|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Domače naloge in podaljšano bivanje
24.9.2010 21:46:36   
LERO
A vaši četrtošolci in petošolci uspejo vso nalogo narediti v podaljšanem bivanju, če so tam po končanem pouku pa tja do 14.00? Vmes pa imajo še kosilo in pa seveda popoldansko malico.
Včasih imajo prav dosti naloge, nekatere naloge pa so takšne, da jih ne morejo rešiti v šoli.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Domače naloge in podaljšano bivanje
24.9.2010 21:52:10   
bumerang
In kaj je narobe s tem, da jih ne morejo rešiti v šoli?

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu LERO)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Domače naloge in podaljšano bivanje
24.9.2010 22:04:30   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: LERO

A vaši četrtošolci in petošolci uspejo vso nalogo narediti v podaljšanem bivanju, če so tam po končanem pouku pa tja do 14.00? Vmes pa imajo še kosilo in pa seveda popoldansko malico.
Včasih imajo prav dosti naloge, nekatere naloge pa so takšne, da jih ne morejo rešiti v šoli.




Naša je bila sicer v opb-ju do treh. Večinoma je naredila vse tam.

Sicer se mi pa zdi, da je težje v višjih razredih. Domov pride z busom od pol treh, potem pa vsaj še eno uro, da naredi naloge. Pa enako je bilo s ta malim lani. Ma ni primerjave no. Pa če temu prišteješ, da se je kdaj še kaj za učit zraven, pa kdar imajo kakšne seminarje ali kako že rečejo, poročila za napisat, po možnosti ne vem koliko tipkanih strani,... se četrti in peti razred kar malo skrijeta.

(odgovor članu LERO)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Domače naloge in podaljšano bivanje
24.9.2010 22:15:51   
LERO
Meni se tu nič ne zdi narobe. Me je pa danes ena mama "kao" opomnila, da njen sin še vedno mora doma delati nalogo, prejšna leta pa je vedno vse naredil v šoli. Z možem sta tako zaposlena, da zvečer skoraj nimata časa, da bi sedela poleg sina in mu pomagala oz. preverjala rezultate.
Jaz ima skupino učencev iz treh četrtih razredov (a, b, c) in iz treh petih (a, b, c). Obup glede usklajevanja. Kolikor se da, preverim tudi rešitve nalog, ki so jih rešili. Je pa skoraj nemogoče, da vsem 22-im temeljito pregledam vso nalogo. Mogoče si bom mogla zraven prinesti še rešitve, da bo šlo hitreje. Pa nekaterim je potrebno še dodatno pomagati, saj sami ne zmorejo.
Stanje pa je zopet sledeče: jaz naj utegnem pomagati in temeljito pregledati naloge vsaj 20-im učencem v 45 min, mama pa nima časa za enega sina.
Kaj naj naredim, kako si lahko pomagam?


(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Domače naloge in podaljšano bivanje
25.9.2010 8:10:22   
Katrin
Ne, nič ni narobe, če učenci ne utegnejo rešiti vse DN v šoli. Je pa res, da si večina staršev to seveda želi. Vendar pa OPB ni namenjen zgolj pisanju naloge, temu je namenjena le ena ura. In ker je sedaj praksa na večini šolah druženje oddelkov (različne starosti), vzgojno delo v OPB zelo trpi in res ga je včasih težko izvajati.

Moje mnenje user posted image


_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu LERO)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Domače naloge in podaljšano bivanje
25.9.2010 10:02:46   
mojcaziga
Naš je sicer v 3. razredu, ampak si me spomnila na roditeljski sestanek, kjer so se starši hudo pritoževali nad dejstvom, da so otroci bolj malo zunaj v PB, ker delajo nalogo, hkrati pa ni hujšega kot da nekaj naloge prinesejo domov. Meni se zdi, da je prav, da nekaj naloge otroci opravijo tudi doma, saj si počasi pridobivajo del. navade za višje razrede. Pač je nemogoče, da so večino PB zunaj in se igrajo, domov pa ne prinesejo naloge.
Sama sem sicer profesorica po izobrazbi, vendar tega dela ne opravljam, vseeno pa me kdaj zmoti kaka stvar,, ki bi jo sama morebiti naredila drugače, ampak nikoli mi še ni prišlo na misel, da bi se vpletela v delo naše razredničarke ali učiteljice PB. Premnogi starši pa se prav radi vtikajo v samo organizacijo dela v šoli, pri sebi doma pa tega ne zmorejo. Po moje je najboljše, da se učitelj PB drži svojih priprav in dela po načrtu. Vedno in povsod pa se bodo našli starši, ki bi raje, da so otroci zunaj in starši, ki doma ne premorejo pol ure časa za domačo nalogo,.........

lp, mojca

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Domače naloge in podaljšano bivanje
25.9.2010 22:00:46   
pelin
Pri nas smo imeli prav problem, ker sva z možem želela, da  hči  naredi nalogo za slovenščino doma...Komaj sva dopovedala učiteljici, da se hči  očitno  ne potrudi zadosti (domačo nalogo ni imela za nikamor...vse na hitro in narobe načečkano , tako da je imela drugi dan čisto rdeče popravljeno...vse to se je vleklo kar dooolgo) in da ne krivima nje, ker pač  poznava naše dekle,ki očitno še rabi nekoga ob sebi  ( tretji razred)in  da  razumeva, da ona pri takem številu tega ne more tako početi, kot lahko midva doma...Bila je strašno užaljena, ter je naštela sto in en razlog zakaj jo mora narediti v šoli...Kljub temu, da je še vedno  delala normalno nalogo od  ostalih predmetov ( problematična je bila le slovenščina, kjer je bil poudarek na pisavi)   je trdila, da bo ostale motila, ker ji bo dolgčas...V ta namen smo ji kupili poseben zvezek za vaje, pa pobarvanko, pa včasih je vzela s seboj kakšno knjigo...skratka potiho je počakala, da so končali tudi ostali...Žal pa očitno ženska ni mogla čez to...vsak dan  naju je pričakala s kakšno pikro pripombo...enkrat je premalo jedlal, drugič ni prav obula copat, tretjič jo je kar na pragu pred vsemi kritizirala in nas spraševala, zakaj je sploh v varstvu user posted image ...skratka toliko časa, da je mojemu vrglo ven in je šel do ravnateljice....Med drugimi je tam povedal, da nas poleg njenega odnosa moti tudi to, da v pol leta niso šli niti enkrat ven na sprehod, igrišče ali v telovadnico...Ves čas so morali sedeti v učilnici ( presedla jih je tako, da je bil med vsakim prazen prostor) in ves čas so se morali pogovarjati šepetaje... Ravnateljica je na vse to odgovorila, da je prišlo že več pritožb, da pa ne more nič in da naj poskušamo razumeti, da je ženska pač že v letih in da ima določene težave...user posted image Skratka hči smo izpisali iz opb-ja, ker imam pač srečo, da  dokaj kmalu končam službo in je bila sama doma le kakšno uro....vsi pa žal nimajo teh možnosti...Od tega je že tri leta....pa še vedno ne morem verjeti, da se nam je to dogajalo...Že zdavnaj ne sedimo več zraven pri nalogah in naše vztrajanje se je izkazalo za zelo dobrodošlo, saj je sedaj naša deklica res prava samostojna dama....kljub temu, da je ta učiteljica preroško napovedala, da ne bo nikdar znala nobene stvari narediti samostojno...
Skratka...z mojim nakladanjem sem hotela povedati, da smo si različni vsi...otroci, starši in učitelji... in če so na kupu normalni ljudje, ki so se pripravljeni prilagajati in poiskati kompromise, zadeve tečejo kot je treba...če ne...se pač zapletejo tam, kjer se ne bi smele...

< Sporočilo je popravil pelin -- 25.9.2010 22:09:58 >

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?