|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   če pride do SS
3.1.2011 8:32:08   
Anonimen
Mi lahko katera pove, če zakrvaviš danes malo, kako dolgo potem traja, da veš, da gre za SS in da se zadeva v celoti konča?

Se to zgodi hitro v dveh dneh ali pa to traja več dni skupaj? Ali je vmes celo presledek in kak dan ali dva nič ne krvaviš, pa potem spet?

  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: če pride do SS
3.1.2011 9:45:23   
lananai
Jst npr. sploh nisem krvavela, samo rjav izcedek. Pa na prvem pregledu ni bilo vse OK. Nekatere pa imajo svežo kri, pa je še vedno vse OK. Najbolje bi bilo, da se greš pokazat. Pa srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: če pride do SS
3.1.2011 10:16:05   
nadka30
IZVIRNO SPOROČILO: lananai

Jst npr. sploh nisem krvavela, samo rjav izcedek. Pa na prvem pregledu ni bilo vse OK. Nekatere pa imajo svežo kri, pa je še vedno vse OK. Najbolje bi bilo, da se greš pokazat. Pa srečno.


jaz tudi nisem krvavela pokazalo se mi je samo malo rjavega izcedka šla sem se pokazat pa je bilo že prepozno v bistvu se mi je že začelo samo čistit, vendar so mi vseeno morali narediti abrazijo.kot je že predhodnica napisala pojdi se pokazat

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: če pride do SS
3.1.2011 10:39:26   
Anonimen
Na pregledu sem že bila. Samo zanima me, kako poteka spontani splav. Ne abrazija, ampak spontani splav.

(odgovor članu nadka30)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: če pride do SS
3.1.2011 11:14:25   
Anonimen
Jaz sem imela prejšnji mesec SS. Odločila sem se za naravno splavitev, ne za abrazijo (to me mogoče še čaka, če se ni dobro sčistilo).

Začelo se je z rjavim izcedkom par dni (temu nisem posvečala preveč pozornosti, saj se mi je isto dogajalo v zadnji nosečnosti in je bilo vse ok), potem pa čez kakšna dva tedna sveža kri - takrat me je pa zaskrbelo. Naročila sem se na pregled, tam sem bila soočena z izgubo...
Četrti dan po tistem, ko se je pojavila sveža kri, sem začela že bolj krvaveti in potem vsak dan bolj. Teden dni kasneje pa je šlo ven... kepa... tisti dan so bile tudi bolečine podobne bolečinam pri menstruaciji, no malo hujše user posted image Krvavela sem pa ful, tako da sem si kupila največje možne vložke, menjavati sem jih morala na pol ure.
Točno po 4-ih tednih pa sem že dobila menstruacijo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: če pride do SS
3.1.2011 19:12:22   
Jančika_
Čisto različno. Pri prvem ss sem en teden rahlo krvavela, vmes sem bila na pregledu in je srček še utripal. Po enem tednu sem začutila močno ščemenje (ne bolečine) in se je ulilo, iz mene so šli ogromni kosi (noseča sem bila 10 tednov). Po pregledu, ki je pokazal, da ploda ni več, so mi najprej dali kapljice za krčenje maternice (bilo je sredi noči in je bil anestezist zaseden), čez eno uro je prišel in so mi naredili abrazijo.

Drugič sem samo zakrvavela, kot menstruacija recimo. To je bilo zvečer, zjutraj pa sem šla na pregled k mojemu G in ploda ni bilo več. Abrazija ni bila potrebna, ker se je samo lepo sčistilo, pa še manj časa sem bila noseča.

Tretjič na prvem pregledu ni bilo ploda, čez en teden je plod bil, a mu srček ni več utripal. Čez tri dni sem šla na abrazijo, UZ je pokazal, da plodek že razpada. Krvavela nisem nič.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: če pride do SS
3.1.2011 19:49:26   
sončnica14
Mah ni nujno, da sploh krvaviš.
Jaz sem imela rjavi izcedek, po parih pregledih so ugotovili, da zarodek ni živ, potem sem še skoraj en teden čakala na sprožitev splava s tabletko. Med tem časom (skupaj skoraj tri tedne) sem imela samo rjav izcedek. Če ne bi bilo UZ-jev sploh ne bi vedela, da je prišlo do odmrtja oz. da plod ni živ.

Po drugi strani pa lahko pride tudi do krvavitev, pa sploh ne gre za splav in se konča OK, tako da ti sama krvavitev ne more dati odgovora na to, ali je vse OK ali ne.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: če pride do SS
19.2.2011 16:51:28   
sivk1
 Občutek sem imela kot, da dobivam menstruacijo in mi ta bolečina ni bila jasnauser posted image . Noseča sem bila 7 tednov in sploh mi ni na misel prišlao da bi začela krvaveti. pol sem pa doživela šok...kri živo rdeča. user posted image Pol se je pa samo še stopnjevalo krvavenje in bolečine pa krči seveda. Občutek, kot da se pripravljem na porod oz. saj to je neke vrste ''''mali porod'''' saj telo z krči iztisne plod iz maternice. sedaj je minilo pol leta in še vedno ni nič na vidikuuser posted image . Vsak mesec ista zgodba.....ti upanje umira, ampak upanje umre zadnje. user posted image   Veselo na delo. Mogoče še letos postanemo mamice. user posted image user posted image


< Sporočilo je popravil sivk1 -- 19.2.2011 16:53:45 >

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: če pride do SS
31.3.2011 21:51:26   
ronja
Več dni skupaj, vsaj pri meni je bilo tako. Drugič je bil tudi presledek, da en dan vmes nisem krvavela. Glavnina gre navadno v 2-3 dneh, takrat res fejst boli in ornk krvavi, potem pa še traja - vse skup krvavitve je bilo pri meni obakrat več kot 1 teden, cca 10 dni, ampak na koncu je že ko normalna m., tudi ne boli več toliko in ne krvavi toliko in vse skup se nekak unese. Najhujše je na sredi - na začetku se komaj začne, še niti ne veš, v roku par dni pa navadno že pride. Pri meni je bilo tako: prvi dan čisto rahlo roza, drugi dan nič, tretji dan ornk kri, četrti tudi, peti majčkeno manj, vendar še vedno za g. precej, potem pa kot normalna m. dalje še par dni.
Dobra novica je, da lahko tudi krvaviš ornk, pa vseeno ratauser posted image . Ampak je malo odvisno, kdaj se to zgodi, pa kako je z zarodkom (ali se vrečka veča ali manjša, itd...) Če zarodek odmre, nimaš kaj.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: če pride do SS
18.7.2011 10:42:49   
ilanaaa10
no meni recimo je šlo kar hitro.v 8.tednu popoldan okrog 3ure sem dobila rjav izcedek, ki je nekje do večera postajal vedno bolj krvav. zvečer sem šla na gineke, kjer je UZ pokazal, da ni utripov. ostala sem čez noč, ob 5 zjutraj pa sem splavila. šlo mi je čisto vse ven, tak da nisem rabla na abrazijo..torej v bistvu je vse skupaj trajalo en dan..user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: če pride do SS
24.7.2011 17:33:40   
Anonimen
Pri meni je bilo tako, da sem začela krvavet, sem šla na urgenco, tam so mi naredili UZ, ker zdravnica ni bila ziher, a srček bije al ne, me je poslala dam in mi naročila naj pridem nazaj čez 2 dni v primeru močnejše krvavitve pa takoj. ko sem čez 2 dni prišla nazaj, so mi povedli, da je šlo naprej, da ni rešitve in so me poslali na čiščenje. Sama krvavitev fizično ni bolela nič, psihično pa precej. Bolečin po abraziji nisem imela, doma sem ostala 1 teden.

lp

(odgovor članu ilanaaa10)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: če pride do SS
24.7.2011 22:33:37   
blaža
jaz sem v soboto dobila temno rdeč izcedek. ker sem bla lih v Postojni, sem se kar tam na urgenci javla. G., ki je takrat delal, me je pregledal in se mu dobesedno ni dalo ubadat z mano. "x sem ga vprašala, če vidi utrip, pa me je ignoriral, le plod je pokazal na ekranu. Povedal je, da če se bo obdržalo se bo, če ne pa pač ne in, da je to narava.

Ker mi ni dalo mira, da nekaj le ni ok, sem šla v nedeljo v izolo se pokazat kjer mam svojega G. Bila je Zverova in mi je takoj rekla, da ji je žal, ma da ni utripa. nato sem bila naročena v ponedeljek za abrazijo. dokler sem čakala v ponedeljek v sobi in pred operacijsko, sem dobila močne krče in mi je vse komplet padlo že v nožnico. Še dobro, da nisem unega iz Postojne ubogala in nisem doma počivala, ker bi mi padlo kje na wcju ven.user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
VIDEO: Noro brcanje v trebuščku
video
Poglejte si nenavadno močno brcanje, ki ga je tale mamica doživljala v nosečnosti. Njen trebuh je dobesedno oživel, se p...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?