|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali vas partner dovolj podpira (tašče, tAsti)
29.5.2007 11:32:53   
anja80
Že nekaj časa nameravam odpreti to temo, ki me vedno bolj muči.
Pri nas je tako, da moj mož vse prevečkrat podpre svoje starše, namesto da bi mene in najino družino. Naj navedem kakšen primer:
ko tašča v naši odsotnosti pomiva okna pri meni (živimo v isti hiši, mi živimo zgoraj), jaz mojemu rečem, da mi to ni prav, on pa reče, naj bom hvaležna,ker nam pomaga?? Menim, da to ni prav, ker če bi rabila pomoč, bi ji gotovo rekla. To se mi zdi vsiljevanje. Da ne govorim, da mi zvečer preden zjutraj pobirajo smeti, hodi v kuhinjo, kopalnico in nese smeti v kanto. Ne vem, imam neprijeten občutek ... Vem, da se trudi biti koristna, pa vendar, naj nam pusti dihati. Grebe se, da zlika moje perilo, ga obesi, samo da me prehiti. Kr čaka pri mojem pralnem s troju...
Vem, da smo velikokrat odvisni od njihove pomoči zaradi dveh majhnihj otrok, vendar vseeno bi morali bolj spoštovati našo družino, ki je družina zase. Če nam pomagata (tašča, tast), to še ne pomeni, da lahko z vsem upravljata.
Problem je v tem, da to možu večkrat rečem, da mi ni prav, on pa ne odreagira, včasih še reče, da sem nehvaležna do njegovih staršev.

Zanima me namreč, ali vas partner podpre v vaših razmišljanjih, ali se potegne za svojo družino ali raje drži s starši, da se njim ne bo zameril. Včasih imam občuitek, da se raje spre z mano kot s starši. Moje mnenje je, da bi moral vsak partner bolj držati  ssvojo ženo/partbnerko ko t s starši, saj bo vendar ona z njim v starosti, z njo se bo pogovarjal, ko staršev ne bo več, otroci bodo odšli ... Žena je po mojem prva, Kaj pravite?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali vas partner dovolj podpira (tašče, tA...
29.5.2007 11:38:59   
Zahi
dokler bo tvoj "mamin sinko" bo tako.. zaropotaj.. pa boš videla efekt..

vedno je bil (pa tudi bo) problem živet s starši.. če ne boš postavila mej.. bo vedno tako..

ampak mora tvoj mož stopiti na tvojo stran.. povej mu da te to moti.. in gotovo.. konec koncov je ona samo sorodnik.. družina sta pa vidva..

nima kaj iskat pri vas.. zakleni vrata pa je..

(odgovor članu anja80)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali vas partner dovolj podpira (tašče, tA...
29.5.2007 11:40:01   
2 Sraki
Žena je definitivno prva. Vendar je za partnerja zelo težko izbirat med starši in ženo.

Vendar pa se strinjam s tabo da bi lahko pustili vam malo več zasebnosti. Mi isto živimo skupaj v hiši, vendar je naše stanovanje večinoma zaklenjeno in tako nihče ne more noter. Hočem ti samo povedati, da sta vidva tista, ki morata postavljati meje in učiti druge kako daleč se smejo vmešavati. Sama dostikrat raje "gagam" in se "utapljam" v delu, kot pa da bi prosila taščo ali tasta da mi pomagata. Sem mnenja, če se že gremo svojo družino in postavljamo meje, potem moram biti sposobna tudi to narediti. Mož me včasih krega, da sem preponosna, vendar temu jaz nebi rekla tako. Enostavno želim, da smo kolikor se le da neodvisniuser posted image .

(odgovor članu anja80)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ali vas partner dovolj podpira (tašče, tA...
29.5.2007 11:41:52   
maruškaŠ
MOje mnenje: Vpričo staršev mora partner vedno potegniti s teboj! tudi če nimaš prav!

Če slučajno nimaš prav (oziroma on tako misli) se pogovorita na samem - na 4 oči.

To kar ti opisuješ meni tudi ne bi bilo prav - in ja to JE vtikanje in vsiljevanje!!! Ena stvar je, če prosiš za pomoč, kadar jo potrebuješ. Drugo pa je tole, ker si napisala. grrrrrrr user posted image

p.s. A nimate ključev? Se ne morete zakleniti?

p.p.s. POskusi ne tekmovati s taščo, ampak ko bo perilo oprano ji samo zakliči, da je stroj opral (morda se bo KONČNO le počutila butasto).

(odgovor članu anja80)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ali vas partner dovolj podpira (tašče, tA...
29.5.2007 11:44:57   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: Zvončica in Peterpan

Žena je definitivno prva. Vendar je za partnerja zelo težko izbirat med starši in ženo.



  Ne bi rekel ..... po moje partnerju sploh ni potrebno izbirati med starši in ženo, saj gre za dve popolnoma drugačni vlogi v življenju posameznika. Če pa gre za vmešavanje s strani katerihkoli staršev, je pač treba nardit radikalen rez oz. postavit jasne meje.

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ali vas partner dovolj podpira (tašče, tA...
29.5.2007 11:52:36   
Anonimen
A nimate ključavniceuser posted image

Drugače pa, ko sem jaz živela pri mojemu je isto počela njegova stara mama. In sem se enkrat vsedla z njo na kavi, ji povedala da ne želim da dela namesto mene, naj si raje privošči malo počitka, da sem čisto zmožna počet vse to sama in da se počutim neprijetno in totalno nesposobno če to počne. Nekaj se je še probala izvlečt da hoče sam pomagat, sem ji rekla da vem in razumem, ampak da bi to rajš sama počela, če bom pa rabla jo bom pa prosila za pomoč.
In po pravici povedano se ji je ful fajn zdelo k sem ji to povedala in me ful hvali od takrat naprejuser posted image . Ona je imela pač občutek da mora za vse skrbet, vključno z mano.

Odkrit pogovor, prijazen...se da dosti z njim dosečt. Pa mal jo pohvali spotomauser posted image

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ali vas partner dovolj podpira (tašče, tA...
29.5.2007 11:53:50   
snake
in kaj bi bilo če ti ne bi pomagala čisto nič, pol bi jokala da kakšno taščo imaš ki ti nič ne pomaga!!! pomisli malo...če te tako to moti inji reči naj neha, da boš naredila vse ti, in potem boš čez čas nazaj hotela da ti pomaga ker zgleda da ti ne zmoreš vsega če ti ona toliko naredi....

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ali vas partner dovolj podpira (tašče, tA...
29.5.2007 11:55:32   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: anja80

To se mi zdi vsiljevanje. Da ne govorim, da mi zvečer preden zjutraj pobirajo smeti, hodi v kuhinjo, kopalnico in nese smeti v kanto. Ne vem, imam neprijeten občutek ... Vem, da se trudi biti koristna, pa vendar, naj nam pusti dihati. Grebe se, da zlika moje perilo, ga obesi, samo da me prehiti. Kr čaka pri mojem pralnem s troju...


midva na srečo živiva pri naših, ker pri njegovih bi bila čisto enaka situacija. Že itak nama je naredila generalno, ko sva bila na morju, kljub izrecni prepovedi (pa ne mi rečt naj bom hvaležna), pa vsakič, ko je prišla je vzela metlo v roke, pa se meni ni zdelo potrebno. Ali pa je prišla že zjutraj ob 8 na obisk, ko sva midve s tamalo še spale in takoj zečela hrano stran metat in kuhinjo pospravljat ...

Je pa pri nas tako, da se je on  pogovoril z njo  in od takrat naprej se je počasi vzpostavil mir. Že takoj na začetku se je pa pogovoril z njo glede vmešavanja pri otrocih, ker tisto je bilo še huje kot pospravljanje.
Sva se pa midve enkrat hudo skregale in takrat sem mu zamerila že to, da je bil nevtralen, kaj bi bilo šele, če bi se na njeno stran postavil. Zdaj ko nazaj gledam, mi je jasno, da se ni hotel vmešavati in mogoče je bilo prav tako, samo takrat v tisti jezi me je pa zelo prizadel.

Se je pa najin odnos zanje čase izboljšal, ker se obedve nazaj drživa, ona ne pospravlja več pri nama, jaz pa poskušam videti tiste dobre strani na njej. user posted image

< Sporočilo je popravil Olivija -- 29.5.2007 12:07:52 >

(odgovor članu anja80)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ali vas partner dovolj podpira (tašče, tA...
29.5.2007 12:00:02   
Dejča
Partner bi ti moral stati ob strani, vendar bi tudi ti morala jasno postaviti meje. Če nimate ključavnice, bi resno razmislila o tem. Tudi mi živimo pri moževih starših in ko se je letanje k nam v zgornji štuk preveč razpaslo (ko se je rodila najina user posted image ), sva samo zaklenila in jim je hitro kanilo. Res pa je, da tudi mož ne špara jezika, kadar je treba. Če pa jaz kaj preveč neupravičeno žnarim, pa tudi meni pove svoje in se kdaj postavi tudi staršem v bran. Vendar le na štiri oči. Kar pa se meni zdi zelo prav, saj včasih tudi sama rabim prizemljitev user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ali vas partner dovolj podpira (tašče, tA...
29.5.2007 12:01:15   
Pajaca
Jaz sem enkrat v 9 mescu nosečnosti napizdla svojo taščo ker sem jo zalotla ko je pomivala kopalnico po tleh. Neki je mutila, da mi sam hoče pomagat, pa to. Pa sem ji rekla, da ne rabim njene pomoči, da če ne bom mogla sama bo pač njen sin pomil, če ne pa bomo pač imeli umazano, da ona nima kaj pucat pri meni. (Aja živimo v njeni bajti). Da naj gre raje delat kaj drugega.

Od takrat se še ni dotaknila niti ene stvari.

Moj se strinja z mano, da bova svojo svinjarijo sama pucala, al pa ne, kot nama bo pasalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ali vas partner dovolj podpira (tašče, tA...
29.5.2007 12:05:21   
Gordana-3
tašči lepo povej, da naj tega NE dela. če ni dovolj 1x, ji povej večkrat. tud jaz sem morala svoji povedat ene stvari: za tri dni smo šli od doma, prosili smo jo, če lahko pride nahranit psa. samo nahranit psa. ona pa je oprala cel koš perila - to je naredila večkrat in mi 2x perilo celo obarvala, da sem ga potem cel dan v varekini namakala, da je bilo spet belo, perilo je tud zlikala, zložila, po možnosti je včasih tud kakšen kos pohištva prestavila ..... tud mož ji je večkrat povedal, kako in kaj in sedaj imamo mir.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ali vas partner dovolj podpira (tašče, tA...
29.5.2007 12:06:31   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: daddy

IZVIRNO SPOROČILO: Zvončica in Peterpan

Žena je definitivno prva. Vendar je za partnerja zelo težko izbirat med starši in ženo.



Ne bi rekel ..... po moje partnerju sploh ni potrebno izbirati med starši in ženo, saj gre za dve popolnoma drugačni vlogi v življenju posameznika. Če pa gre za vmešavanje s strani katerihkoli staršev, je pač treba nardit radikalen rez oz. postavit jasne meje.



user posted image user posted image

Midva živiva pri naših. Mami niti na kraj pameti ne pride, da bi mi pomila okna. Niti drugo. Ker ne pustim. In koliko poznam taščo, se tudi ona ne bi vtikovala. Če pa bi se, pa bi moj ziher postavil meje in bil na moji strani. Vsaj mislim, glede na dosedanje izkušnje.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ali vas partner dovolj podpira (tašče, tA...
29.5.2007 12:07:28   
Anuška79

IZVIRNO SPOROČILO: snake

in kaj bi bilo če ti ne bi pomagala čisto nič, pol bi jokala da kakšno taščo imaš ki ti nič ne pomaga!!! pomisli malo...če te tako to moti inji reči naj neha, da boš naredila vse ti, in potem boš čez čas nazaj hotela da ti pomaga ker zgleda da ti ne zmoreš vsega če ti ona toliko naredi....


Od nikogar ne pričakujem, da mi bo pomival okna, obešal cunje ipd. To je zame grobo vtikanje v našo zasebnost in tega nismo navajeni. Živim z mojimi starši in nihče mi še nikoli ni odnesel smeti, obesil perila ipd. Ko jih ni doma ali nas ni, tisti, ki je doma pobere pošto in zalije rože, ostalo vsaka družina naredi sama zase. A smo čudni? Meni je pa to čist logično.

Aja, pa 'životinsko carstvo' drug drugemu hranimo in sprehajamo.



(odgovor članu snake)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ali vas partner dovolj podpira (tašče, tA...
29.5.2007 12:08:20   
anja80
Snake jaz zmorem sama postoriti gospodinjska opravila in jih tudi želim sama opraviti. Vedno, ko sem potrebovala njeno pomoč, sem ji rekla, ne zdi pa semi prav, da kar sama hodi k meni in dela namesto mene, ker se počutim zelo neprijetno.

Eno je pomoč, ko jo potrebuješ in zanjo prosiš, drugo pa je vsiljevanje, delo namesto nekoga.
Prav je, da si pomagamo med sabo, ko to želimo, prosimo, ni pa prav vtikanje, vsiljevanje.
Saj sem ji že kdaj rekla, da bom sama, pa reče, saj bom jaz ali pa ima nos do tal - dobesedno.


(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ali vas partner dovolj podpira (tašče, tA...
29.5.2007 12:10:23   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: anja80

Snake jaz zmorem sama postoriti gospodinjska opravila in jih tudi želim sama opraviti. Vedno, ko sem potrebovala njeno pomoč, sem ji rekla, ne zdi pa semi prav, da kar sama hodi k meni in dela namesto mene, ker se počutim zelo neprijetno.

Eno je pomoč, ko jo potrebuješ in zanjo prosiš, drugo pa je vsiljevanje, delo namesto nekoga.
Prav je, da si pomagamo med sabo, ko to želimo, prosimo, ni pa prav vtikanje, vsiljevanje.
Saj sem ji že kdaj rekla, da bom sama, pa reče, saj bom jaz ali pa ima nos do tal - dobesedno.



kako pa pride v vaše stanovanje?? ima ključe?? zamenjaj ključavnico.. naredi zvonec na vrata.. in to je to..

ko jo boš prosila da pride.. naj pride.. nasprotno jo tretiraj kot tečno sosedo.. pač ignoriraj..

(odgovor članu anja80)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ali vas partner dovolj podpira (tašče, tA...
29.5.2007 12:11:41   
soncece24
Ojej, si ne predstavljam, da bi kdorkoli (vseeno mi je al tašča al pa mama) hodil po mojem stanovanju brez vprašanja oz. celo pucal, pospravljal, smeti odnašal user posted image user posted image jaz bi prvič, ko se bi to zgodilo jasno in glasno povedala, da tega ne maram, sploh pa se bi zaklepala dan in noč, če bi mi nekdo nenapovedano uletaval v stanovanje. Kaj pa če bi vidva z možem kdaj veselo user posted image user posted image ko bi tašča po smeti prišla?

Midva tudi živiva pri mojem očetu (imava svoje nadstropje in svoj vhod) in smo se take osnove zmenili sploh preden sva si rihtat začela. Tudi jaz ne uletim fotru kr tak v stanovanje. prej pokličem in se najavim, enako pričakujem od njega, da bi pa on kaj pri meni čistil pa itak ni straha user posted image user posted image S taščo sem pa prej že 3 leta v 2 sobnem stanovanju živela in me pozna dovolj dobro, da ve, da če potrebujem pomoč prosim za njo, drugače pa če pride na obisk lepo sedi in se pusti postrečt, kar se meni zdi tudi prav!

Jaz v tvojem primeru ne bi čakala, da se mož zmeni, čeprav je njegova mama, ampak bi ji kr sama, na lep in obziren način povedala, naslednjič ko bi mi karkoli šarila po stanovanju, da nimam rada, da uletava, naj prej pokliče, čistit znam pa sama in ne želim, da ona to dela.


_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ali vas partner dovolj podpira (tašče, tA...
29.5.2007 16:08:07   
ključek
anja80,živjo! očitno so vse tašče na temu svetu iste. zato imajo pa nov nadimek-vegeta (saj veš, povsod se meša zraven). user posted image  midva z možem sicer živiva zase, a naju je njegova mami (moja tašča), želela kontrolirati in vedeti prav vsako malenkost. zato je klicariala ob vseh možnih urah, prvo njeno vprašanje je bilo - kje sta, kaj počneta??? dobro, prvič, drugič, mogoče še tretjič sem to mirno prenašala, potem pa sem "popi.....", in možu povedala, naj se zjasni, s kom je on poročen. midva nisva dolžna nobenemu polagati računov, kam greva, kje sva, saj si vse financirava sama. ker kadar ji je povedal, da sva npr. zunaj na večerji, se je tako močno zadrla v telefon - aja??????, kr tako???, da sem jo jaz slišala na drugo stran mize. user posted image  in stvari postavila na svoje mesto. midva greva kamor greva, če bova šla za par dni, bova sporočila, za vsako kavo ali pa kino, pa sigurno ne bova delala objave na pop tv-ju. seveda je bila na začetku zamera, užaljenost, mogoče celo jeza, a ko je videla, da sva neomajna, se je mal skulirala. včas sicer še firbca, a jo mož hitro postavi na realna tla. če bi pa živeli skupaj.....user posted image  ne bi šlo, smo si tako različni. resnično, raje živim v podnajemniškem stanovanju. imam pa tudi jaz eno vprašanje - je pri vas tudi tako, da se mož razume z vašo mami idealno, vi pa z njegovo ravno ne?? kar nekaj mojih kolegic, in seveda tudi jaz, ima/mo isto situacijo - njena mami (njegova tašča) - same pohvale, obratno - ...., no, brez komentarja.
lep pozdravček, čeprav pada dežek. user posted image

(odgovor članu anja80)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ali vas partner dovolj podpira (tašče, tA...
29.5.2007 16:16:35   
Anonimen
Moj se z mojo mamo super razume, jaz pa njegove ne prenesem.. Ma, mi je čudna ta ženščina...

No, sicer pa me podpre, mogoče me kdaj ne, ampak to so malenkosti.. Za večjo, pomembno stvar me vedno podpre...

(odgovor članu ključek)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ali vas partner dovolj podpira (tašče, tA...
29.5.2007 16:33:15   
Anuška79
Ko sva hodila, se je moj z mojo mami super razumel odkar smo pa skupaj (ista hiša, ločena stanovanja), pa ugotavlja, da žal nima čist pošlihtanih zadev in pač z njo kontaktira kolikor je treba v kake hude debate se pa ne spuščata.

Njegova mami pa je želela, da sva super naj naj prijateljici in kmalu se je vtikala v vsako stvar - dokler sva ji dovolila. Od takrat pa: kar je nujno se že pomenmo, a najine zadeve so najine zadeve.

ma sej vem, da je čuden vse skupaj in želim si, da bi bilo drugače, a kaj morem, družine si ne izberemo sami, le partnerja si lahko. Sta pa moj očko in bratec zlata vredna - odtehtata vse druge težake v familji.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ali vas partner dovolj podpira (tašče, tA...
29.5.2007 16:54:42   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: anja80
Kaj pravite?

Pravimo, da čisto prav razmišljaš.

Ampak kaj ti to pomaga, ko si si ustvarila popolnoma drugačne razmere? Dokler ne boš kaj spremenila bo tako tudi ostalo. Kriva si pa sama, ker si prvič pustila in drugič in..  in...

(odgovor članu anja80)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Ali vas partner dovolj podpira (tašče, tA...
29.5.2007 17:03:53   
dskubin

IZVIRNO SPOROČILO: Zvončica in Peterpan
Hočem ti samo povedati, da sta vidva tista, ki morata postavljati meje in učiti druge kako daleč se smejo vmešavati. Sama dostikrat raje "gagam" in se "utapljam" v delu, kot pa da bi prosila taščo ali tasta da mi pomagata. Sem mnenja, če se že gremo svojo družino in postavljamo meje, potem moram biti sposobna tudi to narediti. Mož me včasih krega, da sem preponosna, vendar temu jaz nebi rekla tako. Enostavno želim, da smo kolikor se le da neodvisni.


Tudi pri nas je tako. Prosila bi za pomoč, če bi bilo res nujno in vem, da se lahko zanesem na taščo in tasta in bi to pomoč zagotovo dobila. Mogoče bi pomagalo, če se pomeniš s taščo - na lep način - poveš ji, kaj od nje pričakuješ - v stilu, da jo boš prosila, če boš potrebovala pomoč in lahko celo predlagaš opravila, ki jih lahko počne (da se bo počutila koristna, ker ona sigurno to dela dobronamerno in ne zato, da tebi nagaja). Ne vem, vsake tolko ji nesi kaj za speglat (če to res hoče) recimo perilo, kateremu ne more škodovat (rjuhe ipd.). Sigurno maš kako opravilo, ki ga ne maraš - požri kdaj svoj ponos (tudi meni se to včasih zgodi) recimo predlagaj, da čistita okna skupaj. Kaj pa vem, sigurno je dobro za vzdušje v hiši. Pa vpolk sit in koza cela.



(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?