|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bali
21.10.2008 9:27:29   
Martinčka
A je že bila katera na Baliju??? Kako dolgo je trajala pot do tja ter kako se ji je zdelo? Plaža, morje??? Kako je s hrano? A se mi splača vzet samo nočitev z zajtrkom ali ne??? gledam hotelček v "Nusa dua" -AYODYA RESORT?

Prosim da katera malo deli izkušnje.. greva sama ker še nimava otročkauser posted image ..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bali
21.10.2008 11:21:56   
ledenka
bila pred uhlala leti user posted image  plaže so peščene, plavat se zaradi valov ne da pretirano. pot traja ene 16 ur, če se prav spomnim - odvisno od povezave. hrano imajo zelo dobro, ogromno morske hrane, in vsekakor se ti najbolj splača vzet samo nočitev z zajtrkom, ker je ogromno restavracij, pa tudi na izlete se splača it.

_____________________________

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!


(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bali
21.10.2008 11:24:50   
Hope2
Bila sem pred cca 10 leti. Pot je bila dolgaaaaaa. Plaža me je navdušila, če sem jo gledala od daleč, peščene dolge plaže, palme, čolnički na plažah, nič gužve, noro lepo, vendar ko sem stopila nanjo, me je navdušenje minilo, saj si moral ful pazit kam stopaš, na tleh je bilo vse polno polomljenih koral. Morje pa hm, sploh se nismo kopali, že zaradi koral in ker si moral vsaj 50m pešačit , da si prišel v vsaj malo globšo vodo (beri do pasu). Hrana je bila super, imeli smo nočitev z zajtrkom in mi ni nič manjkalo. Čez cel dan so ob bazenčku grilali in si si lahko kupil karkoli si hotel. Cene takrat niso bile zasoljene. Hotela se več ne spomnim, je pa bil kak km od letališča in so v bistvu bili bungalovi. Ful lepo urejeno. Drugače je otok lepi, samo takoj ko greš ven iz hotelskih kompleksov, je vse bolj umazano, cigansko..... neglede na to, meni je bil dopust fenomenalen. Kako je zdaj, pa ne vem, najbrž se je velik spremenilo. 

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bali
21.10.2008 13:39:58   
dolenjka
Mi2 sva bila pred letom in pol v mestecu Sanur, ki je sicer turistično, vendar manj kot Nusa Dua ali  Kuta. Imela sva all inn, razlika v ceni pač ni bila velika, zato sva se tako odločila. Jaz sem bolj ziheraš, zato zunaj nisem hotela veliko jesti, pa še na user posted image  sva delala... Je pa tako, da so ljudje res zelooo prijazni, te pa lahko zelo hitro tudi nat****.
Mi2 sva letela iz Londona v Hong Kong in nato na Bali. CCa 18 ur. Odvino od connection flightov. Morje toplo, kar se pa tiče višine pa je odvisno kje si, je pa res, da je veliko koral.... Pojdita, ne bo vama žal user posted image  

_____________________________

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bali
22.10.2008 9:23:15   
Martinčka
jaz se odločma med balijem pa šrilanko... šri lanka mi je bližje, bali pa mi je mal bolj zanimiv.. a je bila katera že na obeh da ve kje je boljše? no ker glede plaže vidim da je enako - ni bogvekaj...

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bali
22.10.2008 10:58:15   
binica
Bila na Baliju na poročnem potovanju in sem skoraj tam ostala, ker je prišlo do terorističnega napada user posted image user posted image user posted image  Kljub temu, da takega straha za svoj life v svojem življenju še nisem doživela, je to dopust, ki mi je do sedaj najbolj ostal v spominu. Bali je fenomenalen, je otok ljubezni. Ljudje super prijazni, meni se niso zdeli nič pokvarjeni. Bila sem v Nusa dui. Kot so ti predhodnice povedale, plaže niso bogve kaj, ampak vse drugo odtehta. Otok je zelo lep, ogromno stvari je za videt, ogromno raznih izletov nudijo, tako da vama zagotovo ne bo dolgčas. Let je trajal 18 ur (LJ - Frankfurt - Singapur - Bali) s postanki. Je dolgo, ampak se res splača. Priporočam nočitev z zajtrkom, saj je že v sami Nusa dui ogromno restavracij, kjer za malo denarja dobiš enkratno morsko hrano. Priporočam, da vaju taksist odpelje v eno restavracijo, ki je znana po jastogih, ješ pa na plaži, ob morju in dobri romantični muziki. Za ogromnega jastoga sva takrat dala 50 dolarjev.
Če te še kaj konretnega zanima, se mi oglasi. Vsekakor toplo priporočam!!!

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bali
22.10.2008 14:35:24   
Martinčka
uau binica super... joj sam kje bo moj tak dolgo zdržal na letalu. dos edaj sva imela 12 ur skupaj največ in je blo že kr kritično... razmišljam tudi o kombinaciji dubaj-sejšeli.. a je bila katera na sejšelih?
na bali si pa že full dolgo želim.. odkar je ena naša misica izjavila da je doživela tam najboljše počitnice v svojem življenju.. no pa na mauritusu sva tudi srečala en par k je reku da jima je bilo na baliju najboljše do zdaj.. pa sta bila okol 55 stara tak da sta kr precej prepotovala.. hm.. bomo videli.. bom vidla kakšne ponudbe bom kaj našla..
hvala!!!user posted image  

(odgovor članu binica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bali
23.10.2008 12:13:15   
N.SI
Ojla!
Letos sva bila z dragim na poročnem potovanju na Baliju, Lomboku in Gili Trawanganu, povsod po 5-6 dni. Bilo je super (sicer pa ni Bali nikakršen »raj« na zemlji, če to slučajno pričakujeta – določeni predeli – turistični – so sicer urejeni fantastično, čudovito). Bili smo konec marca in do sredine aprila.

No, prvo kar te čaka je dooooolgaaaaaaa pot in midva sva 3x presedala (Lj-Frankfurt, Frankfurt-Katar in Katar Denpasar; vmes smo se sicer ustavili v Kuala Lumpurju a tisti, ki nam ni bila to končna postaja, nismo smeli zapustiti letala in smo na njem čepeli 1 uro, da so ga počistili in sprejeli nove potnike) - pot v eno smer je s presedanjem in vmesnimi postanki, ki so bili super-glede na to da so te prisilili malo migati in raztegniti okončine trajali ca. 18-19 ur...

Klimatske razmere: no, Bali na drugi strani ekvatorja, torej tik pod njim in je temu primerno bilo že meni nemalokrat mučno (sem bila v prvem trimesečju nosečnosti), saj so na Baliju številčni budisti, ki imajo za obred in darovanje bogovom v navadi pred VSAKO! trgovino, restavracijo, agencijo, banko... postaviti hrano in prižgati tiste "dišeče" sveče, ki pa v tisti sopari, smogu (saj je avtomobilov ooooogroooooomnoooooooo) in za moje pojme skoraj nič kisika ubijajo... Najmanjši problem je, ko stopiš iz klimatiziranega hotela ven si moker v sekundi (torej, poten) - večji problem se mi je zdel, ker nenormalno klimatizirajo prostore - pa sva z dragim nemalokrat v trgovinah zmrzovala - 18-19 stopinj), ko sva pa stopila ven 32-35 (poudarjam, da njihovih 32 stopinj NI NAŠIH 32, saj imajo več vlage v zraku!) umirala,  in še to v senci... na soncu niti ne pomnim... Tankala sva na hekto-litre vode... 
3. prehrana: sicer dobra (osvisno od zahtevnosti posameznika) a zavedati se moraš, da je njihov standard daleč za evropskim...
   a) voda: je samo flaširana, v nekaterih hotelih se sicer lahko tuširaš s sladko vodo (na Baliju mislim, da ni problem) a v mnogih drugih po Indoneziji je slana, ker je proces prečiščevanja vode iz slane v sladko preklemano drag, aparatur imajo na populacjio premalo in največ smrti se v Indoneziji zgodi ravno zaradi pomanjkanja pitne vode, kar pomeni, da jo šparajo... Jaz sem sicer bila na Baliju in Lomboku v hotelih, kjer so imeli na voljo sladkovoden tuš... Na Gili Trawanganu, ki je mini otoček, ca. naš Bled, pa v 5*bungalovih, sicer čudovitih, slano ponudbo...
   b) hrana: njihova lokalna - je nisem probala iz že zgoraj omenjenega razloga - sem bila noseča, prvo trimesečje in nisem želela rizkirati s pikantnimi zadevami... evropska hrana pa je bila, kot tudi že rečeno, daleč pod našimi standardi, bolj skopa. In še, največji problem za moje pojme - ogromno mačk in psov na Baliju se potepa okoli in restavracije so "odprtega" tipa... kar pomeni, muham in komarjam se ne da ubežati... tako sva z dragim z eno roko jedla, z drugo pa odganjala muhe...  in še nekaj, nikar ne naročajta pijačo z ledom, saj ga delajo iz vode iz pipe, kar pomeni, da voda ni niti najmanj primerna za pitje...
   c) higiena: v hotelih in restavracijah - no, nimam pripomb... vse ok, vsaj mi2 nisva imela težav... a zunaj, ko te sm in tja kaka žužka piči  in niti ne veš kaj ipd. - no, bolnice nisem videla, tudi mislim da samo dve lekarni... Bila sem v Kuti, ki je ca. 30-40 min od gl. mesta Denpasarja.

Drugače pa so ljudje naaaadvseee prijazni, ustrežljivi in na voljo pomagati.
Kar zadeva pa menjave eurov v njihov denar ti pa priporočam, da si nadvse pazljiva – tečaj se na Balijo menja tudi do 7x na DAN!!! In še najbolj »ziher« je, da ga menjaš v banki po nekoliko nižjem tečaju, kot pa v lokalnih štacunah po višjem tečaju saj te znajo tisti milioni kaj hitro zmesti in nekateri, žal tu vidijo priložnost zaslužka – sploh bodi pozorna na dva bankovca – 100.000 in 10.000 sta zelo podobne barve in tiste nule te hitro zmedejo (naju so eni hotli ravno na te »nule« okoli prenesti).
Plaže sva imela sanjske samo na Glili Trawanganu, te so bile kot iz filmov. Na Baliju pa je pesek kakor kje – nekje tisti svetel nekje pa celo tista temna mivka, ki zgleda kot blato. In kot so že predhodnice omenile, valovi so veeeliki in so idealka za surferje.

Midva sva si privoščila ogromno izletov po templjih (sploh si pojdita pogledat Tanah Lot, nadvse romantičen kraj in ne pozabita tam ostati do sončnega zahoda – čarobno), riževih poljih, opičjem gozdu, še živečih vulkanih... uhhh, še kaj bi se najdlo. Imela sva dzip in lokalnega, angleško govorečega vodiča, ki naju je vodil povsod, kamor sva si zaželela, pa še za naju je menjal denar po »lokalnem-boljšem« tečaju. Aaa, pa še to, minimalni bakšiš le pusti tam, kjer boste zadovoljni in se nameravate vračati – se te zapomnijo in ti še bolj ustrežejo!

Še tole – ne vem, mislim da je bolje, da imata samo zajterk in da sama hodita na kosila in večerje. Tako sva imela midva. A da ne bosta presenečena – cene se razlikujejo od restavracije do restavracije po dveh postavkah – davku in uslugi. Torej, če je cena kosila x, ti plačaš x+davek+uslugo. Torej, vsaj nekih 20-30% več kot je samo kosilo. In to je na računu. Seveda v vseh menijih piše koliko česta ti računajo. Nekje pa sploh ne jemljejo nič za uslugo/postrežbo ter jim bodisi sama od sebe kaj pustita ali pa tudi ne. Veseli bodo, če zaradi tega ponovno pridete tja jesti.
Upam, da sem ti kaj pomagala. Midva sva se odločila, da jo čez par let ponovno tja mahneva, hehe.  

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bali
23.10.2008 16:36:49   
Martinčka
Uaaau.. full dobr.. ma jst ko vas berem bi takoj šla sam kak ste pa vaše drage prepričale da e šou na taak dolgo vožnjo??? moj ne bi zdržal zagotovo ne.. no se bom pa trudila.. ampak očitno bi morala potem še iti na Gili..

pa bi bilo dovolj če bi bila 5 dni na baliju pa potem 5 na giliju?? no sej bom vidla sploh kak daleč bom prišla s  prepričevanjem dragega.. zdaj malo čakam ponudbo Dubaj Sejšeli, ampak za ta denar bi se imela na baliju super in še dlje časa kot pa na sejšelih.. sam ko so sejšeli tooolk blizje..
pustimo se presenetit kaj bo!
sicer pa vas je full fajn brat k mate dobre zgodbice.. pa še na poročnih potovanjih ste ble tam... superca...
Sam N.SI. si pa bla full pogumna da si šla noseča taako daleč.. kako to da si se tako odločila???

(odgovor članu N.SI)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bali
24.10.2008 12:34:42   
N.SI
Hehe, ma prej kot pogumna bi rekla, da nisem vedela, da je toliko ur do tja... user posted image  Vedela sem, da bo pot dolga... a toooliko - uhhh... No, še prej sem se posvetovala s svojo G glede tega potovanja in je rekla, da je vse ok oz. bp user posted image

Kar zadeva pa tvojega dragega pa- žal (a tudi dobro) je tako, da nimamo vse na dosegu rok. Ravno v tem je čar. Da gresta nekam, kjer ne vesta, kaj vaju čaka. Jaz s svojim nimam težav, greva kamor s prstom pokaževa na globusu (če so trenutne zmožnosti pač take, da lahko greva). Dolžina nama nikoli ni predstavljala problema - prej kaj drugega, npr. da bi rada videla vse - a smo žal omejeni za določene zadeve user posted image . Je pa škoda, če zaradi vožnje ne bosta videla tega delčka sveta... Sicer imam kar nekaj dobrih prijateljev, ki imajo fobijo pred letenjem in kam dlje od Jadrana ne bi šli niti v sanjah, pa se njihove dame poparčkajo in Vzamejo otroke in gredo npr. v Turčijo za 16 dni user posted image . Sicer super za tamaučke in za dame... a da očkoti ostanejo doma mi ni ok... po drugi strani pa mi ni niti ok, da so ostali člani družine prikrajšani zaradi nekogaršnjega strahu...

No, midva sva se za Indonezijo odločila predvsem, ker sva avanturistične narave. Sva razmišljala o Sejšelih in o Maldivih za poročno potovanje a sva se na koncu odločila, kot sva se. Predvsem, ker sva za denar, ki bi ga dala za Maldive samo ležala in imela full servise - v Indoneziji pa sva videla tri otoke in ogromno znamenitosti in kljub temu sva imela čas za lenarjenje in ležanje na soncu.
Na Baliju se splača ostati kake 8-10 dni, imaš res dosti zadevic za ogledati si. Kar zadeva pa Lomboka - je sister island od Balija a je kar bolj siromašen (vseeno pa sva tu bila en dan med domačini, ki dobesedno delijo dnevne prostore z živino, ki jim pomeni živež, cool). na Gili pa le pojdita - je 20 min potovanja z gliserjem od Lomboka (do Lomboka pa je od Balija z letalom 30 min), kjer te pripeljejo pred bungalove, ki so pravljični. Gili pa je res majhen, tu nimata kaj videti -ena sama romantika. Prevozna sredstva so kočije s konji user posted image , in otok prepešačič v dbeh urah user posted image . Je bilo res lepo.




(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Bali
29.10.2008 9:22:11   
Martinčka
N.SI midva sva se zdaj odločila za maldive in dubai.. bali naju bo moral počakat.. nimava veliko časa na razpolago - s poleti kapj max 10 dni in se nama ne splača hodit na bali ker bi itak potem lahko samo 7x tam prespala od tega bi pa itak en dan bila čist izmučena od potovanja.. mah.. sej na maldivih se bova imela isto lepo.. samo zbrat si bo treba pravi otoček.. grem mal brat kaj so punce kaj o maldivih napisale..
hvala ti stokrat sicer za izčrpno pomoč in opise..

pozdravček

(odgovor članu N.SI)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Bali
18.11.2008 10:34:57   
carjevic
Z zaročenko tudi razmišljava o poročnem potovanju na Bali
Preko katere agencije sta pa potovala?
V katerm mesecu pa je najbolj priporočjivo jit in v kateri kraj-hotel
A vam je lokalnega vodiča uredila agencija ali sta sama urejala

hvala in pozdrav

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Bali
20.11.2008 14:33:09   
aiwich
bali.... bila letos 2 tedna na baliju julij-avgust. super je blo. pa sploh ni blo tok vroče do 30 stopinj. splača se it poleti ker ni vlage. pa hotel je bil super pa poceni. sva imela svoj lasten bazenček na vrtu. so večinoma hinduisti in fuuul prijazni. pa poceni je bilo še vedno vse ful. user posted image

(odgovor članu carjevic)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Bali
20.11.2008 17:16:25   
helloKitty
Za kraj Nussa Dua, če sta bolj žurerja pa Kuta. Lokalna agencija ponuja vrsto zanimivih izletov. Lahko pa gresta seveda tud v lastni izvedbi.

_____________________________

Đoli:)


(odgovor članu aiwich)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Bali
20.11.2008 17:58:47   
aiwich
najboljš kr v lastni izvedbi ful cenej, pa vodnik ma čas in si ga lahko sam razporejaš, tam k ti je bl všeč dlje ostaneš, kjer ti ni rečeš da greš user posted image

(odgovor članu helloKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Družinsko potepanje: Lignano
photo
Lignano je italijansko letoviško mestece, primerno za enodnevni družinski izlet ali za podaljšan konec tedna. Nudi velik...
Z avtodomom po Sardiniji
photo
Piombino je pristanišče na zahodni obali naših gurmanskih sosedov. Na s soncem obsijanem parkirišču smo nestrpno pričako...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?