|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Gluten!
20.4.2007 12:34:13   
Anonimen
Gluten naj bi se dojenčkom dajal po 7. mesecu. Je tako? Danes pa sem slišala, da je boljše dati gluten že po 5. mesecu, ker so otroci potem bolj odporni. A se vam zdi, da je to pametno? Jaz bom kar do 7., če ne celo do 8. meseca počakala.

LP
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Gluten!
20.4.2007 12:45:53   
Tiamo
Jaz sem svoji dala malo pred dopolnjenim 6. mesecem in hvala bogu ni alergična nanj. Imam pa sodelavko, ki je svoji punčki dala gluten šele okoli 8. meseca in so po 2 letih šele ugotovili, da je alergična nanj. Tako, da recepta ni, kdaj je bolje in kdaj ni.

Jaz sem mnenja, da prej daš gluten, prej lahko odkrijejo alergijo najn. Uglavnem se pa v je pa razlika od 5. pa do 8. meseca taka, da bi bili zaradi tega bolj odporni.

Aja, pa če katero zanimajo znaki alergije na gluten. Zelo napet trebušček, kot pri tistih črnčkih, ki so podhranjeni; veliko podpludb oz. modric, ki se pojavijo tudi ob nežnem stisku kože, bolečine v trebuščku...no vsaj take znake je imela od moje sodelavke punčka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Gluten!
20.4.2007 13:16:55   
Samoyedka
Zdaj pa tudi jaz ne vem več, kaj je prav in kaj ne... Mislim- naj se že enkrat zmenijo kdaj glutenske izdleke začet dajat otrokom in v čemu je poanta!!! Meni je pediatrinja rekla, da naj kar do enega leta raje počakam z dajanjem kruha, ipd.- to da jim ga je pa treba dajat začet čimprej, da so bolj odporni, je pa po mojem kar rahlo neodgovorno okol klamfat - pa sploh ne leti to nate Barby, ker si sigurno ti od nekoga slišala user posted image
Ma saj v bistvu naš škrat nič ne pogreša oz.mu nič ne manjka, če še ne je pšenice ipd.stvari z glutenom- sem se že ful specializirala za riževe in koruzne izdelke user posted image , ampak res ne štekam stroke, da ne morejo imet enega fiksnega mnenja, bemuzele.

Aja, punce- kdaj pa cela jajca- mislim tut beljakeuser posted image


_____________________________

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...


(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Gluten!
20.4.2007 15:09:11   
Anonimen
Jaz sem zdaj ful skeptična...ali po 8. mesecu ali po enem letu? Res ne vem, kdaj naj mu dam. Ja itak, da sem nekje slišala...mi je ful čudno, ampak če je to res....jaz bom počakala (samo še ne vem do kdaj).

LP

(odgovor članu Samoyedka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Gluten!
20.4.2007 15:09:44   
Anonimen
Aja, punce- kdaj pa cela jajca- mislim tut beljake


A ni to po enem letu?

LP

(odgovor članu Samoyedka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
20.4.2007 19:50:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Gluten!
21.4.2007 13:19:01   
**Petra**
Jst sm dala taprvi skorjico tam nekje pri 5,5 mesecih. Zaenkrat nobenih znakov alergij. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Gluten!
22.4.2007 7:24:08   
Taja Nagaja
Vse je odvisno od otroka in nagnjenosti k alergiji. Mnenja zdravnikov pa so deljena tudi pri alergihkih, tako da user posted image

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Gluten!
23.4.2007 21:32:47   
polonaa
Jaz mislim,da da š otroku zlahkoto malo kruha za poskusit.Potem pa ga opazuj.Res ne vem zakaj bi pričakovala alergijo!?Jaz bi bila bolj pazljiva z mlekom,jajci,določeno zelenjavo in sadjem.

(odgovor članu Taja Nagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Gluten!
2.5.2007 14:05:26   
Samoyedka
IZVIRNO SPOROČILO: polonaa

Jaz mislim,da da š otroku zlahkoto malo kruha za poskusit.Potem pa ga opazuj.Res ne vem zakaj bi pričakovala alergijo!?Jaz bi bila bolj pazljiva z mlekom,jajci,določeno zelenjavo in sadjem.


Ja, mu pa daj ti jagodo pa ga opazuj, al pa med pa ga opazuj...mislim- če je gluten kritičen kot nekatere druge skupine živil, zakaj neki izzivat, če ni treba?! Poleg tega se lažje izogneš jagodam ipd.kot pa glutenu, če otrok faše celiakijo, se ti ne zdi? Sama nisem noben komplikator, ampak če reče pediatrinja, da pač naj počakam čim dlje brez glutena, bomo pač jedli drugo- bo ravno tako normalno jedel in živel še teh par mesecev brez skorjice kruha, kot pa da je potem bolan... Enim se pač mudi eksperimentirat s svojim otrokom se mi včasih zdi.


_____________________________

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...


(odgovor članu polonaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Gluten!
2.5.2007 16:44:23   
krfjolca
IZVIRNO SPOROČILO: Samoyedka

Enim se pač mudi eksperimentirat s svojim otrokom se mi včasih zdi.



Se strinjam, sploh je pa ful fino, ko imajo pol 10-15 minut mir pred otrokom, ko žuli tisto žemljo. Jaz bom z glutenom počakala - pri vseh potencialnih alergenih je tako, da je bolje kasneje, kot prekmalu. Kakih bistvenih vitaminov v žemlji najbrž ni, ne?! user posted image

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Gluten!
3.5.2007 9:52:40   
Anonimen
Punce, povejte mi, a vsebuje Frutolino gluten? Ker namreč nikjer ne piše, da ga ne...

LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Gluten!
3.5.2007 23:40:34   
Samoyedka
Pojma nimam, ker kupujem Hippove riževe kašice s sadjem- sploh jabka z vanilijo je mnjami user posted image Poglej na škatli sestavine- če piše kaj v smeri pšenica ipd. potem sigurno vsebuje gluten, če pa samo riževe kosmiče, pol pa ne.

Pa mimogrede, če katero zanima: sem našemu škratu kupila v Mercatorju brezglutenske bebi piškote (ala plazma ipd.) in so ful dobri, pa kar raztopijo se v ustih. So sicer kar dragi, ampak tisti en keks na vsake kvatre, me pa tudi ne bo pobralo user posted image Pa v Avstriji imajo Milupine riževe kekse, ki so tudi zelo mnjami, ampak malo bolj "žilavi" za malčke- ampak naš jih že zaobvlada.


_____________________________

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Gluten!
4.5.2007 22:33:33   
poliloni
po moje starši v zadnjem času kar malo pretiravajo s čim hitrejšim uvajanje raznovrstne hrane- le kam se jim tako mudi....
Pri nas smo zaradi alergije na mleko in jajca kar dolgo čakali (po 12 mesecu in še malo dlje), preden smo uvedli gluten. Saj je veliko jedi brezglutenskih - v DMu imaš od Alnature vsaj 4 kaše, ki se delajo z mlekom, pa so brez glutena (mi smo jih dajali zvečer), prosena, riževa, 4žita,... Čez dan pa naj raje kaj drugega grize kot žemljo, ki kupljena v trgovini vsebuje celo jajca ali mleko (ja, ko imaš enkart alergika doma, mu moraš sam peči kruh če želiš, da je res brez nedovoljenih dodatkov) .žalostno kaj vse dajejo v tako preprosto hrano.
Tusi za kosilo otroku lahko kuhaš polento, riž, krompir, torej ni nobene potrebe po glutenu.

Ne pridružujem pa se mnenju, da prej ko daš otroku nekaj jesti, prej se vidi alergija, saj mora tudi otrokovo telo  "dozoreti", sploh črevesje (moje mnenje) in ne vem zakaj bi obremenjevali tako otroka kot potem ,če bi do reakcije prišlo, tudi tebe. Sploh bo pa še za vse dovolj časa....


(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Gluten!
8.5.2007 16:31:14   
Pupica
Nisem brala odgovorov, ampak po mojem primeru sklepam, da če je prisotna alergija na kaj, potem to ni važno, kdaj pričenš uživati npr.gluten, sadje, ipd...
starejša hči je pri 8 mesecih jedla dobesedno vse.Pa ni mela niti enga mazolčka.
Pri mlajšem sinu, pa sem ves čas pazla, pa skoz je bilo nekaj....
Bi pa vsekakor raje kasneje začela.Poglej lahko mu daš prosene kroglice, riževe vaflje, koruzine kosmiče, koruzin zdrob, zelo redko skuhane koruzne žgance(ker je bolj fino mleto kot zdrob za polento, pa vseeno ne tako zelo kot moka koruzna).Lahko mu pečeš sama kruh, žemljice iz brezgluteinske moke(riževa, krompirjeva, koruzna, prosena, ...

LP

(odgovor članu poliloni)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Gluten!
11.5.2007 22:52:14   
bubica9
A mogoče katera ve, če gluten prehaja tudi preko mleka, če se otrok doji?

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Gluten!
11.5.2007 23:49:17   
madela
Preko mleka se prenaša VSE kar mamica zaužije,vendar v manjših količinah. Pa če otrok nima težav ne rabiš biti zato na dieti.

(odgovor članu bubica9)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?