|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   IVF za drugega otroka
10.2.2016 12:18:20   
Anonimen
Pozdravljene punce!

Za vas imam vprašanje. Pravkar sem naju s partnerjem naročila za posvet v MB za postopek za drugega otroka. Razgovor imama v juniju. Zanima me pa sledeče. Kako je izgledal drugi postopek po porodu. Mi2 namreč sva že najinega prvega škrata dobila s pomočjo IVF (ICSI). Sedaj po več kot leto dni poskušanja še ni uspelo, zato sem naju kar naročila.
Ali ste dale vse enake preiskave skozi kot v prvem postopku ali kako? Kako je zgledal ta prvi pogovor z zdravnikom? Zanimajo me izkušnje tistih, ki ste bile v MB.

Lep dan vam želim user posted image

Auser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: IVF za drugega otroka
10.2.2016 20:10:04   
reza1
Živjo,

sicer pišeš, da hočeš izkušnje iz MB, ampak vseeno...najbrž ni take razlike med Lj in MB. Za drugega otroka po IVF sem se v Lj samo prijavila, da sem dobila evidenčno številko, poklicala za postopek po M in se je začelo. Ni bilo nobenih dodatnih preiskav ali karkoli drugega...Srečno, pa čimprejšnji plusek ;-)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: IVF za drugega otroka
11.2.2016 8:55:16   
Anonimen
reza1 hvala ti za odgovor.
Uauu...potem pa v LJ to gre res hitro. Upam da bo tudi v MB tako. Ker z možem sva se pogovarjala da bi šla v postopek v jeseni ali pa na začetku januarja. In sem potem razmišljala, da če bi opravili vse preiskave kot na začetku (vsaj v MB) to v tem časovnem obdobju ni mogoče, glede na do da se potem začnejo dopusti.
In ja, upam da bo naš lumpek kmalu dobil družbo (če prav roko na srce, ne upam sanjati o + že kar v prvi rundi user posted image )

A user posted image

(odgovor članu reza1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: IVF za drugega otroka
11.2.2016 22:09:48   
Link
Hojla!

Jaz lahko povem mojo izkušnjo iz MB. 2010 sem v prvem postopku uspešno zanosila in rodila zdravega fantka. Imela pa sem še enega zamrznjenčka. Za še enega otročička sva se odločila šele 2015 in sem samo poklicala v MB in povedala, da imam še enega zamrznjenčka. Takoj po naslednji menstruaciji so mi ga v spontanem ciklusu (brez karkšnekoli podporne terapije ) vstavili, vendar se na žalost ni prijel. To je bilo septembra, decembra sva bila že v novem postopku. Vmes sva imela samo en razgovor kjer so nama dali protokolne liste z vsemi pripadajočimi datumi za UZ in terapijo. Ker je od prvega minilo že toliko časa sva morala oba ponoviti tudi določene krvne priskave. Upam ,da sem kaj pomagala user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: IVF za drugega otroka
13.2.2016 14:16:55   
Anonimen
Hvala Link tudi tebi. Glede na to, da mi2 nimama zamrznjenčkov, naju pomojem čaka enako kot pri tebi. Za izpolnit kake papirje in podobno. Mogoče tudi kake krvne preiskave - ne vem koliko časa so sploh lahko stare. Kaj pa partnerju so ponovili kak spermiogram ali nič?
A potem sta že bila v postopku ali še čakata? jaz vem da meni bo sedaj dosti lažje, ker že imam doma enega škrata user posted image

Auser posted image

(odgovor članu Link)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: IVF za drugega otroka
14.2.2016 20:47:40   
Link
Anonimna! Od krvnih preiskav sva opravila samo tiste za izključitev spolno prenosljivih okužb, kakšnih hormonskih nisva ponavljala. Ker je diagnoza pri nama popolna azoospermija pri partnerju mu tudi spermiograma niso konrolirali, ker ga je bilo potem v vsakem primeru potrebno punktirat takrat kot mene. Ne vem pa kako je, če se da semenčeca dobit iz izliva in če vseeno pred postopkom še kaj preverjajo.

Nama je uspelo junija z zamrznjenčki (imela sva ogromno srečo, ker sva jih v postopku pridelala kar 6 user posted image ) in sicer je bil to 3. ETZ. S svežimi zarodki nama tokrat ni uspelo. Sedaj sem tik pred porodom v 38. tednu user posted image .

Vama želim, da bosta kar čimprej zagledala težko pričakovaniuser posted image in in kmalu pestvovala zdravo štručko!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: IVF za drugega otroka
15.2.2016 13:21:58   
Anonimen
Aha. No ker pri nama je težava v partnerju, ampak ima malo spermijev. Bom še za vikend povprašala prijateljico, ki je pol leta nazaj drugič rodila, kako je bilo pri njej.

user posted image Lepo za vaju da vama je uspelo in upam da je nosečnost potekala BP. Tako da malo še pa boš že konkretno odštevala user posted image .
Drugače pa je tudi nama uspelo z zamrznječkama - prvima dvema, ki sva jih pridelala v 4.postopku. Sveži pri nama tudi niso bili uspešni. Kdo ve mogoče bo pa tokrat drugače. Želim si samo to, da takrat ko bo da bo vse ok. user posted image Ter da bo sedaj nova zdravnica ki jo imava super, saj DR. Vlaisavljeviča ni več.

Auser posted image

(odgovor članu Link)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: IVF za drugega otroka
18.2.2016 9:52:37   
1aneja1
Ravno to vprašanje sem hotela postavit, pa vidim da je že user posted image

Reza1, kako je potem v Lj? Jaz sem mislila da se moram k svoji zdravnici naročit da mi da novo napotnico...
Ni nič konzilija itd.? Samo naročiš se in greš direktno v uno fazo, ko greš po prvem dnevu M v Lj po injekcije in začneš s špikanjem?
Kako hitro po prvem porodu si pa šla v postopek?
Jaz sem julija rodila, pa bi rada šla junij/julij letos probat srečo spet user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: IVF za drugega otroka
19.2.2016 19:34:19   
reza1
Ja, ups, seveda rabiš novo napotnico za postopek. Konzilij je pa samo 1x, na začetku, ko začneš z IVF postopki. Za drugega otroka ni potreben več. Ko dobiš napotnico, pokličeš za evidenčno in se zmeniš kako naprej. Jaz sem imela zamrznjenčka, tako da sem šla takoj v postopek. Napotnice, nove izvide za SPB (ker so mi vmes pretekli) in izvid brisa sem si zrihtala še pred enim letom starosti hčerke :-) Potem je sledilo par ETZ, in v tretje je bil končno plus :-)

(odgovor članu 1aneja1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?