|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali kompliciram?
16.12.2005 17:15:16   
Anonimen
No takole je. Z očetom mojega otroka sva se razšla (po kratki zvezi) še preden sem sploh izvedela da sem noseča. On si je kmalu našel novo prijateljico, jaz pa sem se odločila da bom otroka vseeno obdržala. Ko sem mu povedala, da bo postal očka me je najprej čakalo presenečenje. Najprej se mi dva meseca sploh ni oglasil nato pa tik pred porodom na pogovoru dejal, da je želi  na test očetovstva - ker mi izgleda ni zaupal.
Ker po moje meni ni treba nič dokazovati sem mu lepo razložila, da na test očetovstva ne pristanem, ker sem konec koncev hotela le, da ve da bo očka in nič drugega. Niti nisem zahtevala da se vpiše kot oče, niti preživnine in ostalih stvari. Po porodu se je premislil in vseeno priznal očetovstvo in uredila sva tudi preživnino. Potem pa spet 5 mesecev nič od njega. Ni prišel pogledat otroka, niti se ni pozanimal preko telefona kako je kaj otrok, niti preživnine v glavnem nič. Razlog je bil ker svoji novi prijateljici še ni povedal. Ampak saj mene to sploh ne zanima. No po petih mesecih je pa zbral pogum, povedal prijateljici in sedaj bi on rad videl otroka. Jasno da nisem komplicirala - ker otrok navsezadnje ima pravico videti očeta. Sem mu povedala da lahko pride k meni domov kadarkoli.
Problem pa nastane, ker on želi da bi jaz otroka pripeljala k njemu domov. Jasno da ga otrok po treh obiskih ni navajen in bi morala jaz z njim. On živi sedaj tam z novo prijateljico zato niti slučajno ne želim hodit tja. Ni problem ko bo user posted image   toliko navajen oz. toliko zrasel da bo šel lahko sam. Meni pa res ni do tega da bi hodila k njemu. Poleg tega pošilja njegova prijateljica darila za otroka. Halooo. Meni je to ful mimo.
In ko mu vse to omenim pravi da kompliciram. Kaj pa ve menite? Ne želim se prepirati ampak vseeno pa bi rada vztrajala na tem da če otroka želi videti lahko pride k meni ali pa nič.

  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali kompliciram?
16.12.2005 17:23:44   
Marogica
Tudi jaz ne bi otroka dala pri 5 mesecih očetu, ker sem ni zdi enostavno še premajhen, predvsem pa oče nima nobenih izkušenj. Tu se mi zdi tvoje razmišljanje popolnoma pravilno. Ko bo večji ja, drugače ne.
Mogoče kompliciraš zaradi daril. Mislim, da nova prijateljica ne misli nič slabega, zdi se mi celo zelo prijazna in to ti lahko pove, da ko bo otrok večji, bo res v dobrih rokah, kar ni tako samoumevno. Ponavadi so nove prijateljice očetov ljubosumne na otročke. Gledaj na to, kot nekaj pozitivnega.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali kompliciram?
16.12.2005 17:44:05   
soncek&luna
jaz sem mnenja, ce hoce vidit otroka, naj pride k njemu, zakaj bi ga ti morala kam voziti?!?!

sem pa v podobni situaciji....

_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ali kompliciram?
16.12.2005 18:58:25   
Anonimen
Hvala za odgovore. Res me je razjezilo to da po petih mesecih sem pa sedaj jaz ta grda in kompliciram. Prej ni hotel imeti nič z njim sedaj bo pa naekrat superata a kaj? In to po treh obiskih. Mene je s tem da je želel test očetovstva močno prizadel, ampak sem to pustila za sabo in se ful trudim da bi user posted image  imel čimveč stikov z njim.
Če sta s prijateljico srečna in zadovoljna jima ful privoščim, mi pa ne izgleda da jaz sedaj hodim k njima z otrokom.

(odgovor članu soncek&luna)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ali kompliciram?
16.12.2005 20:13:47   
anitaz
Jaz ga pri 5-ih mesecih ne bi nikamor vozila!!Naj ga pride pogledat,če ga res tako želi videti. Meni se zdi,da je še absolutno premajhen.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ali kompliciram?
16.12.2005 20:26:59   
dory
Otrok je premajhen, da bi ga mogla vozit naokol...ce ga on zeli videt, naj ga pride pogledat...ampak pazi,da mu tega ne bos dovolila glih kadar se mu bo dvignu...zmenta se vnaprej in on naj bo tisti,ki bo naredil prvi korak...konec koncev je le oce tvojega otroka in si bila ti tista,ki si se ga odlocila obdrzat...oce ima le pravico do stikov...pa se do v dogovoru s tabo...

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ali kompliciram?
17.12.2005 14:33:00   
abderida
Čisto dovolj si potrpežljiva, vztrajaj pri svojem, naj pride na obisk k vama.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ali kompliciram?
17.12.2005 23:39:38   
Anonimen
Ne sploh ne kompliciraš, ampak saj to veš že sama, kajne?
Glede daril za otroka je pa tako, tudi moj ima 2 iz prejšnjega zakona.  In meni ni čisto nič odveč kupiti in poslati čestitko še za malčka za RD in občasno kupim še darilo. Jaz ju imam rada kot svoja, ker sta njegova. Vem da je to težko razumeti, vendar ko sem ga spoznala, sem vedela za njegovo preteklost, tako da mi je bilo jasno, da ga sprejemam s vso njegovo prtljago iz preteklosti. Vključno z otrokoma. Tako, da lahko si vesela, da ima punco, ki ima rada tvoja otroka!!!
Za vse ostalo, pa vztrajaj naj le on pride k vama ali pa se zmenite na nevtralnem terenu. Moj namreč ne bi šel za nič na svetu k bivši, ker se videti ne moreta. Na nevtralnem pa je čist OK.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ali kompliciram?
18.12.2005 22:53:11   
Gina
Meni se pa vseeno zdi, da malo kompliciraš, kaj pa vem. V bistvu je vprašanje, kaj želiš doseči. Ali želiš, da bi imel otrok z očetom pristen, prijeten odnos, da bi se imela res rada? Ali želiš, da bi ga sprejela tudi očetova ženska? To je v bistvu zelo zelo zelo zelo pomembna stvar. Veliko bolj, kot se je zdaj zavedaš. Ni vsaka pripravljena psihično posvojit otroka, ga vzeti za domačega otroka, čeprav ni njen. Sicer je res, da manjši kot je, lažje je, ampak vseeno. No, hotela sem povedat, da je fajn, če ima lepe stike z očetom, če čuti, da tudi ti sprejemaš njegovo novo skupnost in njegovo novo žensko. Le tako se bosta lahko res navezala. Otroku delaš s tem samo korist. In otrok rabi tudi moški lik v življenju, in več kot jih ima teh vzorcev, lažje mu bo v življenju.

Druga stvar so stiki pri očetu. Zakaj pa ne, vendar bi jaz hotela pri tako majhnem biti zraven. Vsaj nekaj mesecev bi tako prakticirala. Saj nič hudega, če nekaj narediš za otrokov dober odnos z očetom. Razen če si ljubosumna, potem imaš pa problem. Kaj hudiča ima ta ženska slabega na sebi, če hoče tvojemu otroku dobro, če hoče ga varovat tiste nekaj časa, če mu pošilja darila? Hoče ti povedati, da te sprejema in to je resnično otroku v olajšanje dolgoročno, četudi tebi ne. Pojma nimaš, kako grozno je otrokom, ki jih njihove mačehe ne sprejemajo. So že pisali o tem na rr, malo preberi. Pa malo pogoltni svoje občutke, jaz mislim, da ga nisi prebolela, če ne bi ti bilo vseeno, če to žensko vidiš.

Moraš se pa zavedat še nekaj, da čim imaš z nekom otroka, je jasno, da imaš z njim hočeš nočeš nek odnos celo življenje, najmanj pa toliko, da otrok odraste. Fajn je potem ta odnos imeti čim bolj normalen.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ali kompliciram?
19.12.2005 9:10:52   
kalbo
Hm, še moj pogled na vse skupaj.

Prvo kot prvo je človek, ki je sposoben zdržati 5 mesecev brez da bi videl lastnega otroka za moje pojme ovca in nič drugega.
Kot drugo pa si zasluži priložnost vzljubiti svojega otroka in razviti očetovski čut, kar mu po mojem moraš omogočiti, res pa je, da bi se moral toliko potruditi, da bi on prišel k tebi.
Če ti ni pretežko, bi bilo dobro, da otrok spozna tudi očetovo partnerko, ona pa otroka, ker boš tako že v štartu rešila precej kočljivih situacij. Ni dolgo nazaj, ko je bila tle ena tema "Moževa hči".

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ali kompliciram?
19.12.2005 12:50:53   
tanikaa
jaz bi mu omogočila stike z otrokom vsekakor. ampak, da bi šla k njemu? to pa ne. vedno bi bil dobrodošel pri meni, tako majhnega otročka pa ne bi dala proč.

to, da pa njegova prijateljica kupuje otročku darila, pa je pohvale vredno. bi raje, da mu brani stike in jemlje otroku očeta? 


_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?