|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenje 2+ letnika
5.5.2006 21:33:16   
A-N-J-A
Mene pa zanima,če je tle kakšna mamica ,ki je svojega otročka dojila ali pa ga še doji po drugem letu starosti?
Jaz poznam mamico,ki doji svojega 6 let(ne lažem) starega sinauser posted image in leto dni staro hčerko.To se mi zdi mal tu mač.
Jaz svojo punčko pri skoraj enem letu še dojim in jo še nimam namena nehat,pa me kakšni že mal čudn gledajo(še posebi tašča)user posted image .
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dojenje 2+ letnika
5.5.2006 21:42:25   
viv_
Zaradi mene... naj vsak počne kar hoče, zaradi mene, če se še na poroki, pred otvoritvenim plesom hitro mal podojijo.

Pike pa dobim ob komentarjih, kako so nekatere boge, ker nimajo sreče da bi dojile. In ko mi začnejo nabijat, kaj sem vse zamudila, ker sem dojila "samo" 4 mesece. Meni se res smilijo tiste, ki materinstvo enačijo z dojenjem in ki stika z otrokom ne znajo vzpostavit drugače kot z dojenjem. Te pa res ne vejo, kaj zamujajo.

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dojenje 2+ letnika
5.5.2006 21:47:05   
Seven*
Jaz poznam mamico, ki je dojila do cetrtega leta.. Na zgrazanje okolice, pediatrov in ostalih.. So ji rekli, da bo otrok moten ipd. Otrok je ni nic moten, celo precej sposoben, umirjen in "na hece" deluje. Kakor komu pase, je pa res, da nekega bistvenega "proti" komentarja pri dolgem dojenju nimam. Verjetno pa sama nebi zdrzala tako dolgo, sploh ce bi bil otrok tecen in nonstop zahteval dojko. Na tak nacin je tudi mene mama odstavla.. Je rekla, da sem bila sitna in da sem se hotela dojiti na nemogocih mestih, pa slacla sem jo sama.. user posted image user posted image Tako da sva pri 2.5 letih zakljucili. user posted image user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dojenje 2+ letnika
5.5.2006 21:54:09   
A-N-J-A
Saj jaz tud ne obsojam nobenga,sam ko vidm ta malga(ki gre btw sep. v šolo)pa sploh ne morem verjet,da se tok velik otrok lohk še dojiuser posted image .
Moja češpla pa tud že včasih postaja mal tečna,ko mi vleče majco dol in zraven sitner amamamamauser posted image ,pa še naštima se v položaj za dojenjeuser posted image .

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dojenje 2+ letnika
5.5.2006 21:58:59   
Seven*
user posted image user posted image Naj se kar malo pocarta..

Prvega sem dojila 9 mesecev in sem ga morala po sili ginekologa odstavti (bila sem spet noseca), Ema je stara zdaj 8 mesecev. Bomo videli, morda ne bom zmogla dolgega dojenja, ker sem ze zelo izcrpana. Bi pa rada dojila vsaj do dveh let. Bomo videli..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dojenje 2+ letnika
6.5.2006 11:52:21   
petra.horzi
tud jz bi rada čim dlje dojila, mi gre pa na živce k se ljudje zgražajo k vidjo kako mamica doji večjega (2+) otročka
sm se lih zadnjič pogovarjala z moževo babico, kako so včasih skoraj vse dojile do 3.,4.,5. leta in so s pručkami za njimi na njivo hodil
:) če vas kdo vpraša med tem ko dojite večjega otroka, koliko časa še nameravate dojiti, je najboljši odgovor "še približno pet minut"user posted image


_____________________________

moj sonček je že "velik fant"

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dojenje 2+ letnika
6.5.2006 13:08:42   
Anonimen
Anja, poišči zgodbo o materi, ki je tudi dojila šestletnika, našla jo boš na enem sorodnem forumu, dve leti nazaj, temu otroku je potrebna psihiatrova pomoč, za mater se ne spomnim, mislim da so jo hospitalizirali.

Ukrepaj!

(odgovor članu petra.horzi)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dojenje 2+ letnika
6.5.2006 13:13:13   
tipka
Vedno večji je otrok, vedno težje ga je odstaviti, obema, že pri treh letih in pol lahko pride do takih travm, da se grejo otroci zdravit k psihiatru, pri šestih pa gre za totalno psihozo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dojenje 2+ letnika
6.5.2006 17:32:26   
tincci
Moja soseda je tamalo dojila 4 leta. Punčka ni nič čudna, je pa res malo čudno videti tako velikega otroka, ko se doji po tem, ko je že vse drugo, od juhe do čokoladeuser posted image

Drgač je blo pa to lepo v Razočaranih gospodinjah (no, mislim, da tega dela še ni pri nas, sem gledala na dvxu), ko je mama dojila 5-letnika. Potem mu je ena od gospodinj user posted image ponudila čokoladno mleko in je pil ves navdušen in nato se je sam odstavil naslednji dan. Mama pa v jok, da zdej bo morala pa spet na aerobiko hodt, da dojenje tok lepo kalorije kuri pa da si ni mislila, da bo njen otrok tako hitro odrasteluser posted image user posted image Malo zbanalizirana zgodba, sam po moje sploh ne tako iz trte izvita.

(odgovor članu tipka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dojenje 2+ letnika
6.5.2006 19:06:51   
Seven*
Ja, najbolje da se gre kar celotna afrika k psihiatru zdravit. Dajmo malo razmislit.. Zakaj bi imel otrok psihicne posledice od dojenja? A ima katera kaksno idejo? Edini razlog, ki ga jaz najdem je zato, ker druzba obsoja njega in njegovo mamo., Pa kaksen clanek prosim. Vsaj poljudnoznanstveni..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu tipka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dojenje 2+ letnika
6.5.2006 21:36:35   
tipka
V primeru prej opisanega tri in pol letnika je šlo za to, da je otrok mislil, da ga mama več ne mara. Kako sta se odstavljala, kako pot je ubrala mati, kaj je bilo krivo, ne vem. Morda si je celo namazala bradavice in mu rekla, da je mleko bljak, pokvarjeno,...., da ga ni več, nimam pojma, pa je otrok lahko kje izvedel, da to ni res, pojma nimam, ne želim ugibati.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dojenje 2+ letnika
6.5.2006 21:50:15   
Seven*
Jakob cca 3x na dan, ko mu vzamem dudo misli da ga ne maram, pa se mi zdi, da ne bo zaradi tega utrpel psihicnih posledic. Glej Tipka, saj jaz tudi ne mislim dojiti do treh let, ampak me pri srcu boli, ko se nekatere naravne stvari iz dneva v dan sprevracajo v nekaj kar druzba zavraca in obsoja. To me zalosti.. Vedno bolj se oddaljujemo od nasega izvora, od tega kar smo.. Pa ne gre samo za dojenje. Dostikrat gre vseskupaj na racun sprevrzene morale ljudi, ki si v glavi nastavi neke predsodke in z njimi ne razcisti. Pa me je v preteklosti resnicno zanimalo, ce je kaj na teh "psihicnih motnjah", pa sem kar dosti brskala in nic pametnega nasla. Pa bi me kaksen dober argument res preprical.



_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu tipka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Dojenje 2+ letnika
6.5.2006 22:02:15   
A-N-J-A
Anonimna mislim da nimam razloga za ukrepat.Vsak naj dela to kar hoče in mislim da ta otrok ne bo imel kakšnih posledic.
Jaz sem samo rekla da mi je čudno če si predstavljam tako velikega otroka pri prsihuser posted image .
Zanimalo me je samo če je tle gor kakšna mamica,ampak tud če je se najbrž ne bo javla,ker eni takoj obsojajo,žal.

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Dojenje 2+ letnika
6.5.2006 22:15:41   
tipka
Saj pravim, da ne poznam ozadja tistega primera, še podrobnosti se ne spominjam, a ni šlo za asocialno družino, čisto normalni so bili, vem, da je otrok mislil, da ga mama več ne mara, ker mu več ni pustila, da bi zizal pri njej. In ker je bilo v tistem primeru tako, mislim da je tudi pri drugih otrocih tako, starejši kot so, težje se odstavijo.

Obsojanje družbe je čisto drug problem. Pri treh letih in pol so otroci že v normalnem vrtcu, od te starosti naprej nam že drži spomin celo življenje. Spomnimo se predvsem nenavadnosti, stvari, ki so nas spravile s tira, stvari, ki so se nas tako ali drugače dotaknile. Po moje se sovrstniki spomnijo, če je njihovega tri in pol letnega prijatelja iz vrtca mama še dojila, ko je prišla po njega v vrtec, on se pa še prav posebej spomni, sploh če ga je kdo kdaj zbodel zaradi tega. Otroci so hudobni. Otroško hudobni, odkriti, ne zavedajo se, da tisti, ki ga napadejo, trpi. Zafrkavajo, če je bil kdo pri frizerju, če je komu med kosilom padla žlica na tla, če se je kdo pomočil,.... Vem, da se da s primerno vzgojo to preprečit, pri nas tega problema ni, a takih kot smo mi ni veliko, žal.

V Afriki morda res ni nenavadno dojiti štiriletnika, pri nas pa je. V Afriki prsi niso seksualni simbol, pri nas so. Razkazovanje dojk po nepotrebnem vzbuja odpor, upravičeno. Zizanje otroka po nepotrebnem vzbuja odpor, upravičeno. S po nepotrebnem mislim dojenje v javnosti otrok, za katere ni nujno, da se v javnosti dojijo.

Pri tem dojenju debati res ni konca in krajauser posted image user posted image user posted image . škodi pa vseeno ne, če kulturno in brez pljuvanja prežvečima že prežvečeno, ziher sem, da bere to kakšna mama, ki tega še ni brala. user posted image


(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Dojenje 2+ letnika
6.5.2006 22:27:09   
Seven*
Razkazovanje prsi vzbuja upravicen odpor? Zakaj pa? Prsi imajo vlogo prehranjevanja otroka. Vse izhaja samo iz tega. Zakaj moski gledajo za zenskami z vecjimi prsmi in sirokimi boki? Taksna bo rodila in prehranila veliko otrok. To ni nic upraviceno. To je grdo. Dojeca mama bi morala biti nekaj lepega, ne pa da se skriva po kotih, na plakatih je pa smotrno obcudovati Playboyev plakat zenske, ki ponuja svojo suhljato ritko.

Ja, lahko se podredimo mnozici, kot ena skupina ovck in gremo skupaj z njimi s tokom. Recemo si lahko, ce celotna druzba obsoja, zakaj se nebi jaz obsojal. Lahko pa mogoce razmislimo in delamo drugace. Ja Tipka, spet prezvecena tema. [sm=jezicek.gif ]Me pa zalosti, ker na njej "zvekama" spet ti in jaz, ter par posameznic.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu tipka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Dojenje 2+ letnika
6.5.2006 22:33:56   
Seven*
Pa se to.. Zakaj bodo otroci zafrkavali taksnega otroka. Pa ni nujno, da ga bodo.. Zafrkavali bodo zato, ker jim je spet nekdo vcepil, da to kao "ni normalno", Otroci nimajo nekih predsodkov. To jim privzgojimo. Marsikatera mama pa bo rekla: "Glej kako se vedno papa pri mamici..", in bo to izrekla pozitivno, ne pa zanicevalno..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Dojenje 2+ letnika
6.5.2006 22:36:31   
tipka
Druge si šele ustvarjajo mnenje.user posted image

Nimam širokih bokov, mam pa velike prsi, a to je problem, ne prednost pri dojenju.user posted image

Saj veš, da so se moški včasih pogovarjali o tem, kako je bilo v vojski, ženske pa o tem, kako so potekali porodi user posted image , ženske se danes pogovarjamo o dojenju, moški se pa reveži nimajo o čem.user posted image

Poudarek je bil na nepotrebnem, v javnosti in tudi sicer je potrebno dojiti otroka, ki druge hrane, ki bi mu potešila lakoto in žejo, še ne more užiti, ostalo je nepotrebno. Ko pa prsi več ne bodo seksualni simbol, mi bo pa vseeno, če bodo ženske zgoraj brez.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Dojenje 2+ letnika
6.5.2006 22:42:21   
tipka
Pomislila sem, da se bo gotovo našla kaka, ki bo rekla, če nimava kaj bolj pametnega za počet.user posted image  Jaz res nimam.user posted image  Tako mrtvilo je, pa sogovornica na moji najbolj priljubljeni temiuser posted image , ne zamerit, prosim.

Če bi bilo to dojenje kaj bolj raziskano, dokazano, da je več pozitivnega kot negativnega pri dojenju nedojenčkov, bi se tudi mnenje javnosti spremenilo, bi podpirali dojenje do šole, zdaj pač ne.

(odgovor članu tipka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Dojenje 2+ letnika
6.5.2006 22:45:38   
Seven*
Tipka, marsikaj je dokazanega, pa nazalost vedno naleti na gluha usesa. Efekt dojenja se namrec povecuje z dolzino dojenja. Torej tiste zascitne snovi in ostalo, kar vpliva na imunski sistem deluje "mocneje" v primeru podaljsanega dojenja. Ob krajsem je ucinek slabsi. Je res, da hranilna vrednost ni vec bistvena po enem letu, je pa se vedno veliko protitelesc, ki veselo prehrajajo preko materinega mleka v telo otroka in mu nudijo doloceno odpornost, ki je drugace nebi bil delezen. O tem je narejeno zelo veliko studij.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu tipka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Dojenje 2+ letnika
6.5.2006 22:51:08   
Seven*
* Human milk expressed by mothers who have been lactating for >1 year has significantly increased fat and energy contents, compared with milk expressed by women who have been lactating for shorter periods. During prolonged lactation, the fat energy contribution of breast milk to the infant diet might be significant."
-- Mandel 2005

* "Breast milk continues to provide substantial amounts of key nutrients well beyond the first year of life, especially protein, fat, and most vitamins."
-- Dewey 2001

* In the second year (12-23 months), 448 mL of breastmilk provides:
o 29% of energy requirements
o 43% of protein requirements
o 36% of calcium requirements
o 75% of vitamin A requirements
o 76% of folate requirements
o 94% of vitamin B12 requirements
o 60% of vitamin C requirements
-- Dewey 2001

* Studies done in rural Bangladesh have shown that breastmilk continues to be an important source of vitamin A in the second and third year of life.
-- Persson 1998

Tega je se vec na naslovu:
http://www.kellymom.com/bf/bfextended/ebf-benefits.html


< Sporočilo je popravil Seven -- 6.5.2006 22:53:07 >


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Dojenje 2+ letnika
6.5.2006 22:58:35   
natalia
se podpišem pod post Tipke. Dojiti je lepo, dokler otrok to res rabi, ker mu pomeni še bližino in toploto materinega telesa in bitje srca. meni osebno je nenaravno videti petletnega otroka, ki se doji, pa me lahko obsojate, popljuvate, prepričujete, ampak tako je. Pa nisem nobena ovca, da bi sledila množici, ki bi me prepričevala v nekaj kar sama ne mislim. današnja družba je takšna kot je, in po eni strani sem vesela, da je tako. ker potem bi lahko brez modrcev hodile in se sprehajale po parku brez vsega pa podojile petletnega otroka mimogrede... pa že raje pogledam silikonske prsi, kot pa moje prsi, kot so sedaj, pa sem dojila samo en mesec...user posted image  

najboljše pa bi bilo, da bi ukinili ta podforum, ker vedno eno in isto meljemo. katera bo dojila pač bo, pa če bo otrok star 2,3 ali več let, tega ne moremo spremeniti. samo po treh letih dojenja pa se je že treba vprašati o psihičnem stanju matere...

to je samo in izključno moje mnenje in ne pričakujem odziva.

lep večer še naprej, natalija

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu tipka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Dojenje 2+ letnika
6.5.2006 23:02:15   
Seven*
Natalia, saj na vseh forumih meljemo eno in isto. Zato forumi so, za izmenjavo mnenj in hvalabogu da je tako.. Je pa ta forum fajn za tiste, ki imajo probleme z dojenjem in lahko tukaj najdejo kaksen nasvet.. user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Dojenje 2+ letnika
6.5.2006 23:20:59   
natalia
"Breast milk continues to provide substantial amounts of key nutrients well beyond the first year of life, especially protein, fat, and most vitamins."
-- Dewey 2001

* In the second year (12-23 months), 448 mL of breastmilk provides:
o 29% of energy requirements
o 43% of protein requirements
o 36% of calcium requirements
o 75% of vitamin A requirements
o 76% of folate requirements
o 94% of vitamin B12 requirements
o 60% of vitamin C requirements
-- Dewey 2001 [/quote

 
Seven,
a tega se pa ne da drugače dobiti, kot pa z materinim mlekom?  ker mi nisi pokazala nobenih novih vitaminov, ki bi jih dobili samo z materinim mlekom. nisi me prepričala.user posted image   pa mensezdi, da si nekaj podobnega že objavljala, kajne?

potem bi jaz že davno morala biti pravi kripl, ker me je mamica dojila en mesec, pa sem pri tretjem že kotlete mazala...

joj, pa ta povezava na kellymom - tu so šele sočne...
Nursing toddlers are SMART
    Extensive research on the relationship between cognitive achievement (IQ scores, grades in school) and breastfeeding has shown the greatest gains for those children breastfed the longest.

to mislim, da ni spletna stran nekih strokovnjakov, sodeč po tem, kajne?

Disclaimer: All material on this website is provided for educational purposes only, although every effort is made to provide accurate and up-to-date information. Unless otherwise noted, the articles at this website are not written by doctors or other health care professionals. If you are concerned about your health, or that of your child, consult with your health care provider regarding the advisability of any opinions or recommendations with respect to your individual situation.
 
pa brez zamere, spet moje mnenje.

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Dojenje 2+ letnika
6.5.2006 23:28:31   
A-N-J-A
Joj kok ste ene nastrojene.To je pa res občutljiva tema.Saj mogoče bi bla tud jaz če ne bi mogla dojit,tko mam pa srečo in nisem mela kakšnih hudih problemom.Je pa res da  zato kar ne morem verjet da ene ne morejo dojit,ker je pri men tko fino šlouser posted image .Pa še ene par kolegic mam,ki so ko je otrok mal pojokcal takoj dale flašo,češ nmam dost mlekauser posted image .

Pa še vedno se ni oglasla nobena mamica,ki doji 2+ letnikauser posted image .

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Dojenje 2+ letnika
6.5.2006 23:31:10   
natalia
Joj kok ste ene nastrojene.To je pa res občutljiva tema.Saj mogoče bi bla tud jaz če ne bi mogla dojit,tko mam pa srečo in nisem mela kakšnih hudih problemom.Je pa res da zato kar ne morem verjet da ene ne morejo dojit,ker je pri men tko fino šlo .Pa še ene par kolegic mam,ki so ko je otrok mal pojokcal takoj dale flašo,češ nmam dost mleka .


...joj, ne s takimi spet...

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?