|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hemeroidi
9.5.2006 9:30:10   
Baucka
Rodila sem pred 14 dnevi in bolj kot nožnica me boli danka. Pojavili so se mi  hemeroidi in me boli celo ko sedim.
Bila sem tudi šivana (raztrganina in vrezali so me) pa me to niti približno ne boli tako kot danka. Je imela katera podoben primer in kaj narediti da se stanje izboljša.

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hemeroidi
9.5.2006 9:45:51   
Sonrisa
Jaz sem imela takšne hemoroide, da so me hoteli obdržati še kakšen dan v porodnišnici, pa sem preprosila, naj me spustijo domov. Dajali so mi mazilo Modolex in še z eno tekočino sem si morala hladit obolelo mesto. Vse skupaj mi ni nič pomagalo. Najboljše je, da se tuširaš in hladiš, kolikor pogosto moreš. Potem sem si nabavila kremo Tea Tree od Justa, ker so jo kolegice hvalile na veliko in v treh dneh je bolečina popustila. Prej me je neprestano bolelo, da sem mogla Lekadole žret, da sem pozabila na bolečino. Je pa kar trajalo vse skupaj. Po kakšnih treh tednih sem se lahko že usedla, pred tem sem samo ležala. In ko so mi hemoroidi splahneli, so se mi pa šivi vneli. Ti so mi odpadli šele čez en mesec. Torej ti priporočam, da se tuširaš, nekaterim pašajo ledeni obkladki (led na rito), meni osebno je pa najbolj pomagala krema. Pred to kremo sem jih poskusila kakšnih pet vrst, pa mi nobena ni pomagala.
Upam, da bo kmalu bolje. 

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Hemeroidi
9.5.2006 10:20:06   
ribica.
Oh, še ena iz mojega kluba. Jaz sem rodila 1.5. pa imam tud ful hemeroide. Sedaj so šli že malo nazaj, tako da lahko celo že sedim. Prej pa še ležat nisem mogla. V porodnišnici so mi dali modolex, ampak nimam nekega občutka da pomaga. Mažem si še s šentjanževim oljem. Nimam pojma kaj bolj učinkuje. Malo bolje je, ker prej sem imela res veliko nabuhnjenega ven, zdaj pa gre mal nazaj. Ampak tole bo še trajalo. Kaj pa nam preostane drugega kot da čakamo.

(odgovor članu Sonrisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Hemeroidi
9.5.2006 10:52:47   
ma19teja
Jaz sem imela podobne probleme in zdaj v drugi nosečnosti me prav skrbi kako bo spet po porodu.

Meni je pomagalo redno tuširanje tudi zaradi šivov, seveda moraš paziti da se pa slučajno ne prehladiš. In če imaš možnost pusti nekaj časa, da se ti tazadnja posuši na zraku (najbolje kar v topli kopalnici). Za oboje je dobro.

Obvezno pa sem se začela umivati po vsakem odvajanju. Ker bideja nimamo, sem si nabavila vatke-blazinice (Mercator maxi) in si z njimi umijem danko (namočene z mlačno vodo). Res temeljito, s tem si še masiraš. Ko je bilo najhuje, sem se namazala z Modolex kremo, vendar sem potem raje mazala z domačim šentjanževim oljem večkrat na dan (prst namočiš v olje in greš z njim čim globje v danko - bljak ampak pomaga). Mi je svetoval stric, ki ima res grozne probleme s tem in mu pomaga edeno to olje in seveda redno umivanje po odvajanju. Zelo hitro se mi je popravilo v manj ko 3 tednih. Nekaj časa sem si potem samo še zvečer po tuširanju mazala z oljem, zdaj pa mi ni treba več. Redno pa se umivam. In seveda še zdaj pazim na to, da nisem zaprta. Če en dan ne grem na blato, se takoj vržen na Donat oziroma kako drugo "odvajalo".

Upam, da boš tudi ti čimprej uspela omiliti težave.

Lp, Mateja

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Hemeroidi
9.5.2006 10:55:20   
darjatimci
Te težave znajo trajati tudi do par mesecev, če so problemi še s prebavo pa še dlje.Jaz sem si dajala mrzle obkladke in mazala z Modolexom in ko se mi je uredila še prebava je bilo bolje.Sedaj sem že tretje leto po porodu in imam samo še občasno težave,kadar mi prebava nagaja.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Hemeroidi
9.5.2006 12:37:50   
renan
tudi jaz sem dobila hemeroide po porodu, a sem jih hitro pozdravila na sledec nacin-
po veliki potrebi si daj gor hladen obladek. nabavi si iz avstrije kremo haedensa, ki prijetno hladi in v nekaj dneh povsem pozdravi to nadlego.

LP, Renan

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Hemeroidi
15.5.2006 14:08:52   
Barči78
No, tudi jaz imam težave, le da mene nič ne moti in ne boli, me pa malo skrbi, ker vsakič ko grem na stranišče je polno krvi. To se mi je začelo lani na morju, se pravi kmalu po porodu, pa še danes po enem letu se pojavlja kri. Za nekaj časa se mi je stanje umirilo, sedaj pa je spet slabše. Sem si pa tudi nabavila kremo Tea tree od Justa, jo dobim ta teden, pa upam, da se mi stanje umiri, ker me že pošteno skrbi zakaj toliko krvi. Sestra pa mi je samo rekla, da če je kri sveža, da so sigurno hemeroidi. Je pa sigurno zelo moteče, ker prej teh problemov nisem imela, danes pa me je strah it na stranišče. Drugače pa nisem zaprta in mi je to še toliko bolj čudno.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Hemeroidi
24.5.2006 22:26:26   
Dadi
Poskrbi za čim mehkejše blato, da se ne boš preveč napenjala ko boš šla na WC. Jaz sem si dajala tudi glicerinske svečke, mazala pa sem z Modolexom, pa tuširala sem se po vsakem opravljanju potrebe in si osušila rit s fenom.

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Hemeroidi
3.6.2006 10:20:02   
eeeva
meni je modolex v 10 dnevih vrnil rit v zdravo stanje. pomagalo je tudi gibanje-veliko hoje in keglove vaje na vsakem semaforju

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Hemeroidi
7.6.2006 20:36:55   
tincci
Jaz sem jih imela po porodu za velikost velike marelice user posted image Pomagalo je umivanje z mrzlo vodo po vsakem odvajanju, mazanje s kremo Faktu (na recept) pa je šlo...

(odgovor članu eeeva)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Hemeroidi
8.6.2006 15:10:52   
Antigona
Jaz hemeroidov sicer nimam, sem pa ravno tako slišala za Justovo kremo Tea tree in jo priporočila bratrančevi ženi. Po treh dneh mazanja je bilo vse ok, prej se je pa mučila menda že cel mesec. Tako da tudi tebi predlagam, da jo sprobaš.

_____________________________

Moja dva sončka: Žan (25.7.05) in Luka (14.8.07)

Žan in Luka gradita mesto:
http://zan-luka.myminicity.com/

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Hemeroidi
1.7.2006 16:45:49   
SAJA
ja jest sem imela iste probleme in so mi dali v porodnisnici samo kremo modulex potem pa mi je mami povedala da obstajajo tudi svečke modulex ki hkrati zmehčajo tudi blato.Od takrat je bilo mnogo bolje ampak je trajalo 14.dni.

od 28.5.2006 ponosna starša našemu Nejcu.

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Hemeroidi
1.7.2006 17:03:58   
Anonimen
Moja sestra je imela problem s tem. Pomagala ji je krema Hädensa ter umivanje z mrzlo vodo po vsakem kakanju. Sedaj se dobi že robčke proti hemeroidom, s katerimi s eumiješ po potrebi. V lekarni pa se dobi tudi eno sredstvo za mehčanje blata, Portalak ali nekaj takega.

(odgovor članu SAJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Hemeroidi
4.7.2006 8:35:40   
Tiamo
Tee tree od Justa je zakon, men so se že med nosečnostjo pojavili, bolelo me je k hudič, enkrat sem se namaza s Tee tree, bolečina izginila, hemeroidi pa so ostali do poroda in še en teden potem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Hemeroidi
4.7.2006 22:44:30   
SU
Se prijavljam v "klub"... Tudi jaz sem po porodu fasala grozne hemeroide. Prav tako so mi prerezali presredek pa so me hemeroidi boleli 100krat bolj. Doma sem zaradi hemeridov sedela na "šlaufu" še...ohoho...dni!
Mazala sem si z vsem mogočim. Se mi zdi, da mi je pomagalo janeževo olje pa mandljevo olje. Najprej sem si umila z mlačno vodo in potem namazala, čim večkrat! Pa pazila sem na prehrano, da sem šla pogosto na veliko potrebo, da se nisem preveč napenjala. Itak so me pa takoj razveselili, da to potem ostane za celo življenje....in še prav so imeli!! user posted image  

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Hemeroidi
5.9.2006 22:49:48   
kincapika
Pozdrav... tudi sama sem imela po porodu hemeroide (rodila sem v Nemčiji) in meni so dali samo obkladke arnike... še preden sem šla domov so izginili!!! Jupiii

_____________________________

Pravica pravic je pravica živeti
ter očka in mamico ob sebi imeti

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Hemeroidi
24.10.2007 14:52:52   
tia01
Mene pa zanima če je mela kšna notranje hemeroide in če tudi pri notranjih hemeroidih pomaga kakšna krema??

(odgovor članu kincapika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Hemeroidi
25.10.2007 8:10:38   
kaya2007
men so v vastrijski porodnišnici naredili tako kremco in je full hitro pomagala...mi je pa ena rekla da je ogromno krem probala, pa da je pol dobila v avstriji eno, ki je pomagala-verjetno isto, ki ti je že ena gor napisala.

(odgovor članu tia01)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Hemeroidi
25.10.2007 12:00:54   
pikecpokec
Nabavi si robčke proti hemeroidom (so od Leka, imajo jih pa v lekarnah in v DM-u). jaz sem si po vsakem kakanju na koncu (za papirjem) še s tem obrisala rit in je res fajn. mal razkužijo in še hladijo zraven. pa čimvečkrat na dan se maži z modolexom!

_____________________________

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
25.10.2007 12:51:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pikecpokec)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Hemeroidi
25.10.2007 13:33:47   
Putka
Mah, spet hemoroidi. Sem pridno zs-je pisala, zdaj vas je pa prevečuser posted image . V lekarni se dobijo odlične tablete iz rastlinskih ekstraktov. Ne smem reklame delat, ker so registrirane kot zdravilo (kar razne maže niso) in jih lahko zdravnik na recept napiše (samoplačniški, tako da je hitrejša varianta direkt lekarna).

Skratka, jemlje se jih par dni, delujejo ker so hemeroidi locirani tam, kamor mazilo ne pride. Škatla stane 8€, pa po parih dneh pomaga. Jaz sem jih jemala po porodu, polno dojila in ni bilo nobenih težav. So pa 100% iz citrusov, tako da ni kemija, kot Modolex (kortikosteroidno mazilo).

Za kaj bolj konkretnega pa pošljite zs.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Hemeroidi
25.10.2007 18:33:35   
Bombažek
Meni je pomagal Modolex, ampak le_ta deluje ne hemeroide in ne na bolečino. Zato sem zraven uporabljala še 2% ****locaine žele, ki skoraj v trenutku pomaga. Priporočam! Ne vem pa, ali se dobi samo na recept ali v prosti prodaji.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Hemeroidi
25.10.2007 20:20:08   
karin412
Ena zgoraj je pisala, če ima katera notranje hemoroide. Jaz imam enako - kri po veliki potrebi, včasih več včasih manj krvi. Na zunaj pa ni nič videti odebeljeno. Ker jih imam ravno zdaj, tudi ne vem, kaj narediti razen tega, da se tuširam z mrzlo vodo. Kakat grem vsak dan, samo na začetku bolj trdo in morda prav to povzroči krvavitev. A tiste svečke iz masla, ki jih sam narediš doma, kaj pomagajo?

(odgovor članu Bombažek)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Hemeroidi
25.10.2007 20:35:22   
Anonimen
Trikrat nosila,trikrat rodila,pa nisem pridelala hemeroidov,sedaj po tolkih letih samo tri dni prebavnih motenj(tale tri me spremlja)pa sem jih dobilauser posted image
Boleč,krvaveč.Moj mož pravi,kaj jamraš jaz jih imam že 25 let.Jaz pa njemu:Lahko tebi,ti samo iz ene luk krvaviš,jaz pa kar iz dveh.
Dobro,da preidem na recept,meni je pomagal.Ko pač grem na potrebo,si pred tem namažem z Modaleks kremo,da omrtvi,da ne boli.Nato po opravljeni potrebi,se umijem z mrzlo,mrzlo vodo in si polagam nekaj minut led gor.Obrišem in namažem z Modaleks kremo.IN to vsakič,ko opravim.
Poizkusi,ne pozabi led stisne žile,dobro bi bilo,da ga uporabiš,pa Modaleks kremo tudi,ker ima anastetik notri.

(odgovor članu karin412)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Hemeroidi
26.10.2007 0:11:19   
tia01
Kaj pa te svečke faktu? Kakšne izkušnje??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?