|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ds in avtizem
6.6.2006 13:41:05   
firbcna
ssNašemu sončku so poleg DS posumili tudi na avtizem (težka motnja v duševnem razvoju z elementi avtističnega vedenjskega vzorca).

Zanima me, če je tu še kdo s takšnim primerom ali mogoče pozna kakšnega otroka z DS in avtizmom. Diagnoza bo sicer postavljena/ovržena jeseni. user posted image



< Sporočilo je popravil Alika01 -- 1.11.2006 14:12:43 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: DS IN AVTIZEM
6.6.2006 15:52:43   
stančka
Ojla, sem nova na forumu,..nisem vedela, da je ta kombinacija sploh možnauser posted image  Upam na vse najboljše.

lp, s

(odgovor članu firbcna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: DS IN AVTIZEM
6.6.2006 17:26:07   
StBarbara
Prov te kombinacije ne poznam, poznam pa primer otroka, ki ima res " hudo obliko" avtizma.

_____________________________

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu stančka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: DS IN AVTIZEM
7.6.2006 13:14:28   
petra2
Firbčna,
ravno pred kratkim sem bila na seminarju o avtizmu. Predavateljica je naštevala vse, kar  jih moraš upoštevati, da ločiš avtizem od podobnih stanj. Rekla je tudi, da DS izkuljučuje avtizem, torej ali imaš DS ali avtizem, obojega pa ne.
Pa še to govorila je o tem, da je otrok avtist ali ni (ker obstajajo točno določeni znaki) in da otrok ne more imeti samo nekaj vedenjskih vzorca. Torej v smislu ali je otrok avtist ali ni. Otrok torej je avtist ali ni avtist in ne more imeti samo znakov avtista. To nam je razložila s prehladom, ali si prehlajen ali nisi. Če tudi imaš samo znake prehlada - si prehlajen in imaš samo znakov prehlda.
Upam, da sem ti kaj pomagala.
lp, petra



(odgovor članu firbcna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: DS IN AVTIZEM
7.6.2006 13:17:33   
petra2
Uf, uf... parkrat sem se zatipkala, ampaj upam, da sem bila kljub temu jasna.
lp, petra

(odgovor članu petra2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: DS IN AVTIZEM
7.6.2006 14:15:24   
sarasas
Živjo!
Tudi midva imava sina z DS (20 mesecev), firbčna - pred kakšnim letom sva si že dopisovali.
Tvoje sporočilo me je kar zbodlo in tudi jaz sem mislila, da diagnozi ne moreta biti hkrati pri istem otroku. Ampak, ko sem malo pobrskala po netu, sem našla, da je možno (glej npr. http://uk.geocities.com/grahamdavidcook@btinternet.com/index.htm).
Uf, upam, da vam avtizma ne bodo potrdili, to bi bilo kar težko za Bora. Kako pa mu sicer gre? Kako je v vrtcu?
Naš mali eno leto še ostaja v razvojnem oddelku, potem pa bomo videli, kako bo naprej.

Srečno! In veliko poguma, karkoli se že zgodi.

(odgovor članu petra2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: DS IN AVTIZEM
8.6.2006 12:16:38   
firbcna
Ja, je možna kombinacija. V bistvu lahko gre za dve popolnoma ločeni diagnozi. Sej pravim, da moramo ugorovit ali je avtizem le "posledica" DS ali je to še dodatna genetska napaka. Odgovor bomo izvedeli jeseni.

Bor v vrtcu uživa. Ravno ta teden je "prestopil" v razvojni oddelek. Mislimo, da je tako najboljše zanj. Govor še ni razvit, prav tako še uporablja pleničke. Bomo videli kaj bo prinesel čas. Sem optimistična user posted image .

(odgovor članu sarasas)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: DS IN AVTIZEM
1.7.2006 16:56:13   
Gina
Petra, a mi lahko malo razložiš prosim. Npr. da ima otrok Auspergerjev sindrom. Ima znake avtizma, vendar daleč od zelo zelo tipičnih, saj se npr. komot koga dotakne in tudi v družbi nekoliko drugače funkcionira - se druži, kot sem prebrala - in nikakor nima vseh tipičnih znakov avtizma, pa vendar je avtist. Vendar ne glede na vse, avtizem dokazujejo posredno, preko znakov, tipičnih za avtizem. Vsaj jaz nisem prepričana, da bi to že delali z magnetno resonanco ali čim podobnim, čeprav sem brala, da se avtizem menda jasno vidi na vijugah malih možganov. Torej se lahko strinjam s tezo, da avtizem imaš ali pa ga nimaš, vendar nisem zihr, da druge, netipične vrste avtizma, kot npr. Ausperg. sin., prepoznajo pri vseh otrocih. Po moje niti diagnosticirani niso vsi. Me pa ta tema zelo zanima, tako da so vse informacije dobrodošle.

(odgovor članu petra2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: DS IN AVTIZEM
2.7.2006 11:49:14   
petra2
Gina,
pri avtizmu govorijo o spretru,kjer so lahko znaki "milejši" in "bolj izraziti". Ne glede na to, pa imajo vsi avtisti določene znake. Aspergerjev sindrom je ena izmed milejših oblik avtizma, nekateri so celo ločujejo od ostalih avtističnih motenj.
O MRI je bilo tudi govora na seminarju, kjer sem bila - vendar je še vse v povojih, če sem prav razumela - a spremembe se naj bi kazale predvsem v sprednjem -čelnem delu možgan (če sem si prav zapomnila so to ugotovili Francozi).
Se strinjam, da mogoče niso vsi otorci diagnosticirani, problem pa je  v samem diganostičnem materialu (npr. Denver avtista ne odkrije) in v tem, kdo bo otroku diagnozo dal. Vse se premika zelo počasi - vsaj pri nas.
Če te še kaj zanima, mi lahko pošlješ privat sporočilo. Z veseljem ti povem tisto, kar še vem.
lp, petra

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?