|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   še ena obupana
27.10.2005 12:22:25   
Anonimen
No pa še jaz bi se vam rada malo potožila. In sicer z možem izgubljava najin odnos. Vedno manj komunicirava, pa še to vedno jaz iz njega vlečem besede. Zadnji teden pa sem pustila da vidim koliko on naredi za najino vezo. In sem ugotovila da NIČ. Groza me je ker ne morem več z njim pa ne vem kako bom brez njega. Imava otroka starega 10 mesecev, in to je kar me še drži pokonci, preden bom eksplodirala. Moj mož mi prav nič ne pomaga doma pri hišnih opravilih, vedno si najde neke izgovore. Nima časa, ker on pa hodi v službo. Ko pride domov ga čaka kosilo, po kosilu spravim otroka spat, pomijem posodo, on pa ta čas visi pred računalnikom. Doma ima vedno pospravljeno, skuhano, oprano zlikano. Skratka doma ima služkinjo, ki vse naredi zanj. Moj dan je eno samo tekanje. Od zjutraj imam delo in potem nekje do 22ih nimam časa da bi se vsedla. On me ne razume. Nikoli si ne vzame časa zame. Bolj ko se skušam z njim pogovriti, da mu povem kaj me muči, pa da vsaj nekaj pripomore, da se najina družina ne razpade. Bolj mi razlaga da sem jaz tečna da mu samo ukazujem. Pa se vedno potem zamislim nad njegovimi besedami in ugotavljam da ni res. Ali je ukazovanje če ti rečeš možu najmanj 5x da naj gre otroka previt, ker jaz pa likam, ali ... Oz. mi poči film, ker on igra igrice otrok pa se na tleh joka. Najino komuniciranje je samo še na ravni otroka. Kaj je otrok počel, ... Zadnjič je prišel ob 20ih domov, saj je bil dopoldne v službi, potem je pa imel neki seminar. Vzel je otroka in se je z njim ukvarjal 30 min, potem je pa rekel da skoči k staršem pogledat, kako so (živimo v isti hši), jaz sem med tem otroka okopala, spravila spat, in ga čakala, da pride domov, da sva malo skupaj. Ko sem ga čakala 1 uro sem rekla, da pa grem nekaj brat. In ko je prišel domov, mi pove, da gre nekaj pogledat na internet, da jaz lahko berem. Potem je pa šel spat. Jaz se pri vsem tem počutim zelo osamljena. On me pa nič ne razume. Pri nama ni nič več romantike. Če že seksava na vsake toliko časa, mi reče, uuu, tole morava bolj pogosto početi. Pa mu odvrnem, da jaz sem za stvar, samo meni nekdo manjka. Pa to 3 minute po seksu že pozabi. Kregava se zaradi vsake malenkosti in vedno sem jaz krivec. Vsaj po njegovem.
res ne vem kako bi ga spravila da sva še naprej mož in žena ki se razumeta in živita v sožitju. Ampak pri vsem tem mi je res hudo, ker ga imam rada in bi si želela biti z njim. On pa me odriva. Pa sploh ne vem kdaj se je to začelo. Zdi se mi da me sploh ne mara. Razmišljala sem, kaj če ima drugo. Samo zdi se mi da verjetno nima. Ker je drugače pravočasno doma. Samo pri takih stvareh, si ženske preveč zatiskamo oči in naše drage može opravičujemo. Sem že razmišljala, da najbolje da greva narazen za nekaj časa. Pa nimam kam iti. Ne vem pa kako bi njega ven vrgla, ker živimo v hiši njegovih strašev.
Res ne vem kako naj se lotim tega- in ga spravim v red.
Malo mi je lažje ker sem se izkašljala, mogoče pa dobim kak dober nasvet.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: še ena obupana
27.10.2005 12:28:56   
Anonimen
Izgleda, da so računalnik, internet, igrice zlo današnjega časa. Pri nas je enako, in tudi pri še nekaterih, ki jih poznam. Samo računalnik, računalnik,... Saj bi bila jaz tudi cele dneve za računalnikom, pa ne morem, ker me otrok rabi. Desci pa si mislijo: "Bo že baba vse zrihtala"! Ja pa kaj še, pusti vse nastavljeno, da bo začel sam malo pospravljati. user posted image

lp

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: še ena obupana
27.10.2005 12:42:17   
baguSka
Ne ne. Če bo pustila nastavljeno, pol se bosta še zarad tega kregala. Men se to zdi brezveze. Je pa res, da je pač tko, da on dela ti si pa doma. Poglej jst še nimam otrok, ampak vseen ko pridem včasih domov s šihta se mi čist nč ne da. OK sej vem da je drugač če je otrok, ampak on si verjetn misl, da si ti itak cel dan doma in da to lahko nardiš ti. Mogoče da si ti bl sposobna in da boš ti znala otroka pomirit ipd. Pa nej bo tko, da med tednom mau popust, med vikendom ko ne dela, pa ne popušči, ker itak nima bit zakej zmatran. Nej se potrud za vaju - pa pust hišna opravila. Vsaj za pogovor, igro z otrokom, skupne izlete!! Tko se bosta mela vsaj o čem pogovarjat. Sej zdej se vama verjetn nč tko ne dogaja, da bi si mela kej govort. No to je le predvidevanje. Rabta razbit to monotonost, rabta odkrit pogovor in dogajanje okol sebe oz. v vajini vezi. Sej mogoče je men zdej lahko govort boste rekle, ker še nimam otroka, ampak mau že vem zakaj se gre in dobr vem kako zgleda če se komu od naju kej nej da in je pol tko kot opisuješ ti.  Je pa tud res, da je veeeeliiiiik moških takih, da si misljo:..mi slumo dinar, babe pa nej za dom skrbijo.. No vsaj jst jih dost poznam. In res ni tvoj primer edini in tud res je, da internet oddaljuje bližnje in zbližuje daljne..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: še ena obupana
27.10.2005 12:43:27   
PIKA
Jaz, kot verjetno najstarejša na tem forumu, ti bom povedala življenjsko resnico: moški so za sex!!! Verjetno se kdo s tem ne bo strinjal, ta naj me lopne po goflji, vendar je to za prenekatero žensko bridka resnica. Ta naj se sprijazni z dejstvom, da je nekaterim moškim čisto vseeno, če iz kante smeti kepijo, če v pomivalnem koritu ni več prostora, če se v kopalnici spotika ob umazano perilo, če perilo na sušilu zaradi vlage in dežja že gnije. Razburjal se bo, če v hladilniku ne bo priljubljene pijače in če bo kdaj ženska potarnala, da je utrujena. Rek, da se pod kovtrom vse zgliha, pač velja! Velikokrat moški s takim obnašanjem, kot ga ti opisuješ, tiho protestirajo. Vendar niso vsi takšni, večina pa ja! Res ne vem, kako bosta ta problem vidva rešila, situacija je res mučna. Včasih se zgodi, da če ženska preveč vrta v svojega moškega, le-ta popeni, takrat se lahko marsikaj zalomi, ker iz njega izbruhnejo tudi reči, ki jih prej ni hotel povedati. Glede na to, da imata majhnega otroka, bi jaz na tvojem mestu poskušala zadevo rešiti brez nepotrebnih solz in obtoževanj, poskušaj uporabiti malo več šarma in diplomacije. Poslušaj staro babo, velikokrat se stvari rešijo na ta način. Želim vama vse najboljše! 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: še ena obupana
27.10.2005 12:45:14   
baguSka
Aja skratka: nared kompromis in mu čez teden popust in ne tež, čez vikend pa privij in nej ti pomaga!!! Glede pojstle pa: vzem si ga v roke in ga sama obdeli, ker zmeri bl je tko, da si moramo same vzet, drugač bi lohk čakale v nedogled..

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: še ena obupana
27.10.2005 12:47:18   
baguSka
Uf Pika mogoče maš prou, ampak moje izkušnje do zdej tud približn niso ble take!!! Res ne - NITI ENA SAMA!!!

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: še ena obupana
27.10.2005 12:52:25   
trima
Zdravo

Vem kako je biti sama z malim otrokom doma in čakati s hrano.
Moj pa dela od 8h do 12h na dan in ko pride domov je tudi utrujen. Vsaj ga razumem po eni strani.
Po drugi pa ne vem. Tudi zaradi tega sem že zbubila mleko ko je bila temala stara komaj 3 mesece. Ker sem morala veliko delati. Od mojega pa mi starši ne morejo veliko pomagati, ker ati njegov je močno bolan 5x kap, mama pa mora za njega skrbeti. 
Midva pa imama drugačen problem, ki me tudi razjezi. Pred našo hišo 400m so prej so njegovi starši in se prej tam oglasi kot pa pride domov k nama. Zakaj? Tudi jaz sem imela starše ampak ni prvo otrok,in žena-izven zakonca.
Redko greva s temalo ven v mesto Celja ali pa katerim na obisk. Sicer sva doma na vasi in sva vsaki dan po 3 ali več ur zunaj. 
In sem sama pri sebi opazila da sem vse bolj napeta in tudi delovnega elana nimam več. Nič več. Tako sem tudi jaz utrujena in da sexa mi ni. Ker še me vse boli po porodu, ki je bil pred 8 mesencov.
Za temalo redno kuham in za sebe.
Za nega pa ko pride domov. Ker ne vem kdaj pride.

Sicer pa poskusi s kakšno romantičnem večerom.
Ali pa daj otroka v varstvo in kdaj sta skupaj si povejta svoje grehe. In probita razčistiti zakaj se gre.
Vsaj veš moški so kot majhni otroc.
Drugače pa še prosi za pomoč druge, da se reši zakon.

LP:Trima

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: še ena obupana
27.10.2005 12:55:36   
puncica
Jst bi pa v tvojem primeru naredila tako, da bi pustila vse nastlano, pa prala in peglala mu ne bi več, pa kosila mu ne bi skuhala, skratka nej se mal zamisli in ko bi popenil bi rekla. Ja a se zdaj lahko normalno pogovoriva kje je problem, in če bi rekel pa dej kaj si tečna, bi nadaljevala s tem, enkrat se bi ga že prijel. Razložila bi mu da jaz pač skrbim cel ljubi dan za otroka in da je tudi to delo in da bi bilo lepo od nejga če bi ti kej pomagal, da sama ne zmorše za otroka skrbet in še moža pedenat pri riti in glavi, da je po bajti miljon stvari za naredit. Mogoče se je pa z njegove strani ljubezen do tebe res ohladila in si ti njemu le še gospodinjska pomočnica.

Glede izjave da so deci za sex pa sploh ni res, midva ko se skregava, mi še na kraj pameti ne pade da bi šla z njim sexatuser posted image Sicer pa je moj zlat, naredi vse kar ga prosim, če rečem da me glava boli ko pridem iz službe tamalo cel popoldne pedena, meni pa reče da naj se mal uležem, kuhno pospravi, celo kopalnico mi spuca, cote obesi, skratka ni ga dela, ki mi ga ne bi pomagal, če vidi da se ne počutim najbolje.


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: še ena obupana
27.10.2005 12:56:33   
klavdijas
Pika se strinjam s teboj  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

lp,

          Klavdija

(odgovor članu trima)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: še ena obupana
27.10.2005 13:05:40   
darjatimci
Draga Anonimna,tvoj mož ne da samo beži pred tabo,ne zmeni se celo za otroka in to v obdobju,ki je eno najlepših in ki naj bi družino najbolj povezovalo.Res imata težave,kako pa  jih bosta rešila pa ne vem,samo s sexom sigurno ne,ženska,ki ima vse na grbi od dojenčka in vsega gospodinjstva komaj čaka,da še možu ustreže ko se mu dvigne,pa kaj še.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: še ena obupana
27.10.2005 13:06:56   
PIKA
Puncica, njega vprašaj, če bi sexal skregan, ne glej s svoje plati, ampak z njegove!

(odgovor članu klavdijas)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: še ena obupana
27.10.2005 13:09:37   
PIKA
Jaz se z vami popolnoma strinjam, povedala sem le resnico, ki je pri večini moških pomembnejša od vsega drugega, pa če ste vi še tako utrujene in preobremenjene, žal!

(odgovor članu PIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: še ena obupana
27.10.2005 13:09:44   
Jančika_
Draga anonimna, odkrito rečeno tu ne vidim prave rešitve. Verjetno situacija taka ni postala čez noč, verjetno je bil že prej takšen in si si zatiskala oči in upala, da bo potem, ko pride otrok, boljše. Ne, VEDNO je slabše.

In ne, ni kriv računalnik, TV, niso krivi prijatelji, tašča ali pač kdorkoli drug. Če je človek tak, da se pred problemi zateka drugam, je pač tak. Fino je, če to prepoznaš že na začetku in se odločiš, če si pripravljen tako živeti. Ko imaš enkrat otroka, so take odločitve veliko težje.

Partnerja najbolje poznaš sama in le ti veš, če se je vredno truditi in kaj bi sploh lahko pomagalo. Poskusi ugotoviti, kaj si tvoj partner želi od življenja, kaj ga moti na zdajšnjem (težko verjamem, da je čisto srečen), potem pa štartaj od tam. Poskusi pogledati na situacijo iz njegovega zornega kota.

A nekaj je vendarle res: vse življenje vzgajamo ljudi okoli sebe - tudi partnerja. Dokler mu boš dovolila, da dela s tabo kot s služkinjo, bo to brez slabe vesti tudi počel.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: še ena obupana
27.10.2005 13:17:35   
Anonimen
ja matr js pa vsak dan eno tole zgodbo berem in mi res ni jasno da na tem svetu žvi še vedno tolk idiotskih bebavih descov. ma js ne vem a je moj pol baba al kva k kuha, sesa, pomiva po tleh, pere, ma vse dela tamalo previja in pedena bol k pa js. še podojil bi jo od začetka če bi jo lohk. matr ne vem no. k sem bla js na porodniški se mi je ob pol 4h k je on dam pršu že mešal od mulca, bajte dolgčasa, pa mam angelskega otroka. tko da k je dam pršu sem mu otroka porinla v roke in rekla kle jo maš js morm mal k seb pridt!

js bi na tvojem mestu otroka pustila za kak vikend saj za en dan in eno noč sama, nehala bi se tko forsirat in pospravlat in to ampak bi rekla ti a veš js sem pa dons tut zmatrana k svina, kle maš otroka js grem pa zdele vn na sprehod, na kavico in pridem čez 3 ure. kva boš jedu pa ne vem znajd se, lohk gremo pa pol kam vn skup jest. čez vikend bi ju pa sama pustila da bo dec vidu kok je dela z otrokom in da se ne da zravn sedet za compom pa igrc igrat. pol nej se pa znajde.
js pr teh zadevah ne poznam pretiranih kompromisov. take desce je za garbat al pa nej grejo nazaj k mamicam žvet!

(odgovor članu PIKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: še ena obupana
27.10.2005 13:24:22   
muki1
Jaz bi pa rekla tako, da je butl od deda tisti, ki se fura na to, da je ženska pač doma cel dan in lahko zaradi tega cel dan dela.
Pa kaj hudiča delaš od jutra pa večer do desetih, pa niti časa nimaš, da bi se vsedla, ja pa saj se ti bo še zmešalo ljuba moja. Kaj si tako pedantna da pucaš cele dneve? Ker za tričlansko družino pač ni toliko likanja, pa pucanja, pa ne vem kaj še vsega, da bi delala od jutra do mraka. To na dolg rok ne bo šlo, verjemi.
Ne vem, če boš upoštevala moj nasvet, ampak jaz bi tega ne dolgo prenašala. Če že smatra, da si doma tisti čas, ko njega ni, za to, da delaš in ne da skrbiš za otroka, se pač potrudi, da boš imela koliko toliko stvari narejene sproti. Če že kuhaš, naj si potem sam pogreje ko pride. Pa parkrat mu pusti otroka doma popoldan in odidi po opravkih. En dan frizer, naslednji dan kavica s prijateljico, potem knjižnjica pa tako naprej. Bodi urejena in privlačna, kupi si kakšno dobro cunjo, pa frizuro si spremeni, pa dajaj vtis, da fuuuul uživaš življenje. Skrivnostno se nasmihaj in bodi prijazna do nejega, ne pogajaj se z njim, ker če se do sedaj nista zmenila, se tudi zdaj ne bo čez noč spremenil. Z enimi se pač ne da pogovarjat, kaj češ.
Skratka, malo ga naredi ljubosumnega, naj v tebi zopet najde žensko v katero se je zaljubil, svojo prijateljico, zaupnico, ljubico, ker se mi zdi, da te je malo zamenjal z gospodinjsko pomočnico. Pa NE DELAJ OD ZORE DO MRAKA, ker tega očitno ne ceni.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu klavdijas)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: še ena obupana
27.10.2005 13:29:39   
PIKA
Ja, morda je res veliko moških butlov, naša odločitev pa je, ali bomo z njimi živele ali ne, saj nas nihče v to ne slili!

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: še ena obupana
27.10.2005 13:30:49   
Anonimen
 
Prvic je fascinantno, cemu vse se je clovek sposoben odpovedat, za nekaj, kar misli, da je udobje.. (hisa, pospravljena in skuhano in zlikano... jao)
Pravis, da delas cel dan.. kuhas.. pospravljas, peres.. likas.. pa ne vem kaj se vse..

Kuhanje je docela nepotrebno.. ker imamo dovolj sadja in zelenjave.. in vode.. se zaenkrat.. tko da to opravilo lahko mirno opustis.. in tako si prihranis vsaj 2 uri dnevno.. Tako ti tudi pomivat ni potrebno.. in tu je prihranek vsaj se 1 ura dbnevno..

Pospravljanje je sicer potrebno.. ampak ne pozabi, da si ti naredila hiso.. ne pa hisa tebe.. tko da v mejah normale.. in 1 ura pospravljanja na dan je vec kot dovolj..

Pranje.. za to imamo pralno stroj.. cunje relativno hitro zmecemo vanj.. nekoliko dlje jih obesamo.. ampak to je vse skupaj 1 ura dela na dan..
Likanje.. vecine stvari itak ni treba likat.. ce nisi prevelik picajzelj.. in ena ura na dan likanja je vec kot dovolj za 3 ali  4 clansko druzino..

Tko.. da ce 1 uro jes.. eno uro pospravljas 1 uro likas (on si lahko svoje cune tudi sam zlika) in eno uro peres... pa se dve uri za rezervo.. je to enako 6 ur dela na dan.. in ce je spis 8 ur.. ti ostane tocno 10 ur casa.. ki ga lahko prezivis z otrokom in sama s seboj..

Organizacija.. je kljuc.. ker nekoc opazuj, koliko korakov naredis samo zato, ker premalo zbrano in oranizirano nekaj pocnes..

Pika.. vse spostovanje za tvojo starost.. koliksna ze pac je.. ampak je ze res, da imamo moski vcasih radi seks.. in je tudi res, da imajo tudi zensjke zelo rade seks.. drugace ne bi imeli s kom seksat..
Ce si v zivlejnju pred mozem igrala prostitutko, ker se nisi nikoli naucila reci NEEE!!! je to tvoj problem.. in cist neumestno in nekoristno je, da te negativne izkusnje prenasas na mlajso generacijo, ker v tem ni nobene dodane vrednosti..
Razumem, da je to tvoja rana.. ampak rane se ne celijo na taksen nacin..

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: še ena obupana
27.10.2005 13:31:05   
kalbo
Še en tip za odstrel in še ena ženska, ki nehote in nevede opravlja suženjska dela. Punca v rit sunt takega moškega, če mu lahko sploh rečem moški, al mu rajš rečem pokveka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: še ena obupana
27.10.2005 13:37:28   
wawa
Se strinjam z Jančiko!

Samo na tvojem mestu nebi vrgla puške v koruzo, tako lahko, lej njega ne moreš kar tako spremeniti, vse kar lahko piskusiš spremeniti je tvoj odnos in obnašanje.

Recimo rekla si: vedno je vse pospravljeno, skuhano in tipitop, - kje si pa ti, a zate je pa poskrbljeno - oprosti ampak ni na partnerju da poskrbi zate ampak moraš TI NAJPREJ POSKRBET SAMA ZASE!!!!! ok recimo poskusi nekaj, zjutraj ko dragi odide delat, popokaj otroka in pojdita nekam, ne vem na morje v bazen,.........ali pa pelji otroka nekam v varstvo in si sama privošči namakanje v bazenu, fitnes ali kaj podobnega. Enkrat na teden se zvečer vpiši na nek tečaj recimo aerobiko, kuhanje, slikanje, kar ti srce poželi. Lej ne pravim da boš s tem dobila njega nazaj, pravim le da ne moreš začeti iz nič ampak moraš najprej zopet odkriti in spoštovati sebe, če tega ne storiš ne moreš pričakovati da bo on spoštoval tebe.

Nočem reči da si sama kriva za njegovo vedenje, ampak zavedaj se da smo vsi ljudje hudi in veliki sebičneži in da moraš najprej spošrovati sebe in sebi dati tisto kar si lahko!!!!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: še ena obupana
27.10.2005 13:38:16   
Anonimen
Kalbo... user posted image user posted image user posted image

Sej si zlo inovativen.. ampak ne vem, ce ravno delas hudo veliko korist.. s tem ko vsakega deca, ki ga zenske opisejo kot nekoristne sunes v rit... in mu spakiras kufre..

Moras vedeti, da nisi slisal njegove zgodbe.. tko da, do takrat je vse tole bolje vzeti bolj z zrezervo..

In to kar tem puncam poves.. je tocno tisto, kar si neskoncno zelijo slisati.. koristilo jim ne bo pa cisto nic..

Lahko se pa tudi ne strinjas..

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: še ena obupana
27.10.2005 13:53:19   
PIKA
Tjazy, mislim, da si me narobe razumel. To ni moja rana, hotela sem le odpreti oči nekomu, ki misli, da bo s pospravljeno in urejeno hišo rešil problem, ki traja verjetno že dlje časa, korenine pa so globlje, kot si lahko misli. Vsekakor pa morda ni primerno vsega razpredati na forumu, oseba mora sama razmisliti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: še ena obupana
27.10.2005 14:24:48   
kalbo
Tjazy, sej sem mogoče res zlajnan s temi izjavami. Sam tak tip je moj foter. Naredu 4 otroke, kolikor je meni znano, mogoče ma še kakšnega kje, pa za nobenga ni naredu nič, ne duhovno in ne materialno. Še on bi nam kaj vzel, če bi lahko. Zato me taki butlji razkurijo in od tu moje izjave, ki so včasih morda res pretirane.

Mene v bistvu varanje sploh ne moti tako zelo. Močno me pa pogreje, ko slišim, da se moški ali ženska ne ubada s svojimi otroki.


(odgovor članu PIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: še ena obupana
27.10.2005 14:34:03   
Palčica
Draga Anonimna,

Lahko bi ti razlagala v povsem drugo smer,a glede na to da praviš da imaš partnerja rada in si bolj kot odhoda želiš,da se stvari med vama zgladijo,se mi zdi slednja bolj primerna.Kakorkoli...

Moški so sestavljeni po svoje, večina res daleč stran od naših pričakovanj.Za to kar so ob nas smo po "svoje" krive tudi same,ker kot je napisala mislim,da Jančika tako vzgajamo (čudna a pravšnja beseda).Navada postane železna srajca in včasih je potrebno res nekaj "trikov" da jo spremenimo.

Kot prvo bi Te rada kot že toliko vseh pred mano opozorila na prosti čas.Pa ne v smislu,da vse skupaj pustiš (kuhanje,pranje...) in sediš doma.
Verjamem,da je vse skupaj naporno zate (končno tudi tvoj dan poteka po ustaljenem ritmu,ne?) in prepričana sem da bi Ti večer (ne govorim o žuranju pozno v noč,verjela ali ne že 2 urice ali tri s prijateljico naredita čudež) zunaj prijal.Vem...rekla boš,da si po vsem kar imaš za opravit v enem dnevu absolutno preutrujena da bi šla ven.Draga moja...tu se boš verjetno morala malo "prisiliti".Boš videla, zna se zgoditi da te bo že sama garderoba,ki jo boš oblekla in make- up spravil v boljšo voljo.Pojdi ven in potarnaj malo kolegici,dovoli si smeh in zamenjaj dnevno rutino v kateri je trenutno prostir le za vse tisto kar te moti in meče iz tira,za tisto kar prav tako potrebuješ pa se mogoče niti zavedaš ne.

Vprašala boš kaj pa mož in otrok?
Preppusti ga možu.Naj se spoznata po svoje,ker kot razumem je otrok v večini časa v tvoji družbi in čisto mogoče je,da se mož boji da kakšne stvari ne bo naredil prav (v tvojih očeh) ali vsaj ne enako dobro kot ti in bo zato spet ogenj v strehi.Mogoče prav zato nima želje ali volje.S tem ko je z otrokom sam se lahko z njim zbliža na način ki se ti zdaj zdi praktično nemogoč.

Ne razumi me narobe.Ne grajam te.A prosila si za nasvet in zdi se mi prav na stvar vsaj poizkušat gledat z obeh zornih kotov.Mogoče imam prav,mogoče ne...a mislim,da izgubit nimaš kaj.

Onadva bosta preživela večer po svoje, ti pa se lahko vrneš domov bistveno boljše volje kot si šla.

Če se bojiš,da bi otroka dal staršem medtem ko  te ne bi bilo,ga prosi če je z njim lahko on.

Želim Ti,da uspeta.Pa kakorkoli se boš odločila.

Pozdravček,

Palčica

(odgovor članu PIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: še ena obupana
27.10.2005 21:17:40   
Marogica
Na žalost si se poročila s človekom, ki je nezrel, ali pa vsaj ne zna nositi svoj del odgovornosti. Pa tudi ti si svojo odgovornost mogoče narobe razumela. Govorim za čas v porodniški. Tvoja naloga ni, da posrpavljaš, kuhaš, likaš, pereš....Tvoja naloga in trenutna "služba" je otrok in vse kar se njega tiče. Torej vsi moški, ki razumejo, da če je ženska doma z otrokom in lahko vse ostalo urediti ekscelentno, so zame bedaki.
Še enkrat ponavljam, da je tvoja prva skrb otrok, vse ostale stvari so, vsaj zame, sekundarne. Če bi želela, da je moja hiša kot iz revije, bi morala zapostavljati otroka, ker vse to enostavno ne bi uspela narediti. Pa si tudi ne želim in tudi ne naredim. Seveda skuham, seveda operem, seveda posrpavim, vendar ko imam čas in ko se mi ljubi in nisem preveč utrujena. Pa mož mi seveda pomaga, pa še ne gnjavi, če nekaj ni postorjeno danes. Kajti to lahko opravim jutri, če pa bi že rad, da je danes gotovo, pa lahko tudi sam.
Svetujem ti, da se nekajkrat na teden odpraviš ven (v gozd, na sprehod, v kafič, nakupovat) karkoli, samo idi iz hiše. Seveda sama. Bodi tisto uro ali pol ure samo zase in sama sebi dovolj. Mož, pa naj počuva otroka, ga previje, (mogoče celo kaj pospravi)..., in se z njim spoznava, kajti očitno mu to še ni uspelo ali pa nima interesa ali pa ga je strah, pa tega noče priznati.
Praviš, da je vse po njegovem. In zakaj? ker si ti to dopustila, kakorkoli že-zaradi ljubega miru, iz strahu, ker ga imaš rada.....Zakaj bi torej on delal drugače, kot do sedaj, če pa na koncu obvelja tako ali tako njegova? Ne vem, kaj pričakuješ, če pa si ga doma navadila na "hotel".
Zavedaj se, da človeka/partnerja ne moreš spremeniti (vsaj njegovega "bistva" ne). Lahko pa ga na diplomatski način "prilagodiš" svojim željam (določenim).
Se pa vedno znova ćudim ljudem, ki zajadrajo v partnerske odnose iz katerih se razvije družina in se vsaj malo ne spoznajo oz. vsaj toliko, da vedo, kaj lahko od partnerja v bodoče pričakujejo. Pa to ne velja samo tebi, temveč marsikateri tukaj na RR.
Pa brez zamere

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: še ena obupana
27.10.2005 22:36:15   
Anonimen
čisto na kartko:
jaz imam nekaj podobnega doma, s to razliko, da se moj veliko ukvarja z otrokom tko da imam čas kaj poprestvit po stanovanju.
sem pa ugotovila zakaj je tak: tako je naučen od doma....pa še večja fora je v tem, da sploh ne vidi nobenega dela. npr. poberem celo stojalo cunj, pridem s škafom do njega in mu rečem naj pelje malega ven pa mi odgovori: kaj boš pa ti počela?
škoda samo, da nimam nobene rešitve. ker na koncu je vedno odgovor: jaz hodim v službo, ti pa ne....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?