|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   čiščenje kože ali alergija?
3.12.2007 23:57:52   
živa
Hoj!

Imamo dober mesec starega user posted image , ki ima hude krče - sklepam, da predvsem zato, ker je pravi požerušček in pri dojenju hlasta in poje ogromno zraka. Podreva tudi po deset kupčkov (po vsakem dojenju), pri večini izbruha malo mleka (gre res za majhno količino, le redko je sesirjeno), krče ima pa ves dan in celo noč (najbolj intenzivno kmalu po hranjenju), tako da nam res ni lahko user posted image . Nekaj dni mi je kakal le enkrat na dan, danes pa spet večkrat, skoraj po vsakem hranjenju. S težo lepo napreduje, v prvem mesecu se je zredil za kilogram.

Pred nekaj dnevi pa je na predelu med očmi in ušesi dobil kup mozoljčkov, ki so se zdaj razširili praktično čez cel obraz, celo v ušesih ima kako pikico. Trenutno je koža suha, raskava in rdeča. Drugod po telesu mozoljčkov nima.

Ali gre le za čiščenje kože ali je možno, da bi bil na kaj alergičen? Prvi otrok (22 mesecev) nima nobenih alergij, pa tudi krčev ni imel, tako da s tem nimam nobenih izkušenj.

Lp,
živa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: čiščenje kože ali alergija?
4.12.2007 7:59:11   
April
Jaz mislim, da ni alergija. Probaj te mozoljčke namazat z ribjim mazilom. Mi smo imeli tudi podobno, in se je popravilo, ko sem parkrat z riboderminom namazala.
Kar se pa krčkov tiče, ti pa svetujem, da iz prehrane izločiš vse mlečne beljakovine. Tud to se je pri nas obneslo in je zdaj veliko bolje. Je pa trajal kakšnih 14 dni, da se je poznalo.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: čiščenje kože ali alergija?
4.12.2007 9:09:32   
madela
Samo mozoljčki so znak,da se koža čisti.Če gre za alergijo je koža živo rdeča in vneta,posebej na pregibih.Poglej kakšna je koža za ušesi in pod vratom. Če je vneto je velika možnost,da je alergija.
Našemu se je alergija pokazala pri enem mesecu starosti in bil je cel v izpuščajih in krasticah. Nikoli pa ni imel krčev. Krče ima veliko dojenčkov,pa ni nujno da nakazujejo alergijo...pač se trebušček privaja na vedno večje količine hrane,ki jo je treba prebavit. Lahko pa se alergija kaže tudi samo z hudimi krči in mogoe drisko,ter bruhanjem.
April,če si morala iz prehrane izločit mlečne beljakovine in se je stanje pri malčku izboljšalo,potem je velika verjetnost,da gre za kako alergijo,ker v nasprotnem primeru mleko ne bi smelo delat težav.

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: čiščenje kože ali alergija?
10.12.2007 12:03:19   
naraščaj
oj.
tudi pri naši 17dni stari pupi so se pred dvema dnevoma začeli pojavljat mozolčki po obrazu in je tam bolj rdečkasta. kot bi jo en posipal po čelu z takim drobnim prosom, nekaj ma na ličkih in v okolici nosa. sem pomisla, če bi bil kriv mraz ali zaščitna krema, ker smo pred tem bili zunaj (2x po 20min). pri hrani pazim, da ne jem kakih alergenih stvari, mleko in mlečne izdelke pa jem. A bi to blo tut čiščenje kože al kaj druzga?????

hvala za pomoč in odgovore. meni je vse to novo, ker je moj prvi otrok. a naj grem vseen ven??

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: čiščenje kože ali alergija?
10.12.2007 12:08:14   
April
Madela, mislim, da se je izboljšalo. Ali pa je prerasel. Mlečne beljakovine sem pa izločila preventivno, ker sem sama asmatik in alergik, tudi na kravje mleko.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: čiščenje kože ali alergija?
12.12.2007 11:25:54   
rose
Lahko je alergija ali pa ne. Naj ti opišem moj primer.
moja pikica je tudi okoli 3 tednov po obrazu dobila ful mozoljčkov, bilo je res grdo na pogled. smo šle k zdravnici in je rekla, da je lahko hormonsko, lahko pa je alergija. Ker sem sama alergik je svetovala naj opustim vso mlečno in jajčno hrano. To sem tudi storila in čez kakšnih 14 dni se je stanje zboljšalo. No, vmes se je še zelo poslabšalo, so se mozoljčki začeli širit še na hrbet. Potem sem pa pri sestrični vidla njeno pikico pri enem mesecu, ki je imela prav take mozoljčke po obrazu, le manj in je bilo hormonsko. Tako da sem zdaj začela sprobavat mlečne stvari, s sirom. In glej, blato ni več lepo in en rdeči flek se ji je naredil. Tako da v našem primeru je sigurno alergija.

Tako da jaz ti svetujem, da probaš nekaj časa se prehranjevat brez mleka in jajc ter izdelkov, pa boš videla kakšno bo stanje. Ni pa takoj izboljšanja.

Upam, da se tvoji pikici samo koža čisti in da ne bo nobene alergije.
srečno!

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?