|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Domača naloga v 3. razredu
16.9.2009 14:48:12   
Pat74
Zanima me, koliko imajo vaši otroci, ki obiskujejo 3. razred domače naloge, ker meni se zdi, da pri nas pretiravajo? Npr. samo danes so morali prepisati s pisanimi črkami v zvezek 4 matematične naloge s tekstom, napisati račun in potem spet odgovor napisati s pisanimi črkami. Poleg tega pa morajo narediti še merilni trak, ki mora biti vsake 2 cm drugačne barve (1m). Meni se zdi absolutno preveč, ker naloge sploh še nisva končali - zdaj je hči pri baletu, domov je prišla takoj po pouku, v 10 min. pojedla kosilo in takoj začela z nalogo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Domača naloga v 3. razredu
16.9.2009 14:53:35   
lenika
Pa je vedno toliko naloge ali je danes izjemoma?

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Domača naloga v 3. razredu
16.9.2009 15:40:34   
Luni
Ja, odvisno od dneva. Kakšen dan je ima ogromno, pa ima drug dan samo kakšen račun za rešiti. Naš je imel včeraj: pri SLO v DZ za pobarvat mesto in dopolniti besedilo. Pri MAT pa iz DZ prepisat račune v zvezek, jih izračunat na dolgi način, nato pa še rezultat v DZ (cca 35 računov). Aha, pa pesmico Žabeceda naučiti do ponedeljka.

_____________________________



(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Domača naloga v 3. razredu
16.9.2009 16:11:21   
Pat74
lenika vsak dan jo je nekaj, pa ne prav malo, ampak danes se mi je zdelo, da je res preveč, sploh, če ima otrok še kakšno dodatno aktivnost, jo je skoraj nemogoče narediti do spanja. Ne vem, meni se zdi prav, da je DN, ampak ne samo zato, da je in da so otroci zato preobremenjeni - saj lahko pretiravam, ampak sem se odločila, da bom zadevo bolj podrobno spremljala, da ne bi morda današnja izjema postala kar običajno dejstvo.

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Domača naloga v 3. razredu
16.9.2009 16:13:26   
lenika
Ja, če je je vsak dan toliko sem meni zdi kar preveč. V tretjem razredu dam jaz maksimalno za 1 uro dela popoldne. Govorim za otroka, ki ima povprečne sposobnosti.

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Domača naloga v 3. razredu
16.9.2009 16:18:29   
Pat74
Ja naša jo bolj izjemoma dela samo 1 uro, pa je med boljšimi v razredu - tudi sama se kar angažiram - tudi meni se zdi, da je preveč, saj sem sama tudi bivša učiteljica, sicer ne razredne stopnje, ampak vseeno mislim, da vem, kaj je preveč.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Domača naloga v 3. razredu
16.9.2009 16:24:35   
matkica
Tudi pri nas je kar veliko domače naloge.Se mi tudi zdi da jo je preveč.

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Domača naloga v 3. razredu
16.9.2009 16:27:26   
lenika
Domača naloga mora biti smotrna, ne pa sama sebi namen. V tretjem razredu je obvezno 15 minut branja na dan, 15 minut pisanja in 15 minut računanja. Vse ostalo je balast in nepotrebno.

(odgovor članu matkica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Domača naloga v 3. razredu
16.9.2009 16:31:46   
malajka84
V šolah med ur včasih kakšna stavr ne znese, učiteljica ma pač v razredu različne učence z različnimi sposobnosti in zato za kakšno nalogo porabi več kot je načrtovala in zato se včasih naredi, da majo za doma potem malo več dela.

Je pa tako, da meni se to ne zdi preveč za tretješolko, nekaj prepisat-to je samo vaja za njo, pa zračunat. Mislim, da je učiteljica hotela s tem le dobro, da otroci čimveč utrjujejo že pridobljeno znanje.
Ne vem pač moje mnenje-bodoča učiteljica.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Domača naloga v 3. razredu
16.9.2009 16:32:44   
Pat74
Dobro, potem bo pa treba vzet pod pod noge in do učiteljice in jo malo spomnit, da so to otroci!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Domača naloga v 3. razredu
16.9.2009 16:34:38   
Pat74
Bostina saj problem ni v tem, da mora nekaj prepisat, ampak v količini tega!

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Domača naloga v 3. razredu
16.9.2009 16:38:43   
lenika
Na govorilnih urah omeni učiteljici, da tvoja hčerka porabi popoldne ogromno časa za domače naloge in ji ob ostalih popoldanskih dejavnostih ne ostane nič prostega časa. Kot pravim, domača naloga je potrebna, da otrok utrdi znanje, da si pridobi delovne navade, samo preveč je pa tudi ne sme biti, ker sčasoma pride do tega, da jo otrok ne naredi tako estetsko in natančno, kajti želi imeti tudi prosti čas kar je razumljivo. Tudi odrasli ob veliki količini dela nismo tako učinkoviti kot če imamo manj in se lahko temu v celoti posvetimo.

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Domača naloga v 3. razredu
16.9.2009 16:40:25   
lenika
Bostina to kar je napisala v prvem postu je za 8-letnega otroka veliko. Izdelava in barvanje enometerskega merilnega traka vzame otroku veliko časa.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Domača naloga v 3. razredu
16.9.2009 16:43:05   
nmagk
Pat74 se popolnoma strinjam s tabo,moja Ana je tudi v 3 razredu,tudi pri nas v Zadobrovi pretiravajo z domačimi nalogami in že v šoli jih tako terajo,da je joj,se mi prav smilijo,res so še otroci.Edino za vikend smo si na sestanku izborili,mi starši,da jim ne daje veliko in je rekla,da jim bo dala take naprimer pospravi svojo sobo,pomagaj mami....in potem moramo podpisat,če je to naredila.

_____________________________

NEJC-26.06.1993
MATIC-17.08.1999
ANA - 22.04.2001
GREGOR-16.09.2006
KAROLINA-07.04.2009

mojih 5 biserov-neprecenljivo

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Domača naloga v 3. razredu
16.9.2009 16:46:30   
gogabojan
UUUUUUUU super tema.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Sem pred pol ure pisala kolegici na rr formu, koliko naloge naši majo, in da kaj se morajo vse naučiti.

En dan sva delala nalogo od treh popoldne do osmih zvečer. In to malo pavze vmes, pa še to sem ga morala jaz prisiliti (da se mal mižgančki off, da lažje potem naprej dela): Pa je rekel, da ne, ker potem ne bo dokončal vsega.


Pa ne samo to. Poštevanko je potrebno učiti se doma. Poleg tega spoznavajo pisane črke, poštevanka, seštevanje in odštevanje do tisoč. Sami morajo prebrati bolj zahtevno nalogo. Narediti sami obnovo. Sami se naučiti pesmice na pamet. Več stavkov v zmajčka napisat, mislim kot obnovo, in še bi se kaj našlo.

Moje mnenje je, da v drugem razredu imajo vse preveč na izi, v tretjem pa otroci doživijo bummmm z zahtevnostjo. Mislim, da bi jih morali to že v drugem razredu malo proti koncu bolj strog režim narediti. Ne pa da jih v drugem razredu še ''ujčkajo'' v tretjem pa ''dobrodošli v realnost''.

Mislim, zame osebno je to zelo velik preskok, in velik preskok pri zahtevnosti snovi, količini, kvaliteti, in nasploh. Zdaj pa ne vem, kako se bodo otroci s tem znašli.

Morda bodo sprejeli čisto normalno, morda pa se bodo kasneje začele pojavljati težave.


LP

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Domača naloga v 3. razredu
16.9.2009 16:51:28   
mojcapr
Pri nas je pa mega, da čez vikend načeloma ne daje nalog. Razen če čez teden kaj ne naredi. Rekla je, da zato ne daje nalog čez vikend, da lahko vadimo sami z otrokom, če vidimo, da ima kje težave in se posvetimo temu. KAR JE ZELO FAJN. Je pa res, da je več naloge kot v drugem, ampak mislim, da je to stopnjevanje pravilno. Prav vesela sem, da jo imamo. Naša učiteljica Suzana je zakon.user posted image user posted image user posted image



_____________________________

Danes je tvoj dan, izkoristi ga maksimalno...

(odgovor članu nmagk)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Domača naloga v 3. razredu
16.9.2009 16:53:09   
gogabojan
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Domača naloga mora biti smotrna, ne pa sama sebi namen. V tretjem razredu je obvezno 15 minut branja na dan, 15 minut pisanja in 15 minut računanja. Vse ostalo je balast in nepotrebno.


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

DREAMS, DREAMS


Najprej naj povem, da nisem žaljiva. Sam smešno se mi zdi, koliko bi dejansko bilo zadosti za otroka, koliko pa v resnici delamo, delajo otroci.

Morda pa se učiteljici zdi to čisto malo, ne ve, oz. se ne spomni, da več glav več ve, in da je večja vzpodbuda in tekmovanje v šoli. Tega pa doma ni.


Včasih prav z težkim srcem gledam otroka, kako se muči z domačo nalogo.

Evo primer danes. Matematika računanje cela stran. OK

Druga naloga. Prebrati v berilu o kraljični na zrnu graha in to 5x (hb mu branje gre kar hitro, toda vseeno ne čisto tekoče, tako da bo za to porabil hmmmmm nevem koliko časa). Poleg tega da prebere, mora potem v dz opisati, zakaj je kraljična na zrnu graha slabo spala. Kaj bi ji še on dal, da bi ugotovil, če je taprava kraljična. Hmmmm časovno nimam pojma. Te pa še povedi sestaviti.

Tako da to pa res ne obsega v 15 min dela niti za branje niti za pisanje. Ampak mnogo mnogo več.


Poleg tega morajo 10 x napisati kaj znajo in 10 x napisati (oz. deset stvari napisati) kaj se učijo


In poanta: user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

TOO MUCH

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Domača naloga v 3. razredu
16.9.2009 17:51:48   
malajka84
Glede traku...namesto da barva z barvicami, se vzamejo voščenke...veliko hitreje.

Drugače pa se strinjam, da je nalog včasi res veliko, mogoče preveč, ampak to je po učnem načrtu in od tega se ne da odstopati. res je da se danes ogromno pričakuje od otrok, tudi od prvošolčkov, seveda od tretješolcev še toliko več, ampak tako je pa verjetno bo še huje. Vsaj kolikor delamo-smo delali mi to na faksu in se pogovarjali glede tega.



(odgovor članu gogabojan)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Domača naloga v 3. razredu
16.9.2009 21:09:12   
cmokec
Pri nas pa, kot da ni v šoli. Vso nalogo naredijo v podaljšanem bivanju, le dvakrat ji je zmanjkalo časa in je dokončala doma. Res je, da doma skoraj vsak dan bereva, piševa narek, računava, ampak ji ustreza, da vadiva in to ni del domačih nalog.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu malajka84)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Domača naloga v 3. razredu
16.9.2009 21:10:47   
lenika
Bostina, kaj je v učnem načrtu? user posted image

Ja res je pa to, da je v tretjem razredu učni načrt preosežen in je za tiste učence, ki jim gre nekoliko slabše že kar kriza.
Je pa logično, da je potrebno poštevanko (ki jo je potrebno izurit do avtomatizma, da potem pri deljenju in kompleksnejših računih ne bo težav) in branje vadit doma, ker v šoli ni časa.

(odgovor članu malajka84)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Domača naloga v 3. razredu
16.9.2009 21:12:36   
cmokec
Še to sem pozabila. V petkih naloge nimajo.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Domača naloga v 3. razredu
16.9.2009 21:12:36   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: cmokec

Pri nas pa, kot da ni v šoli. Vso nalogo naredijo v podaljšanem bivanju, le dvakrat ji je zmanjkalo časa in je dokončala doma. Res je, da doma skoraj vsak dan bereva, piševa narek, računava, ampak ji ustreza, da vadiva in to ni del domačih nalog.


Je čisto v redu tako. Saj še vedno doma delata.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Domača naloga v 3. razredu
16.9.2009 21:26:18   
Hanuši
No da še jaz malo pokomentiram. Naša je sicer v 4.razredu. Do sedaj nisem vedela, da je v šoli, vedno je vse naredila v podaljšanem, sedaj v 4-em pa too much. Enostavno ji v podaljšanem ne znese, pa je bila lani najboljša v razredu.
Jaz mislim, da je problem v tej 9-letki. Delajo čist prehude preskoke. V prvem se igrajo, v drugem nekaj delajo, v tretjem so imeli že kar obsežno, sedaj pa na polno. Ko smo mi hodili v šolo, smo prišli v 1. razred in smo vedeli, da je to šola in da se moramo učit, biti pridni pri pouku, poslušat..., včeraj pa smo imeli sestanek pa je kar veliko otrok, katerim še vedno ni jasno, da so sedaj v šoli, kjer se je potrebno učit.

Se opravičujem, sem šla malo s teme, sam mislim, da nekatere učiteljice res nimajo pravega programa.

_____________________________

When they placed you in my arms, you slipped into my heart

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Domača naloga v 3. razredu
16.9.2009 21:36:10   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: Hanuši


Se opravičujem, sem šla malo s teme, sam mislim, da nekatere učiteljice res nimajo pravega programa.


Tak je učni načrt in vem, da je četrti razred že kar hud ja.

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Domača naloga v 3. razredu
16.9.2009 21:48:02   
Hanuši
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

IZVIRNO SPOROČILO: Hanuši


Se opravičujem, sem šla malo s teme, sam mislim, da nekatere učiteljice res nimajo pravega programa.


Tak je učni načrt in vem, da je četrti razred že kar hud ja.


lenika, ne saj nisem mnenja, da je z učiteljico kaj narobe. Saj smo tudi mi v 4-em že sedeli in konkretno delali, meni samo zasnova 9-letke ne potegne. Se mi zdi, da predolgo ujčka otroke in jim v štartu ne da delovnih navad, potem so pa ti preskoki prehudi.

_____________________________

When they placed you in my arms, you slipped into my heart

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?