|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali se bo samo sčistilo?
2.3.2007 18:54:18   
Motoristka
Moje pravljice je tudi konec....iz srede na četrtek sem začutila močno bolečino v spodnjem delu trebuha, grem na wc in vidim rjav izcedek..pokličem ginekologinjo, ji povem in reče, naj pridem naslednji dan..ker je bilo vse hujše sem šla na urgenco..vidla je, da je star plod 5 tednov, vendar brez utripa, mi vzame beta hcg hormon in rezultat je bil 2080, rekla je da naj pridem še v sobot, da me pregleda in da bom spet dala kri zaradi hormona...rekla je tudi, da se bom najbrž sama sčistila..do zjutraj ni bilo rjavega izcedka...nato pa je bilo malo obilnejši, ampka samo rjav, nič krvav, nato se je spet ustavilo...zdaj pa me najbolj skrbi, da bom mogla iti na čiščenje v bolnico, rodila nisem še nikoli....ali je mogoče kakšna z podobno izkušnjo in se je sama sčistila..in pa če ti dajo kakšne tablete da se sčistiš?


Najlepša hvala za odgovor!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali se bo samo sčistilo?
2.3.2007 19:15:36   
Anonimen
Zgodba podobna moji.Resnično mi je žal,da se je to zgodilo tudi tebi.Jaz sem se res sčistila sama.Menstruacija je bila obilnejša,ampak na pregledu po tem je bila maternica čista.

Pojdi naprej...

(odgovor članu Motoristka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali se bo samo sčistilo?
2.3.2007 20:47:06   
Naja31
Ja, čisto možno je, da se boš sama sčistila.
Saj jutri greš na pregled in bodo pogledali, če je šlo vse ven.

Sicer pa to čiščenje ni nič hudega.
Pa pazi, da boš tešča, za vsak slučaj, če boš šla na čiščenje. Drugače čakajo, da mine vsaj 6 ur od zadnjega požirka vode ali grižljaja hrane in to se zna vlečt.
Meni je bilo najhujše to čakanje. V treh dneh sem bila 2x na čiščenju.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ali se bo samo sčistilo?
2.3.2007 23:02:50   
mala pikica
Tudi meni je žal, da si morala skozi to. Pri meni je bilo podobno. V ponedeljek je bila prva kapljica, v sredo pa se je vlilo iz mene. S tem da je bil pri meni hcg veliko nižji, v ponedeljek 270, v sredo 210, v petek pa še samo 70. Ker je hcg dovolj padel, so rekli, da ni potrebno čiščenje in da se bo vse samo sčistilo. In se je.... Treba se je bilo pobrat in iti naprej. Pred petimi dnevi je prišla težko pričakovana menstruacija, naslednji teden imam pregled, potem pa s polno paro naprej.

Držim pesti, da ti ne bo treba na čiščenje. Tukaj še je ena user posted image za tolažbo.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ali se bo samo sčistilo?
2.3.2007 23:15:19   
upica
Motoristka,
Ampak, saj če si v 5. tednu, se ponavadi, kolikor jaz vem, še ne vidi bitje srca (to se vidi v 6. tednu). In če ni bila obilna krvavitev, še to ne pomeni, da si izgubila user posted image . Morda se bo vse umirilo in boste čez par dni že videli utrip srca. Jaz še ne bi razmišljala o izgubi. Beta HCG se mi tudi zdi dovolj visok in ne nakazuje na izgubo. Držim pesti, da bo vse v redu z vama in vama pošiljam user posted image user posted image  za srečo.

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ali se bo samo sčistilo?
2.3.2007 23:22:21   
Pandica
upica, imaš prav. jaz sem bila na prvem pregledu v 6 tednu pa se še ni videl niti plod, ampak samo ona kako se že reče user posted image  vrečka. na drugem pregledu, točno čez 14 dni, se pravi v mojem 8t pa smo že poslušali srček user posted image  in videli, da je en zarodek.
Tako, da meni je tudi blo to full čudno, ko je motoristka napisala, da je v 5t in ne bije srček.
Motoristka upaj na najboljše, drži se, pa vsekakor nam javi novice.

(odgovor članu upica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ali se bo samo sčistilo?
3.3.2007 11:46:19   
Motoristka
No, sem pišla domov, nič se ni še samo sčistilo-še vedno je vidna tista pikica(na hlačkah oz. na vložku izgleda kot pred menstracijo-rjav izcedek, ko pa sem prišla tja pa je bilo že rahlo kravavo)...rekla je, če grem na čiščenje danes, pa sem rekla da ne....bi se res rada sama sčistila, v treh tednih naj bi se  sčistilo, če pa ne, grem pa tja na čiščenje.Beta hcg pa bom zvedela okol 12 ure.

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ali se bo samo sčistilo?
3.3.2007 12:07:02   
Motoristka
Izvedla sem, da je vrednost betahcg 2182(prej je bilo 2080)-nič več ne razumem...bom še par dni počakala, če se bo samo sčistilo, če pa ne grem pa po  napotnico.

(odgovor članu Motoristka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ali se bo samo sčistilo?
3.3.2007 23:36:36   
mala pikica
Glede na hcg bi rekla, da je možno, da gre za izvenmaternično nosečnost. Kar bi tudi bil razlog, da se na UZ nič ne vidi. Vsaj meni so tako razložili; če hcg zelo narašča, potem je vse v redu, po 6t bi se moralo tudi že kaj videti na UZ in slišati srček. Če hcg narašča, amapk počasi, potem gre za izvenmaternično nosečnost, potrebna je verjetno abarzija, če hcg začne padati, se bliža splav. Če dovolj hitro pada, se ne odločijo za čiščenje. Tako je bilo meni razloženo.

Vsekakor pa močno stiskam pesti, da bi bilo pri tebi vse v redu.

(odgovor članu Motoristka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ali se bo samo sčistilo?
4.3.2007 12:19:25   
upica
Motoristka,
Pa kaj se nič ni videlo na UZ, niti gestacijska vrečka ne?  Če se ne bi nič videlo v maternici, bi verjela, da govorite o čiščenju. Drugače pa vse ostalo nakazuje, da je nosečnost ohranjena. Kaj morda ploda ni videti?

< Sporočilo je popravil upica -- 4.3.2007 12:20:43 >

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ali se bo samo sčistilo?
4.3.2007 13:43:35   
Motoristka
Plod je viden, vrečka je rekla da je tudi, od včeraj imam bolečine(kot pri menstruaciji), vendar hujše in tudi bolj krvavim.....bom počakala do torka, ko imam pregled pri svoji ginekologinji, če bo rekla da je še vedno plod tam , potem grem takoj na čiščenje.Izvenmaterična nosečnost ni, mi je 2x pogledala.Upam na najboljše...

(odgovor članu upica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ali se bo samo sčistilo?
10.3.2007 17:56:58   
upica
Motoristka,
upam, da si kljub težavam v redu, da ste morda že zaznali bitje srčka in da so krči popustili, pa tudi, da več ne krvaviš. Še stalno ti držim pesti, da bo vse o.k.

(odgovor članu Motoristka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ali se bo samo sčistilo?
11.3.2007 16:50:48   
naja2
tudi jaz držim pesti, da je plodek na svojem mestu in tiktaka. Saj jih je veliko reklo, da so krvavele pa je bilo potem ok.
l.p.

(odgovor članu upica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ali se bo samo sčistilo?
12.3.2007 13:48:39   
Motoristka
Da povem....v torek so mi dali Ergotyl kapljice( za krčenje maternice) in pa antibiotike(amoksiklav), tako da se zdaj to "domače" čiščenje končuje(vsaj mislim), imam še rahlo rjav izcedek( na začetku je bilo ogromno krvi), v petek imam pregled, če je šlo vse ven....nisem hotela na abrazijouser posted image .....upam, da je zdaj vse o.k.Zdaj bom samo vprašala, kdaj lahko začnemo delati nauser posted image .Upam, da v drugo ne bom več tega doživelauser posted image ( bo pa še nekaj časa prisoten strah).

(odgovor članu naja2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ali se bo samo sčistilo?
12.3.2007 23:33:24   
naja2
Žal mi je motoristka, bomo pa zdaj skupaj čakale kdaj lahko začnemo delati na user posted image .

Jaz sem namreč imela v prejšnjem mesecu  IMN in še čakam, da se mi ßhCG zniža. Kdo bi si mislil, da bom kdaj vesela, ko ne bom zagledala dveh črtici. (na 7 ali 5 dni imam kontrolo ßhCG v stari porodnišnici).

2-3 mesece bo minilo kot bi mignil potem pa veselo na delo za user posted image .

(odgovor članu Motoristka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ali se bo samo sčistilo?
13.3.2007 14:58:31   
Motoristka
naja2-držim pesti, da bo vse hitro minilo.....potem pa veselo na delouser posted image .Jaz grem v petek pogledati koliko imam B hcg-ja, potem pa malo počakam, pa....upam, da nama bo potem uspelo user posted image .

(odgovor članu naja2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ali se bo samo sčistilo?
13.3.2007 20:15:32   
naja2
jaz grem tudi v petek pogledati koliko imam ßhCG. (pa že v ponedeljek sem bila) ker mi niso odstranili jajcevoda se mi bolj počasi niža. Pa še inekcije metotrexata dobivam, ker gre bolj počasi. Saj pravim zdaj si le želim, da na testu ne bi več zagledala dveh črtic.

Se mi zdi, da pri SS ßhCG pada hitreje zato boš kmalu fit za nov poizkus user posted image .

(odgovor članu Motoristka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ali se bo samo sčistilo?
14.3.2007 10:10:22   
nemrak
user posted image
Motoristka, žal mi je za tvojo izgubo male pikice.
Tudi jaz sem pred 3 meseci in pol imela ss. Abrazija ni bila potrebna in sem po 2-eh M zopet zanosila. Po čudežu, ker prej sva s 1x trudila 10 mesecev , 2x pa 6 mesecev.
Upam , da bo v tretje vse ok, kljub sedanjim rjavim izcedkom.

(odgovor članu naja2)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ali se bo samo sčistilo?
16.3.2007 17:10:38   
Motoristka
No, danes  sem bila na urgenci, beta gcg je bil 14-super...pregledali me niso, naj bi šla k svoji ginekologinji, čez en mesec pa imam pregled pri njih...sem vprašala za spolne odnose, kdj jih lahko imam, pa je rekla naj počakam še en mesecuser posted image (zaradi možnih infekcij)....ta je pa kar dolga.


naja2-kako pa je s tabo?user posted image

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ali se bo samo sčistilo?
16.3.2007 21:09:37   
naja2
Super Motoristka tvoj ßhCG pa je že skoraj čist OK user posted image   user posted image  user posted image .

Pri meni pa gre bolj počasi, ker mi k sreči niso odstranili jajcevoda. Da ti malo opišem 
8.2. pozitiven test
12.2.: ßhCG 3549 (grem na Gin uregnco zaradi rjavega izcedka - G ne vidi ničesar)
20.2.; leonišče – grem k Gin zaradi rjavega izcedka pa ne vidi ničesar, kri mi ne pregleda (hvala bogu ni moja G, če ne bi jo zamenjala)
21.2.; s krči me odpeljejo na G urgenco - ßhCG 6749 pred posegom
21.2.; operacija IMN – stara porodnišnica (JACEVODA MI NE ODSTRANI)
22.2.; ßhCG 3007 po posegu
28.2.; ßhCG 1585 – dobim inekcijo 50 mg metotreksata
7.3.; ßhCG 1003 – dobim inekcijo 50 mg metotreksata
12.3.;  ßhCG 413 - dobim 50 mg metotrexsata
danes 16.3. ßhCG 196,4  - Gin me pregleda tudi na UZ in pravi, da se nič ne vidi in je OK. Ranice od šivov na trebuhu so že čisto OK, se skoraj nič ne vidijo. Po inekcijah mi je malo slabo in se mi vrti, sem pa tudi kar nekaj dni precej močno krvavela počutim pa se kar OK.  (kake dva dni po vsaki inekciji sem imela vsakič močne krče, lahko tudi zaradi črevesja??) Že od 8.3. sem v službici, ker nimam tako naporne. 
Danes nisem dobila inekcije, kontrolo ßhCG pa imam spet v ponedeljek 26.3.07, ker grem za en teden na dopust, sicer bo slabo vreme pa bomo bolj lenarili. Se še kaj javim po naslednji kontroli.

Boš videla kako bo 1 mesec minil hitro pa boš že delala na novem user posted image .




(odgovor članu Motoristka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Ali se bo samo sčistilo?
19.3.2007 13:18:33   
Motoristka
O boga.....samo da ti niso odstranili jacevoda, pa tudi tebi lepo pada beta hcg....jaz sem imela tudi grozne krče, ko me je prijelo na veliko potrebo; sploh nisem mogla iti 5 dni, ker me je grozno zvijalo in ni bilo nič, šele ko sem nehala jemati tiste kapljice sem se lahko po dolgem času ornk olajšalauser posted image .

Potem pa boš tudi ti čez par mesecev delala user posted image -koliko časa pa ne smeš imeti ti spolnih odnosov, pa delati na user posted image .

Pa preživi dopust čim lepše user posted image .


Lp Nina

(odgovor članu naja2)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Ali se bo samo sčistilo?
24.3.2007 23:15:20   
naja2
Hvala za prijazne besede in želje.
Sem že nazaj, en vikend smo se rolali (17 C) potem pa sneg kidali he he .. user posted image . Vreme pa je bilo super za sončenje ob kupih snega. Prava zimska idila saj sem bila v Kr. Gori in je zapadlo res veliko snega. 

Komaj čakam, da vidim kok mam ßhcg v ponedeljek.

Kdaj začeti???
G je rekel, da ne smem imeti spolnih odnosov 14 dni. Se pa sama tudi kr mal bojim ... ne vem zakaj. Tako, da smo šele 1 x malo na easy probali (včeraj user posted image ). V bolnici mi je G rekel, da lahko začnem delati na user posted image  po treh menstruacijah. Sem pa zastavila to vprašanje tudi dr. Pušenjaku, ki pravi da lahko delam na user posted image  dva meseca od takrat ko bo ßhCG 0 (sem mu povedala, da sem dobila metotreksat). 
l.p.

(odgovor članu Motoristka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Ali se bo samo sčistilo?
26.3.2007 17:33:23   
naja2
Hojla,

se kar sama ponovno javljam ker sem imela danes ßhCG 42,3 - jupiiiii  sem zelo vesela. Saj na zadnjem pregledu nisem dobila inekcije. Že skoraj nisem več nosečka he he user posted image .
Kdo bi si mislil, da si lahko tudi vesel ker gre ßhCG navzdol in bomo zato lahko hitreje začeli delati na user posted image .

l.p.


(odgovor članu naja2)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Ali se bo samo sčistilo?
27.3.2007 11:58:43   
Motoristka
naja2-super!!!!!!!!!!!!user posted image jaz tudi nikoli nisem mogla verjeti, da bom tako vesela, ko vidim kako mi beta hcg pada.

Upam, da si se odpočila na "počitnicah".


Še malo, pa boš lahko delala  user posted image ...najbrž že komaj čakaš tiste 2 ali pa 3 menstruacije, potem pa v akcijo user posted image .


Jaz imam pregled šele okol 15.4. na urgenci( me tako matra , ker bi že rada prej zvedela ali je že beta hcg že na nuli-krvavega izcedka pa že en teden nimam  več, zato me malo skrbi če bo šlo kmalu na nulo ta nosečniški hormonuser posted image )...moram pa svojo ginekologinjo poklicati, da pridem k njej malo na pregled.


(odgovor članu naja2)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Ali se bo samo sčistilo?
27.3.2007 19:34:43   
naja2
Tudi jaz že dva dni nimam rjavega izcedka. Jutri pokličem kdaj imam zopet pregled za ßhCG.

Zdaj bova pa skupaj odštevali 2 ali 3 menstruacije, da bova lahko delali na user posted image .  Bova komaj čakali user posted image .

Jaz sem pri svoji G že naročena enkrat maja. Moram pa se še naročiti k dr. Voglerju, ki me je operiral. Bomo videli kaj mi bo rekel jutri.
Pa še nekaj - sem jemala neke lovorjeve kapljice, ki baje preprečujejo deljenje celic in so strogo prepovedane v nosečnosti. Smrdijo, da komaj spijem dve kapjici na dan v pol dcl tople vode. To je verjetno bolj čira čara ali pa psihično malo pomagajo. Saj zdaj jih pa ne mislim več piti, ker so preveč zanič.



(odgovor članu Motoristka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?