|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   IVF/ICSI - FEBRUARČICE
16.2.2006 12:41:32   
*Karmen*
Drage soborke!
 
Vse, ki smo v tem mesecu v postopkih IVF/ICSI! In vse, ki nam boste prav kmalu sledile! In vse, ki nam tako nesebično stojite ob strani! A ne bi bil že čas, da tole temo preselimo izven "Veselo poročilo o punkciji" in Zigkar in Saša27 go go go"?
 
Pa sem si drznila odpret novo temo, kjer bomo lahko "februarčice" tožile o vseh tegobah, ki nas dajejo. Vse navijačice pa nas boste lahko na tej strani tolažile in navijale za nas. Pa kakšen čvek v tri dni si bomo privoščile, a ne? Ko bodo pa na vrsti "marčice" bomo pa tudi za njih odprle posebno navijaško stran. Tako bomo veliko lažje spremljale postopke posameznih sobork, ker bodo pač vsa "poročila" zbrana na eni temi.
Upam, da se strinjate, al sem mal v temo brcn'la?
 
Saša27, Andreja07 in pa seveda moja malenkost! Tipkovnico pod roke pa poročat o vsem kar vam dogaja, da bodo soborke, ki nam bodo sledile, lažje preživele te mučne trenutke.
 
Jaz sem imela danes zjutraj že en ful hud preblisk, da so me moje pikice zapustile, ker nimam ne rjavkastega izcedka, niti me ne špika po trebuhu (tako pravijo vse punce po transferju). No, in me je Skorpija mal potolažila. Pa še kavico sem spila in se je moj pritisk dvignil "nekako" na normalo... In sedaj je vse videti nekoliko lepše. Ampak majhen strahec je pa še ostal...
 
LP in čimprej pišite!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: IVF/ICSI - FEBRUARČICE
16.2.2006 13:16:52   
andreja 07
živjo
evo mene počutje tko kot skozi nespremenjeno le da m je manj slabo občasni krči ampak bolj kot zbadanje napihnjena pa tok da pomoje lahko poletim jutr kar v lj ker sm kot balon.edino kar si želim je to da nam vsem uspe in da v soboto reš reče da se neki dogajauser posted image user posted image kok b to blo fajnuser posted image pa da novemra dobim user posted image user posted image al pa vsajuser posted image  če že ne user posted image user posted image .

žigkar kok časa sta morala met abstinenco z možem pred punkcijo? k men ni dr. nč reku


saša 27 kako je blo dans na UZ? a si kaj jajčk znesla že? mislim v šali da neboš užaluser posted image jena?

lep dan jaz pa čakam da katera še kaj napiše
andreja

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: IVF/ICSI - FEBRUARČICE
16.2.2006 13:24:26   
*Karmen*
Andreja, čao!

Ja, jaz sem tista velika klepetulja, ki bi kar naprej čvekala... user posted image ... Lepo, da še kar dobro prenašaš vse to zbadanje. Napihnjenost pa zgleda dobiš že v paketu z injekcijami. Jaz sem še danes taka kot balon. Abstinenco pa nama je dr. Reš svetoval 2-4 dni pred punkcijo. Aja, Saša ima danes UZ!!! Držimo pesti zanjo user posted image !!!

Saša, hitro poročaj o lepih in velikih številkah user posted image !!! LP

(odgovor članu andreja 07)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: IVF/ICSI - FEBRUARČICE
16.2.2006 13:38:20   
andreja 07
jaz žel cel dan čakam na sašo da se javi indržim pestiuser posted image  da uspe
tako njen kakor vsem nam
a ti že maš kaj za bebiko?saj jaz sem sam firbčna veš neki pa morm čvekat

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: IVF/ICSI - FEBRUARČICE
16.2.2006 13:48:48   
*Karmen*
Andreja, za bebiko nimam še nič. Ne vem še kako se bo končal ta poskus IVF-ja in koliko jih bom morala še dat skoz. Tako, da raje ne razmišljam še nič. Edino ena soba v stanovanju pa je namenjena bodočemu user posted image . Ampak zaenkrat je v tej sobi še kabinet (šivalni stroj, sinthesyzer, računalnik, likalna miza, kiparski kotiček, risarski kotiček...). Men se zdi, da bom jaz ena izmed tistih, ki v sedmem mesecu nosečnosti dirkajo po trgovinah in mrzlično grebejo na kupček vse potrebne stvari za user posted image . Ampak tudi to ima svoj čar. a maš ti že vse pripravljeno, al kaj?

(odgovor članu andreja 07)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: IVF/ICSI - FEBRUARČICE
16.2.2006 14:09:35   
andreja 07
 ne nimam vse je v škatlah sva z dragim včeraj preselila od mojih domačeh k sem mela tam shranjeno od sina zdaj pa razmišlam da b itak verjetno vse prodala vozička mam tak 2 v oglasu sta oba nova nerabljena sem ju od dolžnika vzela tko da se hočem vsega tega rešit k mi tak ni všeč če bo pa sreča da rata bom pa že kupila kar ne bom dobila.sem pa dans čist adijo skoz bi sam nekam šlasploh mi ni za doma bit.

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: IVF/ICSI - FEBRUARČICE
16.2.2006 14:17:37   
*Karmen*
Punce, jaz sem opis svoje punkcije in transferja prenesla na to temo. Prvič zato, da bom imela na tej temi zbrano vse o svojem postopku, drugič pa, da bodo ti opisi vse soborke spominjali na to, da punkcija in transfer nista nič strašnega.





11.2.2006 (Veselo poročilo o punkciji)

Drage soborke!

Danes ob 8.00 sem imela v PO punkcijo foliklov. Pridelali smo jih 10, od tega 7 dobrih. Saj sem že velikokrat napisala, da desni jajčnik pri meni ne dela in zato je bilo 10 foliklov samo na eni strani kar lep pridelek user posted image . No, zdaj pa tolažba za vse, ki še niste bile na punkciji in jo še čakate.

Zjutraj sem bila v čakalnici že ob pol osmih. Rada sem na vrsti prva, ker mi ni všeč, če pride kdo iz ordinacije pred mano ves bled. Bi se znalo zgodit, da bi ušla in me potem živ bog več ne bi ujel user posted image . Točno ob osmih naju je Reš poklical user posted image . Jaz sem legla na mizo, mojega pa je poslal napolnit lonček. Medtem sva z Rešem prijetno klepetala. Odločila sem se, da grem v poseg brez lokalne anestezije, ker mi je njegovo pripovedovanje jasno pokazalo, da je to skorajda neboleč poseg .

Ko se je moj vrnil v ordinacijo smo začeli. Jaz sem položila svojo pest na trebuh, moj dragi pa je držal mojo pest in rahlo pritiskal navzdol. G je vstavil sondo (takšno kot pri UZ pregledu). Nato je v sondo vstavil doooooolgo injekcijsko iglo. Pa nič se bat. Devet desetin igle se skrije v sondi, le majcen, majcen delček pogleda na drugi strani ven user posted image . Potem me je vprašal, če sem pripravljena. Bila sem vsa mokra od strahu ampak sem vseeno potiho rekla: "Ja." Najhuje je bilo to, ker niti pod razno nisem vedela kakšno bolečino naj pričakujem. Želela sem si, da čimprej punktira prvi folikel, da vem kakšne bolečine me čakajo. In potem je rekel: "Zdaj bom piknil." In je bilo. Bolečina je minimalna in močno podobna tistemu majhnemu krču preden dobimo M. Le da znajo tisti krči pred M trajati cel dan, krč pri punkciji enega folikla pa traja tri sekunde. Če pa pred M nimate krčev si pa zamislite, da vas tišči na blato. No, taka je ta bolečina. Pika sploh ne čutiš, le majcen predmenstruacijski krček

user posted image
. In tako te zaboli za vsak folikel posebej. Jaz sem jih imela 10 in moram vam čisto po resnici povedati, da je prvi bolel ravno toliko kot zadnji. Nobene razlike. Že po prvem vbodu sem se čisto sprostila, saj sem videla, da je vse skupaj boleče ravno toliko, kot če bi šla na WC kakat. Pa ne se smejat, če je pa res


user posted image .

In po punkciji sem še pet minut poležala na mizi. Potem sem se oblekla. Pogledali smo od mojega plavalce (bli so super user posted image !) in nato sva šla. Pa ne domov. Na pizzo in potem še na kavo in potem še mal v šoping. Zdaj pa sem končno doma in vam veselo pišem. Zaenkrat je od punkcije tri ure in me še nič ne boli. Čutim pa napetost v trebuhu, kot bi bil poln zraka. Nobenih bolečin le tak občutek, kot bi včeraj pojedla goro fižola user posted image . V glavnem, nič posebnega.

Torej, punce, ki še čakate na prvo punkcijo. Če ne boste zdržale teh minimalnih krčkov, potem sem prepričana, da tudi kakat ne hodite  (je ista bolečina). Zato bodite čisto brez strahu in ne zganjajte take panike, kot sem jo zganjala jaz včeraj.  V ponedeljek pa me čaka transfer. Sem bolj pesimistične sorte zato o kakšnih pričakovanjih ne bi rada govorila. Bom pa poročala o poteku posega, za vse tiste, ki vam bo prvič, tako kot meni user posted image .

Če bi svojo punkcijo na kratko opisala: nobenih slabih vtisov in nobenih velikih bolečin user posted image .

Sedaj pa vam pošiljam en lep pozdrav in vam želim, da bi se čimprej podale na mojo pot. Saša, zdaj pa pomagam držati pesti zate, da bi ti vse čim lažje in čim lepše minilo user posted image  user posted image   user posted image  . Rada vas imam in vsem hvala za res nesebično podporo user posted image   user posted image !







13.2.2006 (Transfer)

Evo mene, punce! Smo že opravili transfer


user posted image ! Ampak kot vedno, ko je za mano kaj napetega
moram najprej na poti domov še na kavico in potem se vse skupaj mal zavleče user posted image ...



No in zdaj naj vam povem kako je s transferjem. V glavnem, najprej se uležeš na stol. G ti trebuh namaže z gelom in nanj položi UZ (ja, zunanji). Potem s spektumom razširi vhod v nožnico in si olajša dostop do maternice. Z majhno cevčico (premer cca 2 mm) gre v maternico. Na tisto stran cevčice, ki gleda ven pritrdi nekakšno injekcijo v kateri so oplojena jajčeca. In pod rahlim pritiskom s stiskom te injekcije vbrizga zarodke v maternico. Vstavljanje te cevčice je POPOLNOMA NEBOLEČE. Postopka je s tem konec in že in že lahko greš na kavico...

Aja še to. Od 7 jajčec so se oplodila 3, dva smo vstavili in jih zdaj veselo grejem, 1 je šel pa na severni tečaj user posted image .

G mi je na poročilo o postopku napisal, da priporoča 14 dni bolniške, zdaj pa moram it k splošnemu zdravniku, da to željo uresniči user posted image . Če bom doma bom manj nestrpno čakala, ker imam potem veliko časa zase in se lotim tisoč in ene stvari: od pisanja, risanja, pospravljanja, branja, štrikanja, igranja... V glavnem mi ne bo dolgčas.

Sedaj pa vas vse skupaj lepo pozdravljam in držim pesti za vse, ki že začenjajo hoditi po tej poti user posted image  user posted image   user posted image  ! Pa čimprej kaj pišite! Rada vas imam user posted image !

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: IVF/ICSI - FEBRUARČICE
17.2.2006 8:56:29   
vampirka
Ojla, punčice...vsem pošiljam malo sončeka, da vam prinese malo pozitivne energije v teh turobnih dneh!
Jaz sem v službi, dela imam ful, ampak se mi zaenkrat ne da nič user posted image ...take dneve imam na srečo bolj poredko - ampak pravijo, da bi jih bilo potrebno imeti večkrat!user posted image
Da vam sporočim neko zanimivo novico.....kot veste, pri nama z možem zdravniki (ginekologi, specialisti v neplodnostni ambulanti...) ne najdejo vzroka za najino ne-zanositev, saj naj bi bilo z obema vse vredu (moževi plavalci so pravi mali maratonci, meni so na laparoskopiji, hsg-ju in histeroskopiji skupaj odkrili samo malo pregradico, ki so jo odstranili - ovulacije so dokazane, user posted image  redne.........................user posted image  pa od nikoder!!!!!!!!!!!!).
Do nedavnega nisva verjela v alternativo.....ampak upanje pa ostaja in zaradi tega sva začela raziskovat nove, drugačne poti - od novega leta dalje se prehranjujeva veliko bolj zdravo (veliko sadja, zelenjave, nič sladkorja - vse sladkava z medom, minimalno mesa,...) in končno sem se odpravila na refleksno masažo stopal in na veliko presenečenje ugotovila, da moje ledvice, in vse kar je povezano z "lulanjem" ne deluje pravilno in da je to vzrok za mojo nezanositev in mazoljčke, ki me kar nočejo zapustiti user posted image ... In baje naj bi bil to vzrok za nepojasnjeno neplodnost v 90% ali več (in takoj se mi je odvrtel film o vseh antibiotikih, ki sem jih pojedla na račun vnetja ledvic, na tiste kratke majice ki so razkazovale moj popek in seveda moje ledvice......jao, če bi imeli toliko pameti v mladosti, kot jo imamo sedajuser posted image !!!!!!!!)
Zato vsem, ki še poskušate po naravni poti - niso pomembna samo rodila! Za zanositev je potrebno tudi normalno delovanje sečil (ledvice, mehur...) -> pa verjetno tudi glave user posted image user posted image user posted image ...
Pazite naseuser posted image user posted image user posted image !
IN NAJ VAM VAMPIRJI NE PIJEJO KRVI! user posted image

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: IVF/ICSI - FEBRUARČICE
17.2.2006 10:22:16   
*Karmen*
Vampirka, tole je dobra ideja za vse tiste, ki ne morejo zanositi "brez razloga" user posted image . Upam, da bodo punce prebrale tvoj post in poskušale tudi z alternativo. Sama v te vode nisem zaplavala zaradi nezanositve (mehanska ovira) ampak sem s tem pozdravila svojo psiho user posted image . Ne bom govorila o tem kaj je bilo, le rada bi povedala, da je alternativa včasih dobrodošla rešitev. Čeprav se nisem poslužila ravno masaže stopal in velikih sprememb v prehrani... Sem se pa blazno ukvarjala z meditacijo (in se še danes), jogo, vzela sem si veliko časa za tiste stvari, ki so me veselile, spremenila sem svoj urnik (nisem več hodila spat ob enih ampak ob devetih, vstajala pa sem že ob petih), veliko sem se ukvarjala z rastjo svoje duhovnosti (ne vere!!!). In vse to me je zvleklo z dna v višave user posted image .  In tako živim še danes. Med drugim zaradi tega mnogo lažje prenašam vse živčne vojne okoli teh IVF postopkov. Pri vsem tem pa mi je najbolj pomagal nasvet mojega mentorja: "Človek mora najprej poskrbeti zase, da je srečen. Le tako lahko srečo deli tudi ljudem, ki jih ima rad."

Super si tole napisala user posted image ! LP in hvala za sonček, ki ga pošiljaš!

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: IVF/ICSI - FEBRUARČICE
17.2.2006 12:49:19   
Sulfinija
Pozdravljene IVF-ovke!

Najprej vse skupaj prav lepo pozdravljam.Veliko mislim nas,kajti tudi naju čaka tole kar vas.
No pri meni je bilo malo zdravstevnih težav najprej gripa,pol črevesni virus,pol uho je nekaj nagajalo in nazadnje so izumili,da mi je modrostni zb šel ven in ga iamm zunaj in sem imela vnetje in pa tudi za ušesa so temui zobeku pripisali krivdo.
No sedaj sem malce prehlajena pridno pijem čajeke,limono in pa inhaliram se z finimi kapjicami,ter uživam.
No danes dva tedna pa bom dobila prvo injekcijo torej kmalu in resnično se vam približujem že komaj čakam mi verjamete?

No vsem,ki ste v postopku želim velik sreče in za vas držim pesti,ker bom jih čez dobra dva tedna tudi sama rabila.Ostanite v mislih z mano!

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

P.S:Vampirka si že klicala sestro kdaj boš šla po injekcije?Jaz bom najbrž šla med 8-10 dopoldan kajti meni je rekla ali dopoldan,ali pa popoldan?
Mi lahko poveš sem si za popoldan zapomnila pravo uro med 13-14?

Lp Mojcauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: IVF/ICSI - FEBRUARČICE
17.2.2006 12:55:10   
*Karmen*
Mojca, jaz držim pesti zate, da boš do takrat popoooooolnoma zdrava user posted image . Pesti pa že pripravljam!!! Bomo še mal tukaj gor počvekale pa bosta dva tedna hitro minila user posted image .

LP in pošiljam ti dva kg sonca, ki je končno prikukalo izza oblakovuser posted image .

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: IVF/ICSI - FEBRUARČICE
17.2.2006 15:02:10   
Sisy
OJLA FEBRUARČICE user posted image

Kako ste kaj na ta lep,topel,sončen dan? Jaz sem takoj boljše volje ko takole lepo sije sonček....

Danes sem imela v službi toliko dela da nisem mogla nič pisat tako da sem zdele malo zadihala in preverila kaj vam dogaja....Vidim da je še vse po starem da še čakamo in čakamo veselo novičko, a ne Karmen?user posted image Joj pa nikar ne bodi pesimistična,če nimaš nobenih znakov je v bistvu še najbolš....Vsaj tko majo ponavad nosečke ki sploh še ne vedo da so noseče....nobenih znakov....  no vsaj s tistimi s katerimi sem jaz govorila ni imela nobena posebnih znakov... Kolegica ki je zdajle noseča kakšnih 7 tednov nima razen bolečih prsi nobenih znakov...Tako da...glavo pokonci user posted image user posted image

Vampirka... tisto kar si napisala glede mehurja in povezanosti tega z ne-zanositvijo...me je kr zaskrbelo..ker imam  tudi jaz podobne probleme, že dolgo časa (nekaj mesecev) hodim na WC tudi po 20x na dan kar bi lahko pomenilo vnetje mehurja (ok pred tetko vsakič upam da hodim lulat k sem nosečauser posted image  pa se vsakič izkaže da iz te moke ne bo kruhauser posted image ),da ne omenjam raznih izcedkov,vnetij..bljak v glavnem...kr naprej ene štale tam dol tko da je Canesten že moj stalni spremljevalec....user posted image  ....se sprašujem kaj če to ovira zanositev...

Drugače sem pa tudi jaz spremenila prehrano,če ne drugega zato da se znebim nekaj kilc ker bo poletje en dva tri tukaj...."Užgala" sem ločevalno-beljakovinsko dijetko s katero sem lani izgubila v dveh mesecih 10 kg....če imate še kakšen dober shujševalni nasvet kar veselo na plano z njim,bo dobrodošel user posted image

No čveke...kdaj se pol zmenmo za kakšno user posted image  da še mal v živo poklepetamo? Kdaj imate čas? javite se...user posted image

šibam zdaj še majčken delat...potem pa VIKEEEEEEEEEND! JUPIIIIIIIIIIIIIIIIIIII user posted image


si tipkamo

papauser posted image

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: IVF/ICSI - FEBRUARČICE
17.2.2006 15:34:54   
*Karmen*
Sisy, sej sem danes tud jaz že bolj pesimistična, ker tudi vreme malo bolj pozitivno vpliva na nas user posted image . A veš, sej boleče prsi mam pa tud jaz. In to tok, da bi mojmu, če me kej tam "šlata" najraje kr eno prbila!!!
Da o bradavicah ne govorim. Najraje bi jih dala v kakšen predal in jih od tam vzela sam takrat, ko se pripravljam na crkljanje user posted image ... Včeraj zvečer se je pa bolečim prsim pridružil še beli tok. In to fuuuuul!!!
Zdaj me je pa strah, da nimam kakšnega vnetja user posted image ...

Ja, vi se kar zmente za kavico. Jaz vam jo bom pa skuhala. Me je precej strah, da bi se kazala po svetu (zaradi bolniške). Zdravnik mi je dovolil sprehode in me potem še posebej opozoril, da ti sprehodi ne bojo v bifejih ob kavi in cigaretu... Vrhničane pa itak najdeš po celi Sloveniji. Še posebej takrat, ko je to najmanj treba!!!

Punce, želim vam en leeeeep, sooooončen dan user posted image !!! Pa čimprej kaj pišite! LP

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: IVF/ICSI - FEBRUARČICE
17.2.2006 15:37:03   
*Karmen*
Eh, pomooooota v prvi vrstici mojega posta!!! Namesto pesimistična berite optimistična!!! Ja, pa mi je res tale sonček mal v glavo stopu...

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: IVF/ICSI - FEBRUARČICE
18.2.2006 13:51:21   
Saša27
No punce, zdej pa še moje poročilo.
Sem bila dvakrat na UZ, pa so ugotovili, da imam samo pet jačec zrelih za punkcijouser posted image , jutri dobim stop inekcijo, v torek pa imam punkcijo, tako, da držite pesti, da ne bo bolelo, pa da se bo vseh 5 jajčec oplodilo.
Poročam, ko bom kaj več vedela.
Zgikar, še vedno držim pesti za tvoja user posted image user posted image , kako kaj kaže?

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: IVF/ICSI - FEBRUARČICE
18.2.2006 15:26:25   
*Karmen*
Ojla, Saša!!!

No, končno si se le oglasila user posted image ! Nič se ne boj, če je le pet zrelih foliklov. Bolje pet dobrih, kot dvajset praznih. Pomembno je, da sta dobra vsaj dva, da se oplodita in da se gresta potem lahko gret k tebi user posted image . Verjetno boš dobila stop injekcijo jutri proti večeru, kajne? V torek imaš pa punkcijo verjetno zjutraj? Verjemi, vse punce bomo v mislih pri tebi user posted image  user posted image  user posted image .
Saša, pa ne pozabi po punkciji napisat izčrpnega poročila, da bodo naše punce do podrobnosti vedele, kaj lahko pričakujejo user posted image . Tako pridno navijajo za vsako, ki je že v postopku. Vsaj delček njihove dobrote jim lahko povrnemo s tem, da jim zaupamo svoje izkušnje, da se ne bodo preveč bale, a ne?

Pri meni ni pa nobenih sprememb. Razen zelo bolečih prsi... Mogoče bi mi morala prav posebno dišati kakšna vrsta hrane... Ampak kaj, ko pa sem že celo življenje tako strasten jedec, da velike razlike že ne more bit user posted image .

V glavnem, Saša, uživaj ta dva dni, da ti bosta čimprej minila. Na punkcijo pa nikar preveč ne misli. Jaz sem takoj po stop injekciji začela zganjat paniko. Grabil me je ogromen strah. Ko pa smo s punkcijo končali, mi je bilo grozno žal, da nisem tistih ur, ko sem paničila, namenila čemu bolj koristnemu... Upam, da ne boš šla po mojih stopinjah user posted image .

Uživaj in če ne prej, se beremo v torek. Nujno!!! LP in veliko sreče user posted image !!!

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: IVF/ICSI - FEBRUARČICE
18.2.2006 17:07:12   
Sulfinija
Saša 27!

Tudi jaz bom v torek z mislimi pri tebi,ko boš imela punkcijo.Pol pa nam hitro napiši kako je šlo ali je ful bolelo,...
No super,da boš imela pet celic včasih je tudi uspeh,če je ena sama celica zato nikar ne izgubi upanja le mal sreče je še treba zraven,da bomo skupaj vozile vozičke.

Lp in veliko,veliko sreče za torek!

Mojcauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: IVF/ICSI - FEBRUARČICE
18.2.2006 19:14:04   
andreja 07
evo končno tudi jaz
danes prvi UZ trenutno 2 večja folikla sem jih vidlauser posted image user posted image user posted image user posted image
en 11 drug12 pa cel kup malih poleg  v pondeljk pa spet UZ in upam da jih bo več je reku da če bojo merl okol 15 da mi bo dal CETROTIDE a katera pozna to zdravilo. me prav zanima mam občutek da bo nekje v sredo,četrtek punkcijauser posted image user posted image user posted image user posted image  upam da bo sploh kaj spunktirat.

saša sem te že pogrešala v petek no vsaj neki že maš za sabo upam da čimprej dobišuser posted image user posted image .

sisy kako noga? men roka še ful oteka ampak me to sploh ne zanima k me buši skoz neki črvič  lahk pa začnrm pisat knjigo
MOJ TREBUH JE LAHKO BALON - NE PA MOJ DEŽNIK JE LAHKO BALON(ELA Peroci) že tko sm debela,zdaj pa še tok napihnjena da grozauser posted image user posted image

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: IVF/ICSI - FEBRUARČICE
18.2.2006 19:37:50   
*Karmen*
Andreja, vidim, da tudi ti že pridno hodiš nasproti svojemu user posted image . Za prvi UZ imaš kar velike folikle. Verjemi, tudi večina tistih, ki so zdaj še majhni, bo zrasla. Tudi pri meni je pri drugem UZ nekaj foliklov v rasti krepko zaostajalo. No, pa so bili na tretjem UZ vsi dovolj veliki za nadaljno obdelavo user posted image . Kaj bi bilo pa zdravilo Cetrotide pa ne vem. Sta pa prav gotovo možni samo dve varianti: ali je to zdravilo za pospešitev rasti oz. za zorenje foliklov ali pa je to že stop injekcija user posted image . Po moje je prva varianta bolj možna, saj morajo bit folikli za punkcijo veliki cca 18 - 20mm.

O napihnjenosti bi pa midve lahko napisal znanstveno razpravo. Sem dala skoz že injekcije, pa punkcijo, pa transfer... Pa pri vsaki zadevi sem si rekla:"No, zdaj pa vsaj napihnjena ne bom več." Pa je še vedno isto. Ne vem, če bom sploh še kdaj normalna user posted image .

Andreja, LP in če ne prej se nam javi v ponedeljek z veselimi novičkami o folikelčkih user posted image . Punce pa bomo do takrat držale pesti user posted image .

(odgovor članu andreja 07)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: IVF/ICSI - FEBRUARČICE
19.2.2006 8:58:10   
Sisy
čau punce!

Kako lepo je videt da ste tako lepo optimistične in da se tkole bodrite.... upam da bo tudi me "marčice" takole nadaljevale tradicijouser posted image ...in upam da boste vse,ampak res čisto vse poročale o user posted image  ! Kok bi blo super ane? user posted image

Jaz sem pa tudi že vse bližje in bližje postopku....only 18 days to gouser posted image ....

Drugače sem pa vesela.... sem se vsaj povoja na nogi že znebila in veselo treniram svoj kolenček saj ga zaradi zategnjnih kit ne morem in ne morem pokrčit user posted image ...si predstavlate kok je blo učeri hecn...jst v kiklci na kavi v mestu..., če me je pa kdo natančneje opazoval si je pa mislu lej tega Herr.Flicka user posted image  sem mogla res hecn zgledat....user posted image

Drugače smo pa pr nas doma bolj penzionistično....nobenemu se nič ne da....včeraj zvečer bi morala it s prijatelji mal ven pa se mi sploh ni ljubilo...kok mi bolj paše...da se zvečer zleknem na kauč, se zavijem (ups zavijevauser posted image ) v koutrček pa pred tv-jem kakšen dober film pogledava al pa knjigico prebreva....uf kok sm jst penzijauser posted image

Pa ve,kako ste preživele soboto?

Takole.Jst šibam,vas zapuščam...

pa si še kej tipkamo

čau bau user posted image

(odgovor članu andreja 07)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: IVF/ICSI - FEBRUARČICE
19.2.2006 9:19:36   
*Karmen*
 

Moja sobota v sliki in brez besed:

                                                 






                                                                                 ....





                    



(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: IVF/ICSI - FEBRUARČICE
19.2.2006 11:12:09   
Sulfinija
Pozdravljene!

Punce le še 12.dni me loči do moje prve šprice.Mi lahko poveste ste ve vse imele po dvojne injekcije ali le ene?
In še eno vprašanje berem veliko o napetih trebuhih je tole vsaka takole napeta ko balon?In kdaj ste tole opaziler približno po kateri šprici?Jaz bom svoje prejemela v trebuh kam ste se ve špikale?

Vsem vam veliko lepih sončih dni želim in vso srečo v postopku!

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: IVF/ICSI - FEBRUARČICE
19.2.2006 11:24:04   
*Karmen*
Mojca, jaz sem se pikala v tazadno . No, moj dragi me je pikaluser posted image . Imela sem vsak dan le eno injekcijo. Ampak sem morala vanjo vsrkat dvojno dozo (dve ampuli). Punce imamo v IVF postopkih različne diagnoze in zaradi tega nam naši G predpišejo tudi različna zdravila in različne doze. Jaz osebno sem napihnjenost začutila, ko sem z injekcijami že počasi zaključevala. Tam nekje sedmi dan špikanja. Pa saj je kar za zdržat. S to napihnjenostjo ni nobenih večjih problemov, le kakšne "ta fine" hlače malo težko oblečeš user posted image . Je vseeno bolje biti napihnjen kot pa da te kaj zelo boli user posted image .

Mojca, LP in kar brez strahu!

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: IVF/ICSI - FEBRUARČICE
19.2.2006 11:43:03   
andreja 07
res je ja jaz sem sicer napihnjena od prvega dne ampak se to postopno povečuje mam pa menagon -3 ampule dajem se jih v nogo,ker sama dajem z levo roko,k moj dragi je boječka.

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: IVF/ICSI - FEBRUARČICE
19.2.2006 11:55:33   
Sulfinija
Punce!

Hvala vam za takole hitre odgovore.Mene bo špikala sestra oid osebne zdravnice so se punce kar ponudile in ne bom matrala dragega pa mogoče bi kdaj odšel kam in bom pač raje tja hodila ni daleč in si še zraven,ko bom šla domov kako fino user posted image  privoščila.
No jaz začnem 3.3 z Dipherline in 17.03 imam uz in gonal-f zraven prve injekcije pa do predzadnjega dneva punkcije.

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu andreja 07)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj način spanja v postelji pove o partner...
photo
Spita s partnerjem/-ko tesno drug ob drugem ali vsak na svoji strani postelje? Spita v 'stoličko/žličko' ali s hrbtom dr...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?