|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bučke, bučke,...
2.7.2008 20:18:06   
Anonimen
...kaj naredite iz njih oz. kako jih pripravite?

Meni je že zmanjkalo idejuser posted image

Sem jih pohala, pa pekla, pa polnila, tinstane so mi bljakuser posted image
Še kakšna ideja?

Lepo prosim
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bučke, bučke,...
2.7.2008 20:23:14   
Anonimen
Narežeš na kolobarje jih zložiš v pekač (na peki papir), posoliš,  potrosiš z naribanim sirom in daš v pečico, da sirček zarumeni. Dobro, je da daš zraven še malce rdeče paprike ina ravnaš po istem postopku. 
Dobri so tudi bućkini polpeti s feto.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bučke, bučke,...
2.7.2008 20:29:01   
mama_milchy
narežešna kockice daš v ponev, mal podinstaš in zaliješ s kislo smetano,


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bučke, bučke,...
2.7.2008 20:29:33   
mama_milchy
aja, narežeš na kolobarje, mal debelejše, jih skuhaš in naredi na solato...

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bučke, bučke,...
2.7.2008 20:29:52   
pety78
Jih naribaš, prepražiš na čebuli, začiniš, vmešaš kislo smetano in je 1 2 3 gotovo.

_____________________________



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bučke, bučke,...
2.7.2008 20:44:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy

aja, narežeš na kolobarje, mal debelejše, jih skuhaš in naredi na solato...


Jih ohladiš? Kaj pa daš gor? Kis,olje in česen?user posted image user posted image

(odgovor članu mama_milchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bučke, bučke,...
2.7.2008 20:48:00   
Felicita
naržeš bučke & krompir in na večji pekač v vzorcu ribjih lusk naložiš eno vrsto krompirja in eno bučk (upam da si predstavljaš - malo naj se prekrivajo). poliješ z mešanico jajca, kisle smetane in sira, v originalnem receptu reč potreseš še s pehtanom, ampak meni ni preveč pri srcu, zato ga spustim.

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bučke, bučke,...
2.7.2008 20:48:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Jih naribaš, prepražiš na čebuli, začiniš, vmešaš kislo smetano in je 1 2 3 gotovo.


Kaj pa zravenuser posted image .

To bi moja sestra vprašalauser posted image . Kaj paše?

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bučke, bučke,...
2.7.2008 20:51:04   
Anonimen
Jaz jih pa olupim, odstranim peške (če so že velike), jih narežem na kocke in podušim na oljčku in malo zalijem tako da se čisto spustijo. Potem dam not polovičko jušne kocke, malo začimb, en trikotnik topljenega sira in žlico kisle smetane. In pride ven fantastična omakica za k pire krompirju ... mnjami ... joj ko zdaj premišljujem, se mi kar sline cedijo ... no, vsaj vem kaj bo jutri za kosilo ;)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bučke, bučke,...
2.7.2008 20:54:24   
Anonimen
Eno vrsto zraven druge, ali eno plast krompirja, in eno plast bučk?
Kolko časa pa približno pečeš?

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Bučke, bučke,...
2.7.2008 20:57:57   
Aja32
Bučkina juha...

Narežem bučke, prepražim čebulo, dodam bučke, vse skupaj še malo tenstam... Dodam pol litra vode in pol litra mleka, malo smetane in jušno kocko. Kuham cca 5 minut, spasiram... Dodam še na kocke narezan krompir in kuhal toliko časa, dokler krompir ni kuhan...

Namesto krompirja lahko zakuhaš ribano kašo ali kaj podobnega...

Lahko pa jo pustiš tudi brez kakršne koli zakuhe... Tako jaz ponavadi dam v zmrzovalnik (sploh pa takrat, kadar je na vrtu buč, da nimamo kam z njimi)...

Otroka jo obožujeta...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Bučke, bučke,...
2.7.2008 20:58:11   
mama_milchy
IZVIRNO SPOROČILO: Teja27

IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy

aja, narežeš na kolobarje, mal debelejše, jih skuhaš in naredi na solato...


Jih ohladiš? Kaj pa daš gor? Kis,olje in česen?user posted image user posted image


Kar daš ponavadi v solato; jaz dam olje, kis in sol, in to je to.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Bučke, bučke,...
2.7.2008 20:58:38   
mama_milchy
IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy

IZVIRNO SPOROČILO: Teja27

IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy

aja, narežeš na kolobarje, mal debelejše, jih skuhaš in naredi na solato...


Jih ohladiš? Kaj pa daš gor? Kis,olje in česen?user posted image user posted image


Kar daš ponavadi v solato; jaz dam olje, kis in sol, in to je to.


aja, jih ohladim še prej

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Bučke, bučke,...
2.7.2008 21:01:44   
Anonimen
Hvala vam za ideje, bom kar po vrsti začela preizkušat recepte.

Upam, da bo šlo, da bo uspelo.
Pa upam, da se ne bojo moji izselili, ker bomo nonstop bučke jedli (jih je tolko, da ne vem kam z njimi), zraven vaših idej jih bo lažje porabit.

Še enkrat, hvala.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Bučke, bučke,...
2.7.2008 21:04:50   
mojsoncek
POLPETI  IZ BUČK

½ kg naribanih bučk
20 dag ovsenih kosmičev
1 jajce
1-2 čebuli
peteršilj, sol, poper

Bučke olupiš in naribaš, posoliš in pustiš stati, da spustijo vodo, nato jih ožameš. Čebulo popražiš, da porumeni. Dodaš jo k bučkam, nato še kosmiče in jajca. Vse skupaj zmešaš, dodaš začimbe. Pomembno je, da masa nekaj časa stoji, kakšno uro, lahko tudi čez noč, da se kosmiči napojijo. Segreješ teflonsko ponev in s pomočjo žlice oblikuješ polpete. Ti so lahko večji, manjši, debelejši, tanjši. Pečeni so dokaj hitro, sicer odvisno od debeline. Lepo se spečejo tudi na peki papirju v pečici. Dobri so topli ali hladni.

Lahko dodas tudi nariban sir.

SOLATA IZ BUČK

2 bučki
100g Feta sira
2 žlici šampinjonov
strok česna
olivno olje
kis
sol

Bučke kuhamo v vreli vodi par minut (do 10). Potem jih vzamemo iz vode in jih z zobotrebcem parkrat špiknemo, da odteče voda.Narežemo jih na poljubne kocke, čez posujemo nakockan sirček in posujemo s strtim česnom, začinimo s soljo, kisom in oljem , dodamo šampinjone ter dobro premešamo. Tekne mlačna ali dobro ohlajena.

JEŠPRENJ Z BUČKAMI V SOLATI

20 dag ješrenja,
6 drobnih bučk, 2 mladi čebulici,
6 drobnih korenčkov,
peteršilj,
bazilika,
olivno olje,
limona,
sol, poper.

Ješprenj namočimo čez noč in ga naslednji dan skuhamo. Bučke olupimo in jih nekaj minut blanširamo. Korenje ostrgamo in narežemo na kolesca, mlado čebulico ravno tako narežemo na kolesca.
Nekoliko ohlajeni ješprenj zmešamo z narezanimi bučkami, korenjem in čebulicami. Prelijemo z limoninim sokom, pokapamo z oljem, solimo in popopramo.





_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Bučke, bučke,...
2.7.2008 21:05:31   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: Teja27

Eno vrsto zraven druge, ali eno plast krompirja, in eno plast bučk?
Kolko časa pa približno pečeš?


eno vrsto zraven druge, tako da se malo prekrivajo med sabo (kot ribje luske). peče se pa... odvisno od krompirja. ko je krompir pečen so bučke tut ziher že user posted image sama ponavadi krompir narežem na čimbolj tanko, bučke pa bolj na debelo, da bučke niso preveč mehke potem.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Bučke, bučke,...
2.7.2008 21:12:36   
mojsoncek
Pa se omaka za testenine...

Poprazis cebulo, in dodas na kocke narezano bucko ali dve. Osolis, popras in dodas petersilj. Vse skupaj se kaksno minuto prazis, nato pa zalijes z vodo. Jaz ponavadi pocakam, da voda izhlapi, nato pa dodam se malo smetane za kuhanje. Kuham se par minut, nato pa s to omako prelijem kuhane testenine.


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Bučke, bučke,...
2.7.2008 21:15:07   
@lina
jaz naredim malo gostejšo maso za palačinke (sicer jaz itak ne dodajam sladkorja v maso za palačinke, ampak to pa definitivno samo slano), dodam malo pecilnega praška, narežem bučke na male kockice, vmešam v maso, vlijem v naoljen pekač in dam v pečico. Ko je pečeno, namažem s kislo smetano in imamo "nedeljski" zajtrk ali pa večerjo.user posted image

< Sporočilo je popravil @lina -- 2.7.2008 21:16:36 >

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Bučke, bučke,...
2.7.2008 23:00:05   
pety78

IZVIRNO SPOROČILO: Teja27

IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Jih naribaš, prepražiš na čebuli, začiniš, vmešaš kislo smetano in je 1 2 3 gotovo.


Kaj pa zravenuser posted image .

To bi moja sestra vprašalauser posted image . Kaj paše?


Pire krompir, pa kakšen kos piščanca. user posted image


_____________________________



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Bučke, bučke,...
2.7.2008 23:58:50   
saving
Moja user posted image jih dela v "frtalji"; se pravi gosto testo za palačinke zmeša z naribanimi bučkami in speče.

Meni se dopadejo na žaru (marinirane v tržaški omaki) ali kuhane za prilogo. Če jih kuhaš, jih probaj v kozici, samo 20 minut na srednjem ognju, da niso razkuhane. Zraven pašejo mediteranske začimbe. Na koncu jaz dodam še sok 1/2 limone, da dobijo tak svež, poleten okus.

Če imaš domače, nešpricane, so dobre tudi čisto surove v solati. Podobno kot kumare, samo na tanko narezane z olje-kis ali jogurtnim prelivom.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Bučke, bučke,...
3.7.2008 7:36:24   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Teja27

IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Jih naribaš, prepražiš na čebuli, začiniš, vmešaš kislo smetano in je 1 2 3 gotovo.


Kaj pa zravenuser posted image .

To bi moja sestra vprašalauser posted image . Kaj paše?


Pire krompir. Sem ravno včeraj naredila, čeprav nismo ljubitelji buč, smo vse pojedli. Celo tastar user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Bučke, bučke,...
3.7.2008 8:41:58   
KRTR
po pravici povedano še buč nikoli nismo jedli, razen eno zelenjavno omakco naredim iz njih, ki je res dobra. Zato sem se danes odločila, da bodo pri nas na jedilniku bučke, kaj mi predlagate ali naj naredim ocvrte in na kaj moram pazit...mali mi pomagajteuser posted image hvala



(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Bučke, bučke,...
3.7.2008 8:45:46   
anckabancka
Jaz jih pa dostikrat naredim z jajčki. Prepražim jih na olivnem olju in čebuli, dodam začimbe, česen in na koncu vmešam še par stepenih jajčk. Kot neke vrste sataraš. Seveda pa se lahko doda še druga zelenjava: paradižnik, paprika...

Ali pa jih narežem na rezine in rjavo popečem na olivnem olju, zložim na krožnik in posujem s česnom, drobnjakom, dodam še kakšno kapljo olja in kisa. In je super zelenjavna priloga. Včasih pa potresem še z naribanim sirom in imava z mojim dragim večerjo. Zraven jeva kar kruh, ki ga pomakava v omakico. Njami!


< Sporočilo je popravil anckabancka -- 3.7.2008 8:48:31 >


_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu KRTR)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Bučke, bučke,...
3.7.2008 9:04:44   
KRTR
ali se lahko naredijo tudi kot samostojna jed?

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Bučke, bučke,...
3.7.2008 16:21:44   
gojska
bučke ali malancan narežeš in popečeš, dodaš strt česen, pelate, baziliko, sol, poper - podušiš- dodaš gorgonzolo, da se razspusti.
pa čez špagete. 

(odgovor članu KRTR)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Recept tedna: Šparglji v rižoti iz kuskusa
Šparlji veljajo za nizkokalorično zelenjavo, ki je odlična popestritev družinskega jedilnika, saj z njimi lahko pripravi...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?