|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   DEŽURNI KRIVEC
26.9.2005 15:18:23   
Anonimen
Kako naprej s clovekom, ki verjame, da so za vse probleme krivi drugi sploh pa za vse prepire doma krivi mene. Nisem brez napak, vendar cist vse pa ne mislim pozret.....Pogovorit se ne morem, ker vedno zacne stavek: Ko bos nekaj naredila...pol pa bom tudi jaz.....Precej sem ze obupana in enostavno ne vem kako naprej....Ravno vceraj sva se sprla..hudo zelo hudo...In sedaj je tisina, ker po njegovem bi ga jaz morala prositi za odpuscanje...PA tega ne mislim naredit....Nasproti mi pa nikoli ne pride, ker on meni, da je brezmadezen......
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: DEŽURNI KRIVEC
26.9.2005 15:23:21   
Jančika_
Kako naprej? Verjetno težko. Je pa malo premalo podatkov za kak konkreten nasvet.

V prejšnji zvezi sem sama imela podoben problem. Sicer ni šlo za to, da bi on mislil, da je brezmadežen, ne - za njega problemi sploh niso obstajali in če ne obstajajo, se ni treba o njih pogovarjati....noro. Lahko sem se butala z glavo ob steno, on je ostal mrtvo hladen in me še dodatno juser posted image v glavo. Vse skupaj je bil en sam krč in ni se nehalo, dokler nisem zveze prekinila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: DEŽURNI KRIVEC
26.9.2005 16:23:21   
Anonimen
živjo,

verjetno imaš opraviti s človekom, ki je v življeniju izredno nezadovoljen z nekaterimi ali vsemi življenskimi področji. Npr. lahko ima občutek, da ni dovolj sposoben, da ni dovolj naredil, da ni dovolj lep in privlačen, da ni dober ljubimec, da ni dosti ustvaril... . Ker on to občuti pri sebi in bi rad to prikril to počne (prikrivanje) z agresijo, ki jo usmerja nate. Priznati moraš, da krinka uspeva. Ti misliš (samo) kako je siten in živčen, v resnici pa ne vidiš kako on sam sebe negativno vrednoti - prezira (lastna samopodoba) oziroma kako ga vrednotijo-doživljajo-vidijo kakšni drugi ljudje (sodelavci, prijatelji...).

To ti govorim iz lastne izkušnje, ker sem tudi sama počela podobno, a le s to razliko, da sem agresijo v večji meri stresala nase in v manjši na druge!!! Še vedno se spopadam s seboj in svojimi minusi in to vsak dan znova!

Kaj narediti?

a) če ti človek zares veliko pomeni, skupaj definirajta, kaj lahko stori, da mu bo boljše. To mora storiti on in ne ti!!! Ti ga pri tem lahko samo podpiraš in razumeš, sicer pa imaš pravico, da pri tem tudi ne sodeluješ.

b) če ti človek ne pomeni zares veliko je mogoče dobro, da pomisliš, zakaj ti vse to toleriraš in kaj ti dobivaš iz tega odnosa! Ali tudi ti ne igraš podobne igre? Ali tudi ti mogoče prikrivaš svoje nezadovoljstvo in sicer na način, da javno "prenašaš" njegovega in si žrtev (on agresor, ti žrtev).

Samo moje razmišljanje in veliko sreče ti želim!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: DEŽURNI KRIVEC
26.9.2005 16:46:30   
tinica
Kot da bi opisovla mojega. Pri njih v družini je bilo od nekdaj tako, da je vedno nekdo drug kriv. Jaz sem celo bila včasih kriva, da pač on ni v roku naredil letnika na faksu, in še veliko drugih stvari. Samo kaj češ tako so vzgojeni in nič ne moreš. Samo meni to ne pride več do živega sem pač kriva in kaj zdaj.

_____________________________

Kritizirati zna vsak bedak in mnogi to počno.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: DEŽURNI KRIVEC
26.9.2005 17:30:33   
Gina
Jaz zdaj čisto ne razumem tvojega vprašanja. Ali meniš, da nikdar ni za nič kriv v smislu, če se mu flaša razbije, si kriva ti, ker si jo tja postavila, ali pa če zamujate, si kriva ti, ker on zaradi tebe ni mogel iti v kopalnico, ker je moral malega previt in podobne reči.....ali govoriš o tem, da on tebi reče, da bo on do tebe prijazen, ko boš ti do njega, oz. da bo on več doma, ko se ti ne boš kar naprej jezila zaradi njegove odsotnosti?

To sta zame dve različni stvari. Če bi meni kaj od prvega rekel, bi mu rekla, da ni več star 10 let in da naj začne prevzemati odgovornost za svoja dejanja, da vedno nekdo drug pa tudi ne more biti kriv za vse, kar se mu zgodi. Če mu to poveš vsakič, mu počasi pride do možganov, da resnično to dela - prelaga odgovornost.

Pri drugem problemu je pa tako, da moški čisto v osnovi rabijo svobodo. Pa še funkcionirajo čisto na drugih frekvencah, kot me. Nam je prva familija, njim pa to, da so oni zadovoljni sami s sabo. Če to niso, bodo nesrečni in ne bo nič od njih. Torej če mene vprašaš, vsak moški doživlja neke vrste šok, ko ima familijo, vsaj dokler so otroci majhni in gre njegova svoboda do neke mere rakom žvižgat in kar naenkrat posledično niso več zadovoljni sami s sabo, ženska začne najedat - logično, ker je preobremenjena in njen jin pade v vodo, ne deluje več kot ženska - spet logično, ker je sama za veliko večino reči. Pa pridemo v začaran krog. Nekdo ga mora prekinit, popustit. Če dovoliš moškemu, da ima potrebno količino svobode, ne da mu zraven to očitaš, pa da si hkrati prijazna z njim, ga kdaj tudi pohvališ zato, kar naredi, bo kar naenkrat postal povratno tudi on prijazen s tabo, saj bo kar naenkrat od tebe dobival to, zaradi česar je v prvotnem smislu s tabo spoh začel hoditi. In kar naenkrat boš ugotovila, da doma več pomaga in da je sploh več doma in da je bolj prijazen. Ampak nekdo mora prekinit krog. Moški redko to naredijo, ker ne znajo. Pogovor redko pomaga na dolgi rok. Dejanja poganjajo svet. Če mene vprašaš, se splača biti ženska in po žensko poskusit z žensko strategijo. Najboljše rezultate prinese. Pa to ne pomeni kar naprej trpet, ampak pomeni razumet, da je družinsko življenje ko so otroci majhni, težko in stresno za oba. Oba se morata trudit in ni nič hudega, če ti prva začneš.

Mogoče sem čisto falila poanto, ker si nerazumljivo napisala vprašanje, mogoče pa sem vendarle komu koristila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: DEŽURNI KRIVEC
26.9.2005 20:10:43   
muki1
Gina, četudi si falila poanto - ne vem, ampak se strinjam s tvojm odgovorom. user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: DEŽURNI KRIVEC
27.9.2005 11:07:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika



za njega problemi sploh niso obstajali in če ne obstajajo, se ni treba o njih pogovarjati....noro. Lahko sem se butala z glavo ob steno, on je ostal mrtvo hladen


Hmmm.. user posted image   Zame tudi problemi ne obstajajo.. Cudno, da je tudi to lahko problem..

Problem = priloznost za resit.. user posted image

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: DEŽURNI KRIVEC
27.9.2005 11:14:04   
Anonimen
 
Gina.. jaz se tudi strinjam s tabo.. ceprav te nisem imel cajta prebrat user posted image user posted image  Evo.. ti zaupam.. user posted image  

Anonimnez..

Drugace pa je vsak kriv toliko, kolikor krivde zeli sprejeti..

Ce bi meni kdo to pocel.. se ziher ne bi s tem ukvarjal kaj dlje kot par sekund.. Ocitno se ne maras.. da si to pocnes..

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: DEŽURNI KRIVEC
27.9.2005 11:42:58   
Jutra
Ne morem verjetuser posted image  Kako se lahko strinjaš z nekim mnenjem, ne da ga prebereš? To je pa že skoraj politika: mi smo z vami, zato, ker držimo z vašo barvo.

Tjazy, pa si prepričan, da se najdeš v Gininem tretjem odstavkuuser posted image

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: DEŽURNI KRIVEC
27.9.2005 12:00:47   
Anonimen
 
user posted image user posted image  Pa res... Joj.. bil sem še mlad, vihrav in nespametem, ko sem se kar strinjal.. ceprav... nisem bral.. user posted image

Pa sej je vseeno..  tema bo itak sla v pozabo cez par dni..

Gina.. ti maš res ekstremno slabo izkusnjo s tistim moskim.. in zdaj se po malem mascujes vsem moskim..
A mislis, da je to res nujno potrebno?  Prekini ta zacaran krog.. zenske to znate.. moski pa baje nee.. user posted image

user posted image

< Sporočilo je popravil Tjazy -- 27.9.2005 12:02:14 >

(odgovor članu Jutra)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: DEŽURNI KRIVEC
27.9.2005 16:11:55   
Gina
Zakaj misliš, da se jaz ob tem pisanju slabo počutim? Meni so stvari zelo jasne in zelo čudno, ampak ne poznam nobene ženske, ki bi imela drugačnega moškega. Odtenki obstajajo, ampak bistvo je pa povsod enako. Jaz s tem ne mislim, da so moški kaj zanič ali kaj podobnega, sploh ne, zakaj to tako obračaš, obračate? Zakaj sploh kdo vidi v napisanem kaj slabega? Meni so moški fajn, taki kot so, samo mislim, da lahko živijo samo s tistim osebkom, ki ga sprejme kot moškega. In utvara je, domišljat si, da lahko povprečen (beri večinski) moški predstavlja enako pomoč v gospodinjstvu ali pri skrbi za otroka, kot npr. ena mama. Nekaj drugega pa lahko pričakuješ od moških in ne malo, veliko drugega. Ne pa da funkcionirajo kot ženska. To bi bilo tudi od moških neumno. Oni morajo funkcionirat kot moški, sicer so pa ženske. Tega pa spet ne maramo.

Zato jaz mislim, da tisti, ki se počuti prizadetega ob branju tega, kar sem napisala, prej v sebi ni kaj razčistil in se ne sprejema takega kot je, kot kaj drugega. Jaz nisem jezna na moške, meni so fajn taki kot so.

Pa še nekaj, samo za Tjazyja. Moj bivši sploh ni nikamor hodil. Konstantno je bil doma, ni si želel kam iti, imeti svobodo ali ne vem kaj. Je pa konstantno težil, ker sem jo jaz hotela imeti, oz. ni težil, držal se je name. Pa konstantno z ničemer ni bil zadovoljen, pa res sem bila za vse kriva jaz, ampak na način iz prvega odstavka, ne iz tretjega. V bistvu nič od zgoraj napisanega ni bil povod za mojo "ne-srečno" ex zakonsko življenje, razen morda to, da ga jaz nisem znala pohvalit oz, mu dat tisto, kar je rabil. Rabil pa je gospodinjo, ki bi non stop doma pucala u nulo, drgnila in skrbela izključno samo za otroke. Taka pa jaz žal nisem. Torej težko zdaj ta konkreten zgornji primer posplošim nase, ker ga nisem živela, s tem nisem imela težav.

Če ti še enkrat razložim, redko kateremu moškemu familija toliko pomeni kot to, da je zadovoljen. Če hoče biti zadovoljen, mora nekaj imet, saj veš, da jaz temu rečem hobi. Lahko je služba, šport, popoldansko spanje, ....karkoli. Ko bo to njemu v zadovoljstvo, bo lahko maksimalno dal tudi familiji. Takrat bo tudi maksimalno naredil za družino. NObenega drugačnega moškega ne poznam. Nobenega. Vsak ima nekaj. No, razen tistih, pri katerih je ženska doma v moški vlogi in obratno.
Zato nikakor ne razumem, zakaj se vam to zdi žaljivo ali ne vem kako sporno. Saj s tem ni nič narobe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: DEŽURNI KRIVEC
27.9.2005 16:37:28   
Anonimen
 
Noo .. brez panike.. kar mirno..  Sej je ok.. samo ne najdem se povsod tam, kjer moske opisujes.. predvsem v tem, da moski ne bi znali prekinit zacarane kroge.
Najveckrat tudi nismo njihovi stvaritelji.. ker ne kompliciramo tolk.. ampak jih pa imenitno zaznamo in tudi zaustavimo, ce tko zelimo..

Bomo pocakli se na kakno mnenje..

Lep dan.. GINA! user posted image user posted image

PS: Vidim, da si v formi.. jaz trenutno nisem, ker mam druge zadeve..

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: DEŽURNI KRIVEC
27.9.2005 18:09:12   
Gina
Ajd, to priznam, da sem malo pretiravala (ali pa fejst), kar se tiče ustavit krog. Nekateri moški tudi to obvladajo. To imaš prav. Vzamem nazaj.
Je pa vseeno tako hecno, ker tako tipično "moško" gledaš, ravno toliko, kot jaz žensko. Moški ne ustvarjajo problemov....hi hi....ja, najbrž res ne...za njih....oni včasih živijo svoje življenje in jim ni jasno, zakaj je to komu drugemu problem, zakaj je nekomu družina timsko življenje.
Ampak v tem je čar odnosov, a ne. Ravno v tem. Mislim v različnosti.

Prav lepo, da se spet kaj oglasiš na forumu, Tjazy.user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: DEŽURNI KRIVEC
27.9.2005 18:31:58   
Pupica
Ko sem jaz mojega dobila v roke, je bilo isto. Ampak verjetno so bile življ.okoliščine tiste ki so ga naredile takega.
Jaz pa sem drugačna.Če ga kaj poserjem, rečem oprosti. Če kaj naredim narobe, nisem tiho, da sam opazi, ampak mu takoj povem. Tako so me namreč doma vzgajali. Če takoj poveš ni kazni. In ni blo važno kaj. Podpis, slaba ocena, karkoli...vse sem povedala takoj.Nikoli tajali, pa naj je blo karkol. In starša sta držala besedo, in nikoli me nista pol zarad tega kaznovala.
In ko sem mu pokazala, da ni težko reči oprost, in priznati krivdo, sem prav začutila kako mu je bilo lažje.Sedaj mi sam takoj vse pove. Če gre kaj narobe, pa se tudi lepo pogovoriva in sedaj že sam reče oprost motil sem se, kar je men že fulll velik.
Kako do tega?
Hmmm...preko pogovora. Ti boš pa vseekakor mogla prva klekniti in reči in pokazati kako to zgleda, če rečeš, oprost, narobe sem naredil...
Velik sreče

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: DEŽURNI KRIVEC
28.9.2005 8:39:46   
Anonimen
 
Pupica... obozujes zivalice? Katere zivalice?  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


< Sporočilo je popravil Tjazy -- 28.9.2005 8:40:36 >

(odgovor članu Pupica)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: DEŽURNI KRIVEC
28.9.2005 8:47:12   
Anonimen
Priznas, da si pretiravala.. user posted image

Noo sej to tudi jaz takticno pocnem.. pretiravam namrec..

Ce smo cist iskreni.. potem vsak od nas zivi svoje zivljenje.. zdaj pa odvisno kaj ima v programu. Kako so ga ali se je sam programiral.

Nekatere tasce in mame in partnerji konstantno spravljajo ob zivce.. Lahko pa jih ne bi.. Odvisno kako so si izbrali..

Drugace pa druzinsko timsko zivljenje.. ni ravno prevec posrecena ureditev zivljenja.. Povzroca prevec navezanosti, odvisnosti, lastninjenja.. in egoizma in ljubosumja..

Zakaj je lepo, da se kaj oglasim? user posted image user posted image

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: DEŽURNI KRIVEC
28.9.2005 12:33:40   
Anonimen
Ne Gina nisi falila poante.Mislila pa sem tako kot si ti opisovala drugi del. Pri mojemu imam obcutek, da gre za neke vrste Custveno zlorabljanje. Npr. grem s prijateljicami ven in ce sva slucajno sprta se mu jaz zanalašč ne javim na GSM, ker to on počne konstantno. Takrat ko se spreva, zgine ven in se ne javlja. In potem, ko mu jaz to obcasno vrnem je cist zgrozen in ogorcen kako sem lahko taksna in da on itak meni ni dolzan polagat racunov, saj se mu tud na telefon ne javim. Drugi primer: caka ga sluzbena pot, dva dni ga ne bo doma....On bi pricakoval od mene, da sva vecer pred odhodom skupaj lepo doma....Ne on pa gre ven, ker mora se nekaj uredit, pol ga pa kar ni domov....., ga klicem , ni odgovora...pol pa ko se le javi, me se nadere, da kaj mi je da mu najedam po telefonu...
Pa milijon takih primerov...V bistvu, ko ga "poserje" obrne situacijo tako, da na koncu jaz izpadem krivec in budala......

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: DEŽURNI KRIVEC
28.9.2005 13:00:58   
Jančika_
Tjazy, šlo je za resne zadeve, ne kar tako za neko najedanje. Kaj več ne želim napisati, ker je to pač pretekla zveza in ni prav, da javno govorim o tem človeku in ga izpostavljam. Skupaj sva bila 7 let in zadnje leto nisva več našla skupnega jezika. Napake sva delala oba in upam, da sva se oba iz tega kaj naučila. Jaz sem se, vsaj zdi se mi. Imam pa verjetno zdaj kake druge fore (o tem bi več vedel povedati moj mož).

Se pa vsekakor strinjam, da vsaka stvar ni kar takoj problem. Tako se itak ne da živeti.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: DEŽURNI KRIVEC
28.9.2005 13:55:54   
Anonimen
 
Jancika.. Kaj pomeni tvoja ikona?

Ja.. sej to je tudi en problem pri meni. ker zame resnih stvari skoraj da ni.. Se moram kar potrudit, da najdem kaj resnega..
Ampak drugim pa se tisto isto zdi zelo resno.. pol pa je lahko hitro problem..

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: DEŽURNI KRIVEC
28.9.2005 18:38:24   
Jančika_
Ihhh, skoz me ven meče, upam, da bo zdaj šlouser posted image .

To sem jaz na sliki, stara dve leti in pol, na glavi pa imam fotrovo majico potapljaškega društva, takrat mojo najljubšo. Prej sem imela gor fotko oči mojega otroka in ker imava zelo podobne oči, se mi je zdelo hecno zdaj dati gor tole.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: DEŽURNI KRIVEC
28.9.2005 21:43:57   
Gina
Anonimna, jaz sem prišla do ugotovitve, da v vsakem zakonu nikakor nima smisla tekmovat, kdo bo zmagal, ker v vsakem primeru izgubita oba parterja, pa za karkoli že gre. Vedno se to zgodi. Zato npr. nikoli ne ugašam mobija, nikoli se ne "maščujem", vrnem nečesa, ker je meni to brez smisla. S tem nič ne bi pridobila. Mogoče kvečjemu trenutno, zelo kratkotrajno sprostitev energije, drugega pa nič. Še zraven bi se sekirala, ker bi bila itak posledično spet ali še vedno en na drugega jezna.

To da moški, no nekateri moški, precej moških ful rabi svojo svobodo, je del življenja. Lahko to vzameš kot dejstvo ali pa se vseskozi kregaš. Seveda so odtenki. Če ti to, da je doma, (a veš da s tem povzročiš, da nima svoje votline za umaknit se), tako zelo veliko pomeni, potem imaš velik problem. Ampak se mi zdi, da moški bolj kot rineš v njih, bolj bežijo stran.
Zakaj pa se skregata? Tričetrt moških po vsakem prepiru zbeži za nekaj časa stran. Rabijo mir, da si napolnijo baterije, tako kot ženske takrat rabimo sholder, to cry on. Ko se pomirijo, itak nazaj pridejo. Mogoče je bolj vprašanje, zakaj se skregata, morda je pa to vzrok njegovemu bežanju.

Potem obstaja pa še določen del žensk, ki jim ogromno pomeni, da ji njen mož posveča določen čas. Če tega ne dobijo, so zelo nesrečne. Ne morejo pomagat. Če taka ženska trči skupaj z moškim, ki zelo rabi svobodo, rata pa problem. Ker nje ne bo moč prepričati, da ni nič narobe, če ima mož veliko svojih reči, njega pa ne bo moč priklenit doma, ker bi se mu zmešalo.

Samo ni rečeno, da je pri vama tako. Večina žensk je čisto zadovoljnih tudi če mož ima svojo svobodo, dokler od njega dobivajo tisto, kar rabijo. Kaj je pa tvoja osnovna vrednota, stvar zaradi katere si z njim, pa jaz ne morem vedeti.

Tjazy, zakaj je fajn, da kakšno poveš, si me vprašal: Zato, ker razmišljaš na en čisto svoj način, meni je pa vedno fajn nekaj originalnega slišat, pa en drug način gledanja spoznat. Ali pa včasih tudi kaj znanega, pa kakšen špegu videt, ha ha... tak inteligenten špegu....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: DEŽURNI KRIVEC
29.9.2005 8:06:52   
Anonimen
 
Aha... to si ti s ockovo majico.. user posted image user posted image

Sem mislil, da si muslimanka.. in ce bi bila.. bi mel eno vprasanje zate.. namrec kaj pomeni oranzna barva..
Crna barva pri njih pomeni, da je zenska zasedena..
Bela barva pa da je se frai..
Oranzne pa se nisem videl...

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: DEŽURNI KRIVEC
29.9.2005 8:19:43   
Anonimen
Gina.. se z vecino strinjam.. samo nekaj bom komentiral..

To da bolj ko rines v nekoga.. bolj bezi stran.. je seveda cist res.. pa ne velja samo za moske.. ampak za cist vse..

In to, da se moski vecinoma umaknejo po "prepiru".. tega pa nisem vedel.. Jaz sem pa ravno na enem foromu, ko smo se o tem pogovarjali pisal, da so taksni ljudje v bistvu nedonosencki.. ker ce po prepiru rabis umik.. to pomeni, da to ni bil pozitiven prepir.. ampak je bil pink-ponk.. Metanje brez predmetnih besed iz enega konca na drugega.. v bistvu tekmovanje kdo bo koga bolj prizadel.. oziroma kdo bo koga uspel podrediti.. zasuznjit, posedovati, umoriti po obrokih.

In tole ziher ni v naravi cloveka.. ampak je v UMU, ker je bila tako idiotska vzgoja.. predvsem zenske so vzgajali, da mora potrpeti.. ampak zdaj so zenske ugotovile, da jim to ni potrebno.. Odlicno.. samo veliko zensk je pa padlo na drugo stran istega problema.. da je moski njihov..
Moski so pa itak ze od prazgodovine na tej trapasti ideji.. da je zenska njihova.. user posted image  

Ureditev sveta v druzine ni najbolj posrecena..


< Sporočilo je popravil Tjazy -- 29.9.2005 8:23:42 >

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: DEŽURNI KRIVEC
29.9.2005 18:11:17   
Gina
Hmm, tjazy, ja, najbolj se strinjam, da je večina vzgoje idiotske. Jaz take nisem bila deležna in sem najbrž eden redkih primerkov, ki razmišlja zelo s svojo glavo "mimo vseh splošnih vzgoj". Nekako nikoli nisem mislila, da mora ženska potrpet. Ne, nikakor ji ni treba, to je moje mišljenje.
Vendar svet zdaj prehaja v drugo skrajnost od tistega " treba je potrpet" variante. Ljudje ne tolerirajo več ničesar, niti se ne sprejemajo v svoji drugačnosti. Enostavno so šli v drugo stran. Vse mora biti po moje, je njihovo geslo (hkrati s celo goro kompleksov v njih).
Vidiš, tukaj pa sem jaz spet malo pred svojim časom, ker menim, da je treba stvari uvideti, spregledati, iti čez njih, skozi  njih, ali če rečem drugače, treba jih je gledati z drugimi očmi. Če vidiš le to, kaj nekdo mora zate naredit, je to en velik egoizem in imaš posledično velik problem. Tudi to je v določeni fazi ok, mora biti.

Ko pa to preživiš, pa prideš do tistega, ko ugotoviš, da je vse to iluzija. Da je vseeno, kakšen je kdo, da je važno samo to, kako ga ti gledaš. Ne more biti tvoje življenje odvisno od tega, kako se bo nekdo obnašal do tebe. Mogoče malo karikiram, ampak v principu je tako. Seveda zato najdeš takega partnerja, ki ima s tabo veliko skupnega (poglede na življenje mislim), sicer je vendarle malo manj luštno biti z njim. Če pa imaš poglede na svet drugačne, je pa potem vseeno, koliko se pogovarjaš ali ne pogovarjaš....nihče, ne moški ne ženska se ne bo zato spremenil. Se ne more. Ne more svoje biti vreči v koš. To je bedarija. Morda bo zaradi strahu pred "izgubo" šel preko sebe, vendar ne bo več srečen. Če ne bo več srečen, te bo pa itak slej ko prej nehal imeti rad in si bo sam želel iti. Za vse to velja, tako zame, kot zate in za vse ostale. Če bo še vedno vztrajal v odnosu, ki mu ni všeč, bo to počel zaradi lastnih kompleksov.

Torej, a se splača človeka silit v to, da je drugačen? Jaz menim, da se take reči, ki niso tako pomembne, vedno lahko z vsakim v miru pomeniš, (ker se nihče okoli njih ne počuti ogroženega), ko pa gre za temeljne življenjske vrednote, če jih želiš nekomu spremenit, vcepit na silo svoje, pa to ne gre.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: DEŽURNI KRIVEC
29.9.2005 18:19:02   
Gina
Ha ha, sem še enkrat tvoj odgovor prebrala in ugotovila, da si v bistvu skoraj isto napisal, kot jaz, samo malo nenatančno sem prebrala. Matr smo ljudje včasih smotani, ko se obesimo na eno stvar, pa samo tisto dobro preberemo.

Tisto o nedonošenčkih....kaj pa vem, dlje kot sem na svetu, bolj ugotavljam, da je cel svet nedonošen. Vsak dan sproti me preseneča.
Včeraj sem poslušala 7 ur ena obupno brezvezna, ponižujoča predavanja in na koncu so nas vprašali, kaj si mislimo. Od velike množice ljudi smo se samo trije upali kaj reči na glas. Vsa ostala nedonošena množica, je sicer med vsemi odmori opletala z jeziki in se pritoževala, ko pa je bilo treba povedat na glas, kaj si mislijo, pa so veselo kimali, kako je bilo fajn. Kaj češ, svet živi v strahu. Kaj veš, kaj bi se jim zgodilo, če bi povedali po pravici. Po moje bi jih volk požrl kar takoj, če ne prec.

In zakaj bi bilo v družinah drugače? Ljudje so, kakršni so in temu primerno reagirajo. Tako je, žal.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?