|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jok nonstop
19.10.2009 19:42:08   
aromaja
Naša Zala ima dober mesec, jaz sem pa na koncu z živci. Ta otrok je tako nesrečen. Nonstop se samo joka. Zaspi v joku i se zbudi z jokom. Joka pred dojenjem, po dojenju, pred umivanjem, med umivanjem in po umivanju. Po tanovem joka tudi v vozičku. Nima krčev. Večinoma je dojena, tu in tam dobi kako flaško AM. Joka pa vsak dan ful. Zaspi le, če jo po pol ure nosimo naokoli in zibamo. Pa še to za kratek čas. Sploh ne vem več kaj naj. Cele dneve jo prenosim na rokah, v slingu, poslušam njen jok in z žalostjo berem poste mamic, ki pišejo o otrocih, ki se smejejo, godejo, gledajo, ko so budni, ki zaspijo sami od sebe, ko jih dajo v posteljico....kr na jok mi gre...kaj delam narobe, kaj je mojemu otroku tako hudega?????
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Jok nonstop
19.10.2009 19:48:30   
ledenaa
In kako veš da nima krčevuser posted image

Ti tega vedet ne moreš
Vse mine,lahko pa poskusiš iz svoje prehrane ven dati AM in jajca
Mogoče je kaj od tega muči

(odgovor članu aromaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Jok nonstop
19.10.2009 19:49:25   
pf
Pa si prepričana, da nima krčov? Saj bo bolje, boš videla. To ne pomeni, da je nesrečen otrok, če joka. Nekaj mu pač ne paše. Kaj pa pravi pediater na ta jok?

(odgovor članu aromaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Jok nonstop
19.10.2009 19:53:07   
Anonimen
Prvo jo pelji k zdravniku, da izključi kakršne koli zdravstvene težave. Potem si pa z možem organizirajta izmene, da takrat ko je en pri otroku tadrugi lahko počije in ima čas samo zase. Vem kako je to, ker tudi naša je imela v prvih mesecih eno obdobje, ko je non-stop jokala (je minilo) in če ne bi bilo trenutkov, ki so bili samo moji, bi se mi odpeljalo. Z otrokom pa skoraj 100% ni nič narobe .. pač tako mali revčki ne znajo drugače izražat svojega veselja, stiske, različnih potreb, lakote, ... kot pa z jokom. So čisto nemočni. Tako da se malo umiri (ker bolj mirna ko boš ti, bolj miren bo otrok) in si dopoveduj, da je še majhen, da te potrebuje. Saj bo ... boš videla user posted image .

(odgovor članu aromaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Jok nonstop
19.10.2009 20:05:09   
aromaja
Krči niso, ker jih je imela, tako da vem kako zgleda un jok. Ne jem jajc, ne jem mleka, mlečnih izdelkov, malo mesa, samo kuhan korenček in bučke, sadja nobenega...
Ta jok ni tko neutolažljiv kot pri krčih. joka, jo vzamem naročje-neha, je par minut tiho, pa spet joka. Čim se zbudi, joka, ker nisem dovolj hitra z dojko. čim je ena prazna, joka dokler ni na drugi. če vmes podirava kupček, joka ker hoče na drugo zizo. joka, ko jo oblačim. joka, ko ji kar naenkrat ni več fino v banjici. potem se dere ves čas, ko jo brišem, oblačim. ko jo spet dam v naročje, utihne za par minut. pri pediatru sem rekla da je tako, tudi tam se je drla. pa ni bilo lih odziva...


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Jok nonstop
19.10.2009 20:07:45   
tasa_m
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aromaja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Jok nonstop
19.10.2009 20:28:59   
bambi14
user posted image user posted image user posted image
saj bo babika,..........vem,da še tebi gre zraven na jok,.....zdaj ko se vse dogaja misliš, da ne bo nikoli konec tega,...BO.!!! Jaz tudi mislim, da so krči,.....ko sem začela pit 3l čaja na dan so se pri mali krči nehali v 2 dneh- sem mislila, da je kaj narobe, ker ni več tolko jokala.Pila pa sem mešanico kumine, komarčka in janeža- res 3l.
Nasa je imela krče 2 meseca,.....NUJNO se moraš zorganizirat, prosit za pomoč, da miceno malo popazijo, ti pa se idi spočit nekam kjer ne boš slišala kako joka,....naredi to!
user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Jok nonstop
19.10.2009 20:35:30   
Tanja_
Kaj pa z dudo, si poskusla?
Sam še to mi pride na misel. Drugače pa, tko kot so že punce napisale.Obvezno prosi za pomoč še nekoga, da si ti malo odpočiješ.

(odgovor članu bambi14)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Jok nonstop
19.10.2009 20:39:28   
miapia

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

In kako veš da nima krčevuser posted image

Ti tega vedet ne moreš
Vse mine,lahko pa poskusiš iz svoje prehrane ven dati AM in jajca
Mogoče je kaj od tega muči


Berem svojo zgodbo. Pri nas je bilo takole od 2. dneva do 5. meseca. Jokala ni samo takrat, ko je spala in jedla. Imela je hude krče, ki jih je potrdila P, kamor sem jo v hudem obupu pri 6 tednih odpeljala.

Pa naj te potolažim, 1 mesec star dojenček se še ne smeje in ne žlobudra.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Jok nonstop
19.10.2009 20:39:38   
Sibil_
Mogoče je lačna, poskusi ji dat po dojenju še malo AM, če bo jedla. Velika količina materinega mleka namreč ne zagotavlja, da je mleko kakovostno in nasitno.

LP,
Sibil RR

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Jok nonstop
19.10.2009 20:43:05   
miapia
Aja, pa ne delaš nič narobe. Jaz sem jo imela ure in ure na rokah, v vozičku se je živlsko drla dokler ni onemogla zaspala. Masiraj ji bušija, daj jo ležat na trebuh, lahko na tvoje prsi. Delaj dlje časa tisto, kar ji godi. naša je zelo uživala na previjalni in je takrat pozabila, da jo zvija.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Jok nonstop
19.10.2009 20:55:48   
aromaja
Dudo imamo, brez nje bi jaz že s kake hruške visela verjetno (oz. marelice, ki jo mam na vrtu). AM tudi občasno dobiva in takrat ko ga, ga mal spije, kakih 10, 20 ml, potem pa spet dalje poje. Pomoči imam kr veliko, pride dopoldan k meni moja sestra in jo vzame in pestuje, pa ko pride moj iz službe, tudi. Pa moja mama je veliko tukaj. Ampak sem pač edina, ki jo lahko podoji, tako da je večina dela še vseeno na meni. Z gospodinjstvom se itak nič ne ukvarjam, ker se niti ne morem, to je čisto prevzel moj, oz. jaz kaj poprčkam, kadar jo on nosi naokoli. Včasih se mi zdi, da kr beživa od nje. Rajši včasih pomivam po tleh in ribam kopalnico, sam da se jo znebim za kake pol ure. Resno. Prav strese me, ko slišim da se zbuja, ker vem kaj me čaka v naslednjih dveh urah. Ponoči mi gre kr na jok, ko jo slišim, ker vem, da se za naslednji dve uri lahko poslovim od spanca in da se bom spet borila z jokajočim otrokom. Zlo blizu sem včasih temu, da zgubim živce. Takrat jo položim na posteljo, parkrat globoko vdahnem in jo spet vzamem v naročje...da je ne bi od obupa stresla, ji zamašila ust, jo vrgla na posteljo. Take misli me obhajajo sredi noči, ko sem čist izmozgana, ona pa še kar goni svojo in noče spat, noče se več dojit, noče več flaške...noče dude. Zavijem jo ko štruco in hodim gor in dol po sobi in jo zibam in ji šuškam, pojem, jo mirim...včasih sem čisto tiho...pa na smrt zaspana sem....
Vsi pravijo da bo minilo, ampak meni to ta moment čisto nič ne pomaga.
Sej, lih danes sem rekla mami...če dobro pomislim, ni najhuje to da joka, najhuje je da NE VEM ZAKAJ. Če bi ji na čelu pisalo:jokam, ker sem sitna, bi jo veliko lažje prenašala naokoli. Tako se pa ves čas sprašujem ali imam dovolj mleka, ali jo res slučajno kej zvija, a ma slučajno refluks, ali jo kaj boli, a ma kako alergijo...ipd in me to izčrpava še bolj ko otrok sam.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Jok nonstop
19.10.2009 20:57:14   
BAMBINA_
Če je tako zelo jokava, bi jaz rekla, da jo ali nekaj boli ali pa je lačna. S pediatrom se najprej dogovori za dnevno nadziranje pridobivanja teže, tako boš kmalu videla, če morebiti ne dobi dovolj mleka.


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu aromaja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Jok nonstop
19.10.2009 20:59:56   
Suni
To, da se joka pri oblačenju in previjanju je bilo tudi pri nas dokaj dolgo prisotno... po kopanju itak - pač v vodi je takim malim ful fino (so bili v vodi kar dolgo časa predno so prišli na ta suhi svet) in se potem derejo - to mine, samo ne sekiraj se! Moja izkušnja glede spanja: po dveh mučnih tednih nespanja, nenehnega dojenja in blazno dolgega podiranja kupčkov (je ful polivala) sem začela kar z njo počivati - glede na to v kakem položaju je sploh hotela zaspati. Pri nama je bilo to tako, da sem si jo dala s trebuhom na moj trebuh (kengurujčkanje), imela sem zelo dvignjeno vzglavje (na kavču) - in tako sva potem kake 2 meseca podnevi počivali, ker drugače sploh ni zaspala. Sem se najprej bala, da jo bom preveč navadila (me je moja mati strašila da ne bo nikoli hotela sama spat), ampak kasneje ni bilo problemov - si zdaj razlagam tako, da je mogoč imela daljše obdobje uvajanja v ta svet user posted image . Sicer pa pravijo, da pri dojenčkih vse traja samo določeno obdobje... tako da se čim manj sekiraj... bo minilo!

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Jok nonstop
19.10.2009 21:01:07   
aromaja
Na teži odlično pridobiva. V enem mesecu se je zredila za skoraj 1kg. Imam doma vago, ampak je tehtanje praktično nemogoče, vsaj uno pred dojenjem, ker tako opleta okoli sebe med jokom, da se ne da zvagat.
Pa srečna bi bila, da bi lahko z njo počivala. Njo je treba nosit okoli. Čim sem statična, je takoj jok, če ne vstanem, se jok samo stopnjuje. Spiva pa itak ponoči skupaj, da ji lahko dam še napol speči zizo v usta in tako vsaj tu in tam preprečim jok.


< Sporočilo je popravil aromaja -- 19.10.2009 21:03:47 >

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Jok nonstop
19.10.2009 21:05:14   
Suni
A jo dojiš "na urnik" ali takoj, ko hoče piti?

(odgovor članu aromaja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Jok nonstop
19.10.2009 21:10:55   
aromaja
Dojim vsakič, ko se zbudi...če mi je v naslednjih dveh urah ne uspe uspavati, ji ponudim spet.

(odgovor članu Suni)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Jok nonstop
19.10.2009 21:16:27   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: aromaja
Sej, lih danes sem rekla mami...če dobro pomislim, ni najhuje to da joka, najhuje je da NE VEM ZAKAJ. Če bi ji na čelu pisalo:jokam, ker sem sitna, bi jo veliko lažje prenašala naokoli. Tako se pa ves čas sprašujem ali imam dovolj mleka, ali jo res slučajno kej zvija, a ma slučajno refluks, ali jo kaj boli, a ma kako alergijo...ipd in me to izčrpava še bolj ko otrok sam.


Samopomilovanje ne bo rešilo ničesar, morala boš nekako ukrepati. Ne razumem, zakaj se (in punčko) tako mučiš. Močno dvomim, da bi se tako majhni dojenčki cele dneve jokali samo zaradi sitnobe. Ne rabiš se spraševati ali imaš dovolj mleka -> dnevno jo vozi k pediatru, da jo tehtajo, pa boste hitro ugotovili ali nemara joka zaradi lakote. Jo morda zvija -> kupi kakšne kapljice proti krčem in če ne bo nič bolje, potem to ni to. Refluks? Sama lahko opazuješ ali kaže znake (npr. pogosto kremženje, dobi rdeče očke, polivanje - ki pri kislem refluksu niti ni nujno, zna pa biti zelo neprijetno zanjo..), če opažaš te znake, lahko zahtevaš napotnico za gastroenterologa... Skratka, namesto, da se izčrpavaš, skušaj ugotoviti kaj je narobe. Pomisli, kakšna boščika je šele ona, še tako nemočna in nebogljena, ki ne zna svojih občutkov izraziti drugače, kot z zadovoljnim nasmeškom ali z jokom. Poskušaj ji nekako pomagati, da bo zadovoljna ona in posledično tudi ti.


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu aromaja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Jok nonstop
19.10.2009 21:17:43   
miapia
Mala ima 100% krče, vseeno jo pa pelji k P. Moji je vzela kri, če bi slučajno imela infekcijo.

Če boš kaj potolažena - mine. Kdaj bo minilo, nihče ne ve. Vem, da je zelo težko, ker se to izkusila na svoji koži, samo da jaz nisem imela nikogar (ko je bilo najhujše), da bi mi jo vzel vsaj za eno uro. Povrhu vsega sem imela še rahlo pop. depresijo in hude zdravstvene težave, ki še sicer niso mimo.

Kaj bi ti svetovala, da bi ti bilo lažje... jaz sem bila po trikrat na dan zunaj po 1-3 ure. Še ko je lilo, sem sama z dežnikom kolovratila okoli. Pa slušalke sem dala v ušesa, ko je mala zaspala in sem se sproščala. Velikokrat s solzami v očeh.

Saj bo user posted image

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Suni)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Jok nonstop
19.10.2009 21:18:00   
manna
user posted image user posted image
JOJ hudo se mi smiliš! Jaz bi šla na tvojem mestu do pediatrinje. Tudi če ne izgleda kot krči, jo morda boli trebušček ali pa kaj drugega. Zahtevaj da jo pregledajo. Jaz vem da bi...

(odgovor članu Suni)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Jok nonstop
19.10.2009 21:21:06   
miapia

IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

IZVIRNO SPOROČILO: aromaja
Sej, lih danes sem rekla mami...če dobro pomislim, ni najhuje to da joka, najhuje je da NE VEM ZAKAJ. Če bi ji na čelu pisalo:jokam, ker sem sitna, bi jo veliko lažje prenašala naokoli. Tako se pa ves čas sprašujem ali imam dovolj mleka, ali jo res slučajno kej zvija, a ma slučajno refluks, ali jo kaj boli, a ma kako alergijo...ipd in me to izčrpava še bolj ko otrok sam.


Samopomilovanje ne bo rešilo ničesar, morala boš nekako ukrepati. Ne razumem, zakaj se (in punčko) tako mučiš. Močno dvomim, da bi se tako majhni dojenčki cele dneve jokali samo zaradi sitnobe. Ne rabiš se spraševati ali imaš dovolj mleka -> dnevno jo vozi k pediatru, da jo tehtajo, pa boste hitro ugotovili ali nemara joka zaradi lakote. Jo morda zvija -> kupi kakšne kapljice proti krčem in če ne bo nič bolje, potem to ni to. Refluks? Sama lahko opazuješ ali kaže znake (npr. pogosto kremženje, dobi rdeče očke, polivanje - ki pri kislem refluksu niti ni nujno, zna pa biti zelo neprijetno zanjo..), če opažaš te znake, lahko zahtevaš napotnico za gastroenterologa... Skratka, namesto, da se izčrpavaš, skušaj ugotoviti kaj je narobe. Pomisli, kakšna boščika je šele ona, še tako nemočna in nebogljena, ki ne zna svojih občutkov izraziti drugače, kot z zadovoljnim nasmeškom ali z jokom. Poskušaj ji nekako pomagati, da bo zadovoljna ona in posledično tudi ti.


No BAMBINA, ni treba takole na ostro. Če tega ne doživiš, nikoli ne veš, kako to je. Kaplice proti krčem niso nujno rešitev, 1kg pridobljene teže je odlično. Edino če ima kakšno alergijo na mleko.
Moja hči je bila ista, drugi so pa cel dan samo spali in jedli. Če je tako, potem je lahko pametovati in kritizirati.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Jok nonstop
19.10.2009 21:23:38   
Suni
Vprašaj še na med.over.net...
Nevem, pri nama tisti "urnik" in razni nasveti (da naj na manj kot na dve uri ne dojim) niso prišli v upoštev... sem morala dojit ful pogosto... ob večerih mi je non stop visela na zizah... se mi zdi, da sem morala tudi večkrat menjat strani in potem je šele zaspala... verjetno že samo od utrujenosti od sesanja... kaj pa vem...


< Sporočilo je popravil Suni -- 19.10.2009 21:34:32 >

(odgovor članu aromaja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Jok nonstop
19.10.2009 21:33:36   
veronikab
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najina sreča Jakob Bela se je rodil 27. 4. 2009.

(odgovor članu Suni)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Jok nonstop
19.10.2009 21:37:34   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: miapia

IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

IZVIRNO SPOROČILO: aromaja
Sej, lih danes sem rekla mami...če dobro pomislim, ni najhuje to da joka, najhuje je da NE VEM ZAKAJ. Če bi ji na čelu pisalo:jokam, ker sem sitna, bi jo veliko lažje prenašala naokoli. Tako se pa ves čas sprašujem ali imam dovolj mleka, ali jo res slučajno kej zvija, a ma slučajno refluks, ali jo kaj boli, a ma kako alergijo...ipd in me to izčrpava še bolj ko otrok sam.


Samopomilovanje ne bo rešilo ničesar, morala boš nekako ukrepati. Ne razumem, zakaj se (in punčko) tako mučiš. Močno dvomim, da bi se tako majhni dojenčki cele dneve jokali samo zaradi sitnobe. Ne rabiš se spraševati ali imaš dovolj mleka -> dnevno jo vozi k pediatru, da jo tehtajo, pa boste hitro ugotovili ali nemara joka zaradi lakote. Jo morda zvija -> kupi kakšne kapljice proti krčem in če ne bo nič bolje, potem to ni to. Refluks? Sama lahko opazuješ ali kaže znake (npr. pogosto kremženje, dobi rdeče očke, polivanje - ki pri kislem refluksu niti ni nujno, zna pa biti zelo neprijetno zanjo..), če opažaš te znake, lahko zahtevaš napotnico za gastroenterologa... Skratka, namesto, da se izčrpavaš, skušaj ugotoviti kaj je narobe. Pomisli, kakšna boščika je šele ona, še tako nemočna in nebogljena, ki ne zna svojih občutkov izraziti drugače, kot z zadovoljnim nasmeškom ali z jokom. Poskušaj ji nekako pomagati, da bo zadovoljna ona in posledično tudi ti.


No BAMBINA, ni treba takole na ostro. Če tega ne doživiš, nikoli ne veš, kako to je. Kaplice proti krčem niso nujno rešitev, 1kg pridobljene teže je odlično. Edino če ima kakšno alergijo na mleko.
Moja hči je bila ista, drugi so pa cel dan samo spali in jedli. Če je tako, potem je lahko pametovati in kritizirati.

Opa ženska, pojma nimaš, kaj vse smo mi dali skozi, zato prosim... Sploh pa moj namen ni bil biti ostra, pač pa realna. Moj nasvet je zgolj dobronameren -> naj ugotovi, kaj dojenčici manjka, ker cele dneve ne joka samo zato, da bi mamico spravljala v obup.

< Sporočilo je popravil BAMBINA_ -- 19.10.2009 21:38:33 >


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Jok nonstop
19.10.2009 21:43:28   
manna
Ženske ne se kregat, aromaja ima dovolj stresa že brez tega.
Se pa strinjam, da 1 mesec star dojenček ne pozna še "sitnobe" zato sklepam da jo nekaj boli, matra.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?