|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenje in zasebnost
22.4.2005 8:45:27   
Annny
Pozdravljene,

že večkrat sem se vprašala, kako gledate na to..
Primer: ste na obisku pri znancih / sorodnikih in otročka morate nujno podojiti. Kako to storite..imate kaj predsodkov proti temu, da bi si kar tam na licu mesta odpele bluzo in postregle dojenčku?
Ali prosite, če vam lahko odstopijo eno sobo, da to lahko storite v miru?
Kaj bi storile, če bi vam znanec / sorodnik medtem, ko v miru dojite v drugi sobi, kar nekaj brezveze 'uletaval' noter? A bi bile tiho in ne bi rekle nič ali bi mu rekle naj gre (saj stanovanje je njegovo)?...ne govorim o konkretni ženski / moški osebi, temveč na splošno.
Občutek imam, da imajo moški do zasebnosti pri dojenju veliko več obzirnosti in da žensko 'pustijo pri miru'...ženske imajo pa velikokrat neprijetno navado (sploh, če so sorodnice), da, medtem ko mamica doji, 'hodijo gledat' ipd.
Moram reči, da gre meni to izjemno na živce in sem takim že večkrat rekla, da tamala ne more jesti, če nima miru...Kako to povedati bolj naravnost- brez, da bi to izpadlo nesramno oz. žaljivo?

Mogoče brezvezna tema, ampak mogoče je tu še katera tako 'konzervativna', kot sem sama in ne mara, da so prisotni drugi ljudje (razen partnerja), če doji.

Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Dojenje in zasebnost
22.4.2005 8:47:41   
Anonimen
Se strinjam s tabo. Jaz nikoli nisem bila tip za dojenje povsod, kjer pade. Mislim, da tudi dojenček rad je v miru, ne samo jaz.

Najraje sem bila kar doma. Parkrat se je zgodilo, da smo bili kje na obisku, pa sva šli zmerom nekam na samo.

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Dojenje in zasebnost
22.4.2005 8:49:31   
dory
Tudi jaz nisem nikol mogla dojit nekje v javnosti...tko jest kot tamal sva rabla za to mir in samoto...ne vem ni mi do tega,da bi v javnosti metala ven josk,se manj pa,da bi se pol se skrivala...zato sem rajs hodila ven,ko je bil sit in se umaknila,ko je bil lacen...

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Dojenje in zasebnost
22.4.2005 8:51:18   
india
Hja,Anny, dojenje po mojem mnenju je eno čudovito dejanje,ki ga delita otročiček in mamica.
Dokler sem sama dojila,sem vedno gledala na to, da sem imela pri dojenju mir. Verjameš ali ne, še pred mojimi starši sem imela nek predsodek, pa ne vem,zakaj.
To,da pa bi dojila kje druugje, pa se mi ni zgodilo, le kadar je bil kdo pri nas in je prišel čas dojenja sem se umaknila nekam, kjer ni bilo tujih oči.
Mislim pa, da imaš prav, da smo ženske veliko bolj brezobzirne in neuvidevne pri tem kot moški.
Ne vem,kako bi se obnašala, če bi morala dojiti kje drugje in mi ne bi dali miru. Verjetno bi podojila takrat in tam potem nikoli več.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Dojenje in zasebnost
22.4.2005 8:53:44   
baguSka
Povej pač vsem da želiš imet med dojenjem mir in naj te tisti čas pustijo pri miru. Če ne drugače se pa zaklen u eno drugo sobo stran od vseh. Ne vem zakaj bi ti kdo zameru če želiš da te ob tem noben ne mot :zmeden:

Vsak ima svoje: enih pač ne moti in jim je čist vseen če so zravn drugi, ene so pa zlo rade same. In se pač pove in je. Jst definitvno vem, da če mi ne bo pasal, da se bom umaknila in ne bom pustila da me kdo mot. Samo zaenkrat še ne vem kakšne bojo moje reakcije ob tem.;)

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Dojenje in zasebnost
22.4.2005 8:54:30   
KIRA
meni ni blo čist nič nerodno. ko sva najino viktorijo peljala domov, sva pač bla sestradana.. (dolgo čakanje itd.) pa sva se domov grede ustavila v eni gostilni. da ne om delala reklame (iz MB proti MS na levi).
pa je mala glih ratala lačna, ko je bil kelnar še na poti s krožniki. jaz pa joško ven ina mali v usta. kelnar je malo čudno gledal, rekel pa ni nič. sem se pač opravičila - da za take male še nič nimajo. sem jo hitro nahranla, joško notr, pa jedla naprej. kaj pa čem.
sicer je to čist naravno dejanje, pa ne kapiram, da se nekateri zaradi tega obregujejo. sem slišala za primere, ko so na morju na plaži! stare babe kregale mamico, češ zakaj dojenčka doji, ker je to nezaslišano! pa v enem lokalu, je bila mamica kregana, češ zakaj ne gre na WC dojit. to je blo že napisano tle na RR, sem hotla še enkrat za izpostavit. mamin odgovor je bil: a tudi vi na WC-ju jeste???

to mei je bil vzgled in točno tako bom oz. bi reagirala, če bi kdo kaj bluzil na ta račun. če je dete lačno, je pač lačno. malo se obrneš vstran, da ne motiš drugih in ga podojiš.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Dojenje in zasebnost
22.4.2005 8:56:20   
Anonimen
Sicer nisem nikoli dojila, ampka mislim, da bi se umaknila v sobo, če bi bila kje na obisku, da bi imel otrok mir. Saj če bi kdo res prepogosto "uletaval" in bi mu rekla, da otrok ne more jesti, če nima miru, da je tako pač navajen, mislim, da ne bi nihče zameril. Saj je vsem jasno, da je prvi na vrsti tako majhen otročiček, potem pa vsi ostali.

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Dojenje in zasebnost
22.4.2005 8:56:35   
baguSka
Točno kot sm rekla. Nekatere moti, nekaterih pa sploh ne.:)-

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Dojenje in zasebnost
22.4.2005 9:04:29   
Magi*
jaz imam sicer tudi rada mir pri dojenju. ko pa naleti situacija, da mora tamala jesti, mi je pa popolnoma vseeno za okolico. sicer si najdem kak miren kotiček in to poskusim naredit čim bolj diskretno, pa vendar. ona je na prvem mestu.

no do zdaj se mi je to zgodilo itak samo enkrat v parku, ko nobenega ni bilo daleč naokoli, pa doma pri mojih itak ni problema, pa pri njegovih starših, pa pri prijateljici. vsakič sem jih lepo prosila, da bi radi malo zasebnosti in so naju upoštevali.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Dojenje in zasebnost
22.4.2005 9:12:10   
Annny
Ja, meni se je pa to večkrat zgodilo- kljub temu, da sem rekla, da se morava podojiti v miru in sem šla v drug prostor- da so ženske prav hodile za mano gledat, 'kako sva luštne' in cvilile, kako tamala fletno cmoka...in podobni absurdi..sem jih tko grdo pogledala, da jih je kar odneslo, ampak naslednjič pa spet isto.
No, to ne pomeni, da sem tako pogosto z dojenčkom kje na obisku:)- , ampak prve mesece se je tamala dojila na 1,5 ure in je včasih pač tako naneslo...seveda sem gledala na to, da čim manjkrat.
Zdaj je to, hvalabogu, mimo, ker s sabo vzameva frutek, pa je.
Ampak ne gre mi iz glave, kako more biti en človek tako 'opokan'/ nesramen...ali pa se tega sploh ne zaveda, ker (kot si rekla, Kira) na dojenje gleda drugače..

Joj, meni bi bilo pa tako 'bad' v javnosti dojiti..mislim, da ti en tujec gleda v jošk...ne ne8):)

Lahko povem še to, da sem res enkrat poskusila dojiti nekje na wc-ju (na smučanju), ampak...veste kaj, da me je postalo prav sram pred lastnim otrokom...le zakaj bi otroček moral jesti na wc-ju???:( Kot da je to kaj prepovedanega, grdega:zmeden2:

Strinjam se s tem, da tiste, ki lahko, dojijo v javnosti, ampak jaz ne bi mogla- to je pač v glavi;)

Lp

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Dojenje in zasebnost
22.4.2005 9:36:53   
india
Malo izven konteksta sicer, a pri prvi hčeri smo bili na dopustu,koje bila stara dva meseca in pol. Ko smo se vračali domov je tako lilo, da nismo mogli nikjer stati, peljali smo se namreč pos tari cesti z obale proti MB, pa začne mala naenkrat jokati. Jaz pa seveda otroka k sebi ( sedela sem zadaj ob njej), jo nahranim in jo položim nazaj v stolček. Mož sploh ni opazil,da sem jo dojila in me čez čas vpraša, da zdaj pa je možnost, da ustavi, če jo hočem nahranit. In seveda potem v smeh, da sploh ni opazil.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Dojenje in zasebnost
22.4.2005 9:52:34   
bskrle
Prvo sem lahko dojila kjerkoli in kadar koli, ta druga pa zahteva mir, ležanje ...
Ker doma nimam miru pri dojenju, ker starejša hčerka prileti ravno takrat, ko je najmanj treba ... sva se nekako navadili na hrup nemir. Včasih dam ta veliki risanko na računalnik, da v miru podojim. Sama se za 15 min ne zaposli.
Ni idealno,a gre.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Dojenje in zasebnost
22.4.2005 10:05:22   
Anonimen
Jaz ga kar podojim.. kjerkoli.. :)-

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Dojenje in zasebnost
22.4.2005 10:06:55   
ZARA
Men je blo tud mem se v bolnici,ko sem dojila,se je nateplo 10 ljudi v sobo...pol pa imej mir!!!
Jst bi zihr sla v drugo sobo...
Nisem tak tip,me pa ne moti,ce druge dojijo pred mano...najbol mi je bla moja sestricna k je dojila povsod in vedno!!!
Tiste njene joske so ble all-over,matr!!!

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Dojenje in zasebnost
22.4.2005 11:28:41   
dory
All over Zara...taj dobra...


(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Dojenje in zasebnost
22.4.2005 11:30:12   
Annny
Zara:)-:)-:)-
Ja, to sem tud hotla napisat: meni je blo tud v porodnišnici čudno, ko so prišli kaki obiski k 'cimram' in so se potem prav 'razgledovali' naokrog, ko so druge dojile....;):hudicek:

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Dojenje in zasebnost
22.4.2005 11:31:26   
dory
Jaz sem se zmer prot oknu obrnila ko sem dojila..v porodnisnici namrec...sem mela to sreco,da sem mela postlo glih tam v kotu...sej drugac nimam nc proti,ce kdo pred mano doji,sam jest mam pa pr tem rada mir...poleg tega tud svoje revscine ne razkazujem rada naokol :):)-

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Dojenje in zasebnost
22.4.2005 11:38:09   
Kadija
Medve sva tudi raje imeli mir!Mi zasebnost veliko pomeni.Če pa bi bila sila, bi pa seveda požrla in jo nahranila tudi kje drugje, nikakor pa na WC-ju!
Ti ljudje pa po moje niso rano normalni, ki kaj takega od mamice zahtevajo in se zgražajo nad dojenjem! Butalci!:grrr:
Bi jim ža pokazala!:hudicek:

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Dojenje in zasebnost
22.4.2005 12:22:03   
smrček
Zadnjič, ko smo bili ma Gorenjskem, sem morala dvakrat dojit, obakrat sem v avtu. Ati je lepo ustavil kje bolj na samem, jaz in mali pa v akcijo. Drugače sem pa komaj čakala, da pridemo domov in se v miru podojiva in pocrkljava. Če bi bila prisiljena bi verjetno podojila tudi kje na javnem mestu, bi se pač mal bolj stran obrnila, al bi se pa ati tko usedu, da se nebi ravno razkazovala. Kaj pa moreš, če je otroček lačen :zmeden2:

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Dojenje in zasebnost
22.4.2005 12:34:31   
Jančika_
Jaz sem dojila, kjer je pač bilo, ampak sem si vedno poskusila poiskati kak kotiček, kjer sva bila s tamalim čimbolj sama. Nikoli se mi ni zgodilo, da bi mi kdo buljil v joško ali imel kak komentar. Razen seveda moja stara mama, ki je imela poseben užitek malega med dojenjem za nogo vlečt:zmeden:. Pa če sem ji stokrat rekla, pa ni nič pomagalo....prav skrit sem se morala pred njo, ko sem dojila.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Dojenje in zasebnost
22.4.2005 12:47:00   
Anonimen
Jaz dojim kjerkoli! Če je piškotek lačen, je pač treba dojiti, a ne? Me pa sploh ne moti, če kdorkoli bulji v naju. Saj pa ortok ima pravico do hrane, a ne?

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   Dojenje in zasebnost
22.4.2005 12:52:03   
Bela
Jst tudi kjerkoli dojim, nikoli se ne skrivam...saj bog nam je joške ustvaril za otroke...:)
Pa me drugi sploh ne motijo, tamalga tud ne, tko da ob vsaki priložnosti in bilo kje se veselo dojimo brez predsodkov.
Zame je to popolnoma naravno dejanje:)

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Dojenje in zasebnost
22.4.2005 13:09:58   
Jančika_
Če bi šlo samo za moje joške, mi je čisto vseeno, malega pa je okolica tam nekje od četrtega meseca naprej zelo motila, pol je pa vlekel za joško in vrtel glavo...auuuu! Nekaj časa ga sploh nisem mogla nahraniti drugje kot doma (pa še to samo v določeni sobi na določenem stolu, pa bohnedaj, da bi bil Joe kje v bližini). Začuda ga pa tisto vlečenje za nogo ni nikoli motilo:zmeden:.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Dojenje in zasebnost
22.4.2005 14:25:13   
ZARA

Joj tale finta s staro mamo je tud huda :)-!!!!

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Dojenje in zasebnost
22.4.2005 14:50:55   
Jančika_
Da bi ti videla, kako ga je napizdila zadnjič, ko je bil v čebričku in se je grabil za jajčke. "Nenene, ja kaj pa delaš, a boš pustil to!!!!". Totalno se je vžgala.:)- Midva z Joejem sva cepala od smeha (kaj pa češ, babi ima že več kot 80 let, pa se ji malo feclja), mali pa jo je mirno gledal v oči in se šlatal dalje.:)-

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?