|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   4,5 mesečnica že cel teden noče jesti
13.1.2006 20:57:24   
morskadeklica
Lepo prosim izkušene za pomoč. Od kolegice punčka, rojena avgusta že cel teden ne je dosti. Sama ne vem več, kaj naj ji predlagam, zato upam, da bo katera kaj več vedela oziroma ima s tem izkušnje. Vem samo tole:

Pri zdravniku niso naredili ničesar, razen tega, da so vzeli kri in vodo (izvidi ok) potem pa dvignili roke. Kolegica je kupila že vse flaške kar jih je možno dobiti pri nas, prav tako vse vrste adaptiranega mleka. Probala je tudi z različnimi cuclji, vseh pretokov in firm. Dokler ni začela zavračati mleka, sta se samo dojili. Na koncu je poizkusila tudi z uvajanjem sadja, pa tudi ta ne gre preveč.

Ali se je pri kateri dogajalo kaj podobnega in kaj ste storile? Že vnaprej se vam zahvaljujem za kakršenkoli odgovor, ker bi ji res rada pomagala. Pred desetimi minutami sva govorili po telefonu in odkar jo poznam (preko 10let) še ni bila tako obupana.user posted image

lp

_____________________________

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 4,5 mesečnica že cel teden noče jesti
13.1.2006 21:20:12   
Lunca1
Poskusi naj ugotoviti, a je kriv cucelj, ali je krivo mleko. Poskusi naj mogoče dajat po žlički ali kapalki. Pri nas je bilo bolje ko smo šli z Aventa na NUk, potem pa pri 7 mesecih spet podobna težava. se je pa izgleda naveličala okusa in smo morali menjat mleko. Iz Bebe na Milumil. V skrajnem primeru bi jaz najbrž poizkusila tudi sojino mleko ali pa drugo hrano, glede na to da je otrok starejši od 4 mesecev.

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 4,5 mesečnica že cel teden noče jesti
13.1.2006 21:23:41   
morskadeklica
Pravi, da ji sploh ni jasno. Zamenjala je že full cucljev in mleka. Dva dni nazaj je že mislila, da bo vse ok, ker je normalno jedla, potem pa spet isto...

_____________________________

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 4,5 mesečnica že cel teden noče jesti
13.1.2006 21:38:27   
Lunca1
A mleko čisto zavrača (dojenje, adaptirano), ali ga poje manj kot običajno. Pini se je pri 7 mesecih namreč apetit zmanjšal na polovico, prej je jedla 200ml, potem pa nenadoma čez noč manj kot 100, pa se je potem čez ene 2 meseca vse uredilo. Če je manj in če teža napreduje, najbrž ne bo panike, drugače bodo pa res moral nekaj ukrenit. naj poskusi ugotovit, a zavrača mleo ali cucelj. Drugače obstaja tudi ena posebna flaška (steklena s precej mehkim cucom), ki se jo dobi mislim da samo v glavni lekarni v Ljubljani. Jo ima ena moja kolegica za sinčka, ki ima luknjico v nebu. samo naj prej z žličko proba, a je fora v okusu ali flaški, da ne bo brez veze zapravljala. 

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 4,5 mesečnica že cel teden noče jesti
13.1.2006 21:45:26   
Andra
Jaz osebno bi probala z drugo hrano  in to po žlički. Mojemu sinu se je mleko uprlo in to pri petih mesecih in tudi flaške ni hotel več videti. Začeli smo po žlički in takrat je začel spet jesti.
Naj poskusi z kašicami in sadjem. V enem ali dveh dnevih še sigurno ne bo vse ok, zato počasi. Mali naj pije, če ne drugače po žličkah. Čimvečkrat naj mu ponudi.
Toliko z moje strani, upam da sem kaj pomagala.

Pa še to, če je v enem tednu sprobala vse možne flaške in dude ter vsa adaptirana mleka , ga je s tem še bolj zbegala. Prehod iz enega v drugo mleko poteka par dni, ne pa danes enega, jutri že drugega, pa tretjega... Počasi.

Včasih pride obdobje, ko otročki res bolj malo jejo in če to traja več dni, je potrebno ukrepati, ampak brez panike, dokler ne izgubljajo na teži.

Srečno!

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 4,5 mesečnica že cel teden noče jesti
13.1.2006 21:51:11   
Janeja
Kako dobro poznam to ....
Moja Lea ni jedla celih 6 mesecev. Za vsak ml mlekca smo se matrali in jokali. Katastrofa. Žličke sploh ni sprejela, se je kar davit začela. Doma imam vse mogoče stekleničke, da ne govorim o vrstah mleka. Pa mi smo bili že navajeni, da je Lea pač neješč otrok, ko smo od božiča do novega leta (torej 14 dni nazaj) preživljali pravi živčni pekel. V celem dnevu ni pojedla niti 200 ml. Teža ji je šla v enem tednu dol za 300 gr.
Največji hec pa je, da je mala ves čas super dobre volje, nikoli ne joka, vsak dan kaka in ima polulanih vsaj 5 pleničk. Ne me vprašat od kje, ker nimam pojma.

No potem pa nam je novo leto prineslo največje presenečenje. Lea se je 31.12.2005 pri naši skupni slivesterski večerji odločila, da bo začela jest. Pojedla je 100ml zelenjavne kašice, pol ure kasneje pa spila še 140 ml mleka. In od tega trenutka dalje je brez problemov, brez joka in slabe volje.

Zadnja spremenba pred tem preobratom pri nas je bila steklenička - kupili smo Nubyjevo, ki se tudi meni zdi super (ful mehek cucelj in lepo teče), pa mleko smo zamenjal iz Bebe na Milumil 2. Ta kombinacija se zdaj obnese. 

Kaj lahko svetuješ prijateljici? Nič pametnega ti ne morem rečt, ker se naši malčki pač sami odločijo kako in kaj. Meni so vsi pediatri in zdravniki do sedaj rekli le, da naj se ne sekiram. Da dokler je zdrava, dobre volje, vsak dan kaka in lula ni panike. Ji bo že zapasalo jest ... In evo, po 6 mesecih muke smo to res dočakali. In čeprav ima moj drobižek komaj 5 kg, je najbolj zdravo in zadovoljno dete. Zdaj, ko je začela jest pa upam, da bodo šli tudi gramčki počasi gor.

LP
Jerneja



(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 4,5 mesečnica že cel teden noče jesti
13.1.2006 21:54:03   
Kranjčanka
Na splošno velja, da  se otroka ne sme silit jesti. Otroci pojejo kolikor rabijo, važno je da vsaj pijejo. Ko je moj začel zavračat mleko sem mu ga zagostila (rižolino, grisolino,...) in dala po žlički, to je velik rajši pojedel. So obdobja ko otroci manj pojejo (mogoče če so malo bolni) ali pa več, kot mi odrasli, a ne. Če malo je in vsaj pije, zgleda zdrav in so izvidi ok, potem verjetno ni še nič narobe, saj bo sam začel bolj jesti. lp

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 4,5 mesečnica že cel teden noče jesti
13.1.2006 21:59:31   
nanka
Pozdravljena, ko berem težave tvoje prijateljice je tako kot bi podožiljala moje dete. Tudi moja je avgustovka in imam, oziroma sem imela hude težave kar se tiče hranjenja.
Pri skoraj treh mesecih je začela zavračet moje mleko, zato sem prešla na adaptirano. Verjemi, da sem izprobala vsa mleka, pa ni bilo nič bolje. Pojedla je vsake 3-4 ure okoli 70 ml. Seveda se je poznalo pri nepridobivanju na teži. Na koncu sem kupila Milumil in jo dobesedno vlivala mleko v usta. Kupila sem flaško Tommee Tippee, ker ima super dudu. Moj otrok ni nikoli jokal od lakote, tako da sem ji jaz odrejala kdaj naj je(sem jo pustila tudi 5 ur, pa ni kasneje nič bolj rada jedla.) Pri vsakem hranjenju je bil jok in stok, upiranje, da se mi je srce trgalo, ampak ni bilo pomoči. Tako je jedla do 4,5 m. (rojena je v začetku avgusta). Potem pa sem ji kupila Hippovo kašico, tisto ki se meša z vodo, okus breskev marelica in jo pričela hraniti na žlico. Kmalu sva prešle na sadni obrok( zopet Hippove sadne kaše) in tudi že na zelenjavnega. Tako imamva sedaj pri 5m in 7 d, tri goste obroke, mleko pa 2x po 130 ml. Začela je počasi pridobivati na teži( 5200 g), meni pa se počasi živci umirjajo.
Torej moj nasvet je, naj ji vsiljuje mleko in preide na gosto hrano. (saj je tudi avgustovka).
Je pa res, da sem mislila da bom končala v polju na psihiatriji, pa nama je uspelo.
Samo obupati ne sme.
Sporoči kako ji je uspelo.

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 4,5 mesečnica že cel teden noče jesti
13.1.2006 22:46:03   
morskadeklica
Punce, najlepša vam hvala zaenkrat. Poklicala sem jo in ji povedala vse, kar ste napisale in mislim, da sem jo vsaj malo pomirila, seveda z vašo pomočjo.  Povedala je še, da je mali user posted image  uspelo ravnokar pojesti 100ml mlekauser posted image  

Če pa katera še kaj zna svetovati (čeprav je bilo tole kar izčrpnouser posted image ), pa z besedo na danuser posted image

Najlepša hvala še enkrat, super steuser posted image

_____________________________

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?