|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Šotor in dojenček??
6.3.2006 16:26:15   
Šoni
Mi se imamo letošnji dopust namen odpraviti kampiratuser posted image s šotorom, pa me zanima, kako je to primerno ali neprimerno za dojenčka?. Maj bo konec avgusta dopolnil 12 mesecev, tako da bo imel v času dopusta dobrih 10 mesecev. Prosim vas tudi za nasvete, kaj vse je potrebno za take male sabo vzeti, predvsem od zdravil? Pa kako ste uredile s spanjem malčkov? Naš spi v svoji posteljici, v svoji sobici. Verjetno bi znal biti problem, potem kasneje doma, če bo na dopustu spal z nama ali se motim?

Prosim vas za kakršnekoli informacije na to temo.

Hvala.

Lp, Šoni
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Šotor in dojenček??
6.3.2006 17:07:16   
buni1
user posted image Pri desetih mesecih pa to res ni noben problem! user posted image Mi vedno kampiramo in smo šli prvič, ko je imel sin komaj 3 mesece in to na Hvar! Zato nikar ne komplicirat!!! Otroci so najraje zunaj in to je najboljši način!!! Če se pa bojiš, da potem ne bo hotel več spati sam, potem si omislite šotor z več sobami!!! Pa saj to so počitnice!user posted image Z otroki je ponavadi manj problema kot z odraslimi!! Lepo se imejte in le pojdite kampirat, ne bo vam žal!!!!user posted image

(odgovor članu Šoni)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Šotor in dojenček??
6.3.2006 17:14:31   
Šoni
Ojla buni1, hvala. si me pomirila. Ja na Hvaru smo bili že v kampu Mlaska (Sučuraj) in smo bili zelo zadovoljni. Verjetno bomo šli tudi letos tja. Super je za male, ker je nizka voda in mivka. Kje na Hvaru ste bili pa vi?

(odgovor članu buni1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Šotor in dojenček??
6.3.2006 17:17:50   
buni1
Bili smo v Basini! Mali zaliv med Jelso in Starim Gradom. Čisto majhen kamp, za par šotorov! Zaliv kot v pravljici in čista voda!!!user posted image  So pa tudi v Jelsi trije super kampi, v senci in v redu plaža!! Uživajte!

(odgovor članu Šoni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Šotor in dojenček??
6.3.2006 17:21:52   
buni1
Aja! A na Korčuli ste že bili? Tam je za mene še boljše!! Odličen kamp, plaža kakršno hočeš, od mivke do drobnega peska, senca, res urejeno! Kamp Kalac na Korčuli, pa še do mesta Korčula, ki je res lepo, je blizu! Ok ČAOuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu buni1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Šotor in dojenček??
6.3.2006 17:40:39   
Šoni
buni1 hvala, tudi o Kalac-u smo razmišljali, pa nisem nikjer slišala ali je ok ali ne. Ti praviš da je super, kaj pa sam kamp, ali so borovci ali manjša drevesa? Sem bila pa v Veli Luki, pa mi ni bilo všeč. Iščemo pa bolj take male, divje kampe, kjer si lahko vzameš okoli šotora malo več prostora, razni Čikat-i in Straškoti nam niso všeč. Prevelika gužva, pa še v lonec ti lahk vsak gleda. Smo bolj za divje. če pa še veš za kak fajn kamp, mi pa povej. Pa še enkrat hvala.

(odgovor članu buni1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Šotor in dojenček??
6.3.2006 17:57:54   
buni1
V Kalacu ima vsak svoj prostor, okoli in okoli z drevesi, prav označene parcele. Lahko si kot v džungli, ali pod borovci ali ograjeno s kamnitimi zidovi,... sence kolikor želiš!!!user posted image  V kampu trgovina, urejene sanitarije, prijazni ljudje, na plaži bifejček oz. dva, ponoči mir. In kamp ni prav velik! Tudi nam se ne zdi velik kamp in smo bili tudi v Straškotu in Čikatu!!! Je pa mesto Korčula 100% drugačno kot Vela Luka, ki mi deluje kot industrijska četrt. Korčula je res lepa!user posted image  Mi smo šli s trajektom  iz Ploč na Pelješac, potem pa iz Orebiča na Korčulo. In kamp je 2 minuti s trajekta v prvem zalivu!!  Joj, kje je še dopust!!!user posted image  

(odgovor članu Šoni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Šotor in dojenček??
6.3.2006 18:08:47   
Šoni
Super, zdaj imamo pa še eno destinacijo. Ja Ploče so pa kar daleč.. Smo mi šli tudi takrat iz Ploč s trajektom na Pelješac pa pol še s trajektom na Korčulo. Nazaj pa kar na Split, je blo hitreje. ja Vela Luka je bolj industrijska. Smo bili pa mi v eni vasi Mala tanka raca, v apartmaju, pa mi ni bilo prav všeč, grda plaža pa še daleč. Poznaš mogoče tudi Pašman? Jaz sicer kraje kar poznam ker smo hodili v Ždrelac, kampov pa ne poznam kaj dosti. Mi je pa sam otok kar všeč. Tudi o Murterju smo razmišljali, samo me je tisto neurje lani malo prestrašilo. Pa otoka tudi nič ne poznam.

(odgovor članu buni1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Šotor in dojenček??
6.3.2006 18:19:15   
buni1
Veš kaj; Pašman poznam le iz jadrnice, ko smo bili na Kornatih, tako da ti ne vem več povedati. Znanci so bili lani in so bili zadovoljni, ampak so bili v apartmaju.user posted image  Na Murterju smo pa bili dva dni in nam se ni prav nič zdelo. Nekateri pa pravijo, da je v redu. Res ga nismo čisto obdelali, ampak kamp je bil pa simpatičen, majhen, privat, samo plaža tam ni bila ne vem kaj; čolni pa tako... Je pa tam kar nekaj kampov. Poglej malo po netu!user posted image  Na Braču v Sutivanu in Supetarju sta tudi dva prijazna majhna kampa. Ko smo bili mi v Supetarju je bil ful poceni! Saj smo obšli že celo Dalmacijo!!! Je pa LEPO!

(odgovor članu Šoni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Šotor in dojenček??
6.3.2006 18:33:33   
Šoni
Ma v Supetarju sem pa tudi že bila, pa mi ni bilo všeč. Samo mesto ja, plaža pa ne, sploh ne za male palčke. Ja tudi jaz sem že obdelala veliko otokov na Jadranu, samo ne kampe. Smo z barko predelali kar nekaj, ko sem bila še otrok, od Omišalja, kjer smo štartali pa do Žuta, Pašmana, Oliba, Premude,..  Pa seveda Kornatov, kjer smo kar na prostem spali. Samo se bolj malo spomnim, če pa se, je sedaj vse drugače, saj je kar nekaj let minilo od tega. Ja kornati so pa zakon, če ne bi imeli dojenčka, bi šli na tisto varianto, ko te  gazda s čolnom odpelje na kornate in si potem tam v ribiški koči kot en brodolomec. To je zame dopust, čimbolj divje, pa nič gužve pa direndaja, tko, da daš živčke malo na pašo.

(odgovor članu buni1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Šotor in dojenček??
6.3.2006 18:37:42   
MarijaPo
Mi gremo obicajno na Koversado, ki je v Istri in zato blizu - letos nameravamo s 3 mesecnim otrocickom, je pa res, da imamo prikolico. Ko sem bila se otrok, smo vedno kampirali, tudi na Koversadi (smo zaprisezeni nudisti) in to so eni najlepsih spominov iz otrostva. Po moje je kampiranje super za otroke, ker se spoznajo z naravo, nauzijejo se svezega in zdravega zraka, naplavajo, nanorijo brez omejitev - ni treba pazit na sedezno,...

(odgovor članu buni1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Šotor in dojenček??
6.3.2006 20:44:27   
lelaval
Mi hodimo v prikolico (lani je najmlajša bila stara 1,5 meseca) in ni nikoli bilo težav. Sem pa videla šotoriste tudi s takimi malčki, ki so prav uživali. Le vreme vam mora bit naklonjeno (da ne dežuje), pa lahko imate krasen dopust. user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Šotor in dojenček??
6.3.2006 21:21:01   
Šoni
Super, potem se da. Ste me prav razveselili, 2x smo bili v apartmaju, pa nismo prav uživali. No pa bomo šli letos spet v kamp, samo ne vem kako bomo vso prtljago do kampa spravliuser posted image ??


LP

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Šotor in dojenček??
7.3.2006 8:08:21   
viv_
Šoni, mi smo kampirali s tamalo, ko je bila stara 20 mesecev. Bilo je super in nepozabno za vse! Sličice so v albumu "Sicilija".

(odgovor članu Šoni)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Šotor in dojenček??
7.3.2006 8:18:23   
Marogica
Za šotor ti težko rečem, ker mi kampiramo v prikolici. Na prvi dopust smo šli, ko je bil mali star 2 meseca, pa ni bilo nikakršnih problemov, tako, da gremo vsako leto najmanj 2x "dol" (okrog 1. maja, poletne počitnice). Smo hodili v Zadar, sedaj pa na Ugljan(povezava s Pašmanom-zato sem to navedla), kjer so 3-4 kampi, mi smo se odločili za enega v Lukoranu, ker je prostoren, manj ljudi, čisto ob morju, nova stranišča/kopalnice, cenovno ugoden, pa še vodo smo si napeljali do prikolice, tako, da imamo vodo  predšotoru in svoj tuš.
Kar se pa šotorjenja tiče, je mogoče bolje, da vzamete večji šotor z ločenimi spalnicami in prenosno posteljo ali zložljivo stajico(to smo mi vzeli) in jo uporabljali namesto postelje, ker je tudi naš navajen spati v svoji postelji in svoji sobi. Tako se mu je najmanj podrl ritem spanja.
Drugače je pa kampiranje za otroke "ludo", ponavadi uživajo z nami vred in ga toplo priporočam-le komplicirati ne smete, pa saj najbrž niste taki, drugače se sploh za šotorenje ne bi odločili.
Tako, da uživajte.....

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Šotor in dojenček??
7.3.2006 8:22:32   
kalbo
Midva sva lani kampirala..sicer le dva dni z 2 mesca starim. Spal je v prenosni posteljici.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Šotor in dojenček??
7.3.2006 12:05:26   
Šoni
viv, marogica in kalbo, se pravi da ni problema. Imamo velik šotor, še klasičen okoli 6x4 metre z dvema spalnicama, tko da ne bo problema. Bo pa z nami tudi možev sin, star osem let, ki rabi spalnico zase, tako da si ne predstavljam, da bi dali še tamalega zraven, tako da bomo res poskusili prenosno posteljico sabo vzeti. Kako ste pa rešili z jogijem za v posteljico, bomo imeli toliko prtljage, da bo jogi še dodatno breme..

LP, Šoni

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Šotor in dojenček??
7.3.2006 12:35:33   
kalbo
Tista prenosna posteljica od ABC designa ma jogi že zraven. Sicer se lahko dokupi tadebelega zložljivega, sam je tist od posteljice čist OK. tamal je spal notri ko direktor. Mislim da majo zdej eno akcijo, pa dobiš tako posteljico že za 10 jurjev. Zloži se pa na velikost malo večjega šotora.

Itak da ne bo panike. Svež zrak je za otroke najboljši. Nerodno zna bit, če je kako neurje al pa naliv. takrat se pa z otroki v avto umakneš. Mi bomo tud letos kampiral.

Slikca , ki jo imam pod imenom je ravno z lanskega kampiranja v Valkaneli. Ne boš verjela, ampak tamal je spal ko zmešan. Vidno mu je dobro delo, čeprav ni blo ravno toplo.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 7.3.2006 12:38:02 >

(odgovor članu Šoni)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Šotor in dojenček??
7.3.2006 13:37:44   
viv_
Mi smo bili v igluju, pa ni bilo panike. Tamali smo kupili svoj armafleks (mamo mal boljše, samonapihljive) in je bilo super. Zvečer je šla v šotor, jaz sem šla z njo, toliko časa da je zaspala (max 15 min). Super je bilo, res! Mirna je že navdušena, da bomo šli letos spet v "miceno miceno hišico", kakor ona pravi šotoru.user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Šotor in dojenček??
7.3.2006 14:42:41   
kalbo
Mi mamo tavelik iglu, not pa posteljico. Fajn je, k lahko stojiš not, se ni treba plazit. Zavzame pa nič kaj dosti veš placa v prtljažniku kot tamal iglu. Madoniš, spet bomo puzzle sestavljal. Za cel kamion robe bo treba v prtljažnik stlačit.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Šotor in dojenček??
7.3.2006 18:06:42   
Šoni
kalbo res bo hudo vso prtljago v avto stlačit, pa ko bi imeli vsaj karavana. Imam pa srečo, da puzzle igra moj mož, jaz pa raje kupčkamuser posted image , sem pri tem zelo dobra, haha..

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Šotor in dojenček??
7.3.2006 19:43:07   
Marogica
Mi smo imeli prenosno stajico, za katero seveda nimamo jogija. Rešili smo tako, da smo vzeli zraven debelo odejo(s prevleko),ki smo jo 2x prepolovili in je tako nastala 4-plastna debelina. Ni bilo ravno optimalno, vendar druge rešitve nismo imeli.
Seveda je za nas imela stajica dvojno funkcijo, spalno in "zaporniško" (bivalno).

p.s. Letos(Brin je bil star 12,5 mes)  smo jo celo na Ribniško pohorje zraven vlekli, pa je bilo vse OK. Predvsem pa občutek, da ne more nikamor pasti.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Šoni)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Šotor in dojenček??
7.3.2006 21:39:19   
ori
MI smo bili v kampu ko je bila najina prva deklica stara 11 mesecev. Prvih sedem dni v Čikatu in drugih sedem dni v AC Slatina na Cresu. Otrok je bil celo prvo leto zdrav , a ko smo prišli na morje je takoj drugi dan dobila vročino in to zelo visoko in trdovratno za zbijanje, težko dihanje in itd. Po neprespani noči sva jo odpeljala k pediartu v Mali lošinj kjer je velika bolnišnica in so ugotovili laringitis tako da smo bili prvi teden na antibiotikih. Očitno smo okužbo prinesli s sabo, ker je ža v avtu bila mal čudna pa sva mislila da zaradi poti, da je bila utrujena. Tako da če je kje v bližini kak fajn zdravnik in ne samo kakšana priložnostna ambulanta za goste je pri malih otrocih kar dobro. To bo sigurno pomemben podatek ki ga bova midva tudi letos upoštevala ko bomo odšli v šotor na dopust, ko bo druga deklica stara eno leto.
Je pa hčerka  spala v prenosni posteljici in je bilo čist ok. Čez dan pa smo postlo imeli zunaj in nam je služila za stajico, pa ko postavlljaš šotor daš otroka not in te nič ne skrbi zanj, v miru postaviš tabor. Od zdravil sem jaz imela s sabo svečke za vročino, sirup za kašelj, kremo evkaliptusovo za prsa, borovničev čaj ob driski, fenistil gel, bepanten, praško pasto. Pa tudi Claritin sirup se splača vzet.
Za dolge dopuste imamo velik iglu šotor z spalnico in predprostorom v katerem smo tudi kuhali in jedli ko je padal dež in jaz sem ponoči grela na malem kuhalniku mleko ko se je zbujala-vsako noč. Za kosila pa imamo večji štedilnik. Za čez vikend pa smo postavili kar mali iglu pa je potem spala na debeli peni in na armaflehsu. je pa tak dopust z otrokom nekaj nepozabnega in ga jaz ne zamenjam za noben hotel. pa še nekaj je tudi precej drugače če greš na dopust z otrokom  kot pa prej ko si hodil sam in tega se moraš zavedati ker si lahko v nasprotnem primeru zelo razočaran in nejevoljen.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Šotor in dojenček??
8.3.2006 7:49:33   
kalbo
No, da je zdravnik nekje v bližini je tako al tako treba gledat tud če greš v hotel. Tudi midva ne zamenjava dopusta v šotoru za noben hotel z nevemkolikimizvezdicami. Na žalost bomo pa v prihodnosti kar drago plačevali kampiranje, sam kaj, ko mi sploh ni za v apartma al pa hotel.

Itak se s prihodom otroka v naše življenje le to spremeni in obrne na glavo, zakaj bi bil dopust izjema user posted image . No zase vem, da je bila ta sprememba nekaj najlepšega, kar se mi je zgodilouser posted image

(odgovor članu ori)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Šotor in dojenček??
8.3.2006 9:13:33   
viv_
Jaz tudi ne zamenjam šotora za noben apartma! Ga ni na svetu!

Puzzle se pa že nekak sestavijo. user posted image user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Na družinski izlet z vlakom
Se je vaš otrok že peljal z vlakom? Toplejši dnevi so idealni za družinski izlet z vlakom - po Sloveniji ali za več dni ...
1. HIGHLANDER Pohodniški dan z gosti
HIGHLANDER je največja veriga večdnevnih pohodniških dogodkov na svetu. V nedeljo, 19. maja 2024 pa v Sloveniji organizi...




izberi ime
petra_1310

Katero ime med spodnjimi ti je najbolj všeč?

Kim (16%)

Hana (27%)

Zala (38%)

Danaja (9%)

Ida (9%)


Število vseh glasov: 291

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!