|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   16 letnik in žuranje
13.10.2007 21:22:02   
triša
Me zanima tiste, ki imate doma najstnike, kolikokrat na teden jim dovolite da gredo zvečer ven?
Ker se je pri nas začelo dogajati, da bi on kar ene tikrat na teden šel ven. Recimo enkrat bi prišel ob 3-4, po dvakrat pa okoli 11-12.
Mislim, meni se to zdi absolutno preveč. Ajde ne rečem enkrat, naprimer v petek do 12. Ne pa trikrat.
Moj  ga tolerira in mu dovoli, jaz pa ne.
In potem se jasno kregamo, namesto da bi se imeli faj.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 16 letnik in žuranje
13.10.2007 21:26:16   
tananejka
Jaz bi rekla 1x (med tednom absolutno ne). Je pa po moje pomembno, da sta z očetom istega mnenja. če eden od staršev popušča je konec veselja.

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 16 letnik in žuranje
13.10.2007 21:42:57   
anajmad
Naša je stara 13 in pol. Enkrat lahko gre med tednom za eno uro. Konec tedna pa od 18 in do 20.30. Poleti je pa lahko hodila skoraj vsak dan do 22h. Mislim,da jim je treba pustiti malo svobode. Je pa res,da je naša zelo pridna v šoli in tudi doma(trkam...)

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu tananejka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 16 letnik in žuranje
13.10.2007 22:09:08   
tananejka
IZVIRNO SPOROČILO: anajmad

Naša je stara 13 in pol. Enkrat lahko gre med tednom za eno uro. Konec tedna pa od 18 in do 20.30. Poleti je pa lahko hodila skoraj vsak dan do 22h. Mislim,da jim je treba pustiti malo svobode. Je pa res,da je naša zelo pridna v šoli in tudi doma(trkam...)


Tudi jaz se strinjam, da je treba pustit svobodo. Ampak, da pa 3x na teden prihaja med 24 in 3 uro je pa mal huda.
Tole do 21 mi je pa čisto OKuser posted image

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 16 letnik in žuranje
13.10.2007 22:16:33   
muha1
Moj je star 15 let, pa še niti enkrat ni šel ven žurat user posted image . S kolegi se dobijo na nogom. ali košarkaškem igrišču, pa še to čez dan. Men se zdi, da bi ostal tja do tretje ure malo prehuda, vsaj jaz ga nebi puščala zunaj tako dolgo. Do polnoči je prek zadosti.

(odgovor članu tananejka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 16 letnik in žuranje
13.10.2007 23:34:10   
Anonimen
Stara sem 18 pa pol in grem ven ob petkih in eventuelno sobotah (zelo redko oba dneva). Doma sem ob 23h. Razen nekih hudih izjem (praznovanje 18. RDja in koncerti, pa še to do 1h).

Cez teden pa ne hodim ven.

(odgovor članu muha1)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 16 letnik in žuranje
14.10.2007 0:05:20   
lelaval
Čez teden jaz ne bi pustila dlje, kot do 21. ure, ker naslednji dan mora v šolo. V petek ali soboto pa bi pustila daljši izhod.
Vprašaj me čez par let, ko bom na istem. user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 16 letnik in žuranje
14.10.2007 9:11:13   
flecker1
Ko sem bila takrat stara sem ob petkih in sobotah hodila na diskoteke, domov prišla od 1h do 2h. Sem bila obsedena z muziko in plesanjem, tak da nisem popivala v družbi, kadila, iskala fante user posted image Je odvisno od otroka, če bi bila moja hčerka vredna zaupanja, bi jo lahko en krat na teden pustila (konec tedna in med vikendom). No ne vem kak bom jaz nardila, ko bo takrat stara user posted image me lahko vprašate čez 10 let user posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 16 letnik in žuranje
14.10.2007 9:26:53   
paris
Imam skoraj 18-letnika. Med tednom zvečer ne hodi ven- samo podnevi. V petek in soboto pa dostikrat, ampak pride vedno do 12h domov. Ker kasneje ni prevozov (razen taksija- za kar je preveč šparoven- mu je zmeraj škoda denarja user posted image ), naju pa noče obremenjevati, da bi ga morala hodit iskat. Saj kakšenkrat sva ga šla, pa ne zelo velikokrat.

Kako smo to dosegli? Meje smo začrtali že zgodaj okoli 14 leta, ko je začel v kakšen kino hodit in podobno. Že takrat smo se zmenili, da med tednom ne bo poznih izhodov, zaradi šole. Med vikendi, sploh pa med počitnicami, pa ni bilo problema, smo se sproti dogovarjali.
Imamo pa tudi domača pravila, kako pa kaj. Hočemo vedet kam gre, s kom in do kdaj, če pride kaj vmes naj pokliče po mobitelu. No čeprav zdaj največkrat sploh več nič ne vprašam, saj poznam vso njegovo družbo- tudi kakšne starše, tako, da se mi ne zdi več potrebno.

Meni se zdi čisto normalno, da se najstniki morajo družiti, da morajo ven. Ampak pod kakšnimi pogoji, moramo pa starši določit. Če je v šoli in doma (pomoč pri domačih opravilih) vse v redu ima naš sin  več pravic- drugače pa zelo malo ali nič Ne zdi se mi v redu, da tvojemu sinu mož daje potuho. Vzgoja mora biti enotna, drugače so hitro težave. Po drugi strani pa se jaz držim pravila- čim manj prepovedi, tem bolje. Raje se dogovarjamo in včasih sklepamo kompromise.
Saj sama veš, da so prepovedane stvari najslajše.



_____________________________

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 16 letnik in žuranje
14.10.2007 10:59:35   
tajtaja
Moja najstarejša je stara 15 let in je v prvem letniku gimnazije.
Do zdaj nekih posebnih nočnih izhodov ni imela, mogoče kakšen kino ob osmih, pa jo gremo ob desetih iskat. Pred kino! Pa poleti je bila enkrat do 22h, ker je bl koncert.
Moje mnenje je, da ni treba preveč hitet, ker so tako zaupljivi, se dajo vsega zlahka napeljat. In glavno in skoraj edino vodilo je veliki večini popivanje, popivanje, pa ogromno trave in tako naprej.
Vse to vem iz njenih pripovedi. In tudi sama pravi, da če je zraven, se nekaj časa upira, ampak da družba zlo vleče...
Ker ve, kakšna pravila imam, me niti ob petkih ne prosi, ne sitnari.
Ve pa tudi, da boljše bojo ocene, več svobode bo imela, ker dobre ocene kažejo eno mero odgovornosti, sicer v šoli. In mislim, da če si odgovoren pri eni stvari, je večja možnost, da boš tudi pri izhodih.
V glavnem, vse  oz. veliko je odvisno od nje.


_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 16 letnik in žuranje
14.10.2007 11:16:30   
Anonimen
hmm jst sm pr 16 letih mela tkle,enkrat na vikend sem lahko šla ven,če je blo kej posebnga sem se lahko dogovorila za 2 krat..ura je bla med 11sto in polnočjo,spet, če je bil disco, šolski ples sem lahko ostala dokler sem hotla,s tem da sem pol poklicala za iskat za domov...med tednom nisem hodila ven,razen če ni blo kej posebnega  pa še to najdalj do 11ih...

(odgovor članu tajtaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 16 letnik in žuranje
14.10.2007 12:16:50   
Barbs
Naša najstarejša ima 16 let in hodi v drugi letnik gimnazije. Je zelo živahno dekleuser posted image user posted image user posted image  , vendar pa je po drugi strani tudi zelo "pridna" . Šolske obveznosti redno izpolnjuje, posledično ima tudi ocene takšne. In ravno tu se je nama malce zapletlo... Ker je skušala na finto"saj sem pridna v šoli, kaj še češ" mal po svoje okrog laufat ( tudi med tednom). In smo takoj potegnili črto. Med tednom gre lahko ven do 22h oz. 23h če je res kaka huda zadeva - npr. kak dober koncert, ki si ga res želi, oz. kaka dobra otvoritev razstave ( ker jo to zanima) ipd... Do zdaj se je ( vključno z lanskim šolskim letom) to zgodilo 4x. Vendar sem vedno vedela kje in skom je in za koliko časa. Med počitnicami smo ji dovolili daljše izhode, vendar predvsem konec tedna ( petek ALI sobota) . Prav tako smo vedeli s kom je in kje je in smo jo šli tudi iskat. Je pa res, da ko je bila v diskotu, je lahko ostala do dveh oz. pol treh, ker če je bila kaka fešta, bend oz. DJ je logično, da se žurka ne začne pred polnočjo.

Nikoli ji ne dovolim, da nekam gre in da jo potem NEKDO pripelje domov.
Nikoli ji ne dam s sabo preveč denarja.
In vedno sem budna, ko pride., pa naj je to ob pol enajstih ali pa ob pol treh .

Je pa res, da potem zjutraj vstane brez pripomb in pomaga pri opravilih,  ve, da mora, ker sama ne zmorem vsega, ker nas je veliko.user posted image


Pa še to :
Sama si da prat svoje cunje, zna likat, zna skuhat kosilo, zna počistit prah in ostalo svinjarijo, preoblečt postelje, na vrtu oplet plevel, zna previt  in porihtat bratca, ni ji težko sestrici razložit kake "podnebne spremembe in toplogredne pline" ,  zna mi pobarvat lase in ji je to kul, zna pošraufat kaj, novo posteljo si je sama sestavila... skratka - ne vem, česa ne zna in kaj ji ni težko. Delo si lahko razdeliva čisto "enakopravno" . Ker vse zna. Ok, včasih ni ravno pri volji, ampak, mar nismo vsi takšni?

Ful jo imam rada in tudi zaupam ji. Kljub temu, da vem, da počne tudi neumnosti. Pa to ve tudi sama in ji je potem hudo, čeprav tega ne pove. Ker je pač najst.user posted image

Da se vrnem k izhodiščni temi : 4x na teden je absolutno preveč izhodov. Zagotovo! Sploh pa do takih ur.

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: 16 letnik in žuranje
14.10.2007 13:35:03   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR

Stara sem 18 pa pol in grem ven ob petkih in eventuelno sobotah (zelo redko oba dneva). Doma sem ob 23h. Razen nekih hudih izjem (praznovanje 18. RDja in koncerti, pa še to do 1h).

Cez teden pa ne hodim ven.


Uhhh to pa je hudo, glede na to, da si že polnoletna. Pri meni doma ni bilo odkar sem imela resnega fanta nobenih problemov z izhodi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: 16 letnik in žuranje
14.10.2007 13:50:59   
birdy
Stara sem 20 let in sem dobila pred dvema mesecema hčerko tko da zdaj ni več žuranjauser posted image
Pri 16tih sem lahko bila med vikendom (petek in sobota) zunaj do zadnjega avtobusa, ki je ob enajstih. Če je bilo kaj posebnega, kak šolski ples, roj. dan, sem ostala dalj in so me prišli iskat. Ampak potem sem šla običajno samo en dan v vikendu ven. Sem pa šla takrat tudi za čez noč v Novo gorico z kolegi. Pa tudi za novo leto sem ostala do zjutraj in sem prišla okoli devetih dam.
Med tednom sem tudi lahko šla ven, ampak nisem hodila. Če sem pa šla, pa nisem šla v Lj. ampak za kako uro po domačem kraju.
Moj lubi pa je ravno rekel da raje ne bo povedal koliko je lahko ven hodil. Je pa rekel da če boste otroka omejevali, bo pa po domače povedano spizdil (kot on, upam da ga imate tako visoko v štuku, ds ne more skoz okno uit).
Jaz sem kar vesela da imam taka starša, ki sta mi ful svobode pustila.
Pa tisti, ki pravijo, da je tako pozno samo, alkohol, trava,... Če otrok hoče bo probal, če ne pa ne. Jaz sem nekaj časa kadila travo, pol sem se pa odločla da nočem več, pa nisem več. Nobenega pa še niso prisilil v nekaj kar noče.

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: 16 letnik in žuranje
14.10.2007 14:42:08   
alička
Moje mnenje je da šoloobvezen otrok nima kaj med šolskim letom delat zunaj po 22-23 uri. Ja kako naj se pa naspi drugače? Seveda obstajajo razni izjemni dogodki, npr. kakšen koncert ali nekaj kar ga ful zanimam, ampak take stvari so nekajkrat na leto in takrat se pač naredi izjema.
Med vikendom pa...ja mogoče do 1h, do štirih se mi zdi malo pretirano, ker potem bo pa pol naslednjega dneva prespal, ali kaj? user posted image

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: 16 letnik in žuranje
14.10.2007 14:45:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lelaval

Čez teden jaz ne bi pustila dlje, kot do 21. ure, ker naslednji dan mora v šolo. V petek ali soboto pa bi pustila daljši izhod.
Vprašaj me čez par let, ko bom na istem. user posted image


Jaz isto mislim.

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: 16 letnik in žuranje
14.10.2007 19:27:18   
triša
Hvala vsem za odgovore, jih moram mojemu dedcu pokazat.
Drugače je pa fant kar priden, v gimnaziji je v prvem letniku bil pravdober, med vikendom popoldan dela v Mc Donalsu, doma pa naredi tisto pač kar mu naročim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: 16 letnik in žuranje
14.10.2007 19:53:21   
viv_
No, jest sem mela doma čist po SS-ovsko.

To, da sem bila z mojim skupaj od 17 leta dalje, sploh ni vplivalo na situacijo. Torej, v srednji šoli je bilo takole:
- izhodi med tednom (dream on!)
- za vikende - sem mogla bit ob 9h zvečer doma. če so bili kakšni žuri, sem bila lahko do 3h zjutri, s tem da so me moji, ali pa od ene prijateljice starši prišli iskat v vsake rovte.

Na faksu pa, se niti ne spomnem. Uglavnem, dokler sem stanovala doma, sem vedno povedala kam grem in kdaj pridem in tega sem se tudi držala. Pri 24ih sem se preselila na svoje. Ampak ker smo v isti hiši in ker sem edinka in ker sem zelo navezana na svoje starše, skoraj vedno povem kam grem. Ne vem, mi je kar v navadi.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?