|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   FINANCE V DRUZINI
11.7.2005 12:20:02   
zgubljena
Ja, kar prijetno je brati vse te debate.....
No moje vprasanje: Kako imate urejene finance v druzini? Kako se zmenite za placevanje obveznosti?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
11.7.2005 12:22:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zgubljena)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   FINANCE V DRUZINI
11.7.2005 12:25:22   
Pia73
Dava vse na kup in plačujeva kar pač pride, položnice, hrano,....

(odgovor članu zgubljena)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   FINANCE V DRUZINI
11.7.2005 12:28:44   
Anonimen
Enkrat eden, enkrat drugi. Ne gledava, od kod pade. Je pa res, da od njega težje gre denar kot od mene.

(odgovor članu zgubljena)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   FINANCE V DRUZINI
11.7.2005 12:32:31   
zgubljena
Lepo. Pri nas zasluziva cca enako, vendar on lahko tudi vec in vecino casa tudi je tako..
Nek tih dogovor je bil, da on plačuje položnice, razen otrokovega vrtca in malice v soli , pri stvareh za otroke (garderoba, dodatne dejavnosti ) si deliva, hrano pa jaz 1x mesecno nakup do 30.000 sit on pa za sprot. Kar pa se tice oblek skrbi vsak zase, dopust pa je malo vec na njegovih plečih, vendar ne bistveno....vENDAR SE NON STOP KREGAVA, ko treba plačat položnice.Ker ima totalni nered zamuja ze za vec mesecev, pol pa se nabira in so zneski skoz vecji....Sedaj moram se sama za otroske cune skrbet ipd in sem ze posteno jezna.....Prisparat pa itak ni mozno nic......Tako malo kot mora dat pa se takrat so problemi.....

(odgovor članu zgubljena)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   FINANCE V DRUZINI
11.7.2005 12:33:26   
gaja*
Moj :love: ima čez trajnike (komunala, elektro,...) za vse ostalo pa kje pač pride. Ponavadi imam jaz take večje stvari, moj pa milijon ta malih :)-:)-...

(odgovor članu zgubljena)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   FINANCE V DRUZINI
11.7.2005 12:36:28   
mamsi
Vse jaz plačujem 8),... razen pufov, stroškov moževega s.p.-ja in kakšnih večjih del pri hiši.;)

(odgovor članu zgubljena)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
11.7.2005 12:42:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zgubljena)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   FINANCE V DRUZINI
11.7.2005 12:44:54   
Gina
Midva imava denar skupaj. Jaz sploh ne razumem ljudi, ki so kao partnerji, denar imajo pa vsak zase. Potem so cimri, ne pa partnerji, ker potem si pri denarju vendarle ne zaupajo, oz. se ne znajo zmenit. Ali pa so preveč posestniški, da bi z lastnim partnerjem delili denar. Ne, to je meni mimo. Vendarle gre ves denar za skupne potrebe, za potrebe družine. S kakšno pravico si nekdo potem v odnosu denar lasti? Ves denar je skupen - celo po slovenskem zakonu, ne glede na to, če je kdo brezposeln. Problem pa je v ljudeh in sicer zato, ker se ne znajo zmenit, za katere reči bodo zapravljali, pa za katere ne. Pa zato, ker si ne zaupajo. Ker morajo imeti nekaj na strani, za primer...kaj pa če..... Oh, brez veze. Naj dela res vsak kot mu paše.

(odgovor članu zgubljena)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   FINANCE V DRUZINI
11.7.2005 12:55:09   
polona2
Pri nas je isto kot pri Meti.

(odgovor članu zgubljena)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   FINANCE V DRUZINI
11.7.2005 12:57:34   
Aljakop
Midva imava ločena računa:bravo:, drugače pa sva zmenjena da položnice ( vodo, elektriko, upravne stroške, komunalo..ipd ) + obrak za avto plačuje on, jaz imam čez hrano, čistila in obrok plačila vrtca. Druge, sprotne stvari ( ne vem, ko zmanjka plina, kakšno večerjico zunaj,kakšno stvar za tamalo ali malenkosti ) se zmeniva sproti, vsak malo, kakor kdaj.. sva oba bolj šparovna;) in dokler sva bila sama sva si prihranila nekaj cekinov kot ''podlago'':bravo:, tako da zaenkrat ni sile..( tudi sproti ''paziva'' kam gre kakšen dinar )

lp
alja

(odgovor članu zgubljena)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   FINANCE V DRUZINI
11.7.2005 13:15:10   
iva01
midva stroške plačujeva skupaj vsak nekaj da je pravično sam mama vsak svoj račun in vsak posebej varčuje men se to tdi ok zato ker nočem da bi nekomu mogla za vsako stvar ki jo kupim najprej rečt če s strinja poleg varčevanja, stroškov mi ostane nekaj denarja prav tako njemu tud s katerim lahk nardiva kaj hočema.

(odgovor članu zgubljena)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   FINANCE V DRUZINI
11.7.2005 13:17:25   
Jančika_
Račune plačuje Joe, ker ima Abanet, ampak denar je vedno skupen. Saj sva družina!

Tudi jaz ne razumem izjav v stilu "za malega kupujem vedno iz svojega denarja, včasih mi da ati kaj zraven" ali "ta mesec mi je dal 20 jurjev za gospodinjstvo". :zmeden::zmeden::zmeden: A ste družina al niste?

(odgovor članu zgubljena)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   FINANCE V DRUZINI
11.7.2005 13:31:37   
iva01
a ni vseen če ti kupuješ za otroka mož pa skrbi za avto al bi blo kaj bilš razumljivo obratno, denar gre, in je isto kot da daš ti pol za otroka pol za tankanje al registracijo in on pol za otroka pol za tankanie in registracijo vsota je vseeno ista, pač si nekak pravično razdeliš stroške da je v bistvu približno enaka vsota.
No če pa z nekom živiš skupaj in so vsi stroški na tvojih plečih pol pa to ni fer, razen v izjemnih priložnostih al če se tako dogovoriš, zato nikol nebi mogla rečt ne razumem tega vseka ženska ki ji da moški na mesec sam 20 jurjev je verjetno sposobna sama sebe preživljat in če ji to ni všeč da ji prispeva sam toliko nerabi živet zraven njega.

(odgovor članu zgubljena)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   FINANCE V DRUZINI
11.7.2005 13:38:38   
Gina
Ivica, jaz ne razumem, kaj si hotela s tistimi 20 jurji povedat? A misliš, če imata dva denar skupaj, da ji mož da 20 jurjev ali kaj? Ne štekam? Meni se zdi, da gre ves denar v skupne cilje, v potrebe družine in da je prav, da oba razporejava s celim denarjem, ker je tako lažje. Zakaj? Če eden špara za nekaj, drugi pa za nekaj drugega, so cilji bolj počasi doseženi, ker vsak vleče na svoj konec. Pa če imata denar posebej, potem ima eden več denarja za svojo žepnino kot drugi. Zakaj pa ne bi imela oba toliko, kot rabita? Zakaj se tako zelo bojita za to, da vama drugi ne bi kaj dovolil? To je nezrelo. Totalno nezrelo in nezaupljivo. Še enkrat: ljudje, ki imajo posebej denar, imajo odnos cimrov, ne partnerjev. Ne znajo deliti reči, ne jemljejo parterja za partnerja, ampak za tujca, kolega.

(odgovor članu zgubljena)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   FINANCE V DRUZINI
11.7.2005 13:39:02   
Pajaca
enkrat en, drugič drug, kdor pač ma, ta pa da...... aja večji stroški pa vsak pol

Ja pa moj se vedno grebe ko je treba kaj za tamalo kupit, da ji lahko pol govori lej kaj ti je oči lepga kupu.... ha ha ha... očki in hčerke.

Nekako mi je logično da vsak prispeva sorazmerno s svojo plačo oz zmožnostmi... pa nekaj ti pa le more ostati na računu, za razne male razvade....

(odgovor članu zgubljena)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   FINANCE V DRUZINI
11.7.2005 13:45:47   
iva01
če vsak varčuje posebej ne pomeni da varčuje vsak za drugo stvar ampak svoj denar varčuješ ta kjer misliš da se ti najbolj splača.
vsak se dogovori po svojein to ne pomeni da če kdo naredi kaj drugače kot ti da to ni prav in da nima pravega odnosa s partnerjem, razen če so temelji zakonika popolnega odnosa med partnerema pisani po vajinem odnosu, kajne, brez zamere

(odgovor članu zgubljena)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   FINANCE V DRUZINI
11.7.2005 13:46:48   
NinKa
Pri nas je podobno kot pri Gini, s tem, da trenutno služi sam :love:. Ni glih prijetna situacija zame, ampak, ker sem študentka, pa ker nisva hotela :duda: z 11 meseci dat v vrtec, sem jaz ostala doma.

Vse je skupno, od poroke naprej tut po zakonu. Plačuje pač tisti ki ima bliže pri roki kartico.:)- Drugače pa, saj si niti ne predstavljam drugače...je blo že tak pri moji babici, pa moji mami....in pri nas bo tut. Čeprav ima finance prek moj :love:, ker men se ne da razmišljat o takih zadevah.

Pa ne znam si predstavljat, da bi se zmenila, ti za najemnino, jaz pa računi in hrana.....:zmeden::zmeden:

No kako bo, ko bomo kdaj imeli kredite - ne vem. Za sedaj živimo brez njih.

:sloncek::kuza::sloncek:

(odgovor članu zgubljena)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   FINANCE V DRUZINI
11.7.2005 13:47:04   
Nia30
Midva se lotiva najprej enega računa (mojega ker prva dobim plačo) in ko ga sprazneva, se lotiva drugega (njegovega). Denarja si ne deliva na mojga in njegovega, al pa na "to boš ti kupil, to pa jaz". Denar vrževa na kup in ga porabiva.

Lp

(odgovor članu zgubljena)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   FINANCE V DRUZINI
11.7.2005 13:47:34   
Anonimen
Položnice so razdeljene tako, da jaz plačujem stanovanje (upravne stroške, komunala, ogrevanje in morda še kaj), elektriko, telefon. Mož plačuje kabel in TV, garažo in vrtec (ki je visok).
Če bi imela skupen denar, bi jaz popizdila, ko bi si on od danes na jutri kupil motor, on pa zaradi tega, ker ne znam nehat zapravljat za cunje in druge brezvezne stvari. Tako pa je mir pri hiši. Kar se denarja tiče ...:)

(odgovor članu zgubljena)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   FINANCE V DRUZINI
11.7.2005 13:49:55   
iva01
se strinjam z splišni.

(odgovor članu zgubljena)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   FINANCE V DRUZINI
11.7.2005 13:55:32   
dolenjka
Tudi mi malo delimo - najemnino in stroške dava na pol, kar pa se trgovine tiče pa je tako, da po njegovi plači (5. v mesecu) plačuje on, jaz pa po 15., ko dobim svojo mezdo :)! Seveda je moja plačka občutno nižja, zato dobim še malo "žepnine", da si lahko kakšno kavico privoščim:)-:)-

(odgovor članu zgubljena)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   FINANCE V DRUZINI
11.7.2005 13:55:50   
Gina
Ja, saj pravim, edino v primeru, da imata čisto druge interese in se glede njih ne moreta sporazumet....potem imata pa problem, ki je rešljiv samo tako, da se jemljeta kot cimra. Bog pomagaj. Samo luštno pa to najbrž ni.

(odgovor članu zgubljena)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
11.7.2005 13:59:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zgubljena)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   FINANCE V DRUZINI
11.7.2005 14:03:45   
CatJa
Midva imava druzinski proracun, iz katerega krijeva poloznice, hrano, kozmetiko, izlete, ... in Janove cotke. Ko sva vzela kredit za hiso, sva se tudi dogovorila, da placujeva vsak pol. Z ostalim denarjem vsak razpolaga sam - vsak si sam kupuje za oblect, obut, moj :love: tudi cigarete, na zalost.
Ce se zato jemljeva kot cimra, ja bog pomagaj, tudi v isti postelji spiva :)-

(odgovor članu zgubljena)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?