|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bivši partner in problemi
28.3.2007 17:51:39   
Anonimen
Prosim za pomoč,ker drugače se mi bo zmešalo.
V (srečni?) zvezi sem leto in pol.Takoj po partnerjevi ločitvi oz. prekinitvi prejšnje zveze,v kateri je bil prisoten otrok.Stvar na sodišču še vedno ni končana,kljub temu,da je ločitev sporazumna.Na sodišču je vloga že skoraj 6mesecev in nič(sporazumi so ponavadi rešeni v 2-3mesecih).V vlogi je napisano,da starš, ki nima skrbništva nad otrokom,plačuje od začetka tega leta preživnino,ki je bila postavljena pri notarju.Otrok seveda v teh treh mesecih ni dobil še nič.Vsa stvar se nikamor ne premakne.
Druga stvar.Bivši partner mojega partnerja je lani pozimi razbil njegov avto -še vedno ni popravljen.Moj partner pravi,da ne razume,zakaj me moti in zakaj bi se to moralo rešiti(halo??? unilena je NJEGOVA lastnina!!!) in kaj ima to veze z nama in da sem materialist in ne vem kaj še vse(da če sem z njim zaradi avta,pa naj grem...itd.). In ko ga lepo prosim,ni efekta.Ko to naredim na grši način,ni efekta.Ko sem že na robu z živci,ni efekta.Ne prošnje,ne grožnje,ne to,dabom preprostopač šla........nič. Vse,kar mi skoz meče naprej,je,da pa naj grem,če z njim nisem srečna.In da naj si pa najdem drugega,ki bo imel avto,pa ne bo imel bivše žene itd.Zakaj bi morala JAZ zaradi enega neodogovornega odraslega človeka(bivši partner) pustiti nekoga,ki ga ljubim?
Ne vem več kaj naj naredim.Zdaj mi je postavil,da se naj do polnoči odločim,kaj hočem.Če ostaneva skupaj,ali ne.Sem že odločena in o tem niti ne rabim razmišljat,samo tako zelo boli ta brezbrižen odnos do mene in njegove lastnine.Z ljubeznijo otrok ne moreš nahraniti,niti nikamor peljati,niti v ljubezni živeti.In če bi bila tak materialist,kot mi očita,potem bi si iskala nekoga premožnega in ne vem kaj še vse.Pa daleč od tega.Zarad mene ne rabi imeti NIČ,samo naj se ne pusti prinašat okrog in naj stvari reši do konca in predvsem postvai meje in bivšemu partnerju in meni.
Kaj naj?Kako mu naj dopovem,da te stvari pač so pomembne?On pravi,da če bi bil na mojem mestu,ga to ne bi motilo,če bi vedel,da je samo on moj.Ja,vse to vem, vem, da me ima rad itd.,ampak URADNO je pa še vedno .................
user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bivši partner in problemi
28.3.2007 17:54:42   
Anonimen
Nič ne razumemuser posted image Sploh ne vem za kaj se gre,res.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
28.3.2007 18:02:14   
Anonimen
Za moje pojme ga imaš preveč pod kontrolo. Ko se bo opekel SAM, bo sigurno delal drugače. Moški so moški, imajo isto trmo kot me ženske. Sorry...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
28.3.2007 18:04:39   
Anonimen
Njega ne gane.Poleg vsega mu tudi kredita,ki ga zanjo plačuje,ne bo vrnila.Ker se mu ne daokrog tega kregat.Je raje še 2 leti zakreditiramuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
28.3.2007 18:06:51   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image  če je podpisan on na kreditu, potem naj za to plačuje do konca. zdej pa še jest nič več ne razumem, kaj hočeš povedat. zmedenzmedenzmeden

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
28.3.2007 18:12:08   
Lana25
Meni tudi ni čisto jasno kaj je tisto, kar te najbolj mori, ali je to tvoj partner ali bivši partner tvojega partnera. Hitro in površno sem brala, pa sem pri enem stavku pomislila, da je bivši partner tvojega partnerja moškega spola user posted image

Pusti soncu srce, naj hrepenenja polete,
pusti sanjam vso svobodo, pusti soncu srce ...

Zvezde se ne sramujejo, da se zdijo kresnice.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.3.2007 18:25:41   
mojamura
alo pa daj mu malo dihat....saj bo že sam pogruntal da ga biksa, če boš pa ti nanj pritiskala na tak način, kot je napisan tvoj post, sorry, tak ne boš prišla nikamor.

Saj vem, da te to jezi pa spravlja v bes in obup, ampak ne poslabšuj stvari

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.3.2007 20:44:56   
Anonimen
user posted image  recimo, da sem uspela razbrati kaj hočeš povedati... Z nenehnim pristiskom na partnerja naj uredi premoženjske stvari z bivšo partnerico ne boš nič dosegla. Vsaka stvar terja svoj čas. Ločitev ni kratkotrajna zadeva, še posebej, če so še otroci v igri.
Pa lepo te prosim, ne nabijaj mu za vsak €, ki ga plačuje ali porabi za bivšo ženo in otroka. Tako boš dosegla ravno nasplotno od želenga.

No, če sem pa vse skupaj narobe razumela, se pa opravičujemuser posted image ...

(odgovor članu mojamura)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
28.3.2007 20:55:35   
brina*
Otroka in bivše žene ne more kar tako izbrisat! Ni tako enostavno. Na nek način bosta vedno del njegovega življenja. Če se s tem ne moreš sprijazniti, je mogoče res bolje, da greš stran. Otrok mora vedeti, da je dobrodošel. Sodeč po tvojem pisanju in antipatiji do njegove bivše družine, predvidevam, da ni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.3.2007 20:59:50   
Anonimen
Moraš ob vsem tem, kar mu govoriš, še z nogo ob tla tolčt, pol pa bo!

Sori, meni deluješ kot ena trmasta najstnica.

(odgovor članu brina*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
28.3.2007 22:27:58   
lelaval
Meni tudi ni čisto jasno kaj je tisto, kar te najbolj mori, ali je to tvoj partner ali bivši partner tvojega partnera.

Tudi meni ni najbolj jasno napisano. user posted image  Moj azum ob banju je še najbližje Laninemu,.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Lana25)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.3.2007 22:30:57   
mama54
Sori, meni deluješ kot ena trmasta najstnica.
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Po pisanju sodeč,tudi je.In bivša naj jima zaupa otroka v varstvo.Kriza!user posted image

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.3.2007 22:36:40   
Anonimen
Otrok je pri njemu.Sva že rešila situacijo.

(odgovor članu mama54)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
29.3.2007 9:57:18   
tina a
Ok kljub temu, da sta že rešila situacijo ... me je tale vajina situacija spomnila na mojo. Sem čist na frišno ločena (1 teden user posted image )

1. če je zadeva že toliko časa na sodišču potem nekaj ni ok ... tvoj naj pokliče oziroma mora iti osebno na sodišče in se pozanimati kaj in kako teče njegova zadeva. Ponavadi se stvari odvijajo pol leta. Jaz sem dala vlogo na sodišče začetek novebra, obravnavo za ločitev sem imela marca. Torej 5 mesecev. Decembra sva bila na CSDju in potem naj bi v roku enega meseca imela obravnavo. Ker se to ni zgodilo, sem šla na sodišče vprašat kaj je na stvari. Povedali so mi, da ima sodnica 2-3 mesece čas da razpiše obravnavo. Zato sem jaz dala vlogo za prednostno obravnavo. In sem dobila datum v roku 1,5 meseca.

2. Preživnina se določi potem na sodišču. Dokler ni odločbe sodišča - oče ali pa mama ni dolžen plačevati nič. Ja saj vem da je kriminalno ampak tako je. Na podlagi sodne odločbe se določi od kdaj se preživnina plačuje in če je v sporazumu oz. v notarskem zapisu, ki je priloga sporazuma napisano da od 01.01. potem bo tudi sodišče tako odločilo. Preživnino je potrebno potem pokriti za nazaj od tistega datuma, ki je določen za plačilo.

3. Vse ostalo pa se je tvoj žal zmenil tako, da mu ona nič ne plačuje. Obveznosti kredita bi lahko enako rešila v notarskem zapisu, prav tako tudi lastništvo avtomobila. Pri meni je bilo podobno samo da sem kreditojemalec jaz, on pa je bil lastnik avtomobila. In sem jaz v sporazumu zahtevala, da mi ali da avto ali pa odplačuje mesečno obroke kredita. In ker on kao ni bil plačilno sposoben, sem zahtevala da mi da avto. To je naredil. In hkrati je zaradi 3mesečnega solo koriščenja avtomobila bil primoran pokriti 3 mesečne obroke kredita. Saj avto ni bil v moji lasti. Tako da sem avto dobila, plačilo obrokov pa je bilo določeno v notarskem zapisu. Prav tako lastništvo avtomobila. Ker pa se tvoj dragi ni pobrigal za to ... mu žal ne ostane veliko. Ima še možnost, da sklene sporazum s svojo bivšo. In ga oba podpišeta ter naj nese to overit k notarju.

No to je nekako na kratko. Situacije sta si podobni ampak vseeno različni. Jaz sem tista, ki je dobila skrbništvo nad obema otrokoma, njemu pa so določili stike in preživnino. Je pa na sodišču dosegel, da so mu preživnino znižali na 125 eur na enega šoloobveznega otroka. Ampak to pa je že druga zgodba.

Upam, da bosta vse uredila. Tako, da bo dobro za vse vas, ki ste udeleženi v to ... še najbolj pa za otroka!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.3.2007 10:25:23   
muki1
Ne bom te obsojala, čeprav se v bistvu res malo otročje obnašaš. To razčisti sama pri sebi.
Glej, v zakonu je tako. Eden ima vedno večjo plačo od drugega, pa če sta obe dobri ali sta obe slabi. Ponavadi se zakonca tudi na podlagi plač lotita kreditov. Ni kredit moj ali možev, od obeh je, s tem, da ga plačuje eden.
Midva imava zadevo rešeno tako, da sem jaz vzela malo večji kredit, ki mi vsak mesec fajn obremeni račun, mož pač plačuje tekoče zadeve. Če se ločiva, meni kredit pač ostane in ga moram odplačati do konca, čeprav je tudi on imel od tega korist. Tudi avta imava dva. Enega večjega, družinskega in enega manjšega. Pa sta tudi oba od obeh, čeprav mož pretežno vozi večjega, še ni njegov. Torej, če jaz razbijem večjega, nisem njegovega, ampak tudi svojega razbila.
V zakoni pač ni vse črno in belo, ampak je pisano, zato se po ločitvi res zelo težko opredeli, kaj je moj kredit, pa moj avto. Zato mu pusti naj svoje zadeve reši sam in ne pritiskaj na njega.
Poznam tudi par, ki se je ločil in je žena tako štalo delala, tak težila, da se je možu začelo krhati zdravstveno stanje. Shujšal je, padel v depresijo in še zdaj po nekaj letih ima prav fobijo pred to ženo in ji vse da prav, kar se tiče otroka, samo da ga pusti pri miru.
Razlogi za to, da je tako pasiven do bivše so lahko res različni, zato namesto, da mu težiš, mu stoj ob strani. Saj te ima rad, če je s tabo, ne išči dokazov, da te ljubi na tak način, da razčiščuješ zadeve v zvezi z bivšo.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.3.2007 10:31:12   
rija
Anonimna, po moje si vedela, v kakšno situacijo se spuščaš user posted image

Saj veš: da obstaja bivša, otrok, kredituser posted image

Zato nehaj zdaj trmarit in ga gnjavit. Imela si možnost si poiskati enega, s "čisto" preteklostjo...

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.3.2007 10:37:02   
HHH
Ko se spustiš v vezo z nekom, ki ima otroka z bivšim partnerjem se moraš zavedati, da bo ta bivši za vedno prisoten v njegovem življenju, saj ju povezuje otrok. Če si želita najboljše za otroka bosta vedno v stiku. Ti pa moraš to sprejeti in razumeti. Kar se tiče njune bivše skupne lastnine - o njej odločata onadva in ne ti. Če tega ne zmoreš sprejeti potem ima on prav - boljše je da greš

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
Zgodbe malih junakov: Trmast po mami, tih ...
Celo nosečnost sem poslušala, da bom carica, če bo ta nosečnost zdržala do konca. Pred Gabrielom sem imela spontani spla...
Katero mleko v prahu so mame ocenile najbo...
Rezultati ankete med 500 mamami razkrivajo, katera blagovna znamka adaptiranega mleka je po njihovem mnenju najboljša. E...
5 tipov mam – katera si ti?
Vsaka mama se vedno sprašuje, ali je dobra mama, ter znova in znova premleva svoje metode in slog starševstva. Se morda ...
Aplikacija Gorski vodnik – pomoč na poti v...
Več kot 10.000 kilometrov je skupna dolžina planinskih poti, ki so jih posneli z GPS aparati. Podatke so zbirali več kot...

Mobitel.
Admin

Ali ste zagovornik nakupa mobilnih telefonov za otroke, stare 2, 3, 4 leta ...?