|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hojica
26.8.2007 20:52:46   
mu
Zanima me kdaj ste dale otroka prvič v hoduljico in ali je res,da če daš otroka v hoduljico je velika verjetnost da hodi po prstkih.Eeni jo zelo priporočajo eni pa zelo odsvetujejo.Zanimata me obe strani.

< Sporočilo je popravil Seven RR -- 27.8.2007 20:35:03 >
Revisions: 1 | Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: HOJICA
26.8.2007 21:01:45   
Maleal
Nisem dala.

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu mu)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Hojica
26.8.2007 21:08:45   
Anonimen
Pri nas je nismo uporabljali.

Je bilo že precej debat na to temo. Uporabi iskalnik user posted image .

(odgovor članu mu)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Hojica
26.8.2007 21:18:33   
Luckica
Tudi mi je nismo imeli.lahko pa povem,da je imela soseda sina v hojici in fantek je star 2 leti in ko pade ,pade z obrazom na tla,sploh ne zna rokice spredaj dat da se obvaruje.kot hlod pade user posted image   

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: HOJICA
26.8.2007 21:23:48   
MAREC06
Ojla!
Jaz sm imela oba otročka v hojici, pa je prvi shodil pri 10 mes., drugi pa pri 13. Noben ni hodil po prstkih, pa tudi pasti sta znala. Tako, da jaz imam pozitivno mnenje o hojici.

(odgovor članu mu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: HOJICA
26.8.2007 21:26:19   
Anonimen
Ne bomo je imeli...

(odgovor članu MAREC06)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: HOJICA
26.8.2007 21:30:10   
viv_
Jaz sem jo uporabljala pri obeh puncah - pri prvi celo več kot pri drugi.

Prva je shodila pri 9. mesecih, motorično je zelo dobro razvita, tudi pasti zna tako, da se ujame.

Pri drugi manj uporabljamo hojico oz. je skoraj ne, ker nad hojico ni tako navdušena, kot je bila prva. Stara je 10 mesecev in še ne hodi, niti samostojno še ne stoji več kot 5 sekund, ogromno pa "puza", vstane in stoji ob opori...

Meni se je zdela hojica praktična, če sem hotela kaj narediti, sem dala tamalo vanjo in se je lepo zamotila.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: HOJICA
26.8.2007 21:57:45   
majas
Mi jo uporabljamo vsake toliko ker tamala notri zelo uživa in leta po celem dvorišču... Jaz sem tudi zrastla ob hojici gor tako da... 

_____________________________

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja


(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: HOJICA
26.8.2007 22:05:03   
pika30
Mi jo nimamo,če jo bo dobila ok,kupit jo pa ne mislim.

_____________________________

Kdor ne misli na druge,bo nekega dne spoznal,da tudi drugi ne mislijo nanj....

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: HOJICA
26.8.2007 22:10:45   
lea23
tudi mi hojice nimamo

(odgovor članu pika30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: HOJICA
26.8.2007 22:12:50   
Spark
Jaz sem jo dala pri 8.mes.. Nisem je imela veliko notri, ampak je pa uživala v njej. Jaz mislim, da ne more škoditi, seveda pa je pomembna nastavitev višne, da ne hodi po prstkih, da ima normalno oporo.   

(odgovor članu pika30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: HOJICA
26.8.2007 23:11:33   
Naja30
Zaenkrat je še ne bom dala not, stara je skoraj 9m. Bi mi pa prišla prav, priznam, da bi lahko kaj v miru naredila.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: HOJICA
26.8.2007 23:50:38   
ona
moja dva sta tudi zrastla v hojici in kot sin 8,5 let in hči 2,5 let nimata problemov ne s hojo po prstkih,ne s padanjem...v glavnem hodita normalno,brez problemovuser posted image
pa tudi ja,moja sestra,moj mož,njegov brat,itd so bili v hojiciuser posted image user posted image user posted image
pa smo vsi normalniuser posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: HOJICA
27.8.2007 0:39:51   
Olivija
Naša ta velika jo je imela in res nam je prišla zelo prav. Se je pa izredno hitro začela postavljati na nogice - in to sama od sebe - takrat se je pa začelo naporno obdobje. Se je pa potem začela tudi plaziti pri 9,5 mesecih in pri 13 mes. je sama shodila.

Ta mičkena se je pa najprej spravila na kolena in je bila pri tem zelo uspešna - povsod jo je bilo dost - in hojice nismo rabili.

(odgovor članu mu)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: HOJICA
27.8.2007 8:57:26   
Anonimen
Smo jo uporabili,ne pogosto,občasno,seveda,čas,ko je bil v njej je bil zelo kratek,lepo mu je bilo,ker je bil bolj prost in svet raziskovanj se mu je razširil,iz naročja pač to ni mogoče.Nobenih posledic.

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: HOJICA
27.8.2007 11:53:40   
blue sky
Mi je ne bomo imeli, pa tudi, če bi jo dobili, je ne bi uporabljali.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: HOJICA
27.8.2007 12:43:30   
2 Sraki
Mi je nimamo in če bi jo dobili, je tudi ne bi uporabljali. Našega je itak že tako ali tako dovolj povsod ker pri dobrih 6 mesecih preplazi prav vse. Res pa je da si včasih zaželim, da bi ga lahko nekam odložila in imela svojih 5 minut.

Kolikor sem seznanjena z strokovno literaturo, naj bi hojica povzročala napačno učenje hoje, saj se mora otrok pri tem odrivati in ne stopati. Ne uči ga lovljenja ravnotežja, torej v njej je stabilen zaradi zadeve same in ne zaradi muskulature, ki bi se morala hkrati razvijati pri pravilnem učenju hoje. Prav tako je dobro da se otrok uči padanja še predno shodi, saj so mu tako prihranjene številne buške in tehniko, ki jo izpusti le s težavo nadomesti. Številni otroci zato pri svojih 6 letih ne obvladajo umetnosti padanja.

Kar se dandanes priporoča je, da je otrok čim več na tleh. Da se ne vzpodbuja hoje oz. stanja na nogah. Velja prepričinja zdravnikov in terapevtov, da ko je telo otroka pripravljeno (beri hrbtenica dovolj nosilna in mišična muskulatura dovolj razvita) se bo otrok sam začel plaziti, stati ob ob opori in začel delati prve korake brez pomoči staršev ali katere koli druge osebe.

Mi smo se tega držali, pa ne zaradi trenutnega trenda zdravnikov, ki tak način priporočajo, temveč zato, ker sem takega prepričanja sama. Mi smo našega user posted image  veliko puščali na ravni podlagi, se z njim igrali na tleh in rezultat je bil, da se je začel plaziti z 6 meseci in se začel postavljati sam od sebe na noge pri 6,5 mesecih. Tudi enkrat samkrat ga sama nisem postavila na noge v naročjah ali ob katerokoli drugo oporo, saj sem upoštevala razvoj otroka, ki ga je veleval on in ne jaz.

Odločitev o tem pa je na tebi, še vedno si ti tista, ki bo rekla, da naredili bomo tako in ne drugače. S tem nisem mislila nikakor oporokati kakršni koli izbiri staršev, povedala sem samo svoje mnenje. Seveda pa vsak starš dela tako kot ve in upa, da je za njegovega otroka najbolje.

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: HOJICA
27.8.2007 12:50:38   
suzanamai
Joj samo hojice ne, dejansko skoraj vsi hodijo po prstkih, pa še veliko poškodb lahko nastane. Meni je moja pediatrinja strogo prepovedala hojico ravno zaradi poškodb, itak pa jo nisem imela namena kupiti zaradi izkušenj prijateljic. Dobra zadeva je skokica, drugače pa naj se plazi, saj ni lepšega, pa še tla so vseskozi spoliranauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: HOJICA
27.8.2007 14:30:51   
neisha
Na MON-u je bil objavljen zelo dober prispevek o hoji otrok.

Najslabša usluga, ki jo otroku lahko naredimo, je poleg uporabe hojice, sprehajanje za roke. Kar zaboli me, ko vidim kakega pikca, ki moli "roke v vis", s trebuškom, iztegnjenim čisto naprej, roke potegnjene navzgor in nazaj, za njim pa ponosno sijoč starš ali stari starš. Takrat me ima, da bi tistega sprehajalca prisilila, naj v taki pozi, kot je sprehajani otroček, hodi sam. Morda bi potem bolj občutil, kakšno prisilo izvaja nad otrokom.

Otrok ne hodi sam, dokler sam ne sede, sam ne vstane in sam ne prehodi vsaj 10 m. Postavljanje otroka na noge je zelo slaba usluga otroku. Otrok se MORA NAUČIT SAM vstat na noge, podstavit mora najprej eno nogo, nato še drugo. Lahko se ob tem na nekaj opira, vendar mora biti tisti "nekaj" opora na njegovi višini in ne sila, ki ga vleče pokonci. Enako je s sedanjem - otrok mora znat sam sest. Ali se dat na vse 4 ali pa se spustit na ritko, SAM mora znat prit na tla.

Kakšna je razlika, če otroka sprehajamo, ali pa če sam prestopa ob opori? OGROMNA! Otrok, ki se preprijema ob pohištvu ali steni, mora sam koordinirat svoje gibe, sam mora razmišljat, kako bo uskladil rokice in nogice, da bo imel oporo, tudi "planirat" mora svojo hojo, da mu opore ne bo zmanjkalo. Bistveno je, da ta opora ne hodi za njim, ampak mora on, mali hodec, hoditi za njo. Drug zelo zelo pomemben faktor je, da ima otrok roke v svoji višini in ne iztegnjene nekam nad glavo. Če bo nevarnost padca, jih bo v taki pozi iztegnil pred sebe in bo padec ublažil. Padec na kolena in roke ni pol tako hud, kot padec, ki ga roke ne blažijo in otrok zleti direkt na obraz - ali še huje- pade vznak. Če so roke v otrokovi normalni višini, otrok ne izteguje hrbta in ne nosi kolkov na ven, zato tudi pravilno prestavlja noge. Vsi otroci, ko komaj shodijo, hodijo "na široko". A otrok, ki je shodil sam, takrat, ko je bil zrel, ne bo obračal stopalc na ven ali na not, kar je pri "sprehajanih" otrokih pogost primer - preprosto za to, ker za hojo še niso zreli. Morda jo želijo, ker jim je zanimiva, niso pa zanjo zreli.

Otroka, ki se sam postavi na noge, spodbujajmo, da prestopa ob opori, Naj se drži kavča, mize, stene, lahko mu postavimo cel "poligon" iz (trdnih!!) elementov, ki se jih lahko oprijema in koraca ob njih. Jaz sem ga postavila sinu in kaj kmalu je potuhtal, da konec tistih opor ne pomeni konec hoje, zelo hitro se je na koncu "piste" spustil na vse 4 in odpuzal do najbližje stene, pa ob njej spet pokonci in dalje po 2. In če se vam otrok obeša na noge in hlače v želji po hoji? Peljite ga do prve opore, pomagajte mu, da se nauči preprijemati in prestopati ob njej. Vodite mu rokice, pokažite mu, kako naj se prime, če se slučajno ne zna. Otročke, ki se ne plazijo ali se slabo plazijo, poskusite vzpodbudit najprej k plazenju. Plazite se z njimi, nastavljajte jim igračke, polagajte jih na trebušček, da si okrepijo trebušne in hrbtne mišice, ki jih pri hoji še kako rabijo. Ulezite se na trebuh z njimi vred, skrijte se za kak kos pohištva in se igrajte "ni-ni/ku-kuc," da vas malčki iščejo. Tiste pa, ki se dobro in spretno plazijo, pustite, naj se čimveč plazijo, saj je to najboljša osnova za hojo. Naj vam ne bo škoda oblačil, ki jih otrok zamaže ali celo uniči pri plazenju, naj se vam tla ne gabijo! Ok, ni treba puzat ravno po sredi City parka ali po tleh Kliničnega centra ali Zdravstvenega doma, pustite pa otroka, na plazi po travi, po plaži, po dvorišču.

Rezultati "sprehajanih" otrok se včasih pokažejo precej kasneje, okoli 2. leta. Otrok ne zna iti po črti, meče ga iz linije, obrača na ven eno stopalo, ne zna padat, ne zna tečt ali pa ne zna it po stopnicah. To sem imela priliko videvat v razvojni ambulanti, kamor so nekateri otroci prišli šele pri dveh letih in pol - zaradi takih težav, ki niso bile prirojene, ampak pridobljenje.           Ker je sin že tako imel nekaj razvojnih težav, je bilo pri nas sprehajanje najstrožje prepovedano. Kljub temu je shodil z 10-timi mes, povsem pravilno, vključno z vstajanjem in sedanjem. Res je, da večina otrok nekako pride skoz brez hujših posledic, nekateri pa imajo precej zoprne probleme. Če pa že je kdaj situacija, ko je otroku treba pomagat pri hoji, spustite svoje roke v otrokovo višino in naj se on drži vas, ne vi njega, še boljši pa je oprsnik z vajetmi, ki da otroku oporo na zdrav način.

Pa še to: bolje je, da otrok shodi mesec kasneje, pa takrat pravilno in zdravo, kot pa prezgodaj in narobe. Če vam gredo pripombe žlahte in kolegov na jetra, jih preslišite, saj ste dolžni delat dobro svojemu otroku, ne pa znancem in žlahti. No to je to!

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: HOJICA
27.8.2007 14:50:22   
lilka
user posted image To pa prvič slišim, nisem vedela da se tega ne sme, moja nečakinja je pravkar shodila in so jo zelo zelo dolgo sprehajali, da je vse že križ bolel ker je hotla skos in skos hodit, hojice niso hotli uporabljat so jo pač za roki držali.
Jaz sem že razmišljala če obstaja kak pripomoček s katerim otroka nekako držiš in mu pomagaš pri hoji. Zanimiv članek, bomo razmislili o tem, kako bomo pa izvajali bomo pa še videli ko bo tako daleč.

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu neisha)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: HOJICA
27.8.2007 15:12:33   
simona76
Pri sinu smo uporabljali hojico, je bil tak migec in radovednež, da je v hojici prav užival. Nismo ga dali prehitro in pravilno smo nastavili višino, da ni hodil po prstih. Shodil je pri desetih mesecih, ker je očitno sam tako želel oz. je že bil pripravljen. Eni prej, drugi kasneje. Hodil je ves čas lepo, nikoli po prstih in tudi padal je čudovito user posted image (beri: ne na glavo, imel dobre reflekse). 

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: HOJICA
27.8.2007 20:33:41   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: neisha

Na MON-u je bil objavljen zelo dober prispevek o hoji otrok.

Najslabša usluga, ki jo otroku lahko naredimo, je poleg uporabe hojice, sprehajanje za roke. Kar zaboli me, ko vidim kakega pikca, ki moli "roke v vis", s trebuškom, iztegnjenim čisto naprej, roke potegnjene navzgor in nazaj, za njim pa ponosno sijoč starš ali stari starš. Takrat me ima, da bi tistega sprehajalca prisilila, naj v taki pozi, kot je sprehajani otroček, hodi sam. Morda bi potem bolj občutil, kakšno prisilo izvaja nad otrokom.

Otrok ne hodi sam, dokler sam ne sede, sam ne vstane in sam ne prehodi vsaj 10 m. Postavljanje otroka na noge je zelo slaba usluga otroku. Otrok se MORA NAUČIT SAM vstat na noge, podstavit mora najprej eno nogo, nato še drugo. Lahko se ob tem na nekaj opira, vendar mora biti tisti "nekaj" opora na njegovi višini in ne sila, ki ga vleče pokonci. Enako je s sedanjem - otrok mora znat sam sest. Ali se dat na vse 4 ali pa se spustit na ritko, SAM mora znat prit na tla.

Kakšna je razlika, če otroka sprehajamo, ali pa če sam prestopa ob opori? OGROMNA! Otrok, ki se preprijema ob pohištvu ali steni, mora sam koordinirat svoje gibe, sam mora razmišljat, kako bo uskladil rokice in nogice, da bo imel oporo, tudi "planirat" mora svojo hojo, da mu opore ne bo zmanjkalo. Bistveno je, da ta opora ne hodi za njim, ampak mora on, mali hodec, hoditi za njo. Drug zelo zelo pomemben faktor je, da ima otrok roke v svoji višini in ne iztegnjene nekam nad glavo. Če bo nevarnost padca, jih bo v taki pozi iztegnil pred sebe in bo padec ublažil. Padec na kolena in roke ni pol tako hud, kot padec, ki ga roke ne blažijo in otrok zleti direkt na obraz - ali še huje- pade vznak. Če so roke v otrokovi normalni višini, otrok ne izteguje hrbta in ne nosi kolkov na ven, zato tudi pravilno prestavlja noge. Vsi otroci, ko komaj shodijo, hodijo "na široko". A otrok, ki je shodil sam, takrat, ko je bil zrel, ne bo obračal stopalc na ven ali na not, kar je pri "sprehajanih" otrokih pogost primer - preprosto za to, ker za hojo še niso zreli. Morda jo želijo, ker jim je zanimiva, niso pa zanjo zreli.

Otroka, ki se sam postavi na noge, spodbujajmo, da prestopa ob opori, Naj se drži kavča, mize, stene, lahko mu postavimo cel "poligon" iz (trdnih!!) elementov, ki se jih lahko oprijema in koraca ob njih. Jaz sem ga postavila sinu in kaj kmalu je potuhtal, da konec tistih opor ne pomeni konec hoje, zelo hitro se je na koncu "piste" spustil na vse 4 in odpuzal do najbližje stene, pa ob njej spet pokonci in dalje po 2. In če se vam otrok obeša na noge in hlače v želji po hoji? Peljite ga do prve opore, pomagajte mu, da se nauči preprijemati in prestopati ob njej. Vodite mu rokice, pokažite mu, kako naj se prime, če se slučajno ne zna. Otročke, ki se ne plazijo ali se slabo plazijo, poskusite vzpodbudit najprej k plazenju. Plazite se z njimi, nastavljajte jim igračke, polagajte jih na trebušček, da si okrepijo trebušne in hrbtne mišice, ki jih pri hoji še kako rabijo. Ulezite se na trebuh z njimi vred, skrijte se za kak kos pohištva in se igrajte "ni-ni/ku-kuc," da vas malčki iščejo. Tiste pa, ki se dobro in spretno plazijo, pustite, naj se čimveč plazijo, saj je to najboljša osnova za hojo. Naj vam ne bo škoda oblačil, ki jih otrok zamaže ali celo uniči pri plazenju, naj se vam tla ne gabijo! Ok, ni treba puzat ravno po sredi City parka ali po tleh Kliničnega centra ali Zdravstvenega doma, pustite pa otroka, na plazi po travi, po plaži, po dvorišču.

Rezultati "sprehajanih" otrok se včasih pokažejo precej kasneje, okoli 2. leta. Otrok ne zna iti po črti, meče ga iz linije, obrača na ven eno stopalo, ne zna padat, ne zna tečt ali pa ne zna it po stopnicah. To sem imela priliko videvat v razvojni ambulanti, kamor so nekateri otroci prišli šele pri dveh letih in pol - zaradi takih težav, ki niso bile prirojene, ampak pridobljenje.           Ker je sin že tako imel nekaj razvojnih težav, je bilo pri nas sprehajanje najstrožje prepovedano. Kljub temu je shodil z 10-timi mes, povsem pravilno, vključno z vstajanjem in sedanjem. Res je, da večina otrok nekako pride skoz brez hujših posledic, nekateri pa imajo precej zoprne probleme. Če pa že je kdaj situacija, ko je otroku treba pomagat pri hoji, spustite svoje roke v otrokovo višino in naj se on drži vas, ne vi njega, še boljši pa je oprsnik z vajetmi, ki da otroku oporo na zdrav način.

Pa še to: bolje je, da otrok shodi mesec kasneje, pa takrat pravilno in zdravo, kot pa prezgodaj in narobe. Če vam gredo pripombe žlahte in kolegov na jetra, jih preslišite, saj ste dolžni delat dobro svojemu otroku, ne pa znancem in žlahti. No to je to!



Carski tekst!

Hojice NE!!!!


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu neisha)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: HOJICA
28.8.2007 14:11:57   
milla
Se popolnoma strinjam z Neisho, 2 Sraki in Seven RR user posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: HOJICA
30.8.2007 10:41:30   
neisha80
tudi mi je nismo imeli namena uporabljat,zgoraj napisano mi je samo še potrditev..ko bo pripravljena,bo shodila...Neža,moj sončekuser posted image

(odgovor članu milla)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: HOJICA
30.8.2007 10:58:10   
Pobalami
Hojica 10 min na dan ne bo škodila, več pa najbrž da ja. Vprašanje je, če se ti splača dati denar za hojico, da imaš otroka noter tako malo časa.
za moje pojme ne, ker takih "pripomočkov" je malo morje.
Če imaš hojico moraš biti zelo pozoren, ker se otrok lahko v hojici poškuduje (pade po stopnicah, čez prag, ker je višji lahko kaj sklesti dol...).

Za hojo, pač tistih otrok, ki to hočejo, se dobi take trakove, da otroka držiš pokonci. Kot en povodec. Ta naj bi bil manj škodljiv kot držanje za rokice. Še en pripomoček.

(odgovor članu neisha80)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?