|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Atopični dermatits????
11.3.2007 19:35:56   
beba76
Sin je star 2 leti in pred cca. pol leta se mu je na ličku pojavil "flekec" kot nekakšen lišaj. Temu nismo posvečali ne vem kake pozornosti, ker smo mislili, da je alergija na Niveino kopel, ki smo jo takrat prvič uporabljali in je bila verjetnost, da se je med kopanjem potegnil po ličku. Čez čas je ta flek izginil, pol se je pojavil še en ali pa dva, ki sta po času tudi izginila.

Zdaj pa.... Začelo se je z nekakšnim lišajem na nogici - malo od kolena navzdol, premera kaka 2 cm. Smo šli k alergologo in se je pokazala alergija na kravje mleko in jajca. Smo bili na dieti oz. smo še kaka dva meseca, zdaj pa je vse katastrofalno!!! Vneta koža se je pojavila pod koleni, od komolcev navzgor in navzdol, v pregibu komolcev, po križu, cele rokice ima pikaste (take male pikice kot nekakšne hribčke), za ušesi ima zajedo.

Sicer imava v torek dermatologa, ker sem ga klicala, da kljub dieti ni boljše, a me že zdaj matra, če je možno, da je to to, zato vam bom za vsako informacijo zelo hvaležna! Hvala!!user posted image

Nataša
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Atopični dermatits????
11.3.2007 20:06:42   
nialana
Zdravo,

žal ti moram povedat, da gre po tvojem opisu sodeč res za atopični dermatitis. Tudi pri nas smo imeli vse "znake" na koži, ki si jih naštela, in ne, kljub večmesečnim strogim dietam se stanje ne izboljša! Vsaj ne popolnoma. Nam uradna medicina (alergologinja + dermatologinja) ni uspela pomagat (nisem pristala na antihistaminike, kortikosteroide in večno odrekanje), so nas pa v rekordno kratkem času pozdravili v zdr. centru dr. Wohlmann (pobrskaj spodaj, sem že precej pisala). Zdaj imamo spet - po dooolgih petih mesecih - popolno kožico user posted image !

LP


(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Atopični dermatits????
14.3.2007 20:50:09   
mtina
Jaz tudi mislim, da je to, to. Mi imamo isto, a s mo šele na začetku zdravljenja.

Kar se pa ZDRAVNIKOV TIČE, NAJLAŽJE JE REČI, DA JE  alergija na kravje mleko. To je tako vsak drugi alergičen - pa misliš, da je res???  user posted image

_____________________________

Sonce!!!

(odgovor članu nialana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Atopični dermatits????
15.3.2007 8:46:23   
Taja Nagaja
Alergija na mleko in jajca je najpogostejša. zato ponavadi najprej poskusijo z dieto, saj testi uradne medicine pri majhnih otrocih niso realni. Če imaš možnost pojdi na testoranje k aletrnativi. Ti bo stvar vsaj malo olajšalo. Prej ko izločiš alergene bolje je. Manj jih je hitreje se jih odpravi. Srečno!


(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Atopični dermatits????
15.3.2007 9:19:48   
Moyca_
a ni atopijski dermatitisuser posted image

_____________________________

Lp, Mojca
*****************************************
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
*****************************************
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Taja Nagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Atopični dermatits????
15.3.2007 21:40:43   
Pupica
Tudi pri nas se je začelo tako. In danes smo dobili pošto od dr.Voduškove s postavljeno diagnozo atopijski dermatitis.user posted image

In tut pri nas je bil takoj sum na kravje mleko, tako da smo na dieti (progamin), zravne ne sme jesti jajc, banan, špinače, jagod, pa še in še...Skratka ful mal lahko sploh je.In stanje ni boljše. Tako da nas še čaka dermatolog, gremo pa tudi na bioresonanco, ker se v pol leta stanje ni izboljšalo. Pa sedaj ko še ne hodi, bomo verjetno terapije lažje prestali...

Je pa res, da po kopanju je pa koža sploh katastrofalna. Midva sva ga ravno včeraj kopala, je bil prav bogi danesuser posted image

A pri alergologu pa nista bila?Sta kej kožnih ali krvnih testov opravila, da bi pokazalo, če je še na kaj drugega alergičen?Pri nas sta namreč dva testa pokazala različne rezultate in to v roku 10 dnevnega testiraja. Tko da jaz sem nad uradno medicino kar malo razočarana...

Pa še problem bo zaradi cepljenja pri 1.letu.Najraj bi vidla, da ga sploh ne bi. da ne bo pol še splabšeuser posted image user posted image

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Atopični dermatits????
21.3.2007 10:37:45   
beba76
Diagnoza potrjena. user posted image user posted image

Smo še naprej na dieti brez kravjega mleka (na srečo obožuje riževo) in jajc. Samo je zdravnik sam rekel, da dvomi, da bo kljub dieti kaj boljše.
Smo dobili olivno kopel, kremico na bazi olivnega olja, ki je fuul mastna in Elidel. Ko smo začeli mazat, se je stanje ful izboljšalo, samo zdaj ne vemo od katere kreme, ker moramo zaenkrat mazat z obema. Koža je sicer še suha, a niti približno tako, kot je bila, po rokah ma pa še zmerom pikice. Alergolog nam je rekel, da ko bo stanje koliko toliko stabilno, naj počasi začnemo z mlekom, da vidimo, če se bo kaj poslabšalo. Pol pa čez čas še z jajcem.

Teste sva delala - kožni so pokazali alergijo na jajca in malo na pršico, krvni pa na kravje mleko ful in na jajca. Tako da...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Atopični dermatits????
21.3.2007 15:39:44   
darjatimci
Moram rečt,da si dobila čudna navodila.Če zdravnik dvomi,da bo po uvedbi določene diete kaj bolje,potem naj ugotovi na kaj vse je otrok alergičen in potem svetuje pravo dieto.Najlaže je ukiniti kravje mleko in jajca in napisati Elidel,ki sicer čudežno pomaga,ampak se ga vsi, ki imamo otroke alergike na daleč izogibamo.To pa zato ker je škodljiv,sploh pa za dolgotrajno uporabo.Svetujem,da se z izvidom posvetuješ z kakim dietologom,ki ti lahko veliko pomaga.To stanje,ki ga zdravnik omenja,da naj bi se popravilo,lahko traja nekaj let,če pa ne bosta na primerni dieti pa še dlje.

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Atopični dermatits????
21.3.2007 21:14:58   
beba76
Darjatimci, hvala za odgovor. Saj je tudi meni vse čudno - zakaj mam otroka sploh na dieti in ga postim od tega in onega, pa v bistvu mogoče sploh ni v tem problem. Sem prišla do zaključka, da ko dohtarji vidijo neke čudne lišaje na koži in ne vejo, čemu naj jih pripišejo, pač postavijo to diagnozo. Za katero zdravila itak ni in če maš srečo, pač najdeš pravo stvar, na katero je otrok res alergičen in pol čudežno vse izgine.

Še bris so mu vzeli, če bi bila slučajno kaka bakterija, da bi se pol pozdravilo z antibiotiki. Jutri moram poklicati, kakšni so izvidi.

Zakaj pa ne Elidela?? Meni je rekel, da naj ga s tem mažemo nekaj dni do nekaj tednov. Res je zdaj boljše, se pa bojim, da je to samo začasna rešitev, ko pa bomo s temi mažami končali, pa bo po vsej verjetnosti še huje.

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Atopični dermatits????
22.3.2007 8:15:56   
darjatimci
Elidel je pač eno od mazil,ki ima sestavine,ki tanjšajo kožo,zato ni primeren za daljšo uporabo.Res pa je,da pomaga,ampak mi smo ga uporabljali le nekaj dni,ko je bila res kriza,to pa zato ker se je naš fantič tudi praskal in je bila potem koža katastrofalna.Kmalu po uvedbi diete pa se mu je stanje zelo popravilo in smo suho kožo mazali samo še z kremo,ki smo jo dobili na recept(olivno olje v belobazi).

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Atopični dermatits????
27.3.2007 22:26:31   
silvanija
Pozdravljene!

Tudi mi imamo devet mesečnega sina, ki ima atopični dermatitis! Našemu sinu se je pojavilo med drudim in tretjim mesecem starosti, vendar do petega meseca ni bilo grozno hudo. Dobil je takšne lišaje in zelo suho kožo samo po obrazu na srečo, vendar to tako srbeče, da se je cele dneve še samo praskal. Šli smo po priporočilu dr. Janeževe iz Celja v Maribor najprej k dermatologu in nato še k pediatru - alergeologu! No, in dermatolog je dal takoj diagnozo Atopični dermatitis. Napisal nama je dva recepta in sicer za dve kremi, ki so nam jih zmešali v lekarni. Eno nedovalno in eno res bolj močno, ki bi jo naj uporabljali samo takrat ko je najhuje in to samo enkrat na dan, samo tri dni.

Drage mamice!!!
Mi smo ga s tem upajmo da čisto odpravili. Pediater nam je tudi strogo naročeval diete in ne vem kaj vse še, pa smo se mi tega držali damo kakšnih štirinajst dni, potem pa smo zopet začeli jesti vse od a od ž, razen kravjega mleka še ne pijemo, ampak še zmeraj uporabljamo aptamil. Ko so mu na pediatriji vzeli kri je tudi v krivi pokazalo alergijo na jajce, pa to sploh ne drži in to sem jaz pediatru takoj povedala, ker sama vem kaj sem otroku pred tem dajala. Sedaj jemo pecivo, piškote, testenine,..... in hvala bogu ni reakcij!

Aja, še to! Za kopanje sedaj tudi uporabljamo Eucerin - olje za tuširanje in ga po kopanju nikoli več z ničemer ne mažem.

Poskusite, in upam da vam bo pomagalo. Nam je!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Atopični dermatits????
6.7.2007 12:44:47   
Marjacek
Pozdravljeni!

Mi smo pri našem malem atopiku uporabljali prav tako oljno kopel ampak ne Eucerinovo ampak od Spiriga. Imenuje se Balmandol. Na predelih kjer je bila koža prizadeta smo mazali z Excipial Lipolotionom in se je stanje zelo telo dobro izboljšalo. To so nam tudi svetovali najprej pri dermatologu nato pa tudi na alergološki pediatriji.

Lep pozdrav, Marjan

(odgovor članu silvanija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Atopični dermatits????
13.7.2007 23:20:47   
Heather
Živjo!
Malo berem tele zadeve...vidim, da tavate v temi kar se tiče alergij - tako, kot sva tudi midva z možem. Na hitrco opišem kako je bilo pri nas.
Imava hčerkico, čez dober teden bo sedaj stara 1 leto. Jemo sedaj vse! JUPI! Pred tem je bila pa prava groza!!!
Stara še ne 2 meseca je začela dobivat razne izpuščaje po glavi, in pregibih. Pediatrinja nam je šele pri 5 mesecih rekla, da sedaj pa res vidi, da gre za Atopični dermatitis - pred tem pa smo jo mazali s tisoč in eno kremco, po nasvetu pediatrinje, ko pač ena ni pomagala smo šli k drugi itd....Na koncu smo prešli na čisti Advantan, nič mešan v beli bazi da je sploh kaj pomagala - vem kaj boste rekli, pravi kortikosteroid - tanjša kožo, tudi midva z možem sva videla da tako ne gre več naprej. Jaz sem bila n hudi dieti ker sem jo dojila - njej pa tudi nič nismo smeli potem dajat ker je bila praktično na vse alergična. Hodimo od enega zdravnika do drugega, dermatologa, alergologa,....alergije, ja ja, alergije, to ne smete tisto ne smete...na koncu se človek vpraša kaj bo sploh otrok jedel ko bo moral kaj začet jest! Da ne govorim o moji dieti!
Z možem sva se strinjala da temu morava narest KONEC! PA kakša uradna medicina - samo na preglede hodiš, pomagajo pa itak nič. Tako sva naredila nekaj najboljšega na svetu do sedaj za najino hčerkico - peljala sva jo k dr.Wohlmannu v LJ na LASERSKO AKUPUNKTURO (več si lahko preberete na njihovi spletni strani http://www.drwohlmann.com ) - kjer si lahko ogledate fotografije najine hčerkice ko je bila res v najhujšem! Skoz smo dali 5 terapij po 30 minut. Rezultati se pokažejo od 2-6 mesecev po terapijah - odvisno za kakšno prizadetost gre. Najina hčerka je bila alergična na KML (kravje mleko), jajca, žita, beljakovine živalskega izvora - meso, oreščke. Pri nas so se rezultati pokazali že po 14 dnevih po zadnji terapiji, končni rezultat pa po 5 mesecih.To je, da lahko jaz in ona sedaj jeva praktično vse - kar si tudi pod razno ne bi mogli privoščiti brez te terapije.
Midva polagava vsem na srce to zadevo - je pa tako, kdor ni nikoli imel alergičnega otroka (sploh na toliko stvari), tudi pod razno ne more vedt kaj preživljamo mi oz. smo preživljali mi ko smo pač meli otroke alergične na to in ono.

Moje skromno mnenje, upam, da bo komu pomagalo....

Lep pozdravček, Heather

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Atopični dermatits????
19.7.2007 8:24:52   
dalia
Heather,zdravo!

A te lahko vprašam koliko stane 1.obisk in koliko vse nadaljne terapije?

Najlepša hvala za odgovor.

(odgovor članu Heather)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Atopični dermatits????
19.7.2007 9:51:43   
Freycha
Sama se borim s tem atopičnim dermatitisom od 2. meseca rojstva. Verjemite mi, da postaneš pravi mali ekspert. Predvsem kar se tiče antihistaminikov in kortikosteroidov itd...... Drugega ne bom komentirala, ker je medicina in pa predvsem alternativna medicina tako napredovala, da ji ne sledim več. Predvsem zato, ker sem se sama odločila, da se ne bom obremenjevala z alergijo in da je nimam. Jem vse (pa sem na 80% hrane alergična in na pršice, cvetni prah, živalsko dlako, pa še astmatik sem zraven), če je kdaj česa preveč, se mi seveda spustijo izpuščaji, pa jih takrat namažem s kortikosteroidno kremo in zadevo omilim. No in ravno zaradi teh kortikosteroidnih krem sem se odločila, da nekaj malega napišem. Ko sem bila mala, teh krem sploh in bilo. Pojavile so se v mojih mladostnih letih, pa še to samo Elocom, ki je izredno močan. Moji starši so me zaradi takratne nevednosti mazali s tem spredaj in zadaj. Ko sem bila 1. mesev v bolnici zaradi hudih alergij (BTW pojavile so se mi, ko sem se začela homeopatsko zdraviti, pa so me skoraj ubili, pa nimam nič proti homeopatiji, samo meni in pomagalo) so me vsak dan 2x na dan na debelo namazali z Elocomom, povili v rjuho in me pustili pajcat 1. uro. Potem pa je naenkrat ratala fama, da kortikosteroidi tanjšajo kožo in da so škodljivi itd..... Naenkrat se nisem smela več mazati kar tako, ker bom kao brez kože ostala.
No, jaz nimam nič tanjše kože, kot jo imajo drugi, imam pa zelo uničeno kožo od 29. let uničevanja s praskanjem in izpuščaji itd....

Hočem reči, da se meni osebno (pa to je le moje mnenje) zdi manj problematično, če se na tistem delu, kjer je koža res prizadeta čisto na tanko namažeš s kortikosteroidom, kot da praskaš v nedogled tako močno, da uničiš kožo. In verjemite mi, da jo hudičevo uničiš. Na nekaterih mestih imam kožo tako, kot bi se poparila, polna sem peg, ker mi je tako globoko mutirala koža, da se je načelo tudi pigment, itd.....

Res pa priporočam vsem, da se tiste dele, ki se jih namaže s kortikosteroidom umakne iz sonca, saj sonce in kortikosteroid nista ravno za skupaj.

Da pa ne bo pomote, nikakor pa nisem pristaš pretiranega mazanja in sem tudi mnenja, da je treba sprobati vse, tudi alternativo. Jaz sem sprobala dve. Prva me je skoraj ubila, druga pa mi je toliko pomagala, da sem ugotovila, da je precej v glavi in sem začela razčiščevati stvari iz preteklosti in se mi je alergija tako pomirila, da sem lahko po cca 24. letih nehala jemati antihistaminike na dnevni bazi, Elocom pa pride v poštev le, če je koža res slaba. Tudi pumpic za astmo ne uporabljam več. Je pa res, da par mesečnemu otročku pač ne moreš reči, naj si poštima v glavi.....

No, sedaj imam punčko staro dobre dva tedna in samo čakam, če je pobrala po meni alergijo, ali ji bo uspešno ušla. V slednje sicer dvomim, ampak upanje umre zadnje!user posted image

(odgovor članu dalia)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Atopični dermatits????
20.7.2007 23:55:42   
mojca345
Zdravo !

Atopični dermatitis - zgodba mojega življenja. Se z njim bojujem že kar precej let. Dobila sem ga šele v najstniških letih, čeprav sem že kot otrok imela nenhne probleme z kožo.

V naši bedni državi nimajo nič kar bi koristilo. Škoduje mi že navadno milo, zato moram imeti posebnega. Za lasje imam tudi poseben šampon, nizek ph. In jemt udi kapsule kot dodatek k hrani, saj mi primnakuje določeno olje v telesu. Moja zdravnica mi je rekla, da imam herpes. Herpes ? user posted image  Dermatitis je čisto nekaj drugega. Ker sem ravno kar prišla iz Avtrsije, saj tam kupujem svoje preparate, tukaj pri nas ni ničesar, samo madžarsko sranje.

Tole prava firma iz Nemčije ki izdeluje te prave izdelke. Imajo posebno stran tudi namenjeno našim otročkom, sem jo preopirala.

http://www.balneum.de/hermal_oelbaeder/trockene_kinderhaut.php?PHPSESSID=b424aae2f220336be42e5c22843caca4

Jaz imam poseben šapom za telo in ga priporočam, da ga kupite za otročka tudi in potem posebno kremo. Zdaj sem najdla tudi kremo ki naredi folijo čez kožo tako, da zaščiti. potem pa preko še kremo daste.

atopični dermatitis je nočna mora. imam otroka v svoji skupinici, ki ga ima. star je 7 let. pa ne sme jesti tega in onega. groza ! revček, pa seveda se je težko upreti čokoladi in podonim slakdarijam. jem tudi posebne kapsule, ki jih priporočam šolskim otrokom, tam od 6 let naprej. Lindermal kapsule. Po 2 mesecih jemanja vsak dan, se mi je koža popravilo do meje, kot še nikoli. sedaj sem najdla tudi lindermal kremo, ki ima isto sestavo. tisto kar mi manjka znotraj teelsa jemljem v teh kapsulah, in zunaj na koži sem si zdaj kupila še to kremo. stane okol 35 eur, ampak tko pač je. za preparate sem dala 62 evrov. bolezen košta !

če katera rabi kaj več informacij, naj me kontaktira. jaz hodim v lekarno v austrijo, na zs lahko povem tudi katero in ostale podatke.

pa vse dobro v teh vročih dnevih.

mojcauser posted image user posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Atopični dermatits????
23.7.2007 22:09:39   
Heather
Živjo Dalia!

ZA 70 minut terapije je 150 EUR.  Je samoplačniško. LP Heather

 


(odgovor članu dalia)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Atopični dermatits????
24.7.2007 8:50:40   
dalia
Heather,najlepša hvala za odgovor.
Napisala si,da ste vi imeli 5x30 minut.
Kakšni so kriteriji za določitev količine terapij?

(odgovor članu Heather)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Atopični dermatits????
29.7.2007 22:28:15   
Heather
Količina terapij - odvisno na kaj vse si alergičen. Odrasel to lahko naredi praktično vse naenkrat (en dan), ker lahko pri miru sedi več časa - pri dojenčkih oz. malih otrocih pa je to problem. Tam imajo prakso, da imajo malčki kratke terapije pa raje večkrat v razmeku 1 tedna, lahko pa tudi več, čisto odvisno kako se zmeniš. Oprosti za pozen odgovor, smo praznovali 1 leto, pa ni bilo za te stvari nič časa.
LP Heather 

(odgovor članu dalia)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Atopični dermatits????
10.10.2007 10:55:30   
tini6
Tudi jaz imam atopični dermatitis že od rojstva. Celo mladost smo ga nekako obvladovali z antihisaminiki in kortikosteroidi. Najhuje pa mi je bilo zdaj med nosečnostjo,user posted image saj nisem smela jemati (oz. ni priporočljivo) antihistaminikov. Ves čas sem se samo čohala. No, zdaj pa smo že rodiliuser posted image  user posted image in seveda tudi ne jemljem tablet, s kortikosteroidi pa se tudi ne smem mazati kjerkoli (beri zelo srbeče dojke). Mislila sem, da si jih bom popraskala do krvi. Potem sem si jih nekajkrat namazala z Locoidonom, ki ni tako močan. Zdaj pa mi je v lekarni svetovala kremo A-DERMA in mi je tako umirila kožo do te faze, da sploh ne uporabljam več kortikosteroidov. Ni se čisto pozdravilo, ampak je vsaj za živeti. Lahko pa se uporablja ta krema od novorojenčkov naprej. Mislim da imajo tudi nekaj za tuširat, ampak še nisem sprobala.

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Atopični dermatits????
14.10.2007 8:35:37   
piščanc
jaz se pridružujem alternativi. žigu je pomagala do te mere, da nima nobenih problemov več. zgodbo sem že napisala na ta forum. v pol leta, 10 terapij, cena ene je cca. 40 eur. hodili smo v rogaško. najprej smo imeli dieto, uvajali smo po spisku živila. sedaj nima nobenih izpuščajev, niti suhe kože.

zelo priporočam vsaj prvi pregled.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu tini6)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?