|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hitro, enostavno in obstojno pecivo...
14.12.2009 18:41:08   
zvesta
Evo, jutri bi rada dopoldne za en obisk za darilo napekla nekaj sladkega. Danes sem že naredila rafaelo kroglice, jutri imam v načrtu mafine, zraven bi pa rada nesla še vsaj eno vrsto nečesa.

Zdaj ker so mafini sveži, ne bi več nič biskvitnega ampak raje nekaj, kar počaka kak dan ali dva.

Torej... Kaj takega predlagate, da ni preveč dela, ker enostavno trenutno ne zmorem dolgih maratonov skupaj?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hitro, enostavno in obstojno pecivo...
14.12.2009 18:43:20   
botrca
Kaj pa skutino pecivo? Je ful sočno in zelo dobro.

Evo še recept:

Recept: Sočno skutino pecivo - MojiRecepti.com


_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Hitro, enostavno in obstojno pecivo...
14.12.2009 18:44:15   
zvesta
Ja, poznam in je res dobro, a ni tako obstojno... vsaj po moje je najbolje sveže...

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Hitro, enostavno in obstojno pecivo...
14.12.2009 18:52:03   
*alja*
Kaj pa kake kekse?

_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Hitro, enostavno in obstojno pecivo...
14.12.2009 18:52:35   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: *alja*

Kaj pa kake kekse?



lahko, ampak kakšne? pri keksih nisem mojstrica....

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Hitro, enostavno in obstojno pecivo...
14.12.2009 18:53:24   
*alja*
Linške očke so enostavne, dobre in lepe za pogledat

_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Hitro, enostavno in obstojno pecivo...
14.12.2009 18:54:35   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: *alja*

Linške očke so enostavne, dobre in lepe za pogledat



samo je z njimi veliko dela, a ni? časovno znese dosti... jaz pa ne morem dolgo stat/sedet na mestu....

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Hitro, enostavno in obstojno pecivo...
14.12.2009 19:02:02   
*alja*
Pri nas imajo vsi ful radi eno pecivo (pa ne znam kako se reče) mi rečemo "žerbova"

omesiš testo razdeliš na 4 dele namažeš z marmelado in potrosiš z orehi (vsako plast), spečeš in na koncu premažeš z čokoladnim prelivom. Je ful enostavno in končano v 1 uri. Obstojno teden dni ziher!

Če boš hotla mi javi pa poiščem recept!


_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Hitro, enostavno in obstojno pecivo...
14.12.2009 19:03:00   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: *alja*

Pri nas imajo vsi ful radi eno pecivo (pa ne znam kako se reče) mi rečemo "žerbova"

omesiš testo razdeliš na 4 dele namažeš z marmelado in potrosiš z orehi (vsako plast), spečeš in na koncu premažeš z čokoladnim prelivom. Je ful enostavno in končano v 1 uri. Obstojno teden dni ziher!

Če boš hotla mi javi pa poiščem recept!




to sem pa zadnjič gledala po televiziji... reče se jim žerba rezine...

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Hitro, enostavno in obstojno pecivo...
14.12.2009 19:04:59   
marty5
Pasji smrčki:

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=2271

Čisto enostavno, sočno in čokoladno user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Hitro, enostavno in obstojno pecivo...
14.12.2009 19:06:03   
zvesta
ooo, že vidim kaj vse bom poskušala spečt doma za praznike :)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Hitro, enostavno in obstojno pecivo...
14.12.2009 19:07:06   
zvesta
evo, sem se spomnila na kukije... a ima katera kak fin recept?

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Hitro, enostavno in obstojno pecivo...
14.12.2009 19:07:24   
*alja*
ŽERBA REZINE Testo:
50 dag moke
nožev vrh sode bikarbone
25 dag margarine
3 žlice sladkorja v prahu
2 dl mleka
2 dag kvasa
jajce

Nadev:
30 dag marmelade
15 dag zmletih orehov
15 dag sladkorja
Obliv:
12 dag čokolade
3 dag margarine
2-3 žlice olja Priprava:
Med moko primešamo sodo bikarbono, dodamo sladkor in margarino ter napravimo kašico. Z mlekom žvrkljamo jajce in kvas ter vlijemo v kašico. Oblikujemo testo in ga razvaljamo na tri dele. Zvaljamo vsak del v velikosti pekača za nožev rob debelo. Pekač namažemo, pokrijemo s testom, tega pa namažemo z marmelado in potresemo s polovično mešanico orehov in sladkorja. Pokrijemo z drugo plastjo testa, namažemo z nadevom, pokrijemo pa s tretjim delom testa. Vzhaja naj približno pol ure.
Pečemo pri 180°C 30 - 40 minut. Napol ohlajeno žerbo oblijemo s čokoladnim oblivom. V ta namen damo v lonček čokolado, olje in margarino ter v vroči vodi mešamo, da postane obliv gladek. Ohlajeno žerbo zrežemo na kocke ali rombe.
Ja to je to!Pri nas to gre kot po tekočem trakuuser posted image , je pa ga že več niuser posted image Pa še res je enostavno za naredit!


_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Hitro, enostavno in obstojno pecivo...
14.12.2009 19:08:07   
zvesta
*alja* hvala... zagotovo enkrat preizkusim...

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Hitro, enostavno in obstojno pecivo...
14.12.2009 19:17:37   
kjava
Evo zvesta, za kukije:

14 dag masla
20 dag sladkorja
pol žličke pecilnega
2 jajci
1 vanilij sladkor
30 dag moke
čokolada, naseckana na koščke

Po želji lahko dodaš orehe, kokos, kakav v prahu, da bojo bolj original temni...

Vse skupaj zamesiš, oblikuješ kroglice in jih pečeš na 180 °C.

Men so super dobri, pa malo dela je z njimi.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Hitro, enostavno in obstojno pecivo...
14.12.2009 19:19:00   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: kjava

Evo zvesta, za kukije:

14 dag masla
20 dag sladkorja
pol žličke pecilnega
2 jajci
1 vanilij sladkor
30 dag moke
čokolada, naseckana na koščke

Po želji lahko dodaš orehe, kokos, kakav v prahu, da bojo bolj original temni...

Vse skupaj zamesiš, oblikuješ kroglice in jih pečeš na 180 °C.

Men so super dobri, pa malo dela je z njimi.


hvala, kolko časa pa pečeš?

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Hitro, enostavno in obstojno pecivo...
14.12.2009 19:21:08   
kjava
Uh, ne vem. Ene 10 minut pomoje. Tko se mal razlezejo, zato je fajn kar kroglice dat na pekač. Pa saj vidiš, ko je pečeno user posted image

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Hitro, enostavno in obstojno pecivo...
14.12.2009 19:26:12   
cgorjanc
mogoče kaj takega????

 

·       ½ kg sladkorja
·       1 dl vode
·       1 kg naribanih jabolk
·       1  višnjev ekstrakt
 
 
Sladkor kuhamo v vodi, dokler se ne  raztopi in zapeni, dodamo naribana jabolka in kuhamo dokler sok ne izpari in masa postane želatinasta ter se začne dušit. Dodamo ekstrakt in dobro zmešamo,da se barva enakomerno porazdeli. Iz ohlajene mase z mokrimi rokami oblikujemo češnjice in jih povaljamo v kristalnem sladkorju. Po dve skupaj spojimo s parom primorskega bora.
 
Domači prijatelj s kokosom
Sestavine:
3 jajca
30 dag moke
21 dag sladkorja
10 dag kokosove moke
10 dag rozin
1 pecilni
15 dag surovega masla
15 dag margarine
Priprava:
Vse sestavine zmešamo, oblikujemo dolgo
štruco in spečemo. Ko je pečeno, mlačno
razrežemo

 
 
 

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Hitro, enostavno in obstojno pecivo...
15.12.2009 11:43:57   
muška
http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Madjarica-9493.html

(odgovor članu cgorjanc)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Hitro, enostavno in obstojno pecivo...
15.12.2009 11:50:57   
pety78
S tem ne boš falila. Jaz sem jih v zadnjem tednu naredila že 2x. user posted image Odlični so, res!

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=1806


_____________________________



(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Hitro, enostavno in obstojno pecivo...
15.12.2009 12:12:21   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

S tem ne boš falila. Jaz sem jih v zadnjem tednu naredila že 2x. user posted image Odlični so, res!

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=1806



o ja! teli so odlični! moji so sicer bolj taki ko na 2. slikci... mmmm, zdej si mi pa gušte nardila user posted image


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Hitro, enostavno in obstojno pecivo...
15.12.2009 12:13:02   
ema111
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

S tem ne boš falila. Jaz sem jih v zadnjem tednu naredila že 2x. user posted image Odlični so, res!

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=1806



bomo tudi mi poskusili :)

pety78, a dodaš mleko ali čisto brez, glede na komentarje?

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Hitro, enostavno in obstojno pecivo...
15.12.2009 12:17:43   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: ema111

IZVIRNO SPOROČILO: pety78

S tem ne boš falila. Jaz sem jih v zadnjem tednu naredila že 2x. user posted image Odlični so, res!

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=1806



bomo tudi mi poskusili :)

pety78, a dodaš mleko ali čisto brez, glede na komentarje?



jest sm jih lani pekla non stop, jih pečem brez mleka.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu ema111)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Hitro, enostavno in obstojno pecivo...
15.12.2009 12:31:17   
pety78
Sem napisala zadaj komentarje. V bistvu je ok brez mleka. Razen, ko sem še mal koščkov čokolade dodala in lešnike, sem plunek mleka not vlila, drugače pa ga res ne rabiš dodat. 

_____________________________



(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Hitro, enostavno in obstojno pecivo...
15.12.2009 15:44:30   
zvesta
Sem danes spekla po tistem recepti kukije od kjave...

Super so prišli. Sem dala not čokolado, pol je blo pa za 3 pekače. Ene sem spekla kar take, v druge sem dala kokosovo moko, v tretje pa malo cimeta.

Fini so bili.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako iz kuhinjskih ostankov ustvariti rast...
Tale priročnik Naj zraste spet bi moral biti v vsaki družinski kuhinji! Zakaj, preverite v članku.
Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?