|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenje in carski rez
12.9.2007 9:36:43   
Daschi
Tolikokrat sem že slišala od mamic, ki so imele carski rez, da je dojenje skoraj nemogoče. da ni mleka, da se ne da...
Tiste, ki ste imele carski rez, povejte, je res dojenje težje steklo?
Hvalauser posted image .

_____________________________

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dojenje in carski rez
12.9.2007 9:37:44   
Anonimen
Jza pa to prvič slišim. Vse tiste, ki jih jaz poznam in so imele CR, so dojile. Razen mene.user posted image

(odgovor članu Daschi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
12.9.2007 9:40:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dojenje in carski rez
12.9.2007 9:41:37   
Jančika_
Tudi jaz poznam same take, ki so dojile. 

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dojenje in carski rez
12.9.2007 9:43:27   
Anonimen
Problem zna biti v tem, da menda ni takoj mleka, ampak kakšen drugi ali tretji dan, ali kako že. Pa težko se na bok spraviš, ker te vse tako boli. Ampak itak naj bi ti v porodnišnici pomagali. Itak si dlje tam in v tistih 7 ali 8 dneh naj bi dojenje že steklo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dojenje in carski rez
12.9.2007 9:44:51   
Jančika_
Ja, pri moji prijateljici je bilo tako, da je dobila naval mleka šele 7. dan. Potem je pa dojila 8 mesecev. V drugo je rodila naravno in je mleko prišlo drugi dan. Kar razlika, ja. No, saj pri meni tudi ni bilo takoj mleka, obakrat tretji dan, pa nisem imela CR.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dojenje in carski rez
12.9.2007 9:45:23   
živa
Daschi, pri meni ni bilo problema, dojila sem do otrokovega enega leta. Res je, da mleko dobiš kak dan pozneje, ampak pri nama je dojenje normalno steklo, flaše sploh ni maral. In to kljub temu, da je v porodnišnici nekajkrat dobil dodatek.

Jaz sem se sicer potem doma kar malo presekirala, ker nisem vedela, koliko popije, ampak je lepo sesal in v redu pridobival na teži. Potem sem sklenila, da se s tem ne bom več obremenjevala, pa je bilo super.

Nič ne skrbi, tudi po CR dojenje brez problema steče; sploh če si dojila vse tri svoje otroke, najbrž ne bo tokrat nič drugače.

Lp,

živa

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dojenje in carski rez
12.9.2007 9:47:32   
Daschi
Hvala vsem za odgovor. So mi všeč odgovoriuser posted image user posted image

_____________________________

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dojenje in carski rez
12.9.2007 9:48:06   
metkica1
Daschi jaz sem imela v prvo CR, res je dojenje težje steklo, ko pa je pa, je bilo mleka več kot dovolj. Pri meni je potekalo nekako takole. Po CR so mi malo princesko samo pokazali, bilo je zvečer. Seveda celo noč nisem spala, zjutraj, ko sem prišla na odelek (intenziva) so mi jo pripeljali in sma se poskušale dojiti. Seveda mleka ni bilo, mala je bila lačna in je dosti jokala, tako se je nadaljevalo še potem dva dni. Dobivala je sicer glukozo (upam, da se nisem zmotila). Jaz pa sem  dobivala ves ta čas tablete tametil za mleko. Pomagalo je, četrti dan smo se že lepo dojile, res pomalo in z nastavkom, ampak je kar šlo. Shujšala mi je v bolnici dosti iz 3660 (porodna teža) na 3100, ko sma odšle domov po 6 dneh je imela nekje okrog 3260.
Doma je lepo jedla in super napredovala, mleka je bilo dovolj, nisem rabila nič dodajati. Začetek je bil res malo težak, tudi sestre mi niso bile naklonjene so ves čas govorile, a mislim dojit, le kaj če ni bilo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dojenje in carski rez
12.9.2007 9:51:57   
Raho
Pri meni ni bilo problemov. Iz narkoze sem se zbudila ob 19.10, ob 19.30 je sin že sesal - celo sestre so bile rpesenečene (je pa bil naturtalent za dojenjeuser posted image ). In še vedno je. Samo brez panike! Samo sprostiš se in je ve tako kot mora biti. user posted image   Aja, prvi naval mleka - takoj po CR - ko sem se zbudila iz narkoze nisem izza dojk videla ničesar.

(odgovor članu metkica1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dojenje in carski rez
12.9.2007 11:13:19   
kofetek2010
še ena, ki je kljub CR normalno dojila - res, da šele naslednji dan, ampak ne zato, ker ne bi bilo mleka, ampak ker so me morali zaradi bolečin ful nafilat s tabletami user posted image

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dojenje in carski rez
12.9.2007 12:44:12   
Anonimen
Pa še jaz se prijavljam v lub dojilj po CR. Res, da je tamala stara šele 19 dni, ampak sva v tem času pridelali že preko 600g.
Je pa bila trnova pot......grozno je bilo točno to, kot pravi Nalin: otroka so mi prinesli prvi dan šele popoldan, samo za 5 minut. Drugi dan za 20, pa totalno sita je bila. Tretji dan so jo pripeljali za  nekaj ur.....in ni imela niiiiič sesalnega refleksa.
Potem sva se borili in izborili, da se dojiva.....še preveč, imam že čisto zmrcvarjene joške. Zdaj, ko so tu še krčki, pa sem tko pečena.

Ah, bo že.

Po moje je zavora za dojenje samo v glavi mame. Pač se je treba potrudit.....preberi tole:http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1856113

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Dojenje in carski rez
12.9.2007 14:14:38   
Sibil_
Pri meni je šlo dvakrat brez težav, edino prvo noč sta oba dobila malo glukoze po šprici, umetnega mleka nikoli.user posted image

LP,
Sibil RR

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Dojenje in carski rez
12.9.2007 14:15:25   
hubi
No, pri meni pa ni šlo. Matrala sva se 2 meseca, pol pa šla na flašo. Mogoče me je malo psiha zdelala,ker se vse od poroda dalje ni izšlo po mojih pričakovanjih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Dojenje in carski rez
12.9.2007 14:23:24   
LuLu
Ojla, tudi jaz z CR še vedno dojim. Sem imela takoj mleko, pa sem zagnjavla v šok sobi, da mi naj otroka pripeljejo, da ga podojim, da ga ne hranijo na flaško, ker sem imela tak polne joške, da so me ful bolele, pa še pumpat sem si morala. Tak, da ta teorija ne drži.
Pa tudi, ko smo prvič dobile bebice v posteljo, so nam ga takoj na zizo dali... takrat je prvi trenutek, ko je treba bit vztrajen. Sestra je mojega pubeca tak čudno pristavljala, da sploh ni zagrabil, potem pa ko sem sama z malim ostala pa je takoj začel vlečt.
Po CR se probaj pač sprostit, pozabi na svoje bolečine, ki jih boš imela, pa ne živčkat, če takoj ne povleče, bo že... in potem uživat maximalno. Se splača user posted image

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Dojenje in carski rez
12.9.2007 16:59:36   
KT
Še ena, ki je brez težav dojila po CR + zapletom, ki sem jih dobila pri "operaciji" in sem bila 5 dni na kisiku. Že v porodnišnici sem imela čisto preveč mleka (za izvoz) tako, da sem si ga morala črpat. Pa še danes se z najino princesko polno dojiva user posted image . Teorija torej ne drži user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Dojenje in carski rez
18.9.2007 14:42:39   
SPOKEC
tudi jaz sem imela cr pa še danes dojim (7 mesecev)

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Dojenje in carski rez
18.9.2007 22:26:55   
austen
Pri meni pa je dojenje lepo steklo ( s tem mislim na to da je lepo prijela in so mi jo dali že pol ure po CR), ampak sem imela premalo mleka. Tako  da sem dodajala celih 6 tednov, ker ji nikakor ni bilo dovolj - hkrati pa vztrajala in jo pristavljala praktično nonstop. Potem pa ji je kar naenkrat moje mleko zadostovalo in sedaj se samo dojimo (je pa stara dva meseca in pol)


(odgovor članu SPOKEC)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Dojenje in carski rez
19.9.2007 9:16:14   
emaa
Jaz sem rodila dvojčke s CR, pa mi je mleko en dan pred porodom priteklo, enega dvojčka sem pol ure po porodu že dojila, drugi je bil na intenzivni. Mleka sem imela dovolj za oba, enega sem dojila (seveda ne brez problemov, ki jih prinese nedonošenost), za drugega pa sem črpala. 

(odgovor članu austen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Dojenje in carski rez
19.9.2007 9:18:06   
eva1
jaz sem po CR dojila brez problemov!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Dojenje in carski rez
28.9.2007 12:16:40   
matejapikapika
jaz vam pove da moj otrok je star 2 meseca in se še vedno samodojiva ob porodu-carski rez -je imel4220 zdaj pa ima 6kg tista ki pravi da se neda se hudo moti treba vztrajat,pa če je treba na  pol ure in tako sem delala im moj maj je super nič mu zaenkrat ne fALI.jaz pa sem srečna da mi zda je na 3-4 ure in  ponoči spančka kot angelček.user posted image user posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Dojenje in carski rez
28.9.2007 12:34:14   
N _ B
Obakrat sem rodila s CR. Prvega user posted image  sem prvič lahko pristavila šele 3. dan po posegu in je dojenje normalno steklo. Dojila sem 18 mesecev. Drugič sem pristavila 12 ur po posegu. Dokler sem bila na intenzivni (3 dni) je dobival dodatek, potem sva se le še dojila. Zadnje 4 dni je pridobival na teži v povprečju 60g/dan. V treh mesecih je porodno težo 3200 g podvojil. Obakrat so se celo sestre v porodnišnici  čudile od kod toliko dobi user posted image .

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Dojenje in carski rez
28.9.2007 17:39:37   
Klarita
Tudi jaz sem imela CR in sem mesec dni normalno dojila. Mleka mi je zmanjkalo iz drugih razlogov.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Dojenje in carski rez
29.9.2007 10:38:50   
svetlo
evo še moj odgovor, malo pozno, pa vendar. Tudi mi smo imeli CR in ker je user posted image  ogromno bruhala, ker se je napila plodovnice, smo začeli z dojenjem šele tretji dan. Lepo je steklouser posted image , hvala Bogu, celo tako, da je na začetku želela biti skoz gor "prpopana" (kar je po moje pripomoglo, da sem imela potem veliko mleka). Se še vedno (polno)dojimo, smo pa stari 8,5 mesecev. Srečno!

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Dojenje in carski rez
4.10.2007 13:46:31   
lemavrica
IZVIRNO SPOROČILO: Daschi

Tolikokrat sem že slišala od mamic, ki so imele carski rez, da je dojenje skoraj nemogoče. da ni mleka, da se ne da...
Tiste, ki ste imele carski rez, povejte, je res dojenje težje steklo?
Hvalauser posted image .


Pri meni je steklo šele 4-5 dan v P, pa še to bolj švoh, malo bolj potem doma. Vendar ga še vedno nimam dovolj in mu moram dodajati, al svoje melko ki si ga načrpam ali pa adaptirano mleko.
So nam pa v P rekli da po CR mleko pride šele 3-4 dan.

Pa kot je ena omenila je problem se na bok dat in dojit, ker rana še kar boli in ponavadi imaš še strah da se ti bo vse odprlo. Plus tega so za moje pojme tele halje v P popolnoma nepraktične, vsaj jest bi se bolj počutila v pidžami s hlačami, bi se lahko vsaj obračala brez problema.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?