|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Gonal in stimulacija
22.2.2008 19:32:19   
vitae
Živjo,

Ginekolog mi je predpisal Gonal - inekcije, ki naj bi spodbudile ovulacijo in bile namenjene stimulaciji. Sedaj se pridno špikam, niti ni tako grozno. Šesti dan po user posted image  sem imela ultrazvok, pa so bili folikli drobni, tako da imam 8. dan ponovno ultrazvok. Zanima me, kakšne so vaše izkušnje??!

Moram pa priznati, da sem prvič v slabih treh letih od kar delava na user posted image  bila zjutraj na ultrazvoku v Lj (prej sem bila vedno izven, po dogovoru...) in sem bila presenečena koliko deklet ima podobne težave. Za vse vas punce držim user posted image . Me je pa potolažil pogovor z enim dekletom, ki ima podobne teževe. Lepo je ugotoviti, da v tem boju nisi sam, čeprav ga ne privoščim nobeni, da ne bo pomote.

Hvala za vsak odgovor.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Gonal in stimulacija
22.2.2008 19:38:52   
karamela
Meni je gonal pomagal. Prej sem imela 2x  tablete klomifen in po njih inseminacijo pa ničuser posted image .  Takoj po gonalu  sem imela umetno inseminacijo in sedaj imam user posted image . Tako, da držim pesti user posted image user posted image .

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Gonal in stimulacija
22.2.2008 19:49:24   
vitae
Karamela, čestitke. Tudi meni klomifen ni nič pomagal, kvečjemu nasprotno (imela sem cel kup stranskih učinkov). Sedaj sem prvič na gonalu, čeprav govora o inseminaciji še ni bilo. Kako poteka slednja? Meni je ginekolog predpisal gonal le kot stimulacijo. A si hodila v Ljubljano? Kdaj pričakujete vaš sonček?

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Gonal in stimulacija
23.2.2008 9:03:06   
YULIAH
Vitae, tudi jaz sem imela 1 IUI z GONALOM, sedaj pa čakam na drugi postopek. Pri meli je še ta težava, da imam povišan prolaktin, kar moti ovulacije. Pa močno upam da sedaj na 2. IUI bo.

Želim ti močan plusek še malo zdrži.Držim pesti zate user posted image user posted image user posted image
Tudi ostalim želim enakouser posted image

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Gonal in stimulacija
23.2.2008 9:29:50   
karamela
Oprosti za pozen odgovor. Sem malo čudno napisala. Jaz že imam 2 user posted image  in  druga punčka je bila s pomočjo gonala in umetne inseminacije.

Inseminacija en poseg pred umetno oploditvijo. Po mojih podatkih, če 3x ne uspe, greš potem na komisijo in se odločijo za umetno oploditev, ki je bolj zapleten poseg. No jaz sem že dala vlogo na komisijo, pa mi je na srečo uspelo.
Inseminacija poteka tako, da se najprej špikaš, hodiš na UZ in ko ugotovijo, da so folikli o.k., sem šla na tako imenovano STOP injekcijo, vsake tri poskuse ob 24.00 v porodnišnico. Ne me vprašat zakaj točno ob tej uri, res nevem, vprašala pa tudi nisemuser posted image  Nato pa mislim, da čez 3 dni prideš v Leonišče s partnerjem. On odda v sobi spermo, jo pregledajo in ob 11.00 ti zdravnik vbrizga spermo (kot ginekološki pregled traja 2-3 minuti).

Potem pa greš čez mislim da 6  dni (sem že malo pozabila) na injekcijo, ki je v bistvu pomoč, da se plod obdrži v kolikor je uspela zanositev. Čez 18 dni po inseminaciji pa greš v labolatorij, dat kri - in ti pokaže 100% ali je ali ni nosečnosti.

Upam, da ti uspe. Pa sporočiuser posted image  

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Gonal in stimulacija
23.2.2008 20:31:25   
vitae
Danes sem bila ponovno na ultrazvoku. Deveti dan ciklusa so vidni številni drobni folilkli. Naročena sem ponovno v pon. A je to običajno?! Res imam user posted image  od 35-65 dni. A je možno, da tudi z gonalom ne pride do ovulacije?!?

Karamela, hvala za podroben opis. Ogromno mi je pomagal, tako saj vem kaj me čaka, če ne bo šlo po tej poti. Hvala za spodbudne besede. Tudi jaz srčno upam, da user posted image  kmalu zagledava in nama prinese največji čudež.

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Gonal in stimulacija
3.3.2008 21:55:17   
Anonimen
prestavljeno iz druge teme:

vitae

Živjo punce.

No, jaz sem končala eno kuro z Gonalom, in sicer sem ga uporabljala le za stimulacijo. Folikli so se dobro odzvali, imela sem jih cel kup. Ovulacija naj bi bila prejšnji teden (četrtek zvečer), tako da smo pridno delali na user posted image . Od včeraj pa me bolijo dojke, so težke, občutljive, komaj spim na njih. To se mi ne dogaja, mogoče se mi je enkrat ali dvakrat pred user posted image , a zdaj je še ne bi smelo biti. Rekli so mi, da nekako 17-18 dni po ovulaciji, sedaj pa je 5 dan.

A se je kakšni zgodilo podobno? Kaj naj bi to pomenilo?

Hvala za vsak odgovor.

---------------------------------------------------------

kaprica


Pozdravljena vitaeuser posted image ,

mislim, da nas je vec takih, ki smo tako odreagirale na Gonal. Meni se je to dogajalo pred 6 tedni. Tuširanje, oblacenje, spanje,... vsa ta opravila so bila peklenska, predvsem zaradi tega, ker so non stop bile nabreknjene bradavicke, pa vse skupaj je hudo bolelo. Nas je bilo ena fajn skupinica 4 punc skupaj na ivf in smo vse imele enako izkušnjo glede dojk. Tako da ne se sekirat, morda je to lahko tudi dober znak, da deluje (vsaj nekatera dekleta so si tak razlagala)

Zelim ti mnogo uspeha pa seveda da zagledaš tisti magicni user posted image

kaprica

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 3.3.2008 21:56:30 >

(odgovor članu vitae)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Gonal in stimulacija
5.3.2008 10:50:10   
T1979
Ojla,
tudi jaz se špikam z Gonalom, men pa folikli noro rastejo.  user posted image  M sem imela 29.2. prvi dan, torej nekako včeraj zadnji dan M, danes imam folikle velike že 12 mm.
Dr. pravi, če bo šlo tko naprej, da bom punkcijo mogoče imela že v nedeljo, kar se mi zdi noro hitro, saj je to šele 10 dan po M. No v petek grem na ponovni UZ in bomo vidli, če bodo že dovolj zrasli.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Gonal in stimulacija
5.3.2008 11:19:29   
YULIAH
T1979, super, le tako naprej pa zagotovo pozitiven rezultat ne uide. Držim pesti!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu T1979)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Gonal in stimulacija
7.3.2008 19:46:41   
ring
GONAL JE SUPER ZDRAVILO.JAZ SEM 2KRAT ZANOSILA IN RODILA PO IVF-ET.POTEM PA SEM ZA ZDRAVJE KAR TAKO PILA GOBO KAMBUŠO IN PRIČAKUJEMO 3JEGA ČLANA.user posted image

(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Gonal in stimulacija
7.3.2008 22:00:43   
vitae
Živjo Ring,

A lahko kaj več napišeš o tej GOBI KAMUŠO? Me zanima, kakšni so njeni učinki. No, jaz na učinek gonal še čakam. Jemala sem inekcije le za stimulacije in upam, da bo dovolj.

T1979 tudi jaz držim pesti. Meni so folikli tudi zrastli, sicer šele 13. dan, a jih je bilo veliko. Sedaj pa čakamo. Jaz namreč nimam punkcije, morala sva biti le aktivna in znova aktiva. Sredi meseca bom videla, ali user posted image  pride naokoli.

Yuliah, kako pa je kaj s tabo?

Lep vikend punce.

(odgovor članu ring)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Gonal in stimulacija
8.3.2008 9:03:23   
YULIAH
Vitae, jaz imam v ponedeljek ponovno posvet pri G, pa bomo videli, kako bo. Verjetno me bodo dali na 2.IUI. Tako da do sedaj pri nas ni bilo nič novega.
Držim pesti zate, Vitae, mora ti uspet!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
T1979, kako pa kaj ti?
Goba kamuša user posted image ????Tudi mene mal firbec matra!

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Gonal in stimulacija
8.3.2008 10:07:56   
ring
goba kambuša prihaja iz kitajske in se  da v čaj.kjer se razmnožuje.mislim da boš kaj več našla na internetu.nima nobenih stranskih učinkov.

(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Gonal in stimulacija
9.3.2008 11:37:12   
vitae
Yuliah, tudi jaz user posted image user posted image user posted image  navijam zate. Zame pa raje bolj potihoma, da ni prevelikih pričakovanj, ker je nato razočaranje še toliko večje.

Bomo videli kaj bo. Vem samo, da mi bodo prsa eksplodirala. A se raje ne ubadam, kaj to pomeni.

Končno skušam malce nadzirati (če je to sploh možno) svojo podzavest. Poročam, kako bo.

Za gobo kambuša bom pa res poiskala več informacij, čeprav sem do vseh teh stvari že malce skeptična. Pila sem cedrovo olje, čaje takšne in drugačne, hodila k bioenergetiku, vedeževalki... Na koncu pa sem se sprijaznila.
Ko bodo višje sile želele uresničiti moj san, ga pač bodo. In to je najtežje. Nimam vpliva.

Lp in punce dobro nedeljsko kosilo. Je ravno takšna ura.

(odgovor članu ring)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Gonal in stimulacija
9.3.2008 14:37:27   
YULIAH
Vitae, morda pa je to to! Kako lepo bi bilo! Močno navijam zate, da le bo!!!Javi, kako si kaj!

Ring, hvala za info, glede gobe...user posted image
T1979, že kakšne novičke?
Punce, lepo preživite ta ostanek nedelje. Jaz sem danes taka lenobauser posted image , se mi nič ne da!Je pa fajn kdaj počet "čisto nič" čez dan user posted image , paše...

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Gonal in stimulacija
9.3.2008 16:33:46   
skyli
Zgleda da ima vsak dr. svoje terapije meni je moja dr. predpisala PUREGON. Že na prvem UZ so bili folikli 18 oz 19 mm.
Veliko uspeha


(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Gonal in stimulacija
9.3.2008 18:26:08   
YULIAH
Puregon so injekcije? Si imela 1.IUI, kako ti kaj kaže?
Veliko sreče ti želim!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu skyli)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Gonal in stimulacija
10.3.2008 22:41:26   
vitae
No, punce z mano ta mesec nič ne bo. Danes je prišla user posted image , in to 25 dan. Meni se nič več ne sanja. Ampak, res nič več. Grem iz ene skrajnosti v drugo, delamo vse po predpisih (saj vem, da nisem edina), nič ni narobe z nama, si dajem inekcije, imam ogromno razvitih foliklov, telovadimo, pa še vedno NIČ.

Ne vem več, kako naj se še prepričujem, da bo. Saj vem, da bo. Ampak ne vem, kaj morava še narediti, da se bo poklopilo.

A je katera po gonalu tako hitro dobila user posted image ? Jutri naj bi šla po novo terapijo, a me je strah. Zbrati se moram, da lahko nadaljujem svoj boj. Nisem sama.

(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Gonal in stimulacija
11.3.2008 16:36:50   
YULIAH
Vitae, komaj sedaj sem videla. Kako škoda user posted image . Upam, da si že bolje, probaj kam ven, da ne misliš samo na to. Pokliči kakšno prijateljico, ji povej kaj imaš na duši, joči, pa bo bolje. Tudi sama grem sem to doživela prejšnji mesec. Sem dobila M že 18 dan ciklusa, sem bila čist fertik, pa G sem klicala če je to normalno, pa mi je rekla da je od GONALA, žal.
Jaz tudi čakam na M, potem pa grem v 2.IUI.
Javi kako si!!!!

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Gonal in stimulacija
11.3.2008 18:41:36   
vitae
Yuliah, hvala. Danes sem že bolje. Bila sem zjutraj že pri sestri, ker sem morala po novo terapijo. Pa se bom že spet špikala. Naslednji teden imam prvi ultrazvok, bomo videli kaj bom.

Tudi zate držim pesti. Koliko dolgo si čakala na IUI? Saj je to inseminacija. Jaz ne vem, zakaj me niso dali direktno na to.

Mojega ginekologa trenutno ni- tako da ga bom naslednji teden zasula z vprašanji.

Do takrat pa v nov boj!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Gonal in stimulacija
11.3.2008 18:50:06   
YULIAH
Jaz sem imela 1.IUI 1.2., pa žal neuspešnega. Dobila pa sem 4 poiskuse, tako da je zdaj na vrsti 2. Sem pa januarja zvedela da grem na IUI. Te prej pustijo, da se naravno namatraš, potem pa če ni nič, pa ti šele pomagajo.
Je pa dobro vmes kak ciklus počakat zaradi te stimulacije z GONALOM.Tako mi je G rekla. Se pa zdraviva v kliniki za neplodnost že več kot leto. To sem ti že verjetno napisala user posted image ...Kaj Pa ti?
Želim ti vsooooo srečo pri IUI, bova skupaj čakali na rezultat...samo jaz moram še to user posted image  dobit...

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Gonal in stimulacija
20.3.2008 20:42:55   
vitae
No, pa se znova oglašam. Za mano je druga runda Gonala. In cel kup čudnih pripetljajev. Ko sem prišla prvič na UZ, mi je gin. dejal, da so že 17mm veliki folikli. Pridem naslednji dan in so le 14. Nič mi ni bilo jasno, zato sem vprašala in dobila neko čudno znanstveno razlago. Kakorkoli danes sem imela zadnji UZ, jutri moram dobiti "stop" inekcijo, potem pa znova na delo.

A se je kateri že kaj podobnega pripetilo? A je katera po stop inekciji preverila, če je dobila po 32 urah ovulacijo? Jaz sem rekla, da se bom prepričala.

Tokrat bom skušala malo manj upati, da razočaranje ne bo prehudo. Sicer pa, nikoli ne veš. A je kaj novega pri kateri sotrpinki? Bi rada slišala, vsaj kakšno lepo novičko, ker sem preveč punc, ki smo bile v prvo skupaj na UZ ponovno srečala.

Drugače pa punce, jutri se začne velikonočno rajanje in malo pavze od dela - vsaj za večino. Vreme nam bo naklonjeno za crklanje in uživanje, zato izkoristite podaljšan vikend.

Držim user posted image user posted image user posted image  za vse!!!

(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Gonal in stimulacija
21.3.2008 17:01:33   
YULIAH
Vitae, drži se na IUI, stiskam pesti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Glede velikosti foliklov, tudi meni ni jasno kako so ti povedali. Mogoče je na 1UZ narobe zmerila???
Jaz sem danes imala 2 UZ (pridelala kar r4 folikle, od tega je največji 13mm, imam pa v ponedeljek 3UZ, mislim da bom takrat dobila stopko..
Punce vesele praznike!

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Gonal in stimulacija
25.3.2008 19:09:11   
YULIAH
Jaz sem včeraj bila na 3UZ, ker sem imela samo na eni strani 6 velikih foliklov in množico malih na drugi, so me namesto na IUI kar dali za IVF postopek. Jutri imam punkcijo, čez 5 dni nato pa ET(mislim da se temu reče transfer. Sem tako presenečena, pa nič kaj ne vem kako bo vse to, saj sva zadnjič pri zdravnici zvedela da sva od 10.3. na čakalni listi za IVF, čaka pa se 8 mesecev. Sedaj še konec meseca ni, pa sem že v IVF. NIsem si niti približno mislila.Bom pa imela splošno anestezijo, tako da ne bo nič bolelo user posted image !
Mene že takoooo vse boli, pa križ, jajčniki, joj....stopka pa je bila že včeraj

Vitae, kako pa kaj pri tebi?

(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Gonal in stimulacija
25.3.2008 23:35:16   
vitae
Yuliah, držim pesti. Vidiš, tudi nam se včasih stvari nepričakovano zasučejo. Upam, da jutri ne bo tako hudo. Misli na lepo, ki slediuser posted image user posted image user posted image .
Kar se tiče bolečin - jaz imam prsa kot da bi bila na plastični operaciji. Večje, pokončne in boleče. Sva se z mojim cel kup  vicev spomnila na ta račun.

Pri meni čakamo kaj bo. Danes sem govorila z ginekologom, kateremu sem povedala, da sem po stop inekciji (sproži ovulacijo) naredila test ovulacije in je bil -. Rekel je, da so ti testi največji nateg farmacevtskih družb. No, sem zvedela nekaj novega.

Čez kakšen teden mi bo več jasno. Ti pa le sporoči, kako je šlo. Držim user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Bolečine - znak, da je treba prisluhniti t...
Prisluhnite svojemu telesu, ko vas z bolečino opozarja, da je nekaj narobe.
V teh okoliščinah ne seksajte
Preverite, v katerih primerih in okoliščinah je po daoistični seksologiji seks odsvetovan oziroma celo prepovedan.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?