|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj naj storim - spet tašča
9.8.2011 9:57:00   
Getreal
Zdravo!

Sploh ne vem kje začeti. V glevnem s partnerjem živiva že eno leto pri mojih starših, sedaj pa sva končno zbrala nekaj denarja in kupujeva svoje stanovanje.

Stvar je v tem, da je tašča podedovala eno ogromno posest s hišo od svoje tete in jo je namenila mojemu partnerju, ko je izvedela, da bi rada kupila stanovanje. Poiskala sva cenilca in nepremičninskega agenta, stvar je stekla - dobila bi minimalno 50.000€, max 70.000€. V glavnem, finančno sva bila končno preskrbljena in zelo srečna, da se nama ne bo potrebno zadolževati in jemat kredita.

Včeraj pa gre moj na obisk domov in ženska mu meni nič tebi nič pove, da je s tastom šla tja gor, se za našim hrbtom dobila z mejašem in mu stvar prodala za 30.000€. Ne samo da je posest kmalu da zastonj vrgla v hrbet človeku, ki si zdaj najbrž misli, da je malo ubrisana (kar seveda sedaj mislim tudi jaz konec koncev) prikrajšala naju je za vsoto, ki si jo bova mogla sedaj izposodit.

Vem, da je posest njena in lahko dela z njo kar hoče, ampak glede na to, da je dvignila roke in nam dovolila upravljanje s prodajo, se mi vse skupaj zdi tako bolano svinjsko... Posest ji je stala 10 let brez da bi jo enkrat povohala in ji ni prišlo na pamet, da bi prodajala, sedaj pa karnaenkrat iz danes na jutri ona MORA to prodat, al kaj? Ne mora počakat pol leta da bi midva iztržila kar se da - konec koncev sosed bo čez pol leta še vedno pripravljen stvar kupiti, če je slučajno ne bi uspeli prodat (kar je praktično nemogoče)..

Kaj naj storim? Naj grem tja in se pogovorim? Problem je, ker sem tako živčna in obupana, da se najbrž ne bom mogla mirno pogovarjat.. Najraje bi kričala, jokala,..nevem..user posted image Ne vem kaj naj rečem nepremičninarju..po moje bo mislil da smo malo zabiti..kdo ga bo sploh plačal glede na to da je tašča napol zastonj prodala stvar? Še to morem odštet od tistega denarja.. Kako lahko to naredi svojemu sinu in vnukinji? Doma so mi ponudili, da odkupijo parcelo oni in jo potem mirno naprej prodajava, samo ne vem, če jo bo pripravljena prodat nam..
Nasvet?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj naj storim - spet tašča
9.8.2011 9:59:59   
Kerensa*
Kaj zdaj - je že prodala ali namerava prodati? Zapisala si namreč oboje.

(odgovor članu Getreal)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj naj storim - spet tašča
9.8.2011 10:03:27   
Getreal
Papirji še niso podpisani - učeraj so sklenili nekakšen ustni dogovor..
se oproščam - malo sem raztresena iz očitnih razlogov user posted image


< Sporočilo je popravil Getreal -- 9.8.2011 10:04:25 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj naj storim - spet tašča
9.8.2011 10:09:04   
Kerensa*
Drži, da ima pravico početi, karkoli želi (četudi te s tem "za*ebe"), ampak v tem primeru bi šla jaz osebno do nje in jo vprašala, zakaj se je tako odločila, čeprav je meni prej obljubila drugače. Od njenega odgovora je odvisno, kako bi jaz reagirala. Zagotovo pa bi ji povedala, da tudi jaz želim kupiti to posest in bi ji v zameno za to, da si premisli in ne proda sosedu, ponudila višji znesek. In če bi se ona s tem strinjala, bi zahtevala takojšnji podpis kupoprodajne pogodbe s kakšno varovalno klavzulo (da si ne bi potem ona še enkrat premislila).

< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 9.8.2011 10:10:02 >

(odgovor članu Getreal)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj naj storim - spet tašča
9.8.2011 10:11:36   
Pia*
Ti tukaj nimaš nobene besede, stvari bo moral urejati tvoj partner.
Zakaj je to naredila, veste samo vi, se mi zdi pa čudno da je prodala sedaj vrat na nos prej pa 30 let nič. Sta mogoče uprašala,če imata tast in tašča kakšne finančne težave?
Lahko pa je zgolj samo nagajanje.

Stvari se naj loti pa tvoj partner ti tukaj nimaš kaj vreščati nad taščo s to zemljo bi vidva kvečjemu kaj pridobila defenitivno pa nista nič izgubila, saj je bilo vse od tašče.

(odgovor članu Getreal)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj naj storim - spet tašča
9.8.2011 10:12:24   
pelin
Tašča je očitno hotela pokazati, da je v bistvu še vedno ona lastnik posesti, zemljišča in lahko dela z njim kar hoče, pa čeprav bedarije....tako bo potem verjetno hotela tu pa tam pokazati tudi, da vajina hiša, ki bo morda nekoč stala tam ni čisto vajina, da pisker,v katerem kuhaš ni čisto tvoj, ker kuhinja stoji pač na zemlji, ki je njena.......
Verjamem, da je luštno pridit do zemljišča, hiše, stanovanja....brez zadolževanja, brez lastnih prihrankov....vendar je potrebno potem vzeti v zakup, da zadeva , ki  je na videz tvoja, v bistvu to sploh ni.Da v bistvu nikoli ne boš čisto svoj gospodar in da se lahko kar navadiš, da boš to dobil pod nos...
Jaz se grem v tem primeru raje zakreditirat in kupim zemljišče, stanovanje...stran od tašče... ko je kredit odplačan sem resnično na svojem in ne pod taščino komando in odvisna od njene dobre volje...

(odgovor članu Getreal)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj naj storim - spet tašča
9.8.2011 10:12:32   
mateyka
ustni dogovor ni še nič - vse se da še zmenit. probajta se pogovorit. in za božjo voljo ne glej tega kot da je tvoje (aka prikrajšala naju je za vsoto) in vama bo veliko lažje mirno govorit. vem da misliš na hčerko, samo NIMA VEZE, skupaj ste zato, ker se mate radi in ne ker nameravate s taščino zemljo založit svoje otroke. keep that in mind in se lepo, počasi in temeljito pogovorite - spomnita jo na dogovor in lepo(!!) vprašajta kaj je zdaj s tem, plus ne ji dajat občutka da ji kaj očitata. lepo na izi povejta zakaj vaju zanima, da bi rada zgradila nekaj za svoje otroke in njene vnuke in če z njenim dovoljenjenm lahko (glede na to da je njena zemlja ki bi jo radi prodali). bodita diplomatska.
vso srečo user posted image

p.s. aja, povejta ji ceno cenilca, da bo vedela da je zemlja s hišo vredna več kot po njenem dogovoru. naj mu raje to ceno cenilca predlaga in potem ne bo problema z njenim dogovorom. magari ji pokažita cenilčevo cenitev (predvidevam da mate papir)?

p.s.2 in se popolnoma strinjam s t5t6 - naj se v bistvu to meni mož. je le njegova mati.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 9.8.2011 10:17:55 >

(odgovor članu Getreal)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj naj storim - spet tašča
9.8.2011 10:14:57   
t5t6
Prvo kar naredi je to, da se pomiri, ne obupuj in začni iskat varjante kako bi do stanovanja lahko prišla brez taščinega denarja. Sprijazni se z dejstvom, da je tašča taka kot je in spremenila je ne boš z leti bo samo še slabše. Če se z njo želita pogovorit naj to stori mož ne pa ti. Nenazadnje je parcela njena in če je tako mimo, da jo prodaja pod ceno in da s tem celo oškoduje svojega sina je pač tako. Jaz bi si na vajinem mestu finance sestavila tako, da nisem odvisna od tašče ali drugih, če na koncu kaj primakne je super, če ne pa nič. Raje bit 30 let v kreditih ampak na koncu vsaj veš, da je vse tvoje in da nisi nobenemu nič dolžna. Sicer pa, če je tašča imela resen name, da vidva prodajata parcelo bi vam jo prej lahko podarila. Glede na to, pa da je taka kot je, bi do problemov lahko prišlo tudi če bi vidva dobila kupca za 70.000 saj bi pogodbo na koncu morala podpisati ona. Na koncu se vedno vse uredi!


(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj naj storim - spet tašča
9.8.2011 10:20:11   
Getreal
Karensa odgovor bi bil najbrž nekaj v smislu, da smo prepogoltni in da je skromnost nekaj božjega user posted image In seveda da sva samo otroka, oni so pa odrasli, ki vedo kaj delajo...
Kaj bi bila tvoja reakcija na to?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kaj naj storim - spet tašča
9.8.2011 10:25:58   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Getreal
Karensa odgovor bi bil najbrž nekaj v smislu, da smo prepogoltni in da je skromnost nekaj božjega user posted image In seveda da sva samo otroka, oni so pa odrasli, ki vedo kaj delajo...
Kaj bi bila tvoja reakcija na to?

Prepogoltni - zakaj? Ker ji ponudimo več € kakor sosed ali zato, ker pač želimo to posest?
Skromnost je nekaj Božjega? Prav - potem naj pa ona podari posest (vseeno komu - lahko tudi Cerkvi, da se bo Bog sprehajal po tej zemlji), če je skromnost nekaj Božjega.
In prepogoltni smo bili potem tudi takrat, ko nam je ona obljubila posest? Hmmm... in da sem otrok, čeprav sem odrasla, s svojo družino in s svojim denarjem? A odrasli so samo penzionisti (I''''m guessing - je sosed cca. njenih let? - komu bo pa on zapustil posest, če ne svojim "pogoltnim" otrokom ali sorodnikom?)?

Eh... zahvalila bi se ji za prelomljeno obljubo in ji rekla, da bom svoj denar, ki sem ga prihranila zaradi pogoltnosti, odnesla nekomu, ki bi ga rad imel, kar pomeni, da je še bolj pogolten od mene. Preden bi odkorakala skozi vrata, bi ji pa še rekla, da je ta "nekdo", ki je bolj pogolten od mene, na drugem koncu Slovenije, kamor se bom preselila.

< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 9.8.2011 10:26:58 >

(odgovor članu Getreal)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kaj naj storim - spet tašča
9.8.2011 10:27:53   
Getreal
t5t6 hvala - tvoj odgovor je zelo razumen. Zdaj sem sicer res še vsa iz sebe in se mi podira svet. S tem denarjem bi namreč lahko kupila stanovanje v roku meseca, dveh, tako pa bova mogla še dolgo čakati in misel na to me je popolnoma dotolkla..

mateyka - hvala. Ta pogovor imam v mislih, samo ne vem kako začeti, pristopiti. Nočem, da misli, da si kakorkoli lastim njeno imovino, ker si je ne, ampak takšna prodaja se mi zdi pod ceno. Partner pa je dvignil roke. Rekel je da se on tega več ne gre...Ne vem kaj storiti..

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kaj naj storim - spet tašča
9.8.2011 10:29:53   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Getreal
Nočem, da misli, da si kakorkoli lastim njeno imovino, ker si je ne

Ja pa si jo. Ker ti jo je ustno obljubila, si jo ti že smatrala za svojo. In s tem ni nič narobe. Narobe je to, da je ona prelomila obljubo.
Partner pa je dvignil roke. Rekel je da se on tega več ne gre.

On je z njo najbrž govoril več, kakor ti. In je dojel, kakšno je stanje pri njej. Tako, da je njegova odločitev kar razumna oz. nekje v stilu mojega zadnjega odstavka v mojem prejšnjem postu.

(odgovor članu Getreal)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kaj naj storim - spet tašča
9.8.2011 10:37:08   
pety78
Sosed si pa sedaj mane roke...
Kaj pa, če jo je sosed malo okol prenesel in jo kaj pregovoril? Nikoli ne veš....

Če mož noče, bi šla jaz sama osebno do tašče. Ne vidim razloga, zakaj bi se moral mož z njo pogovarjati. Jaz in tašča se tudi vse sami zmeniva, brez posrednikov. Saj smo vsi družina.
Šla bi z lepim namenom, na kavico in pogovor, da naredimo boljšo kupčijo zanjo in zame, razen za soseda, seveda,  user posted image in ji ponudila višji znesek za odkup zemljišča.






_____________________________



(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kaj naj storim - spet tašča
9.8.2011 10:37:40   
Getreal
Ja moralno je sicer narobe, ampak pravno ji nimam kaj. Na papirju je ona šefica. Sicer pa sumim, da stoji za vsem skupaj tast. Ona je načeloma prijazna in še kar neodločena oseba, dokaj labilna. Sumim, da je on tisti, ki je rekel, da bomo mi "tamladi naredili neumnost" in naj ona lepo kar proda dokler sploh še kdo hoče kupit...Ker glede na to, da je sinu obljubila, da lahko on stvar proda po svojih pogojih, dvomim, da bi sama od sebe naredila kaj takega. Med tem ko pa se je tast že utikal (recimo v nakup družinskega avtomobila, itd.)

Ja partner hitro obupa in se vda, ampak jaz takih reči ne razumem in jih nočem sprejet kot nekaj normalnega. Enostavno nisem vajena takšnih monad. Rada bi nekaj naredila. Konec koncev tudi če ne dobim tega denarja, zakaj ne bi tašča pokasirala toliko kot je stvar vredna? Zakaj bi se igrali neprofitne organizacije in delili svojo lastnino naokoli..ne vem no. Ni mi jasno..

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kaj naj storim - spet tašča
9.8.2011 10:38:48   
Getreal
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Sosed si pa sedaj mane roke...
Kaj pa, če jo je sosed malo okol prenesel in jo kaj pregovoril? Nikoli ne veš....



Točno to...po moje se doma lepo smeji kako zelo smo vsi skupaj neumni...

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kaj naj storim - spet tašča
9.8.2011 10:39:25   
pety78
Konec koncev tudi če ne dobim tega denarja, zakaj ne bi tašča pokasirala toliko kot je stvar vredna? Zakaj bi se igrali neprofitne organizacije in delili svojo lastnino naokoli..ne vem no. Ni mi jasno..


Se popolnoma strinjam!


_____________________________



(odgovor članu Getreal)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kaj naj storim - spet tašča
9.8.2011 10:40:13   
pety78
Ja, potem jo pa lepo pokliči in vprašaj, če se lahko do nje oglasiš. Pa čimprej, preden kaj podpišeta s sosedom. 

_____________________________



(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kaj naj storim - spet tašča
9.8.2011 10:40:17   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Getreal
po moje se doma lepo smeji kako zelo smo vsi skupaj neumni...

Najbolj neumen je v tem primeru on, ki sam sebe oškoduje za nekaj deset-tisočakov.

(odgovor članu Getreal)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kaj naj storim - spet tašča
9.8.2011 10:42:32   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: Getreal
po moje se doma lepo smeji kako zelo smo vsi skupaj neumni...

Najbolj neumen je v tem primeru on, ki sam sebe oškoduje za nekaj deset-tisočakov.


O kom ti to? Verjetno o tastu, ne? user posted image No, Getreal pa o sosedu. Potencialnemu kupcu. On pa že ni neumen, no. user posted image


_____________________________



(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kaj naj storim - spet tašča
9.8.2011 10:45:28   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: pety78
O kom ti to? Verjetno o tastu, ne?

Seveda. Če je tast prepričal taščo v prodajo sosedu, potem je tast neumen, ker sam sebe oškoduje.
Se pa seveda tudi sosed najbrž doma lepo smeji, kako sta tašča in tast neumna, da mu prodajata za recimo polovično ceno od dejanske vrednosti.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kaj naj storim - spet tašča
9.8.2011 10:45:45   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: Pia*

Ti tukaj nimaš nobene besede, stvari bo moral urejati tvoj partner.
Zakaj je to naredila, veste samo vi, se mi zdi pa čudno da je prodala sedaj vrat na nos prej pa 30 let nič. Sta mogoče uprašala,če imata tast in tašča kakšne finančne težave?
Lahko pa je zgolj samo nagajanje.

Stvari se naj loti pa tvoj partner ti tukaj nimaš kaj vreščati nad taščo s to zemljo bi vidva kvečjemu kaj pridobila defenitivno pa nista nič izgubila, saj je bilo vse od tašče.



Podpis!

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kaj naj storim - spet tašča
9.8.2011 10:46:31   
t5t6
Na stvari moraš vedno gledat iz več zornih kotov. Mogoče pa vama je tašča s to potezo naredila veliko uslugo, ker brez njenjega denarja ne bo imela čisto nobenega vpliva več na vas. Nikoli se ne boš počutila njen dolžnik. Predstavljaj si, da jo sedaj prigovorite in od nje vseeno "iztržite" ta denar, kakšne občutke bosta imela do nje, se ji bosta lahko zahvalila, boste lahkega srca vzela denar, bosta z veseljem kupovala stanovanje in se vanj preselila, ali bo vedno osta tisti slab priokus do tašče in do njenega denarja. Meni se predvsem te stvari zdijo pomembne, da za karšno koli potezo se odločiš, da na koncu dneva mirno spiš in se počutiš nekako lahek.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kaj naj storim - spet tašča
9.8.2011 10:51:10   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Getreal
mateyka - hvala. Ta pogovor imam v mislih, samo ne vem kako začeti, pristopiti. Nočem, da misli, da si kakorkoli lastim njeno imovino, ker si je ne, ampak takšna prodaja se mi zdi pod ceno. Partner pa je dvignil roke. Rekel je da se on tega več ne gre...Ne vem kaj storiti..


prvo kot prvo, naj bo tvoj mož s tabo, tudi če ne odpre ust (skupaj ste le družina, pa če je tvojemu možu všeč ali ne).
začela pa bi tako da bi poklicala po telefonu in vprašala kdaj ima čas za obisk. ko bi se vsedli bi pa začela s tem (saj veš, step by step user posted image ), da bi jo rada vprašala kako je z zemljiščem, ki so vama ga obljubili in njegovo prodajo. in sicer - ne zato ker bi ji radi težili, ampak ker ste ŽE cenilca poklicali, da oceni tržno vrednost in (tukaj mej sabo njegov papir in ji ga daj, da ga obdrži - lahko ga tudi sosedu pokaže) vam ga je ocenil za več kot ji sosed ponuja. in da bi radi, da ga proda po redni ceni, da SEBE ne oškoduje. da želite da dobi za njega toliko kolikor je vredno in da vam je mar da NJE kdo ne opehari.

šele ko bo pripravljena razmišljat o višji ceni, greš na druge stvari. prej nima smisla imho..

< Sporočilo je popravil mateyka -- 9.8.2011 10:53:54 >

(odgovor članu Getreal)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kaj naj storim - spet tašča
9.8.2011 10:54:44   
uškinamama
Ne razumem (spet) nič.

Se pravi, lastnica zemljišča je ona . Obljubila je, da , ko ga vi prodate, bo kupnina vaša. Ocenjeno je bilo na 50- 70 tisoč. Ta denar bi dobili vi in si kupili stanovanje. Zdaj bi ona prodala svojo zemljišče za 30.tisoč -  a denar bi dala vam? Ta del mi manjka....In zakaj bi ji ti ponudila več, a hočeš imet to zemljišče?

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kaj naj storim - spet tašča
9.8.2011 10:58:02   
Getreal
joj to bo tak napor že vidim... user posted image  

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?