svaka ponujal tle gor user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...
Hvala za pozornost in odgovore, če se bo komu dalo kaj napisat po tem romanu...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: če ne veš ne boli - ja valjda :-)
30.10.2005 10:54:56   
Anonimen
Pikec... Dokler ti bo žal za izgubljenimi leti, ne boš v redu. Tudi jaz sem "izgubila" 7 let v zakonu z moškim, ki tega ni bil vreden. Pa? Zame to ni bila napaka, ampak dobra šola, iz katere sem se nekaj naučila. Morda je slišati hinavsko ali sebično, ampak zdaj vem, da sem na prvem mestu jaz. Moje želje, moje potrebe, moja čustva. Šele potem je moški. In to moški, ki me je vreden. Še enkrat bi šla skozi vse, kar sem prestala, ker mi ni žal. Će tega ne bi preživela, ne bi vedela, kdo sem in kaj sem. Ali pa bi ugotovila prepozno.
In zdaj sem srečna. Nimam materialnih dobrin, nimam uradne izobrazbe, še vozniškega izpita in varčevalne knjižice ne - pa kaj? Imam otroka, ki je moj, in moškega, ki me ima rad. Več ne potrebujem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: če ne veš ne boli - ja valjda :-)
30.10.2005 10:57:49   
Twetty
Pr men ni blo 11 let,pa je blo vseen hudo,ker sm ves cajt vedla pa so mi "prijatli" lagal in ga zagovarjal.Tak pač je,noben noče bit usran,sam treba je naprej!Tud js si želim nekoga ki bi mi zvečer masiral nogice,pa sej bo prišu,ko bom najamanj pričakovala.Hodim ven v družbo in važn je to,da se ne zapreš med 4 steneuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: če ne veš ne boli - ja valjda :-)
30.10.2005 10:58:43   
piščanc
gospa MBA naj kar živi v tvoji zapuščini - pa vsakič se bo spraševala, če ga stanovanje ne spominja nate. 11 let ni malo, še dobro pa, da ni preveč.

zate pa enga user posted image inuser posted image , da te malo razveselita

in ja, vse je z namenom  - tudi zate pride user posted image .

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: če ne veš ne boli - ja valjda :-)
30.10.2005 11:01:05   
mojamura
grozno, ne vem kaj naj rečem, da mi je hudo zate, ali pa da sem vesela zate, da si končno uvidela kakšen je... ampak veš, kako je včasih težko, če veš za nekoga, ki vara, to povedati njegovemu/njenemu partnerju....sem že enkrat to naredila pa sem spet bila jaz tista črna ovca katero so vsi vlačili po zobeh, da, če bi držala jezik za zobmi, ta zakon še veljal...še tista partnerka od prevaranta me je zasovražila....user posted image user posted image user posted image  ....zdaj pa bodi pameten....in če me vprašaš če bi še kdaj to nardila, ti iskreno povem, da ne vem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: če ne veš ne boli - ja valjda :-)
30.10.2005 11:09:36   
Gina
PikecO, nehaj se obtoževat in to še danes!!!
Takrat, ko si bila z njim, ti je bilo fajn. Ne moreš reči, da si stran vrgla leta. NIč nisi stran vrgla. Če ne bi tega doživela, ne bi bila danes, kar si. Ne bi vedela tega, še vedno bi gledala nerealno na svet. Tako pa si ga morala spoznati, da si se nekaj naučila. POglej kako zelo veliko si se naučila ob njem. Mogoče si se učila na težek način, ampak naučila si pa se. In če se ti ne bi to zgodilo, kar se ti je, ne bi mogla poiskat enega moškega, s katerim boš srečna in ti bo nudil več, kot ti je ta. Vidva enostavno in preprosto nista bila za skupaj. Bog pomagaj. Nisi kriva ti, ni kriv on. Nista bila srečna. On ni mogel drugače, kot poiskat si eno. Ni bil srečen. Ampak nisi bila kriva ti. Vidva sta enostavno bila drugačna. A ni fajn, da se je to zgodilo zdaj? Z njim nisi mogla donosit. Narava je vedela zakaj.

Najprej si ful žalosten, potem si jezen. Potem si še kar jezen, ampak potem pa prideš do ugotovitve, da je brez smisla, da si jezen in se ti začne smilit. Šele potem prideš do te faze, da se ti niti smili ne več, in ne čutiš nič posebnega do njega, mislim nobenega čustva. Začneš mu privoščit srečo. To so normalne stopnje razvoja.

Zakaj ti ni povedal za žensko? Ni ti mogel. Ni bil sposoben. Ni vedel, kaj sploh bi sam s sabo. Kako se lahko jeziš na nekoga nesposobnega? In ni bilo krivo to, da je bila ona mlajša! Kako lahko sploh pomisliš na to! Še enkrat: vidva nista bila za skupaj. Prav je, da je šel.

Zakaj ti niso povedali? Enkrat je bila ena tema tule na rr o tem. Pa je večina rekla, da ne bi povedali, ker bi jim prijatelj zameril in ne verjel, da je to res. A veš, da sem jaz enako napako naredila pri moji materi. Vedela sem, da ima oče ljubico, pa sem ji namigovala dolgo in nekega dne sem nehala. Izvedela je čez leta od njega, ko je rekel da gre. Bila sem mlada in neumna. NIsem vedela, da je bolje povedati. POtem je en frend varal frendico. Tudi njej nisem povedala. Potem je en drug prijatelj rekel: pa kakšne p....smo, vsi vemo, kaj se dogaja, pa ji nihče ne pove. In ji je povedal. hvala bogu, da ji je. Zakaj ji jaz nisem? Bila sem mlada in neumna. Opravičila sem se ji in ji razložila, kaj mi je bilo. Danes ne bi več tako ravnala. Večina ljudi meni, da ni njihova stvar, vtikat se v druge. Ampak jaz danes mislim, da če mi je nekdo prijatelj, da hočem to od njega slišat.

Pikec, veš, meni se je enako zgodilo kot tebi, samo da mi niti povedal ni, da kakšno ima, pa še 2 otroka sem imela. On bi še naprej na dveh stolčkih sedel. Pa še prijatelji mi niso verjeli, da ima žensko. Ampak sem preživela. Tudi ti boš. In zaslužiš si enega fejst fanta. In te čaka, samo vidiš ga še ne. Ne zameri vsem moškim, niso vsi glih. Ne izgubi zaupanja vanje. Najprej pa verjemi sebi, da si fajn in odpusti bivšemu, naj živi v miru. Lažje ti bo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: če ne veš ne boli - ja valjda :-)
30.10.2005 11:24:47   
SanjaS
Globoko sočustvujem s tabo in veš kaj? Tvoja zgodba ni edina taka. V taki družbi živimo, cenjen je denar, moč, oblast... Večji frajer si, če jih čimveč okrog prineseš in tem večji bedak, če se trudiš bit pošten in odkrit pri odnosih...
No, ker pa spadam med iskrene vernike ti bom povedala ups! napisala eno zgodbo v premislek.

Nekoč, pred kakšnimi 15-imi leti sta živela fant in punca. Ona je imela rada njega in on je imel rad njo, vsak po svoje.
Odločila sta se, da bosta zgradila hišo. In sta jo. Ups, skoraj bi jo končala, če ne bi on spoznal druge... No in potem je ona (punca iz začetka zgodbe) jokala, prosila naj premisli, če ju morda ne veže tudi kaj več kot 5 let skupnih naporov in truda, a kaj ko je bil on že zaljubljen do ušes in čez.. in potem je prva punca ostala nekaj časa sama.Sčasoma je spoznala drugega fanta, se z njim poročila in imela otroka.. On ( fant iz prve zgodbe) pa se je nemudoma poročil s tisto, ki mu je bila usojena in imel otroke  in seveda čudovito hišo...in ukvarjali si so se z različnimi srečnimi zadevami dokler ni gospa (mati njegovih otrok) spoznala drugega gospoda in se ravno tako brezmejno zaljubila, spoznala je celo, da bi lahko živela z novim gospodom veliko bolj srečno in zato se je od fanta iz začetka zgodbe ločila, se preselila in odpeljala otroke k novemu možu in živeli so zelo srečno...Vsi, razen fanta iz začetka zgodbe...

Gre za resnično zgodbo in vedi da je izgubil on, če si ti sposobna ljubiti njega bolj kot sebe. Ker ti za razliko od njega ljubiti ZNAŠ on pa se bo moral šele naučiti. No in pri tem mu MBA ne bo v pomoč, ker se tam tega ne učijo.
Vedi da si zmagala v tej igri ti, ker je videti da je vajin odnos zanj bilo ravno to. Nikar se mu ne maščuj, čimbolj mu olajšaj življenje z novo in verjemi, da se mu bo vse vrnilo... Tako, kot si zasluži. A ti boš takrat že daleč... z nekom in ti bo vseeno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: če ne veš ne boli - ja valjda :-)
30.10.2005 11:32:02   
baguSka
A mi verjameš da že 10 minut gledam v ekran in ne vem kaj nej ti odgovorim.. Ojoj - tako zagnano sm kliknila na 'odgovori'..user posted image Pa sm vztrajala in ti bom napisala par besed, čeprou nič novega.
Strinjam se z vsem kar si napisala.. da se počutiš še bolj prevarano, ker si zvedela, da so vsi molčali. Strinjam s s tabo da to samo še bolj boli. Se pa strinjam tud s predhodnico, da je največkrat boljše se sploh ne vmešavat, ker je to stvar dveh in ne več treh. Vidva sta tista, ki imata problem in vidva sta tista, ki ga morata rešit. Na svoj način. Krivit moraš njega in biti zarad njega ponižana, ne pa zaradi prijateljev. Poglej: če že od tretje osebe izveš kaj se dogaja, te itak še bolj boli, kot če ti on pove sam. Tko vsaj veš, da je iskren do tebe in te spoštuje.. Torej hočem povedat, da tudi če bi že takoj na začetku izvedela od tretje osebe, bi te isto bolelo kot te boli sedaj - drugače bi bilo le v primeru, če bi ti že takoj povedu sam.
Če sem iskrena, sem tud jst svoji prijatlci že povedala kaj se dogaja, ampak ona pač ni verjela in je furala naprej. Zakaj sem se sploh izpostavljala potem user posted image Že tako mi ni blo lahko se sploh vmešavat. Pa sem ji povedala še drugič in nič bolje.. Potem sem odnehala in se odločila, da tudi jaz več ne povem nič, ker je to res stvar dveh, ki se mene osebno ne tiče. Kaj bo pa v bodoče, pa nimam pojma. Če še tako govorim da NE - sej veš zarečenga kruha se največ poje in ker se mene ta pregovor drži že skozi vse življenje, ga poslušam.;) Tako da nikoli ne reci nikoli.
Punca moja zlata. Kerensa ti je lepo napisala, da dokler boš žalovala, ne bo dosti bolje. In itak je to razumljivo. Samo po sebi umevno je, da greš skozi to fazo, ker če nebi šla, pomeni da v sebi nimaš čustev. Žal smo s tem obdarjeni. No, eni več drugi manj. Ampak čustva imamo VSI. (btw: tudi tvoj bivši, za katerga verjetno zdej misliš da jih nima, ampak verjemi da tudi njemu ni vseeno, ampak je ta čustva potlačil oz. jih je verjetno potlačil z drugimi čustvi) Vsak nov korak, nova odločitev, novo obdobje, zahteva svoj čas in tudi ti boš šla skozi to - sem pa prepričana, da tokrat bolj močno in vzravnano - novim zmagam naproti. ;)

Drži se punca in pozitivno razmišljaj naprej..user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: če ne veš ne boli - ja valjda :-)
30.10.2005 11:38:16   
Jutra
Pikec0, kako že pravijo, kar nas ne tlači, nas jačiuser posted image
V tvojem srcu so še vedno rane, čisto razumljivo. Tudi, ko se bodo zacelile, bodo ostale brazgotine. Vzemi jih kot spomin na neko obdobje, ki je zagotovo naredilo iz tebe boljšo in močnejšo žensko - takšno, kakršna moraš biti za svojega Sanjskega, ki prihajauser posted image  

A se še spominjaš, kaj ti je Gina v eni temi šlogala? Meni je to takrat ful padlo v oči. Kadar meni kdo kaj lepega pove ali napiše, se kar prepričam, da se bo tako zgodilo. Ni hudir, da ne boš tudi ti kmalu skakala od veselja in sreče. Ti že zdaj obljubim, da se bom veselila s tebojuser posted image

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: če ne veš ne boli - ja valjda :-)
30.10.2005 11:58:33   
Magi*
pikec, naj ti ne bo žal za po tvoje izgubljenim časom. rajši bodi vesela, da si se takega človeka odkrižala zdaj in nisi tega spoznala na stara leta, ko bi z njim že imela kopico otrok, vnukov itd. ampak zdaj je pomembno, da tudi sekunde več ne zapraviš s tem, da razmišljaš o preteklosti, da premlevaš kaj je bilo in kako, da si zamišljaš kako sta g. in ga. fensi v "tvojem" stanovanju. NE delaj žrtev iz sebe!!!!

saj te ne poznam, ampak iz tvojih dosedanjih postov sodeč, si čisto fejst punca, mlada, izobražena, senzibilna...kot sem rekla, fejst. svoje življenje spravi v red in POZABI na takega moškega. začni si ustvarjat življenje po svoji podobi, po svojih željah. poznam to, sem dala sama čez. šele kasneje sem pogruntala, da mi je pravzaprav naredil veliko uslugo. sem postala bolj samozavestna, se imam veliko rajši, delam kar mi paše, oblačim se kot mi paše, hodim tja kamor mi paše in družim se s komer mi paše.

se pa popolnoma strinjam s tabo, da je najhuje pri vsej stvari laž in sprenevedanje. kot že rečeno, pusti to za sabo, odpri nov list. v morju je še veliko ribuser posted image

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: če ne veš ne boli - ja valjda :-)
30.10.2005 12:09:51   
soncece24
draga moja pikec.

Vem, da si razočarana, vem, kako boli, ko te nekdo, ki ti je bil vse zapusti takrat, ko bi ga najbolj potrebovala. še bolj pa boli, ko imaš občutek, da so vsi vedeli, samo ti ne in da so se ti vsi za hrbtom pomeshovali. edino kar ti lahko svetujem je, da čas celi vse rane, in ko ga bo preteklo dovolj, da bo zacelil tudi tvoje, boš tudi ti našla srečo, ki si jo zaslužiš in ne bo ti več žal za izgubljenimi leti, čeprav bodo spomini ostali (predvsem zaradi tvojih dveh pikic, ki jih ne boš nikoli pozabila), ne bo več bolelo...

želim ti vso srečo tega sveta


_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: če ne veš ne boli - ja valjda :-)
30.10.2005 12:10:42   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: pikec0
Poniža do te mere, da se zdiš sam sebi ničvreden in nevreden vsaj kančka zaupanja in spoštovanja prijateljev in znancev.


Osebno mislim, da prijateljev nimaš. Oziroma si imela znance za prijatelje. Drugače pa nekdo, ki dela na ta način enkrat ,bo delal tako tudi naslednjič. Ker tudi 25,26 let gospodična MBA ne bo večno to, kar je zdaj. Takega se je bolje znebiti prej kot slej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: če ne veš ne boli - ja valjda :-)
30.10.2005 13:10:11   
rija
Pikec, srcu ne moreš ukazovati: ne tvojemu, ne (ex) moževemu.
Lahko pa ukažeš pameti: GREM NAPREJ in to z dvignjeno glavo.


_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: če ne veš ne boli - ja valjda :-)
30.10.2005 13:55:44   
Anonimen
Ful stresov si doživela, res. Od izgube nosečnosti do zapustitve parnerja, prevare, laganja prijateljev, ločitve, varanja, izgube stanovanja ... hudo, verjamem, da je mučno.
Ne more biti kar naenkrat vse za teboj, gotovo je to pustilo posledice, normalno. Vsakemu bi in prav je, da priznaš in tega ne zanikaš.
Ampak vsak dan bo bolje. Z vsakim novim dnem boš bolj oddaljena od bede, ki si jo doživela s tem človekom. Morda ti bo v tolažbo lahko misel, da tak človek, ki ne stoji ob strani trpečemu, ki potrebuje toliko pomoči, ki si jo ti v zares težkih trenutkih ob izgubi nosečnosti, pač ni dober čloovek. Nikoli ni bil in nikoli ne bo. Bogve kaj se bo še dogajalo s to gospodičnico, ki jo ima sedaj. S tako nezanesljivim človekom je bolje ne imeti opravka.
Pravijo, da človek potrebuje dve leti, da se toliko oddalji od psihičnih ran ob izgubi bližnje osebe, da se resnično lahko poglavje zaključi. Ampak vmes je pa zagotovo vsak dan bolje. Preverjeno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: če ne veš ne boli - ja valjda :-)
30.10.2005 15:15:18   
Tejči
Ojla,

ja vse spoznaš in zveš šele takrat ko je vsega konec. Sem imela s tem izkušnje, vendar tvoji ne seže niti do kolen.
Za vse to moraš biti res močna in trdna osebnost, da lahko greš čez to, pozabiti ne moreš. Spomini ostanejo, ne vsi, nekateri.
Upam in želim ti, da boš našla ljubezen tvojega življenja, s katerim si bosta ustvarila družinico.

Vse dobro v prihodnostiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: če ne veš ne boli - ja valjda :-)
30.10.2005 17:05:05   
mimica
Zahvali se usodi, da si ugotovila kakega moža imaš sedaj in ne prepozno, ko bi imela že otroke. Tako kot je napisala Splišni : človek, ki te je lahko zapustil krvavečo, v najhujši stiski, ko si izgubljala njegovega, VAJINEGA otroka, je človek, ki si zasluši samo prezir in nič drugega. Ne zasluži si tvoje ljubezni, tvoje sreče, tvojega srca, še najmanj pa tvoje prihodnosti. Usoda ti je zagotovo namenila nekoga drugega boljšega človeka, ki ti bo stal ob strani takrat ko bo najhuje.
Verjamem ti in vem kako zelo bolijo izgubljena leta. Pa vendar na srečo niso izgubljena, ampak zelo dobro naložena leta, saj si zrela za izkušnjo, ki te bo zagotovo naredila močnejšo, pogumnejšo in ja, nekega dne tudi srečnejšo.
Verjamem pa tudi v nekaj. Krog se vedno sklene. Kolikor vidim si pošten in čuten človek in to se ti bo nekega dne zagotovo vrnilo. In tudi njemu se bo. Zapomni si, da bo nekega dne še bridko jokal in se spraševal zakaj ? In vedel bo zakaj.
Tebi želim pa vso srečo na tvoji poti, nekje te že čaka. Hodi odprtih oči. In srca...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: če ne veš ne boli - ja valjda :-)
30.10.2005 18:27:11   
Anonimen
Saj ti bom verjetno enako napisala, kot že marsikdo pred mano, ampak vseeno. Tudi jaz mislim, da nisi zapravila časa, ko si bila z njim. Ravno zaradi tega, ker nisi vedela. Če bi vedela in bi vztrajala v zvezi, potem bi na nek način zapravljala čas, tako pa ga nisi. Verjamem, da sedaj, ko veš, kaj vse se je dogajalo, boli. Zelo boli. Ampak to boš sčasoma prebolela in boš hvaležna za vse - in za čas, preživet z njim, prav tako pa za to, da nista več skupaj.
Probaj čimprej pustiti vse za sabo in ne kuhaj zamere, začni uživati v svoji na novo pridobljeni svobodi, in ko boš tako zaživela, se bo tudi zate našel nekdo, ki te bo vreden in te bo imel rad.
Tudi sama imam za sabo zelo težko zvezo. Sicer "samo" 3-letno, ampak polno psihičnega in fizičnega nasilja. Saj ne, da ne bi obžalovala, da se mi je vse to dogajalo, ampak na to obdobje ne gledam več kot na izgubljen čas, ampak na drago in dragoceno življenjsko šolo. Od te izkušnje dalje sem se popolnoma spremenila in sem danes za 100% drugačen človek. Zase in za svojo okolico veliko boljši. In ko sem se sprostila in začela uživati v novem življenju, sem zmogla v svoje življenje spustiti tudi človeka, ki je danes moj mož, s katerim se dopolnjujeva, ljubiva, sva najboljša prijatelja... Vse, kar spada zraven k zdravemu partnerstvu.
Tudi zate se bojo začeli lepši časi, samo spustiti jih moraš v svoje življenje.

(odgovor članu mimica)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: če ne veš ne boli - ja valjda :-)
30.10.2005 19:17:09   
Anonimen
Sem brez besed...
Pa vendar, vzemi to kot življenjsko izkušnjo, ki te je (bo) naredila močnejšo. Nekdo, ki te vara, te preprosto ni vreden. Žal mi je samo, da ti ni povedal prej, saj nima noben moški pravice ženski (ki je toliko bolj časovno omejena pri načrtovanju družine) kratit dragocenega časa. 11 let je prekleto dolga doba. Zato izgovor, da je bil nesposoben priznat resnico, žal ni na mestu v takem primeru. Če si je on dovolil, ni imel nobene pravice tebe omejevat. Zato upam, da si ga (boš) vsaj finančno izžela - tudi za psihične posledice. Zdaj pa se ozri v prihodnost in po tem kar pišeš o sebi, ni vrag da kmalu ne pripelje nov avtobus. Želim ti vse najlepše.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: če ne veš ne boli - ja valjda :-)
30.10.2005 21:03:30   
paris
Draga Pikec!
Kar te ne ubije te okrepi! Ta rek 100% drži. Tudi sama imam za sabo en zgrešen zakon. Vse sorte je bilo verjemi. Le, da sem jaz imela otroka za katerega sem morala skrbet. Več kot eno leto sem hodila samo v službo in domov in nikamor drugam. Zvečer je šel sin spat, jaz pa sem jokala v blazino. Pa je kar nekako minilo, dan za dnem, korak za korakom je bilo bolje. Bolj kot sem spet pridobivala samozavest in postajala spet jaz, bolje sem se počutila. In ko sem bila pripravljena sem spoznala mojega sedanjega partnerja. Je popolno nasprotje bivšemu, če bi mi kdo prej rekel kako čudovitega človeka bom spoznala, ne vem, če bi mu sploh verjela, pa je res!
Prepričana sem, da boš tudi ti spoznala takega čudovitega moškega, ki te bo spoštoval in te imel najraje na svetu!
Prepusti se življenju in življenje se bo prepustilo tebi!
Pojdi z dvignjeno glavo naprej!
Podpiram te in ti držim pesti!


_____________________________

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: če ne veš ne boli - ja valjda :-)
30.10.2005 21:21:11   
FRAČAFELA
Ne bom dolga. Le tole bi ti svetovala. Pozabi ga.In to čimprej. Ne obremenjuj se s preteklostjo, še manj z njegovo novo žensko, ker te bo le bolelo. Glavo pokonci in ponosno naprej.
Kot da ga ni bilo.Ker te ni bil vreden!

_____________________________

Ljubi in boš ljubljen!

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: če ne veš ne boli - ja valjda :-)
31.10.2005 15:25:39   
Anonimen
Sej se nism mislila nič več javljat, ampak ste me tako presenetile. Da se je kteri sploh dalo odgovarjat po tistem romanu.

Sej vse tisto, kar vas je večina napisala vem. Vem v glavi. Srce pa še kar gre mal po svoje. Malo, vedno manj.

Zdej spoznavam, da ko je začelo it navzdol je pač šlo. On ni dobival tistega kar je potreboval za srečo in je to poiskal drugje. In roko na srce tudi jaz nisem imela tistega kar sem potrebovala za svojo srečo.

In nisem bila srečna. Res ne. Srečna in zadovoljna sem bila z drobtinicami. Meni je bil vzrok za srečo že to, da se ni zvečer obrnil stran v postelji, da me je zjutraj mimogrede poljubčkal v slovo. Tistega kar sem najbolj potrebovala pa mi ni dajal. Občutka varnosti. Občutka sigurnosti, tistega občutka, da če se cel svet podira nama se ne bo nič zgodilo. Ni mi mogel dati, ker tega ni zmogel.

Zato je odšel, ko sm ga najbolj potrebovala. Enostavno ni zmogel. Sama sem bila pri prvem splavu, sama pri drugem. Po tušu sem z žlico lovila zarodek (on si je takrat pripravljal teren na zabavi), sama sem tekala po ljubljani na urgenco, ker je pisal članek, sama sem ostala in jokala za najinim otrokom. Njemu pa se je odvalil kamen od srca, ker je padla še zadnja ovira na poti k prostosti, na poti k sreči. Zato sem sama jokala za najinima otrokoma in zato še danes sama jočem za njima. On ne bo nikoli. In zavidam mu ta **** odnos do njiju. Js bi tudi, pa ne gre.

Danes vem, da varanje ni sam seks, je že to da druga dobi to kar pripada meni kot ženi, partnerki. Pa naj bo to skupen čas, nežnost, razumevanje, toplina ali zgolj seks. In vedno sem vedela, da nas bo v zakonu več. Delal je tam, kjer je statistično čist možno, da se bo prej ali slej našla ena študentka ali asistentka ali bilokaj, ki ga bo zavrtela. Saj so se kolegi javno kazali s svojimi 'mladimi'. Samo nisem verjela, da bo to tako kmalu in tako dokončno. Pričakovala sem tam okol 40tega, ko se začne kriza srednjih let...no zgodilo se je prej.

Ko sem prišla iz sodne dvorane, sem dobila občutek, da se mi je odvalila gora od srca. In tega sm se ustrašla. Bil pa je edini pravi občutek. Nikoli več mi ne bo očital, da sem mu kamen za vratom, da sem mu v breme, da bi brez mene imel več. OBČUTEK SVOBODE, da si sam svoj gospodar in sam kuješ svojo usodo je vreden več kot finančna varnost. In zgolj in samo to sem imela zadnje leto ali dve v zakonu. Vse ostalo je že odšlo. Tudi na najlepše besede, ki jih človek lahko reče človeku, iskren 'ljubim te' mi je odgovoril: 'tudi meni ni vseeno zate'.

Dana mi je možnost, da znova slišim:'ljubim te'. Morda mu bom kmalu hvaležna za to.

Punce hvala, zlate ste, vsaka posebej in vse skupaj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: če ne veš ne boli - ja valjda :-)
31.10.2005 16:26:55   
Taj
...samo ne mu zavidati, da ga ne boli, da ga ne skeli, da se mu srce ne para, da  ga solze ne raztrgajo od bolečine, od izgube ...morda ne danes, morda še ne jutri, ampak enkrat pride vse to za njim, verjemi...če pa ne, pa nočeš imeti opravka z njim, nikakršnega...ker človek brez srca pravzaprav ni človek....ti pa si ga zaslužiš, vsak od nas si ga....

ljubezen, ki to je, ne mine čez noč,ne čez teden ali mesec....prebolevanje, žalovanje je proces, ki traja...prej ko se začne,hitreje najhujša bolečina pojenja..pozabiš nikoli, a se naučiš krasno živeti brezuser posted image ....tudi njemu je 11 let zlezlo pod kožo, verjemi..tudi on jih bo moral na svoj način premleti, predelati...tebe, izgubljena sončkauser posted image , vse, kar sta dala z roko v roki čez...vse to se mu bo smukalo po glavi..morda ga bo zadelo naenkrat, morda po obrokih, a brez da to prebavi, ne bo mogel iti naprej, vsaj ne zares in tako kot bi moral...iz enega odnosa v drugega lahko skočimo, a zaživimo v njem lahko šele takrat, ko prejšnjega zares prebolimo...če je bil še tako neboleč...

Vse se ti je nagrmadilo..tokrat vse slabouser posted image ..a čisto majceno potrpežljivosti in veliko odprtosti in zaupanja, pa ti pride naproti  sreča v razkošni obleki in baročnem obseguuser posted image ...glej, da je ne spregledaš...

a naj se ti ne mudi...zjokaj žalost, zberi energijo, pogovori se s sabo, z nami, obkroži se z vsem, kar ti riše nasmeh na ustnice in šele potem spet, po dolgem času, vdihni življenje s polnimi pljuči, na ves glas....nasmeh bo vse bolj pristen in preplavilo te bo...

Samo ostani, kar si, vse ostalo pride mimogrede...

objemčekuser posted image  

_____________________________

Če hočeš biti srečen, bodi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: če ne veš ne boli - ja valjda :-)
31.10.2005 19:07:43   
Anonimen
Vsak nov korak, nova odločitev, novo obdobje, zahteva svoj čas in tudi ti boš šla skozi to - sem pa prepričana, da tokrat bolj močno in vzravnano - novim zmagam naproti. ;)


Pikec jaz dodajam:
" Čim več jeze do preteklosti nosimo v svojem srcu, tem manj smo sposobni ljubiti v sedanjosti!"
Vem da ne moreš pozabiti - in da boli - toda ne joči predolgo!!!


Drži se!!! user posted image user posted image user posted image
Želim ti srečo!!!
Objemček

(odgovor članu Taj)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: če ne veš ne boli - ja valjda :-)
31.10.2005 21:35:19   
kepa*
Pikec0, želim ti samo, da bi čimprej pozabila, se sprijaznila in naj sonček posije tudi zate. Ker bo, verjemi.

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: če ne veš ne boli - ja valjda :-)
2.11.2005 10:36:31   
Anonimen
 
Samo brez panike.. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?