|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Gora opic na Ossiacher See
27.7.2006 15:34:41   
monja79
Radi bi se šli potepat, ampak ne na slepouser posted image .

Zanima me, če je že bila katera tam, kako ta stvar izgleda ter seveda vtisi in mnenja. Ali se da tam vozit otroka v vozičku, pa vstopnina ... mogoče kakšen link.

Hvaležna bom vsake informacijeuser posted image .

LP, Monja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Gora opic na Ossiacher See
5.8.2006 22:28:03   
matjuška10
Za otroke je stvar zelo v redu. Imajo skoraj 100 opic, precej jih ima letos mladičke. Stvar v bistvu zgleda tako, da je vsake pol ure na vrsti vodeni ogled opic, ki traja cca. 45 minut. Notri spustijo (vsaj v sezoni) kar precej ljudi, zato je problem vozička v tem, da otrok nič ne vidi. Mi smo šli z vozičkom notri, vendar smo otroka potem nosili na rokah. Sam ogled izgleda tako, da se sprehajaš po potkah, se ustaviš na štirih postajah, kjer opice zganjajo take in drugačne vragolijie. Drugače se opice se prosto sprehajajo.

Vodič govori samo nemško (ni vodenja v angleščini), tako da je dobro vsaj delno poznavanje jezika, da razumeš kaj pripoveduje.

Vstopnina: mislim, da je 8 EUR za odrasle, (mi smo imeli Koroško kartico in je bila vstopnina brezplačna) ne vem koliko znaša za otroke.

Zanimiva stvar za ogled, je pa drago. user posted image

Aja, pa še parkirišče plačaš spodaj pod hribom, kar znese na avto 2 EUR.

Če te še kaj zanima pa kar vprašaj.

Link: www.affenberg.com





(odgovor članu monja79)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Gora opic na Ossiacher See
7.8.2006 22:12:22   
monja79
Tako dolgo ni bilo nobenega odgovora, da sem že mislila, da ta kraj sploh ne obstaja in da me je znanka s to goro opic malo natuser posted image .

Matjuška10, hvala za tvoj izčrpen odgovoruser posted image .

A to je prav en hrib in po njem so naseljene opice, al kako? A dlje kot tistih 45 min., ko traja vodeni ogled, pa ne smeš bit not in se sam še malo sprehajat kot npr. v ZOO?

Je tam v bližini še kaj zanimivega za videt oz. preživet popoldan, da bi imeli celodnevni izlet. Ker samo za tistih 45 min. se nam pa ne splača vozit iz Štajerskega konca.user posted image

Cene so pa res zasoljene!user posted image

(odgovor članu monja79)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Gora opic na Ossiacher See
8.8.2006 10:46:09   
matjuška10
Opice so naseljene na vrhu hriba, hodiš pa po ravnem, ne po hribu. Več kot 45 minut res ne smeš biti notri, nihče ne more biti sam brez vodiča, ker so opice lahko napadalne (ni skrbi, dokler hodiš skupaj s skupino). Opice se namreč prosto sprehajajo okoli obiskovalcev.

V bližini so še zanimive stvari, so pa drage vstopnine. Mi smo šli še na Gerlitzen z gondolo (15,50 EUR/oseba), tam smo se sprehodili oz. kar resno hodili v hrib cca. 30-40 min, si na vrhu ogledali muzej (3 EUR/oseba), pojedli kosilo in se z gondolo odpeljali v dolino.

Nato sva z možem otroke peljala še na poletno sankališče in dan je bil zaključen.

Lahko se greste z ladjo peljati po Ossiacher See (11 EUR/oseba).

Stvari je še veliko, vendar niso tako zanimive za otroke.

Cene so res visoke, smo pa mi kot sem že napisala imeli koroško kartico, za katero smo res plačali cca. 25.000 SIT (2 odrasla, en otrok), vendar so potem vse stvari (preko 100 jih je)  ki jih bomo obiskali brezplačne. 

Če boste šli vam želim lepo preživet dan.


(odgovor članu monja79)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Gora opic na Ossiacher See
10.8.2006 9:53:21   
monja79
Matjuška10 še malo bi zagnjavila z vprašanji, če lahko user posted image . Hvala že v naprejuser posted image .

Ali je kakšen pogoj (npr. da si iz Koroške...) za nakup koroške kartice, ali jo lahko kupi kdorkoli? In seveda kje jo lahko kupiš? A dobiš potem zraven tudi kakšen seznam, kaj vse si lahko s to kartico ogledaš oz. za kaj vse jo lahko uporabiš? Koliko časa pa velja kartica? Verjetno ne samo en dan.

Cene so res navite user posted image in bi se nam kartica izplačala, saj bi si šli potem še druge stvari ogledati in bi prečesali Avstrijsko Koroško.

(odgovor članu monja79)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Gora opic na Ossiacher See
10.8.2006 23:08:26   
matjuška10
Hojla Monja79, nekaj podatkov zate.

Tule je link na avstrijsko spletno stran kartice: http://www.kaerntencard.co.at/. Kartico lahko kupi vsak turist.

Lahko jo vzameš za 14 dni ali 5 tednov. Cene so sledeće: (upam, da ne boš zamerila, ker ti kar v nemščini kopiram cene)






user posted image





user posted image

Kartice prodajajo na veliko krajih v Avstriji, pri nakupu kartice dobiš tudi knjižico z vsemi stvarmi, ki si jih je možno ogledati. Na koncu knjižice je tudi zemljevid za lažje iskanje. Vsak muzej, živalski vrt, gondola .. je predstavljena na eni strani s kratkim opisom, urnikom obratovanja, z izleti v bližini, z dostopom...

Jaz vsako leto pošljem e-.mail in prosim za brezplačno knjižico - ti jo hitro pošljejo. Morda bi jih po e-mailu tudi vprašala kje bi ti bilo najbližje to kartico tudi kupiti. Drugače jih letos prodaja tudi Gorenjski glas v Kranju - te kartice naj bi bile veljavne celo sezono do konca oktobra (ne vem pa če je to res, ker je cena enaka kot cena 5-tedenske kartice v Avstriji). Morda jih pokličeš in vprašaš, če jih lahko kupiš tudi pri njih.

Če ste bolj potepške sorte se vam kartica zagotovo izplača. Mi smo jo pred dvema letoma izkoristili vrednostno gledano za več kot 4x toliko kot smo zanjo plačali.



(odgovor članu monja79)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





1. HIGHLANDER Pohodniški dan z gosti
HIGHLANDER je največja veriga večdnevnih pohodniških dogodkov na svetu. V nedeljo, 19. maja 2024 pa v Sloveniji organizi...
Ideje za igre v gozdu
Otrok lahko v gozdu teče, skače, preskakuje, pleza, čofota, se igra z blatom in peskom, se drsa in sanka, raziskuje in o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?