|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Brazgotina po CR
15.9.2005 13:34:53   
Scarlet
Mene pa zanima, koliko je dolga (cm)brazgotina od CR. Je zelo opazna? Se vidi če imate dvodelne kopalke? Koliko časa se ta rana celi?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Brazgotina po CR
15.9.2005 13:40:32   
urška
brazgotina je dolga tam okoli 15 cm (saj moja). je pa odvisno kako te zašijejo - toliko je potem opazna. men so rano ful grdo zašili, tko da je tudi brazgotina grda. če maš dvodelne kopalke se ne vidi, ker te prerežejo takoj na dlakami, kar je dovoj nizko. rana se pa u bistvu zaceli takoj, šive ti poberejo ven že v bolnici, kakšen 5, 6 dan po cr, če se ti seveda kaj ne zakomplicira.

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Brazgotina po CR
15.9.2005 14:07:18   
princeska Zala
Moja rana je dolga 12 cm,zašili so me zelo lepo imam namreč samo ravno črto(ker je bil 1 šiv). Zarežejo res zelo nizko tako,da se popolnoma nič ne vidi. Me pa po 1 letu na pritisk še vedno zaboli in tudi vidi se kar približno isto kot na začetku. Je pa res,da meni nasplošno "rane" počasi celijo.

lp

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Brazgotina po CR
15.9.2005 15:25:39   
dejčka2
Meni niso šivov ven jemali, ker so sami razpadli nekje 1 mesec po CR.

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Brazgotina po CR
15.9.2005 16:31:37   
bobek05
Moja je nekje 10cm (tako je rekel moj porodničar), pa so me vsi govorili, da imam veliko - ja, kako bi pa naj otroka ven potegnili, če bi vrezali 3 cm???

Jaz sem 3 mesece po porodu, pa je na enih mestih že začela bledeti.. Se mi pa pod kopalkami DEFINITIVNO ne bo videla. Je prenizko, da bi se.. Ne vem kako to misliš, koliko časa se celi??? Normalno se ne moreš tuširat tam nekje 2 tedna (samo spodnji del, pa zgornji del posebej, ker ne sme čez rano..), drugače pa ti šive ven vzamejo (vsaj meni so jih) 5 dni po CR..

Zdravnica, ki mi jih je ven jemala je rekla, da v razvitih državah šive ven vzamejo po 2 dneh!!! in da takrat ženske grejo že domov - jaz po 2 dneh še hodit nisem prav mogla?!!

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Brazgotina po CR
15.9.2005 18:13:33   
dix
SREČNICE!!!!

Jaz ima pa navpično Bi najraje kirurga Tako da če jo hočem zakriti moram imeti res zelo visoke dvodelne kopalke. Šivov mi niso ven pobirali, le na začetku in na koncu kjer so vozelček naredili mi je babica s pinceto ven potegnila, saj sem tudi jaz baje imela en dolg notranji šiv (torej je sao črtica, nič pikic okoli da bi izgledalo kot zadrga). Tuširala sem se pa jaz itak lahko 7. dan, v bistvu bi se lahko že prej, samo kaj ko so mi v porodnišnici vsi drugače rekli.

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Brazgotina po CR
15.9.2005 21:05:48   
mimica
Rano imam dolgo 10 cm, šivi so mi padli sami ven, tuširala sem se lahko ( po šivih tudi ) že v bolnici mislim, da tam nekje 5.dan. Rana me nič ne boli, koža tam je le bolj trda in rdeča. Imam zelo lepšiv. Najlepša hvala kirurgu !

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
15.9.2005 21:12:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Scarlet)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Brazgotina po CR
15.9.2005 21:47:07   
Jessy
Moj rez je dolg 15 cm in je v obliki nasmeha. Naredili so mi ga tako nizko, da je cca 2 cm nižje od vrha sramnih dlak, torej med samimi sramnimi dlakami.
Brazgotina je zaenkrat še vidna (je še frišno ), vendar je lepa. Ne da se prešteti šivov, ker se sploh ne vidi, kje sem bila šivana. Sem pa imela take šive, da so sami odpadli. Odpadli so že v porodnišnici in 6. dan, ko sem šla domov, je bila rana že popolnoma suha in brez šivov.
Tuširala sem se 3. dan zjutraj (takoj, ko so mi odstranili kateter), nato pa mi je sestra dala nov obliž, ki je bil nepremočljiv in sem se lahko brez skrbi tuširala v nedogled.

Tudi jaz sem bila v PO, sekcijo pa je delal dr. Tašev. Sem zelooo zadovoljna z estetiko reza, saj definitivno ne bo nikjer kukal izpod kopalk ali hlačk.

Se pa dobi v lekarni tudi krema za celjenje pooperativnih brazgotin. Jaz sem jo kupila in si zdaj vsak večer pridno masiram v kožo - je treba dolgo časa masirati in fino pritisniti na brazgotino (tolk, da te že boli), ker drugače nima učinka - napotki farmacevtke. Učinka zaenkrat še ni, razen otrdlin pod rezom skoraj ni več.

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Brazgotina po CR
15.9.2005 22:53:52   
nejcko

Jaz sem imela 2x CR. Drugič so me rezali po istem rezu, tik nad sramnimi dlakami. Brzgotina je skoraj neopazna, dolga cca 11 cm, skratka sem zelo zadovoljna.
Šive so mi obakrat pobrali ven na dan odhoda iz porodnišnice, t.j. 6. dan.

tudi jaz sem se obakrat tuširala že 2. dan po CR, na rani sem imela nepremočljiv obliž.
Z rano nisem imela nobenih problemov, le predel nad rano kar dolgo, skoraj eno leto, ni bil "čisto moj" oz. na dotik malček omrtvičen.

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Brazgotina po CR
16.9.2005 15:41:29   
eva1
Moj rez je navpičen...dolg od popka do simfize...tuširala sem se 4 dan po op, brez flajštra, kar je najbolj ok za rano(se mora spirati)...rana se mi še zdaj vidi dokaj veliko(po pol leta), sploh spodnji del,k je ful debelo zašit...in se seveda ful vidi, pa ena stran trebuha je bolj vn kt tadruga(grdo zašito) , na dotik je vse ok! Bolelo me je nekje 2-3 teden,potem tut čutla nisem da bi bilo kej rezano!

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Brazgotina po CR
17.9.2005 1:07:43   
nogometas
Isto grdo zašito, k od eve1, s tem da je rez podolžen - ena stran je višja kot druga, si že kar malo z BPantenom mažem, pa masiram, k je še čist mrtva koža tam dol, 10cm višje pa še čist mravljinčasta - 20.dan po CR. BOGVE, ČE BO TO KDAJ LEPO ZGLEDALO, TKO K VSI PRAVJO. PO MOJE NE. UPAM, DA BO VSAJ FUNKCIONALNO, SE PRAVI, DA BO DRŽALO, KO BOM ZAČELA TELOVADIT.
LP

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Brazgotina po CR
17.9.2005 12:00:37   
ninocka
Moja rana je dolga 16 cm, prerezana sem cist (se mal umes) med dlakami, vid se pa samo zacetek in konec, vmes se skoraj ne pozna.

Tusirala sem se ze 3 dan po CR (ko so mi odstranli kateter), od zacetka sem mela se navaden flajster, potem sem pa zahtevala nepremocljivega. Par dni je bolelo, ko sem menjala polozaj telesa (vstala, se vsedla, ulegla), od zacetka nisem mogla kasljat in kihat, ampak en 5-6 dan sem ze normalno funkcionirala (kot da ne bi bila rezana). Sama rana me pa kaj posebej ni bolela.

Za sive so rekli, da bodo sami odpadli, pa se mi zdi, da se niso

Se moram pa zdej zacet mazat z kremo za brazgotine oz. za lepse celjenje brazgotin.

Zaenkrat imam pa se vedno omrtvicen predel nad rano in je prav smesen obcutek ce se tam dotaknem (vem da se dotikam, cutim pa nic ).

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Brazgotina po CR
17.9.2005 12:31:12   
dix
ninocka je napisal/a:

Zaenkrat imam pa se vedno omrtvicen predel nad rano in je prav smesen obcutek ce se tam dotaknem (vem da se dotikam, cutim pa nic ).


Ta del bo za vedno "mrtev". Pri meni še po 3 letih ni oživel pa verjetno niti ne bo.

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Brazgotina po CR
17.9.2005 12:41:39   
mojcapr
Jaz sem pa že imela 2 carska in me niso drugič po ta prvem šivu prerezali, kot mojo kolegico, ampak malo nižje, tako imam 2 Zakaj ve samo zdravnica
Prvič sem imela šive, ki se razpadajo, nazadnje pa sponkice oziroma klanfice in je definitivno 2 lepše zaceljeno, samo v bolnici je bilo grozno videti in tudi kašljati nisem mogla, ker se nisem mogla stisniti za rano.
Tuširanje pa 7 dan, ko sem prišla domov. V bolnici mi je ena sestra rekla, da se ne smem, druga pa potem ko sem šla domov, zakaj se nisem . No potem pa veš kaj je prav
Oživi pa kaj vem tam po 1 letu ali pa pozneje odvisno od vsake posameznice.

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Brazgotina po CR
17.9.2005 14:23:34   
Pobalami
Mi lahko prosim poveste kako zgleda bivanje v porodnišnici takoj po CR - zanima me koko je v Postojni (Ija-1 in Jessy)?
Ali po CR dva dni ne smeš vstati in lulaš po katetru?
Kdaj ti prvič prinesejo podojit otroka? Ali sta imeli spinalno analgezijo in je bil parner lahko zraven?
Se že vnaprej zahvaljujem za odgovor.


(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Brazgotina po CR
17.9.2005 19:41:31   
Mirna*
No, da se tudi jazmalo vmesam....4 ure po opraciji sem bila na nogah, so me napodili lulat hehe. Tusiranje pa takoj naslednji dan po operaciji in sicer lahko tudi 2 krat dnevno. Pa cez rano brez problema. So mi jo preobezali. Gledala sem le, da se nise cez z milom umivala.

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Brazgotina po CR
17.9.2005 23:28:28   
urška
v lj: po operciji te dajo na intenzivno in imaš infuzijo. po 3 urah se vstaneš in greš na wc (če maš spinalno maš pa kateter). jaz sem rodila dopoldne in so mi otročka pristavili prvič tisti dan zvečer. po CR so mi ga prinesli pokazat. naslednjič sem ga dobila ko so bili obiski.(bil pa je nedonošen) drugi dan zjutraj se že sam tuširaš. 3 dan greš na oddelek.
sorry za spinalno pa ne vem.

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
18.9.2005 10:49:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Scarlet)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   Brazgotina po CR
18.9.2005 11:20:18   
dory
tri mesece po CR crta ni bila vec vidna...danes mi marsikdo sploh ne verjame,da sem mela CR

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Brazgotina po CR
18.9.2005 19:42:53   
Pobalami
Hvala. Ste zelo prijazne.

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Brazgotina po CR
19.9.2005 8:30:03   
Scarlet
Tudi jaz se vam zahvaljujem za odgovore! Upam, da mi naredijo CR, ker po naravni poti nočem nikoli več roditi...slabe izkušnje.

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Brazgotina po CR
19.9.2005 16:32:13   
Jessy
No, pa še bolj podroben opis!

Mi smo bili vnaprej dogovorjeni za datum CR-ja, zaradi nožne vstave. V porodnišnico sem mogla priti en dan prej, zjutraj, na tešče, kjer so mi vzeli kri, vodo, naredili CTG (3x v tem dnevu) in to je bilo tudi vse za tisti dan. Naslednje jutro, so me zbudili ob 5.20, da sem šla pod tuš, nato pa en oddelek višje, v sprejemno v porodno sobo, kjer sem bila deležna britja in klistirja. Zatem sem šla v porodno sobo, kjer me je babica priključila na CTG, zmerila pritisk, v drugo roko so mi vstavili iglo in takoj začeli dovajati infuzijo. Medtem je prišel moj mož, ki je bil zraven - še sreča, da je pisal namesto mene, saj sem v desno roko dobila infuzijo in me je takoj malo bolelo. Potem so me odpeljali v kirurško dvorano, možu pa so rekli, da ga bodo prišli iskat, ko bom pripravljena.
Tam so me posedli na kirurško mizo. Anestezist mi je povedal, kako se moram vsesti in izbočiti hrbtenico. Zelo natančno je otipal mesto vboda (kakšni 2 minuti je porabil za to), nato pa mi naročil biti čisto pri miru. Takrat mi je vstavil injekcijsko iglo, ki prav zares ni nič bolelo (pa me je na smrt strah igel) in me vmes spraševal po počutju, kakšnem posebnem okusu v ustih. V cca 20. sekundah so mi noge postale tople in čez par sekund so me že polegli na mizo. Kirurg je takoj začel razkuževati trebuh, babica mi je vstavila kateter, pokrili so me z rjuho in začeli z akcijo. POZABILI SO MOJEGA MOŽA!!! Sem vprašala, kje je in so ga takoj poklicali. Ja, bil je zraven mene in sem zelo vesela, da je bil tako korajžen, saj me je njegova prisotnost izredno pomirjala! Skupaj sva čakala in uslišala prvi jokec najine hčerke. Ko so jo zavili v rjuhico in mi jo prinesli pokazat, da sva se malce ponoskali, so skupaj z možem odšli v porodno sobo, kjer so jo "porihtali", mene pa v miru zašili.
Potem so me peljali na intenzivno. Vmes so se ustavili, da mi je mož za kakšni 2 minuti prinesel hčerkico in smo bili malce skupaj, potem pa so me odpeljali na intenzivno brez Neje. Obiskov na intenzivni ni, tako da je mož takoj šel domov.
Tam sem bila deležna izjemne nege, saj so me non stop nadzorovali. Infuzija mi je tekla 24 ur, vmes so dodajali razne protibolečinske injekcije in tudi za krčenje maternice.
Vprašala sem, če mi bodo kaj pripeljali Nejo, pa so rekli, da bodo. Pripeljali so mi jo nekje okrog 15h in jo pri meni pustili vse do 20h, nato pa so jo odpeljali, da sem si lahko odpočila.
Prvih 24 ur ne smeš vstati, zato tudi imaš kateter. Voda kar sama odteka tako da te sploh nikoli ne tišči lulat. Tudi kakat te ne tišči, ker je bil klistir, pol pa dobivaš infuzijo, tako da spet nimaš kaj pokakat.
Na intenzivni je res lepo poskrbljeno. Tudi za otroka poskrbijo, če joče. Meni so pomagali pristaviti, da sva se dojili takoj, ko so jo pripeljali. Pa vsakič ti jo oni dajo v posteljo in nazaj v njeno posteljo, saj ti ne smeš in ne moreš.
Kateter sem imela 48 ur in sem bila prav vesela, ker si takoj res švoh za sprehode do wc-ja.

Če vas še kaj zanima, pa vprašte.

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Brazgotina po CR
19.9.2005 23:02:03   
ninocka
Rodila v PO. Isti dan po CR sem bila na intenzivni, imela sem vstavljen kateter (moram rect, da tok lepo, da sploh vedla nisem, da ga mam - pa hvalabogu zanga, ker ne vem kako bi se na WC sprehajala). Naslednji dan sem s pomocjo sestre vstala (ce zelis in ce se pocutis OK), isti dan so me dali na oddelek (zaradi guzve). 3 dan po CR so mi odstranili kateter in sem se lahko sla tusirat. V bolnici ostanes 7 dni po CR, ce ni nobenih zapletov.

Evana sem prvic vidla isti dan po CR popoldne okrog 6ih (rodila ob 11:42), pri sebi sem ga mela kaksno uro, ampak sem ga samo gledala iz svoje postelje cez njegovo stekleno posteljico, ker se nisem mogla dvignt, se pobozala sem ga komi (ker nisem dosegla).
Naslednjic sem ga dobila naslednji dan, ko sem bila ze na oddelku, ko so prisli obiski.

Prvic sem ga pristavla pa en 3 ali 4 dan, za pomoc pri dojenju sem pa prosila sestre in so mi z veseljem pomagale.

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Brazgotina po CR
20.9.2005 13:36:56   
Jessy
Jaz sem pa kar rekla sestram, da naj mi jo dajo v posteljo, pa so mi jo brez vsakega vprašanja dale in ko sem prosila, da jo dajo v njeno posteljico, so tudi to storile, čeprav je bila tisti čas v posteljici bolj malo, saj sem jo hotela le božat in lubčkat, ker je bila tak cukrček.

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?