|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   10 mesečniki, navade?
11.2.2009 23:37:21   
maktub
No vprašanj imam kr nekaj...zanimajo me določene stvari in vaše navade...

A vašim 10 mesečnikom pustite gledat tv... našega sončka enostavno nemoreš odmaknit ob baby tv...tako da čez dan kr par risank pogleda,,, a je narobe?

glede hrane.. a jim počasi že dajate vse?---

v stanovanju imamo okoli 24 stopinj čez dan ponoči pa tam od 18-21 stopinj... čez dan  je v dolgem bodiju in trenirkici+dokolenke, ponoči pa v kratkem bodiju in čez pižamica in nogavičke a je preveč?... ravnam se nekako po sebi vendar meni je vedno zelo mrzlo sem vsa zavita fant pa skače v kratkem rokavu tako da res nevem kako ga oblečt...

trma ta trma... uffff... že kak mesec je enostavno grozen..,nepusti se previjat, držat ga moreva 2 da ga lahko previjemo saj se v 1 sekundi takoj obrne in če ga držim na miru je jok in stok...in moti me da vsako stvar ki mi sune in mu jo vzamem se začne tako močno jokat da so prav krokodilje solze kar ni tako hudo ampak se z vso silo vrže za nazaj na glavo...bojim se saj to dela tudi ko sedi na tleh in hvala bogu je že 2x tako padu vendar sem ga pravočasno ujela...
pri vsaki stvari ki jo nesme ali ki jo dela narobe mu zažugam z prstom in rečem NE ampak je tak jok, grozljivo... že soseda me je vprašala kaj tako joka...le kako naj ga naučim delit stvari in da Ne je NE??



Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 10 mesečniki, navade?
12.2.2009 9:07:37   
Anonimen
Glede televizije: če se ti zdi sprejemljivo, da otrok gleda na dan risanke po več ur, potem mu pač pusti. Če imaš pomisleke, mu TV enostavno zapri. Kar se mene tiče, imam veliko pomislekov glede večurnega gledanja TV.

Učenje pomena besede NE: to pride s časom, vajo in izkušnjami. Sedaj trenutno mu je povsem jasno, kaj ne pomeni - da nečesa ne sme - in od tu tudi njegova frustracija, jok. Bi rad, pa mu mami nečesa ne pusti. Njemu se zdi fajn, če lahko meče igračke po tleh, vtičnice so tudi zanimive, viset dol s kavča tudi,.. torej ve, da mu je nekaj prepovedano, ampak se še ne zaveda dovolj posledic, ki iz kršenja te prepovedi izhajajo - da bo pač bolelo, če bo zgrmel dol s kavča, da elektrika tudi ni fajn zadeva, da se v predal lahko priščipneš, da se igračk ne uničuje... ne razume še povsem posledic. Ene parkrat bo padel, se fajn udaril in bo vedel, da to boli. S časom bo to izkušnjo povezal s tvojimi besedami, da nečesa ne sme, ker ga bo bolelo (četudi si prstkov še ne bo priščipnil) in se tistega ne bo dotikal. je pa veliko odvisno od tvoje vztrajnosti, koliko boš sama pri sebi razčistila, kaj ti je pomembno (in se tistega potem tudi držala) ter kaj ti ni pomembno.

Tako da, po mojih izkušnjah je najbolje si fajn poenostaviti življenje in se na veliko izogibat konfliktov, ker teh je vedno več, sploh tam po drugem letu.
On bo raziskoval in preizkušal vse, kar mu bo prišlo pod roke, kar je edino prav. Ti pa lahko to njegovo raziskovanje omejiš tako, da ga narediš varnega. Torej umakneš vse, kar ni za njega (daljinci, denarnica, ključi, kozarci, zaščitiš vtičnice, odmakneš rože, čistila, zdravila, riž in špagete daš v zgornje omarice,...), hkrati pa mu nastaviš vse, kar je potencialno zanimivo, posode, lonce, plastične lončke, časopis, kuhalnice,... pa naj uživa. Za tisto, kar ne moreš odstraniti in je nevarno, velja preusmerjanje pozornosti in dosledna uporaba besede NE. Uf, kolikokrat še pride na vrsto, papiga sistem user posted image .

Oblečen je po moje dovolj, 24 stopinj je kar toplo, upoštevaj tudi, da če se giblje, se segreva in mu je topleje kot tebi. Sicer pa po občutku.

(odgovor članu maktub)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 10 mesečniki, navade?
12.2.2009 9:10:41   
Amam
TV - naš je isti. Grozno navdušen. Bi kar gledal in gledal. Pri 10 mesecih smo mu pustili gledat kakih 5 min, sedaj pri 1 letu se je čas malo podaljšal.

Hrana - jedel je vse razen medu, beljaka, lešnikov, svinjine in kravjega mleka. Pa pri sladkarijah smo tudi pazili.

Obleke - Potipaj ga za vrat. Če je poten oz. vroč, mu je prevroče.

Trma - Naš je res redko trmast, ko pa je, ga zamotim z kakšno igračko. Tukaj ti žal ne morem pomagati.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 10 mesečniki, navade?
12.2.2009 9:39:15   
ajataja
Naš je star 9 mescev pa je že čisto vse-razen kakih lešnikov no.Smo šele včeraj dobili prvi zobek ,ampak grize pa z dlesnimi že od 6 m naprej in mu nič ne miksamo.V ponedeljek smo imeli sistematskega in je tudi P rekla da zdaj pa že lahko vse jemo in tudi ad3 kapljic ne rabimo več.
TV ga ne zanima ,včasih pošpega če je kakšna reklama ki mu je znan zvok to mu pustim drugače bi pa jaz tv omejila na krajši čas če bi želel gledat.
Trme sploh ni,hvala bogu je tak dobrovoljček da se samo smeji.
drgač pa čim manj komplicirat pa bo vse dobro.

(odgovor članu Amam)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 10 mesečniki, navade?
12.2.2009 9:45:33   
maktub
glede tv je tako.. ni da gleda po ure ampak imamo v dnevni na steni tv in stajica je poleg kavča tako da ko gledam tv in ga pogkledam jo gleda...je nerodno ker je bilo kam bi dala stajico bi jo vidu...

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 10 mesečniki, navade?
12.2.2009 11:00:34   
cupacups
Učenje pomena besede NE: to pride s časom, vajo in izkušnjami.


no moja se pa heca z mano ko ji recem Ne....MI ZACNE KIMAT Z GLAVO IN SE SMEJAT....tko da zdej bol ajs deluje..pa se to moras bit resen, cetudi naredi smesen izraz, da nebo se to vzela za hec.

nasa ne gleda televizije, je vse drugo bolj zanimivo

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 10 mesečniki, navade?
12.2.2009 16:35:55   
Jelcy
Nas tudi rad pogleda proti Tv ko zaslisi kako zanimivo glasbo, ali reklamo, gleda pa samo kako minuto, ker ga vec ne zanima.

Hrano je skoraj vse, razen stvari ki niso dovoljene do 1 leta (KM, beljak, citrusi....). Meso, ribe, zelenjavo, sadje, mlecne izdelke, kruh, testenine, polento, riz, rumenjak...mu pa kuham posebaj, brez zacimb-trenutno se.

Mi imamo tudi okoli 24 stopinj, in je v dolgem bodiju in trenerkici, pa nogavicke ima. Ponoci pa bombazno pizamico (pajacek) ce mu oblecem kaj vec se ful poti.

Nas razume besedo NE, ampak jo uposteva samo pri meni, ce rece tata al kdo drug, se smeje in se bolj izziva. Se mi zdi da je 10 mesecev ena taka starost, ko otroci ze dosti razumejo, nas tudi marsikaj izsiljuje, ampak se mu ne dam.

Previjem ali preoblecem ga brez problema, se pusti...Skratka je priden in ni naporen otrok, ponoci pa se vse obrne, ker ne spi ze od 5 meseca..vcasih spi vec, vcasih manj....tako da je to trenutno edini problem, ampak bo tudi to enkrat mimouser posted image

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?