|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Alergija na krompir??
19.11.2008 12:54:59   
julči
Oj,

a ima od katere malček alergijo na krompir? Kako se je pokazala? Mi smo stari 6m, mala ima alergijo na KM, sedaj sem začela z uvajanjem GH, po bučki vse ok, po krompirju je dobila rdeče pikice po obrazu- licih, kar tak hrapav izpuščaj. Kaj naj? Izločim iz prehrane krompir? Grem do pediatra? Zahtevam napotnico?

A je to pogosta alergija? Me je ful zaskrbelo, ker je to šele druga hrana (poleg bučke) ki sem ji jo probala dat. Kaj šele bo?
Prosim za nasvete!!
lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Alergija na krompir??
19.11.2008 13:09:42   
ANITA D.
za nekaj dni črtaj krompir pol pa spet probaj.moja ta mala ima tudi alergijo na KM,jajca,lešnik,mačka probaj z banano,jabolko-izogibaj se alergenom,citrusam.zaenkrat počakaj z pedijatrom.za alergijo na krompir še nisem slišalauser posted image

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Alergija na krompir??
19.11.2008 14:40:07   
Natali07
Mojemu malčku so tudi potrdili alergijo na mleko in jajce pri 3 mesecih, na krompir pa ni pokazalo čeprav sem bila sama prepričana da jo ima. On je preko mojega mleka po krompirju bruhal, ratal flekas in neznosno jokal. Sama mu potem nisem dajala krompirja do njegovega 9 meseca. ko pa je 0prvič probal eno žličko krompirja je ratal pikast v roku ene ure po celem telesu. pike so se združevale v fleke, ki so ratali zabuhli. Šla sem do pediatra in njegov prvi komentar je bil, če bnisem slučajno pojedla kaj od jajca ali mleka, da je alergija na krompir zelo, zelo redka. Ampak našemu so potem pri naslednjem testiranju kak teden po tem potrdili močno alergijo na krompir.

Skratka alergija je možna in poznam še kar nekaj otrok ki jo imajo.
Glede na to, da imate alergijo na KM imate verjetno tudi datum naslednjega testiranja (da ugotovijo ali je alergija minila ali ne) in takrat potem omeniš vsa živila, ki se ti zdijo sumljiva in ti jih bodo stestirali. jaz sem po tem vedno delala tako, seveda pa mi je pediater predpisala kapljice fenistil in kadar je imel otrok po kaki probni  hrani močnejšo reakcijo (pike, krče, bruhanje, drisko) sem mu jih dajala

Ti pa tudi sama svetujem, da počakaj kak mesec s krompirjem, probaj druga živila jih je še cel kup in kasneje poizkusi znova če seveda nisi že sedaj 100% prepričana da mu težavo povzroča krompi.

Kaj bo, pa ne moreš vedet in se ne obremenjuj v naprej. saj vem, da je težko. Moj ima potrjenih veliko alergij in sedaj sem rodila drugega otroka in se vsak dan sprašujem ali ima mogoče tudi ona alergijo. Ampak ne morem v naprej nič vedeti, ampak vem da bom pri uvajanju hrane zelo previdna, kot sem bila pri prvem. Več pa tako ne morem naredit.

(odgovor članu ANITA D.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Alergija na krompir??
19.11.2008 16:59:54   
BarbaraO
Ko boš poskusila s krompirjem čez recimo 14 dni, ga nekaj ur prej olupi in nareži na koščke, da izloči škrob. Včasih je to razlog za pikice. Vodo večkrat zamenjaj in ko bo vidnega še zelo malo (ali nič) škroba, ga skuhaj in zmečkaj (za prvič le malo osoli, drugih stvari pa ne dodajaj). Če bo po tem v redu, ni panike, sicer pa počakaj še kakšen mesec.

_____________________________

Če imaš 3 sončke, dan ni nikoli oblačen :-)))

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Alergija na krompir??
19.11.2008 21:24:55   
URŠA K.
Moji user posted image  so pri treh mesecih ugotovili alergijo na mleko, jajca, pri devetih mesecih pa še na pšenico, sojo, pasjo in mačjo dlako ter krompir. Alergija na krompir in sojo je izzvenela, ko je bila stara 2 leti, na ostalo pa je še kar močno alergična. (čez en mesec bo stara 4 leta)


Lp

< Sporočilo je popravil URŠA K. -- 19.11.2008 21:26:26 >

(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Izračun vibracije otrokovega imena po nume...
Izbrati pravo ime za otroka je izjemno težka naloga. Če želite, da ima ime vašega otroka vibracijo, ki bo odsevala njego...
Astrološko znamenje otroka vam pove, kako ...
Razlog zakaj nekateri dojenčki spijo kot polhi, drugi pa spravljajo neprespane starše na obrate, je tudi v astrološkem z...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?