|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Decemberke 2005
17.12.2005 14:22:48   
Anonimen
Zdaj pa lahko počasi že začnemo tukaj čvekati, kajne? Saj nas je že nekaj... O tem, koliko časa imam za računalnik, najraje ne bi... Ja, in potem sem se še nekaj hvalila, da mi bo na porodniški dolgčas... Ja, ja, Kerensa - traparije govoriš...
Skratka, da začnem debato - moj Robert se je rodil 10.12.2005 ob 01:26. Porod je trajal eno uro, rodila sem brez protibolečinskih sredstev in nisem bila nič šivana. Ja, pa rodila sem 15 dni pred PDP-jem. Robert je meril 48 cm in tehtal 2780g, njegov obseg glavice pa je bil 33 cm. Njegovo velikost in težo so označili kot "primerno" za njegovo "starost". Vse tri Apgar-je je imel 9. Ima črne lase (še celo frizuro po fotru) in temne oči (trenutno). Domov iz porodnišnice sva šla 3. dan, brez zlatenice. Rečeno mi je bilo, da mora priti nazaj na porodno težo najkasneje v 14-ih dnevih - no, on jo ima v enem tednu. Prve štiri dni sem imela spet "mlekarne", kot da bi dojila trojčke, zdaj je pa že OK. Čas spanja in dojenja je različen (se še lovimo) - od ene do treh ur. Previjanje 4x ali 5x dnevno, ponoči - ni šans. Vse obleke so mu prevelike, nogavice pa si zbrca dol. Očka je čisto navdušen, kompletna familija tudi in mislim, da v celem letu prej nismo imeli toliko obiskov kot ta teden. Vsak nekaj prinese, tako, da Robertu res nič ne manjka (trenutno). Jaz sem kot nova - kot da ne bi rodila. Brez problema spravim nase svoje stare kavbojke (iz časa pred zanositvijo), pa modrc ima končno nekaj vsebine. Tistih nekaj strij je komaj vidnih, "linea negra" tudi že bledi, čišče je po enem tednu manj kot običajne menstruacije. Trtica se mi ravna nazaj v normalen položaj in jaz končno lahko spet spim na trebuhu (kolikor sploh spim). O tem, da ne bi hodila ven, nočem niti slišati. Grem po Jana v šolo, grem v trgovino in podobno. Dalj kot eno uro pa ne smem biti odsotna zaradi dojenja.
Skratka . na nov tempo se še privajamo, ampak mislim, da nam gre kar dobro.
Kako ste pa ve?

< Sporočilo je popravil nalin -- 11.4.2006 11:12:15 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Decembrke 2005
17.12.2005 17:54:17   
Morgaine
Tudi jaz sem že tukaj.
Moja Eva je rojena 9. decembra. V porodnišnici sva ostali en teden, zaradi zamašenega noska je imela težave z dihanjem. Zaradi tega imam na dneve po porodu in porodnišnico zelo slab spomin, upam, da bo kmalu zbledel.
Včeraj sva prišli domov, moj user posted image nama je pripravil tako lepo presenečenje, da še imam zdaj solzne oči ko se spomnim.
Prvo noč smo dobro preživeli, čeprav se z Evo še navajamo drug na drugega. Previjam jo ponoči mogoče enkrat, dvakrat, odvisno od nje, ker jo moti če je plenica polna in joka. Ker je moj prvi otrok, sem še precej nerodna, pri oblačenju, previjanju... Ampak saj z časom bo tudi to boljše. user posted image
Z dojenjem zaenkrat nimava težav.
Naj bo to zaenkrat vse, si še tako pišemo.
Kerensa upam da nisva edini.

Lepe trenutke z vašimi user posted image vam želim!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Decembrke 2005
17.12.2005 18:44:37   
kofetek2010
jaz sem pa vse tako lepo napisala - očitno preveč in predolgo, zato me je odregistriralo in z mojim odgovorom ni nič user posted image user posted image user posted image user posted image
še enkrat pa se mi (trenutno) ne da na dolgo in široko pisat user posted image
 
na kratko:
- sva OK, danes je Ela stara že 10 dni (joj, je hitro minilouser posted image )
- tamala šiba po ziznštrase, ponudba je tako-tako, zato dobi, če preveč najeda, 1x na dan dodatek, ki ga spije 30 ml in potem je mir user posted image ,
- trebuh od CR me ful boli, a je vsak dan boljše user posted image
- čez dan se previjava po potrebi, ponoči (po 23h se ne previjava - razen včeraj, kr je smrdečkala user posted image  in bila posračkana tako, da sva se morali komplet preoblečt - joj, je komplicirano punčko sčistit med nogicami user posted image )
- iz postelje vstajava med 09:00 in 09:30 uro user posted image
- v zibelki ji očitno ne paše spančkat, zato je pri meni v postelji - po pravici: meni se ne ljubi vstajat, kr me preveč boli user posted image
 
a pozna katera kakšnega dobrega pediatra v LJ?
 
no, tolk za enkrat user posted image
 
uživajte!user posted image user posted image user posted image
 
Kerensa - slabo si ti to napovedala user posted image user posted image user posted image
 

 

(odgovor članu Morgaine)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Decembrke 2005
17.12.2005 18:49:41   
SIJA
user posted image Bravo, da nam gre tako dobro, tud jaz sm že veliko zunaj;vrtec,šola, trgovina, sprehod s psom. Ampak vsi po mal pomatujejo, da bi mogla bl na izi, pa 6 tednov počivat,...
Sj, tud to, ampak se mizdi prav, it mal ven, če se dobr počutiš.
No, vsem lep vikend še naprej.
Sija

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Decembrke 2005
17.12.2005 22:52:24   
Anonimen
Ja, Jana, zakaj si imela pa ti CR? Saj so ga meni napovedovali, pa sva očitno to midve malce zamešali - jaz sem rodila kar naravno.
Kar se pa pediatra tiče - "Kerensito" gre v Črnuče k dr. Ramovševi, kjer je bil tudi Jan, kot predšolski otrok. Teta je zakon od dohtarce, ampak tebi je to verjetno malce daleč, kaj? Se pa vseeno splača, vsaj po mojem mnenju.
Kaj pa porodna zgodba, Jana in Morgaine? Jaz bom poskusila danes svojo prilepiti gor, če mi pa ne uspe, pa jutri zagotovo.

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Decembrke 2005
17.12.2005 23:10:32   
Lejči
čestitke vsem za vaše pikece user posted image user posted image user posted image , pa kup user posted image user posted image user posted image za novopečene mamice .

želim vam zlasti veliko cartanja user posted image



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Decembrke 2005
17.12.2005 23:18:52   
Anonimen
Kerensa, ker vem, da Morgaine kot tudi vse ostale nimate veliko časa, sem si dovolila prilepiti sem njeno porodno zgodbo:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=725709&mpage=1&key=&#725711

user posted image

(odgovor članu Lejči)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Decembrke 2005
18.12.2005 10:32:54   
arielca
Ooo.... pa smo začele malo čvekat. Super!

Moja Brina je ful pridna (že trkam po lesu) in veliko papca in spančka. Čez dan se dojiva na cca 3 ure, nazadnje papca zvečer okoli enajstih/polnoči, potem pa do osmih zjutraj sladko spančka.

Z dojenjem zaenkrat nimava težav, saj si mala kar veselo postreže pa je.
Zaenkrat še prakticirava široko povijanje, čeprav so bili kolki na UZ bp. Imam jaz boljši občutek in nikakor ji ne morem škodovati.

Patronažna je bila že 3x na obisku. Enkrat jo je kopala sama, potem je enkrat mene 'kontrolirala', danes se bomo pa prvič čisto sami kopali. Juhuuuuu! Drugače pa nad patronažno nisem preveč navdušena. Če je moj lubi doma, nima nobenih pripomb in je ful prijazna in je vse super in oh in sploh... Ko pa sva bili z Brino enkrat sami, je imela milijon pritožb... Brezveze!!!!!

Hm... Kdaj boste šle s svojimi srčki prvič ven? Pri nas je tak sonček in tako lepo vreme, da komaj komaj čakam...

Uživajte s svojimi sončki pa upam, da kmalu malo počvekamo... user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Decembrke 2005
18.12.2005 11:43:50   
Anonimen
Od polnoči pa do osmih zjutraj spi in nič ne je? Madonca, to je pa že medicinski čudež za tako majhnega otroka. Moj Robi v tem času je cca. 3x...
Patronažna je bila do sedaj pri nas na obisku 2x. Uredila sem, da prihaja ista ženska, gospa Marija, ki je pred 8-imi leti hodila tudi k Janu. Full v redu ženska je. Kopali se bomo prvič naslednji teden, umivamo se pa seveda že zdaj vsak dan.
O sprehodih po tem svinjskem mrazu še ne razmišljam, pa tudi na splošno Robija še ne jemljemo s sabo ven, ko je treba kam iti. Če bi poslušala taščo, še jaz ne bi smela iti niti na balkon najmanj do prvega pregleda po porodu...
Kako pa urediš, da imaš UZ kolkov tako zgodaj?
Sem pa zrihtala, da mi na rojstni list ni potrebno čakati cca. 3 tedne in da ga ne dobim po pošti, ampak sem 4. dan po porodu lepo telefonirala na Matični urad in sem na oddelku za Rojstne knjige razložila zadevo, pa so mi ga naredili takoj. Peti dan po porodu sem ga že osebno prevzela pri njih.

(odgovor članu arielca)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Decembrke 2005
18.12.2005 12:24:48   
arielca
Brina ponoči noče jesti in vsi so rekli, da je nima smisla budit. Baje je bilo z mano popolnoma enako. Moji mami se je pri 2 mesecih zgodilo, da me je dala ob šestih zvečer spat in sem naslednji dan ob enajstih dopoldan še vedno spala. Pa je bila PANIKA in me je nesla k zdravniku, ki jo je poslal domov in rekel, da mamice prosijo, da bi otrok spal, ona pa sitnari, ker preveč spim... user posted image user posted image user posted image  Imamo očitno zaspane gene...

Rojstni list sem dobila po pošti še preden sem prišla iz porodnišnice (3 dni po rojstvu), davčno številko so poslali včeraj, zdravstveno zavarovanje urejajo.

Vse ostalo OK.

Pozdravček.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Decembrke 2005
18.12.2005 19:21:02   
kofetek2010
a mojo porodno zgodbo? sem včeraj vse napisala in me je lepo odregistriralo user posted image  

user posted image  zato le na kratko:
- ob 6h zjutraj (07.12.) se mi je zazdelo, da mi kljub ležečemu položaju nekaj med nogami kaplja in curlja
- šla sem na WC in na papirju mi je ostal rdeč smrkelj
- pol ure za tem so se mi začeli popadki na 5 minut, ki sicer niso bili bogvekaj boleči
- nato sem šla pod tuš in na britje
- ob 07:30 smo se odpravili na pot (mulca odpeljeva v šolo, moj je moral nujno ob 8h še nekaj službenega opravit in nato nadaljujeva pot v Postojno)
- ob 08:40 prideva v PO
- priklopijo me na CTG - ki pa že v štartu (po 10 min) ni bil babici všeč, zato me obrne iz hrbta na desni bok, nič boljše zato še na levega, stanje nespremenjeno - ob popadkih je mali padel pulz (moral bi naračšat)
- gre po doktroja, ta pravi, da se tamali ne godi dobro (da jo po vsej verjetnosti popkovnica zateguje) in da bi bilo dobro, da se jo čimprej porodi

- torej bom danes rodila???user posted image
- moj mož odpove vse sestanke za ta dan
- jaz pa v jok, jok, jok,.... in panika, da z umetnimi na silo nočem rodit, kr sem pri sinu predolgo in preboleče rojevala (EA je tako zaradi nujnosti odpadla)
- dajo mi na izbiro normalni ali spinalni CR, a se zaradi tamale odločim za spinalnega, saj bi ji ob normalnem lahko še bolj padel pulz
- babica me še malo bolj temeljito pobrije, dosledna pač (sama se itak nisem vredu, saj s špeglom med nogami ne gre), nato me sklistrira
- dajo mi en kup paprijev za izpolnit in podpisat, povprašajo o boleznih in vsem kar spada zraven
- ob 11:05 sem že v operacijski kjer začnejo s pripravami za CR

- od nervoze se mi nenadzorovano trese cel zgornji del telesa, ki ni bil omrtvičen od spilnalne
- z mojim nestrpno pričakujeva kdaj bo nastopil trenutek, ko bo na oni strani zavese zaslišat najino tamalo 
- iz radia odmeva Hotel California in ob tej pesmi se

- ob 11:48 se tamala rodi, sledi čisto nežen punčkast jokec, na brzino (za 2 sekundi) mi jo pokažejo in že šibajo z njo v drug prostor, moj mož pa z njimi
- na operacijski ostanem še debelo uro preden me sčistijo in zaprejo (ful ne ugoden filing, saj slišiš kako ti šarijo po notranjosti, čustiš pa samo neboleče premikanje, res ful neprijetno), zgubila sem kar liter krivi, pa še hematom se mi je nekje naredil, zato je zapiranje trajalo mal dlje
- ko me zaprejo me prestavijo na intenzivno (v šok sobo), moj mi prinese pokazat tamalo (za enih 5 minut), joj kako je lepa, zavita je kot ena štruca in s tako hecno kapo na glavi, a kljub temu zame najlepša pupa na svetu, nafilajo me s protibolečinskimi, saj me je ful začelo bolet - posledica nič dojenja dokler me bodo morali filat z dodatnimi protibolečinskimi (zaradi alergije na analgin dobivam tramal)

- naslednji dan je že boljše in mi dovolijo, da tamalo podojim
- po 2 dneh v šok sobi me prestavijo na oddelek, pred tem se mi "kaj jaz vem kje" zatakne katerer in nastane panika, no na koncu so mi ga le uspeli odstranit 
- rana ful boli in se matram z vstajanjem in uleganjem na posteljo
- za tamalo v glavnem skrbijo sestre, saj jo jaz samo dojim, one jo previjajo in skrbijo zanjo tud čez noč (od 23h do 5h zjutraj)
- zadnja 2 dni že pridem tolk k sebi, da jo začnem čez dan previjat, čez noč je še vedno bila pri njih (hvala prijaznim sestram PO porodnišniceuser posted image )
- tamala je OK, zdravnica (pediatrinja) jo je ful pohvalila, čez da spada med tist majhen odstotek novorojenčkov, ki so čist b.p. in bil lahko šla domov že 3 dan, a mora čakat mene, ki bi me normalno spustili domov šele po 7 dneh, a so uslišali mojo prošnjo in me zaradi Galovega RD spustili domov 1 dan prej
- in kr nisva navajeni nočnega druženja sva celo prvo noč prestokali in na koncu je končala v moji postelji, saj ko sem se že tretjič vstala v roku ene ure mi je bilo dovolj

- šiv se lepo celi in je le na obeh straneh videt prozorno nit, sama rana pa je čist tanka in čisto nizko
- naši so naredili UZ kolkov 2 dni preden sva šli iz porodnišnice user posted image  ocena: 2A zato je potrebno široko povijanje
 
no, toliko za enkrat, ko bom pri volji, bom spravila te alineje v lepe stavke in jo dala med porodne zgodbe user posted image

user posted image

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Decembrke 2005
19.12.2005 10:07:29   
Anonimen
Jana, ne muči se s spravljanjem alinej v odstavke. Super je že brez tega. Ti rajši lepo počivaj in poskrbi, da se bodo šivi lepo celili, pa bo. Pa en lep pozdravček Eli in Galu od nas štirih!

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Decembrke 2005
19.12.2005 11:09:35   
Pajaca
Hojla!!!!

Pri nas je zadeva potekala super. G je na pregledu ugotovila, da sem že 4cm odprta, pa sem ji mal pojamrala, pa je rekla naj grem naslednji dan rodit. 8 ob 8 sva bila v lj, pa vse tiste kolobocije.... ctg, papirji..... no ob 10.30 so mi predrli mehur, čez eno uro se je Pajacek rodil. Čist na izi, brez šivov, mučenja....... je pa pravi velikan.... 54cm in 4090g. Tko da sem bila presenečena, da je blo tko izi (tamala je mela kilo manj pa je šla komi ven).

Zdaj je priden, več al manj spi. Zjutraj in zvečer je po 2 uri skup pokonc in se mal hecamo. Tamala ga sam objema in boža, čist je nora nanj. Na sprehod smo šli v petek..... je blo super. Zdaj pa kljub lepemu vremenu ne mormo, ker ful piha..... škoda.

Drgač pa gre okoli 8 spat, pa se do jutra zbudi enkrat ali dvakrat. Tko da res super spimo. Pa še naje se v 10min...... luštno ni kaj.

Kerensa.... ja pre men si se tud zmotila.... ga ni Miklavž prnesu. Pa sem misnla da me boš obiskala, ko je viv sprašvala če ti pove moj ime.... škoda, pa tko mi je blo dolgčas v porodnišnici, sem mela dve nezgovorni cimri......

uživajte punce, pa mulčki tud.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Decembrke 2005
19.12.2005 11:50:03   
smrka
Kerensa če bi vse rojevale teko na IZZI  kot ti mislim da bi bila slovenija POLNA OTROK :) Vesela sem da si na hitr rodila brez kakih večjih bolečin. Ko bi vsaj jaz tako rodila v drugo. A maš kak recept, za tak porod?

Kerensito je pa zelo luškan.. smo mu nadele lepo ime kaj ne, mal s prizvokom Mekihe :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Decembrke 2005
19.12.2005 17:03:34   
Anonimen
Pajaca... saj sem mislila priti do tebe (samo 2 sobi naprej si bila, pa, kolikor jaz vem, sva šli obe v ponedeljek domov), ampak so me sestre tako grdo gledale, ko sem za nekaj trenutkov zapustila sobo, kot da bi s tem komu kaj naredila. Saj me celo takrat, ko sem bila pod tušem, dalj časa ni bilo ob otroku, kot pa takrat, ko sem jim ušla na cigaret. Pa na vsak način so me hotele prepričati, da si še nisem opomogla od poroda in da naj se ne sprejaham naokrog, sploh pa po hodniku ne, da ne bom motila dela. Groza - mene, hiperaktivno, malo manj kot privezat na posteljo... Zato sem pa šla en dan prej domvo, drugače bi se mi zmešalo.
Smrka - nimam recepta. Pojma nimam, kako to gre, vem samo, da še nobeden ni noter ostal. Saj če bi meni kdo lahko garantiral, da bi takole rodila vsakič, ne samo do zdaj Jana in Roberta, potem bi moja tašča res dobila 5 vnukov, kolikor jih hoče...

(odgovor članu smrka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Decembrke 2005
20.12.2005 19:01:03   
ac
No, pa sem vas našla med mamicami!

Jaz sem 7.12. še veselo skakala naokrog in po obiskih, prišla pozno zvečer domov in se štimala za spat, ko mi je odtekla voda... Sicer mi ni bilo čist jasno kaj je to, sploh, ker sem imela PDP komaj 31.12. , tako, da sem s knigami o nosečnosti sedela na WCju in prebrala, kako to zgleda, če ti odteče plodovnica in, da je treba takoj v porodnišnico. Z dragim sva po seznamu iz materinske šole norela po stanovanju in nabirala stvari (pozabila sva zdravstveno kartico, tako, da jo je moral nazaj it iskat).  V porodnišnici so ugotovili, da nisem še čisto nič odprta in tako sem do jutra ležala in čakala na svoje popadke, ki pa jih ni bilo. Ob devetih so mi zato dali umetne popadke - potem je bilo pa v treh urah konec in rodila sem prekrasno hčerkico Saro, veliko 50 cm in težko 2930 g.

V porodnišnici sva bili 4 dni, ker se je pojavila zlatenica.  Ker pa naj bi bila vrednost mejna, sva šli lahko domov. Od takrat pa hodiva na kontrole bilirubina, ki pa se kar veča (vmes je dva dni jemala zdravila, pa ni bilo nič bolje).  A ima katera kaj izkušenj s tem? Zadnja vrednost bilirubina je bila 281 umol/l. Ne vem, zakaj je niso dali pod lučko. Malo me skrbi, ker imava naslednjo kontrolo komaj čez en teden. Pa zadnjič na kontroli je pediater ugotovil, da ima ful čudno blato - in dejansko je začela kakat penasto, bolj rumeno. Kakšno je normalno blato novorojenčka?

Drugače se mi pa zdi punčka zdrava in kar živahna. Sicer je bolj malo budna, menda zlatenični otroci več spijo. Tako niti ne vem kaj je normalno in kaj ne. Sara se zbuja na cca 3 ure, ko jo previjem (obvezno se mi polula in pokaka na sveže plenice....) in podojim (je prava požeruhinja!). Zvečer imamo problem, ko jo dajemo spat. Čez dan zaspi že pri dojenju, zvečer pa jo kar napenja in traja, da jo potolažimo. Ponoči ponavadi enkrat vstanem, tako, da ni prehudo. Navadili smo jo na dudo, tako, da je veliko manj joka in stoka kot na začetku. Pa v spanju tudi na vsake tolk časa kar nekaj stoka in težko diha, kot da bi se ji sanjalo ali v spanju mal šraufalo.

Patronažna je rekla, da gremo lahko tud že kaj ven, tako, da smo šli ene trikrat mal po parkirišču gor in dol za par minut. Komaj čakam na toplejše dneve in daljše sprehode.

No, pa sem se razpisala. Prosim za vaše izkušnje! Imejte se lepo, pa čim več užitkov z vašimi malčki!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Decembrke 2005
20.12.2005 20:37:11   
Anonimen
Očitno moj decembrček spi najmanj... Ponoči je tako, kakor zapiha veter - spi ali eno uro ali pa tri ure. Podnevi pa skoraj nikoli ne spi manj kot tri ure v eni rundi. Očitno se pozna, da sva tudi jaz in moj dragi nočna ptiča in ima noč že v genih, pa tudi jaz in Jan sva rojena ponoči (in Robi tudi). Malo razmišljam, da bi mu zvečer dala po steklenički umetno mleko za zadnji obrok, ker naj bi bilo bolj nasitno in hranljivo, pa da vidim, če bo kaj več spal. Kajti nočno vstajanje na eno uro je živo mučenje...
Kar se kakanja tiče - kaj pa vem. Robijev kakec je svetlo rjav, mogoče rahlo rumenkast, ampak rečeno mi je bilo, da je to normalno, ker je dojen. Če bi ga stalno hranila z umetnim mlekom, naj bi imel kakec drugačne barve. Ima pa tudi on navado, da se najrajši polula ali pokaka v svežo plenico. Saj je to kar logično, kajne?
Ampak ko spi, pa spi. Takrat ga pa zlepa nič ne zbudi in če spi dlje kakor eno uro, ga kar hodim gledat, če še diha. Nisem navajena tišine v našem stanovanju.
Ven še nismo šli, ker se mi zdi krepko premraz. Ta teden pride patronažna sestra na prvo kopanje in na ponovno tehtanje.
Previja večinoma moj dragi, jaz pa sem samo "asistentka", na splošno pa mlekarna. Mleka imam zaenkrat dovolj, bom se pa pozanimala, kako se preveri hranljivost oz. kvaliteta mleka, saj je pri meni lahko to vprašljivo, ker sem kadilka. Lahko, da ni dovolj nasitno, čeprav ga je dovolj.

(odgovor članu ac)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Decembrke 2005
21.12.2005 11:40:25   
mml
No živjo še tukaj,

danes lahko za silo spodobno sedim, zaradi bedastih šivov user posted image , grem rajši še enkrat rodit, če mi kdo garatira, da bom potem brez šivov...Skratka šivi so živo sranje...pa tako sem si želela porod brez epiziotomije...no je kar je...
Sicer sem se pa na dolgo razpisala o porodo na "čvekanje v pričakovnju".
Manca je pravi sonček...edini problem je, da smo že takoj štartali s krči in takrat je pravi revček user posted image user posted image user posted image ...jaz ji pa ne znam pomagati, tako da če ima kater kakšen nasvet...prosim...
Trudimo se z dojenjem, mleka je vsak dan več, tako da upam da bo šlo...Ponoči in podnvi se zbuja na približno 3 ure, tako da to kar gre. Sedaj bo pa počasi čas, da se grem spet hrano, ker se Manca že počasi oglaša iz postelje.

Se tipkamo...lep sončen pozdrav vsem

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Decembrke 2005
21.12.2005 12:30:10   
arielca
mml, pri moji Brini so se tudi začeli krči in sem ugotovila, da mala tako reagira, če pojem preveč mlečnih stvari (maslo, jogurt, skute, sir,...), tako da malce pazim pri prehrani. Sicer so mi pa punce na forumu svetovale Plantex čaj, ki ga lahko pijejo tudi dojenčki stari dva tedna ali več. Midve zaenkrat ubirava srednjo pot in ta čaj pijem jaz, Bina pa ga bo dobila, če bo res hudo. Včeraj sva prvič poskusili in je bilo OK. Upam, da bo pomagalo tudi pri vas.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Decembrke 2005
21.12.2005 14:25:04   
Pajaca
Kerensa škoda.... bi mogla ti dat telefon, pa bi se v sobi za obiske dobile!!!! Jaz sem tja šla večkrat na dan po vodo.....

Mene so tud sestre čudno gledale..... kaj češ če sem bla tko fajn. Enkrat je blo vse narobe ker sem se šla med vizito tuširat... pol me pa sploh niso pregledal (sej so itak rekl, da nimajo kaj gledat, če je vse ok z mano). Ja če bi jaz njih čakala da vse pridejo bi čakala do obiskov pa se šla šele takrat umit.

Drgač smo bili pa danes eno uro zunaj, je blo tako fino, zdaj pa čakam, da tamala pride pol pa letimo na en rojstni dan.... sem misnla bit najprej doma, sam mi je tko dolgčas, da greva še midva zraven..... tko presenečenje!!!!

Našega Pajacka tud nekaj zvija..... tega nisem vajena, ker Pajacka je bila najbolj neobčutljiv otrok kar jih poznam in je sedaj čudno.... a mami ne sme nič vinčka popit, pa možno da ga solata neki šravfa (moram še prevert)..... tko da čakam na prave krčke. Pa bomo že prežvel. Čajev pa jaz sploh ne maram, tko da če bo treba bo tamal dobil mal čaja.... včeri sem mu dala mal bebe čajčka pa je pridno pil. Pač tamal se hoče prklopit, kadar ga mal zvija, pol se pa prenažira pa še bruha... naj raj takrat čaj popije ko pa da se prenažre.

No se še oglasim ko bo čas..... upam, da bo dolgo lepo vreme, da bomo veliko zunaj.

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Decembrke 2005
21.12.2005 18:44:29   
ac
Ja, zgleda, da so naši decembrčki bolj občutljivi. Vidim, da vse nekaj šraufa...

Kdaj pa ve previjate - pred, po dojenju, ali vmes (med enim in drugim seskom)? Jaz sem sprobala že vse tri možnosti, pa se mi zmeraj polula in pokaka ravno, ko jo umijem, obrišem in namažem. Ker gre 'zadeva' vse naokrog (kdo bi si mislil, da tud punčke lulajo v loku), je stalno treba menjat tako tetra plenice, na katerih leži kot (še neuporabljene) pamperske. Zgleda ji tolk paše ko nima vseh teh plenic več na sebi, pa se mal sprosti...

Imam pa še nekaj birokratskih vprašanj.
a) Kako poteka procedura za vrtec? Kam daš prošnjo? Na občino?
b) A za otroški dodatek mora oče imet prijavljeno stalno prebivališče tam kot otrok, da se ga šteje v izračun?
c) Kdo od staršev naj uveljavlja olajšavo pri dohodnini - tisti z višjimi dohodki?

Hvala za vse INFO in lp.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Decembrke 2005
21.12.2005 20:39:36   
kofetek2010
čeeeer!
 
a na 1.posvetovalnico ste jih že naročile?
no, mi2 dva danes to uštimale, res, da šele pri 4 zdravniku, kr imajo vsi vse zasedeno in sprejemajo le otroke, če imaš njih že starejšega bratca ali sestrico, za popiz***
 
za vrtec bom pa itak urejala lahko šele, ko dobim rojstni list - upam, da še letos user posted image  prav tako za otroškega, pri dohodnini jo bo pa moj uveljavljal, se nam bolj splača, je pač oče 4 otrok user posted image
 
krčkov pa zaenkrat še nima in upam, da jih tud ne bo imela user posted image
 
no, tolk, zdej pa grem še mal čvekat user posted image

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Decembrke 2005
21.12.2005 22:05:07   
Anonimen
Tudi Robija nekaj šraufa... Pa kako, da imajo otroci že rpi 14-ih dnevnih krče? Včasih so pa govorili, da se to začne tam nekje pri dveh ali treh mesecih in da traja kakšen mesec. Jaz pa res ne vem, ker Jan ni imel krčev. Skratka, jutri grem v lekarno po čaj proti krčem. In ravno zaradi krčev sem zadnjih 36 ur takorekoč ves čas pokonci. Ponoči smo se zbujali na eno uro, na uro in pol smo se dojili, ampak največ po pet minut. Očitno je potreboval samo malo tolažbe. Jaz pa imam podočnjake do tal.
Za pediatrinjo bomo uredili jutri. Imel bo dr. Ramovševo v ZD Črnuče, ki je imela tudi Jana. Pa tudi jaz moram poklicati svojo ginekologinjo in se naročiti na pregled. Rojstni list že imam in bom še telefonirala tukaj v vrtec v Jarše in rezervirala prostor. Nikoli ni prezgodaj, jaz pa sem prepričana, da se ven iz jarš ne odselim več. Zdaj sem Jaršanka, pa amen.
Z Interneta sem si sprintala vlogo za starševski dodatek in moram iti oddat v petek, odločbo pa priti osebno prevzet v ponedeljek, ker sem hotela, da imam denar za december nakazan že januarja. Prav tako moram oddat za otroški dodatek in za tisti drobiž DSP-ja (ki mi pripada kot "kao" samohranilki - še vedno jih ne morem prepričat, da nisem), da še to dobim v januarju. Pa kopijo rojstnega lista moram odnesti na Stanovanjski sklad, kjer zdaj vneto iščejo, kam je izginila moj avloga za stanovanje, saj me ni bilo na prednostni listi. Presneti cepci.
Jutri pride patronažna - me je klicala na GSM, da bo prišla enkrat do 12-ih. Prav zanima me, koliko se je Robi zredil - jutri ga bomo spet tehtali. Pa tudi moj dragi bo končno zraven, saj je imel nazadnje, ko je bila patronažna tukaj, predavanja v šoli.
Moja mama vztrajno nosi obleke za Robija in počasi jih bo imel več kot jaz. Je pa res, da so mu tri četrtine vseh oblek prevelike. No, ja, bodo pa za čez kak mesec ali dva ravno prave.

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Decembrke 2005
21.12.2005 22:17:58   
arielca
Kerensa, meni je to s krči tudi čudno, ampak Brina jih zagotovo ima, ker se napenja, vleče nogice k sebi in je čisto rdeča v obraz. Pa seveda neutolažljivo joka. Danes je prvič pila čaj proti krčem, pa kopala se je in zdaj pridno spančka. Upam, da bodo krči kmalu minili...

Jaz imam obrazce za otroški dodatek izpolnjene (v petek jih bom oddala), kopijo rojstnega lista za zdravstveno zavarovanje sem oddala in čakam na kartico, datum za pediatra pa sem tudi že dobila (11.1. greva prvič na pregled). Tale birokracija mi gre sicer na živce kot sam user posted image .

Danes smo šli na prvi sprehod user posted image user posted image user posted image user posted image . Je bilo luštno, še posebej, ker sem neskončno pogrešala svež zrak in sprehode. Upam, da bo vreme lepo, da bomo čimveč zunaj.

Mirno noč vam želim in pošiljam poljubčke vsem decembrskim user posted image !



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Decembrke 2005
21.12.2005 22:21:59   
Anonimen
Ja, dobro, da si me spomnila... V petek lahko potem še skočim na ZZZS zaradi zdravstvene kartice in na DURS po davčno številko... Bolj, ko razmišljam, bolj se mi zdi, da smo vsi samo ene številke za to našo ljubo Slovenijo... A si predstavljate moj pogled, ko sem šla na Matični urad po rojstni list, kjer piše, da je mojemu sinu ime Robert, piše se po mojemu dragemu, v rubriki "oče" je pa vpisan bivši mož? Kar zmrazilo me je. In kot zakleto, se je bivši vgreznil v zemljo (že dva meseca ga ni nikjer za najdt) in niti tožbe ne morem normalno oddat, dokler hudiča ne najdem, da gre z mano k notarju, kjer mora overiti izjavo, da ni fotr? Saj podpisal jo je že, ampak brez overitve ni nič. Mater, koliko birokracije šele mene čaka...

< Sporočilo je popravil Kerensa -- 21.12.2005 22:22:46 >

(odgovor članu arielca)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Od hiše do hiše, od vrat do vrat ...
Včasih se mi zdi, kot da je tudi pust postal instanten. Hitro po kostum v najbližjo trgovino, malo naokrog po sladkarije...
Čarobni gozd v Supernovi
Supernova Ljubljana Šiška v marcu in aprilu prinaša pomladna doživetja za otroke Čarobni gozd.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?