|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   IUI + FSH
22.1.2008 18:49:44   
YULIAH
Včeraj sva s partnerjem izvedela, da naju čaka IUI + fsh postopek. Ne moreva zanosit (2 leti). Pa vedno ko greva v kliniko za neplodnost ,je kar nekaj..enkrat pregrada, drugič močno povišan prolaktin, tretjič bog ve kaj...No, pregrado odstranila, pijam bromergon da mi niža prolaktin. Sedaj pa čakam na perilo, da bomo začeli s postopkom. Sem nekaj brala o tem, nekaj je povedala tudi zdravnica. Zanima me pa kako ste ve doživele vse to. Kako in kam, ter kako dolgo se pikaš. Stranski učinki, rezultati....čim več info., tem bolje...
pozdravčki, poljubčki vsem...user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: IUI + FSH
22.1.2008 18:53:30   
neela
sicer nimam odgovora na tvoje vprašanje, ker sama (še) nisem šla skoz to, vendar me zanima, koliko časa si čakala na IUI?

(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: IUI + FSH
22.1.2008 18:59:53   
YULIAH
V tej klinika sva nekje 1 leto. Saj veš čakalne dobe. Najprej čakala na posvet 3 mesece, nato narediš nekaj formalnih preiskav, spet posvet, novembra sem bila na odstranitvi pregrade in laparoskopiji. Sedaj sem imela termin in zdravnica mi je rekla da bomo nadaljevali z IUI. To je nekako najenostavnejši postopek umetne oploditve. Zdaj pa ne vem kako bo kaj vse to...me je fullllll strah igel. še ko mi kri jemljejo sem čisto fertik. To pa se bom mogla sama pikat....joj.
Malo sem zabluzila, skratka čakala nekje leto dni, ker prvo ti morajo ugotovit zakaj ne zanosiš...vzrok je bil pri meni prolaktin

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: IUI + FSH
22.1.2008 19:15:01   
ovčka79
Živjo!

Hmmm, mogoče bo čudno izpadlo, ampak bom vseeno vprašala. Kakšna je razlika med IUI in IVF? Zame je tale umetna oploditev čisto nekaj novega in nič ne vem o tem. Partner je že bil na pregledu, mene čaka čez en mesec. Kako poteka prvi pregled?user posted image  In kaj za božjo voljo bova morala dati skos, da prideva na vrsto? Vidim, da ti veš nekaj več o tem.

Pozdravčki, o.


(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: IUI + FSH
22.1.2008 19:48:03   
YULIAH
Ovčka 79!
Najprej te mora tvoj G.napotiti k specialistu. Nato vama bodo tam, kjer se ukvarjajo samo z neplodnostjo znali pomagati. Res pa je da za vsak postopek čaaaakaš, in to zna biti zelo stresno. Tudi jaz sem že skoraj obupala vmes, saj pridejo kakšni taki trenutki, ko se vprašaš zakaj ravno ti? Pa glavo pokonci.
No po nekaj preiskavah (kri, UZ, pri partnerju sperma). Že iz teh nekaj preiskav se vidi kako naprej. Če bo kakšna pregrada v maternici, ti jo bodo odstranili, hkrati laparoskopsko, ali pa tudi vaginalno pregledajo notranjost maternice,da vidijo še prehodnost jajcevodov in ostalo. Ta postopek je malce neprijeten, vsaj meni je bil tako, potem pa si vsak dan bolje. Ni pa nujno da boš imela enako. Skratka, od odstranitve pregrade je 2 meseca, vmes sem imela tudi posebne krvne preiskave, kjer so mi ugotovili povišan prolaktin, zato vsak dan pijem tablete bromergon, da mi znižujejo vrednost(visok prolaktin vpliva na ovulacijo).
Včeraj sem izvedela pri zdravnici da bomo sli v postopek IUI. IVF se nasplošno imenuje umetna oploditev, vsaj jaz sem tako razumela.IUI je pa eden od postopkov
Upam da sem ti kaj odgovorila, kar te je zanimalo, drugače pa kar vprašaj....

Želim vama obema srečouser posted image user posted image

(odgovor članu ovčka79)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: IUI + FSH
22.1.2008 21:26:35   
ovčka79
YULIAH!

Hvala ti za tako spodpuden odgovor! user posted image  Mi je takoj lažje, ko sem videla, da se lahko obrnem na nekoga, ki ima podobne težave. Sem pa glede na tvoj odgovor videla, da sva nekaj pregledov (nevede) že dala skoz. Partner je že imel spermiogram (ugotovljena je bila zmanjšana gobljivost), jaz sem pa že imela HSG, sedaj pa čakam na pregled v ljubljani. Upam, da bojo izvidi, ki jih že imam sedaj kaj pripomogli k hitrosti postopka.

Tudi tebi vse dobro in veliko sreče! user posted image

LP, o.

(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: IUI + FSH
22.1.2008 21:34:07   
ovčka79
YULIAH!

Še nekaj sem pozabila povedat. Držim pesti za čimboljše preživetje špikanja in igel, ki te kmalu čaka, kot si napisala. user posted image  

LP, o.

(odgovor članu ovčka79)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: IUI + FSH
22.1.2008 21:37:41   
YULIAH
Ovčka 79!
Hvala za tvoje spodbudne besede, prav tako pa tudi tebi želim, da bi vse to preživela kar se da dobro in čim manj stresno. Pa seveda, čimprejšnjouser posted image !!!

Javi se mi kaj....
LP, Y.

(odgovor članu ovčka79)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: IUI + FSH
22.1.2008 21:46:33   
YULIAH
Zanima me vseeno, če katera ve kako točno poteka IUI postopek v sami kliniki?
Je boleče?

(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: IUI + FSH
23.1.2008 15:32:48   
ovčka79
YULIAH!

Hvala. user posted image  Tudi ti se mi javi...

Žal ti (zaenkrat) ne morem pomagati z nasveti, ki jih ti potrebuješ. Mogoče v prihodnje, če kaj novega izvem, sicer boš pa verjetno ti takrat že user posted image , ko bova midva tako daleč kot sta vidva sedaj. Pri iglah pa pomisli, da je vsaka igla korak bližje k user posted image .

LP, o.

(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: IUI + FSH
23.1.2008 19:25:54   
monikap
YULIAH jaz sem trenutno v prvem poskusu IUI sem pa imela tudi z iglami in ne vprašaj kako je bilo mene strah kako se bom pikalauser posted image user posted image saj se tudi sama grozno bojim igel.No vendar ni bilo nič hudega so to čist tanke igle moraš samo hitro pičit in pod kotom 90 stopinj pa nič ne čutiš.Te pa vse skozi spremljajo z UZ in ko so folikli dovolj veliki dobiš stop inekcijo nato pa čez dva dni sledi inseminacija.Tvoj zjutraj oda seme ,ki ga laboratorijsko prečistijo nato pa prideš ti nekje opoldan nazaj in ti ga vstavijo(ni nič boleče čutiš samo rahel pritisk) nato pa čakata in upata na najboljše.Jaz sem trenutno na čakanju sem imela inseminacijo v ponedeljek.Kaj več pa si lahko prebereš na upajmo skupaj kjer je odprta tema javite se vse ki čakate na IUI in tam skupaj trepetamo ter si med seboj pomagamo pridruži se namuser posted image

(odgovor članu ovčka79)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: IUI + FSH
23.1.2008 19:42:16   
ovčka79
monikap, držim pesti! user posted image

LP, o.

(odgovor članu monikap)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: IUI + FSH
24.1.2008 10:40:09   
monikap
ovčka79 hvalauser posted image

(odgovor članu ovčka79)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: IUI + FSH
24.1.2008 16:52:50   
YULIAH
Monikap!
Včeraj zvečer sem dobila M ( prehitro, morala bi dobiti šele 28.1.). Tako da jutri grem na prvi UZ. Kolikokrat si ti šla na UZ in kako ti UZ zgledajo, glede na to da imaš M. Kdaj si se začela pikat in koliko dni zapored si se?
Sem radovedna, ha? Me ful zvija od vsega tega, pa občutki ki me obdajajo, saj veš tisto, mogoče je to TOOO.
Kdaj pa ti dajo Stop pikico?

Draga monikap! Iz srca ti želim user posted image . Res, da bi vama že v 1. uspelo....

Javi se mi, kako in kaj dogaja..
pa pa Y.

(odgovor članu monikap)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Bolečine - znak, da je treba prisluhniti t...
Prisluhnite svojemu telesu, ko vas z bolečino opozarja, da je nekaj narobe.
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?