|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj pa vaši ginekologi pravijo???
22.1.2012 1:46:42   
dalia8184
Jaz več ne vem, kaj naj si mislim... prebrala sem kar nekaj odgovorov dr. Pušenjaka v rubriki ginekologija na forumu MON (verjetno ste tudi ve že kaj brale), tudi sama sem mu postavila par vprašanj, ampak po njegovih odgovorih sodeč, so vsa zdravila, vse preiskave in nasploh vsa pomagala pri zanositvi in v nosečnosti...ODVEČ.

Številne (bivše) nosečnice pišejo, da so imele težave in dobile razna zdravila (Dabroston, Prometrium, Buscopan...) in da je bilo bolje (včasih tudi ne, kar je normalno)... dr. Pušenjak pa povsod piše, da sploh ni nekih trdnih dokazov, da bi ta zdravila kaj pomagala (?!?!?!).....

Kaj pa vam pravijo vaši ginekologi??? ima kdo G, ki je drugačnega mnenja in ima kakšne ideje, kaj bi lahko pomagalo, če se pojavijo težave?

Napisal je tudi, da so razne raziskave skoraj odveč itd. Sem vprašala, če je kakšna možnost, da greš že po enem SS na kakšne posebne preglede, pa je napisal, da nikakor, šele po treh SS (kar je meni čisto nehumano). In da lahko itak samo pogledajo, če je pri obeh partnerjih kromosomsko kaj narobe, ampak tudi če je, se ne da pomagati... (????????)

Če jaz njega prav razumem, smo torej prepuščene na milost in nemilost narave???????????
In zakaj potem številni ginekologi predpisujejo razna zdravila, delajo preglede (npr. če je sluznica ok, če ni kakšne pregrade,... ipd.)....

Ne vem, ampak mislim, da je on precej naravnan k šparanju. Nisem pričakovala tega, glede na to, da se obračamo na razne forume in postavljamo vprašanja, ker ne želimo obupati in ker nas zanim, kaj vse se da narediti. Seveda vedno več zdravnikov špara in če se sam ne pozanimaš, kaj vse bi ti lahko pomagalo, lahko ostaneš brez vsega... žalostno, res! :(

EN ZANIMIV PRIMER:
Sem prebrala na tem forumu, je ena punca napisala, da je imela dva zaporedna SS-a in seveda so ji tudi rekli (kot vsem ostalim), da je to pač naravna selekcija in da pred tremi SS-i ne more na nobene preiskave... pa se je razkurila, da to pa že ni zgolj naravna selekcija in zahtevala, da jo malo bolj pregledajo! Odkrili so, da njena sluznica v maternici ni ok, dali zdravila in v tretje je donosila zdravo dete. Samo toliko o tem, da so splavi naravna selekcija... ja, za izgovor, da ni treba pomagati in da lahko spet - ŠPARAJO!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj pa vaši ginekologi pravijo???
22.1.2012 8:25:10   
tintin
ravno zaradi tekega mišljenja ginekologov sem sama v 2.nosečnosti na lastno pest jemala Dabroston oz. avstrijski Dufaston. In donosila zdravo dete. Točno vem, da imam težave s progesteronom (pomanjkanje, prehiter upad) in sem v obeh nosčenostih na začetku krvavela. V prvi so mi dali v bolnici dabroston, v drugi ne bi dobila nič, ker dabrostona v slo ni bilo..sem prepričana da mi je pomagalo. Tudi moja sorodnica....2 splava, nato je na mojo pobudo jemala dabroston (šla kupit na hrvaško) in donosila zdravo dete.

(odgovor članu dalia8184)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj pa vaši ginekologi pravijo???
22.1.2012 9:20:41   
Niri
Jaz sem imela splav kljub Prometriumu in so mi rekli kasneje, da ni nič dokazano, da to deluje, da pa pomaga sicer cca 1% nosečnicam. Da je tudi malce psihološkega vpliva pri tem - češ nekaj jemljem kar mi bo pomagalo in je zato ženska bolj sproščena...
Zdaj sem spet noseča, brez Prometriuma in upam, da se bo izšlo...

Dalia upam, da bo naslednja tvoja nosečnost uspešna!

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj pa vaši ginekologi pravijo???
22.1.2012 9:54:30   
Ajra RR
Dalia in ostale punce. Jaz sem dvakrat močno krvavela, upoštevala navodila ginekologa, jedla Dabroston in donosila. Pri prvi nosečnosti sem zaradi močne krvavitve bila v bolnišnici, ampak je zraven mene ležala ena punca, ki je ravno imela splav in je ves čas jokala in opisovala, kako je bilo. Jaz pa zraven s krvavitvami. ves čas sem bila na hodniku, ker mi je bilo tako hudo zanjo in ker sem se bala zase. Potem sem podpisala, da hočem domov. Če bi ostala tam, bi splavila, toliko je vse skupaj vplivalo na mojo psiho.

Mogoče vam lahko kak dober nasvet da mag. Virantova. Vprašajte jo, vedno odgovori hitro: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/mag-irena-virant_10

_____________________________

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

(odgovor članu Niri)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj pa vaši ginekologi pravijo???
22.1.2012 11:22:45   
kajajaka
Dalija, jaz sem imela v drugi nosečnosti SS v 12 tednu, potem v tretji pa sem ravno tako v 12 tednu začela močno krvaveti - hematom - grozeč spontani splav in nisem dobila nobenih zdravil (če bi imel krče bi dobila Buscopan ali nekaj takega, ker jih nisem imela mi niti tega niso dali). Predlagali so mi le strogi počitek - ostalo je storila narava. Pri meni je delovalo! Sedaj sem 2 tedna pred rokom.

Se se pa s tem, da zdravila ne pomagajo strinjali tako moja ginekologinja, kot dežurni na gin. urgenci kamor sem šla ob krvavitvi in tudi moja dodatna gin. v ambulanti za patološko nosečnost. Vsi trije torej.

Tvoj odziv na SS je razumljiv in sedaj razmišljaš ali bi se tvoje detece dalo rešiti s kakšnimi zdravili, če se ne bi toliko šparalo... Iščeš odgovore, a jih žal ne boš našla.
Svetujem ti, da se zazreš v prihodnost in po 3 mesecih čimprej spet zanosiš, boš videla, da bo vse ok - ampak moraš v to verjeti!!! Ne prepričuj se vnaprej, da je kaj narobe s tvojo sluznico in ne vem kaj še... Sprejmi, da je bilo kar je pač bilo in da bo naslednjič vse OK, sicer si boš naredila več škode kot koristi.

Bi medicina lahko rešila več SS? Kaj pa vem... mogoče bi se ga dalo. Meni je moja ginekologinja to zelo realno razložila - da včasih medicina pomaga, da se obdrži dete, ki bi po naravni poti šlo naprej... ampak velikorat so žal to otroci s prirojenimi napakami in boleznimi. A si to res želite?me je vprašala... Dobroston je baje res bolj za psiho, da nekaj pač dobiš... pomaga pa v tako majhnem številu, da je skoraj zanemarljivo. Žal. 

(odgovor članu Ajra RR)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj pa vaši ginekologi pravijo???
22.1.2012 11:36:59   
dalia8184
Hvala za odgovore in link, mag. Virantovi sem že poslala vprašanje!
Ne vem, če ta zdravila s progesteronom nič ne škodijo, potem bi jih jaz naslednjič kar jemala... a ve katera, če lahko kaj škodijo???user posted image

(odgovor članu Ajra RR)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj pa vaši ginekologi pravijo???
22.1.2012 11:53:57   
Anonimen
JA ne vem ... jaz sem v 12. tednu začela kar močno krvaveti in mi je G predpisala Dobroson in se je stvar po parih dneh umirila, tamala pa je zdrava ... mogoče bi res rekla, da so v zgodnji nosečnosti te tablete bolj ko ne placebno, ampak v pozni nosečnosti pa zelo podpiram raznorazne raziskave ... če le-teh nebi bilo, dvomim, da bi danes imeli našo punco ob sebi.

(odgovor članu dalia8184)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj pa vaši ginekologi pravijo???
22.1.2012 16:45:41   
dalia8184
Otika, kakšne raziskave so ti pa delali še kasneje, da so ti rešili otroka? Kaj to pomeni, da je ne bi bilo, če ti ne bi pomagali? Rada bi dobila čim več informacij in znanja o tem, kaj vse se da pomagati in narediti, če do česa pride, ker nažalost ne gre vedno zaupati zdravnikom... user posted image
Marsikdo priča o tem, da je sam moral reči za kakšen pregled, zdravilo... in če težiš, ti pač ustrežejo. Če si tiho, pa te pač pustijo... no, odvisno od zdravnika, ampak ne bi tvegala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj pa vaši ginekologi pravijo???
22.1.2012 18:22:20   
Anonimen
V zadnjem trimesečju mi je začel naraščati pritisk in sem si ga tudi sama doma vestno spremljala ... ker je bilo 3 tedne pred PDP jem le prehudo, sem šla v P, kjer so me obdržali in vestno spremljali tamalo z UZjem, metrili pretoke posteljice, zmanjševali pritisk itd. in ko so mi 2 tedna pred PDPjem ugotovili, da je tamala nehala napredovat, da se mi količina plodovnice manjša, da ima zavito popkovino in da je tudi plodovnica že motna, so mi porod sprožili ... HB da so ga, ker tamala je bila že precej zahirana (pri 49cm je imela samo 2370g), potem na koncu je bila že tako šibka, da ji je zadnjih nekaj sekund pred iztisom celo utrip zamrl, pa še ker so na UZju videli, da ima ovito popkovino okrog vratu je babca neke prijeme uporabila, da je ni stisnilo ... tako da hb da so mi na podlagi raziskav takrat sprožili, ker če bi mi samo zbijali pritisk in čakali na PDP dvomim, da bi tamala preživela porod ... oz. mi je tako po vsem skupaj povedala tudi navzoča zdravnica.

< Sporočilo je popravil Otika -- 22.1.2012 18:23:48 >

(odgovor članu dalia8184)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kaj pa vaši ginekologi pravijo???
22.1.2012 19:38:38   
dalia8184
O bog, ko vse to berem, me kr stiska, kaj vse je možno, da se zgodi in dogaja v teh 9 mesecih user posted image  
Mene pa zdaj bolj skrbi, kako donositi... ampak nekako vem, da bo vse ok. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kaj pa vaši ginekologi pravijo???
22.1.2012 21:52:54   
MioBambino
Občasno berem dr.Pušenjaka. Poznam vse to, kar si napisala, dalia8184. On ima tak pogled na svet.

Jaz sem zaradi krvavitve dobila Dabroston in Buscopan. Kljub tej terapiji se je moja nosečnost zaključila. Ne vem, v katere procente sem padla.

Vem edino to, da če se sam ne pobrigaš zase- če ne iščeš alternativ- če niti "tečen", v našem zdravstvu nič ne dosežeš. Žal. Je pa veliko možnosti tudi samoplačniških.

Vse, ki smo dale SS skozi, je prekleto strah, da se to še ponovi. Prav je, da nas pogledajo in pravico imamo- tudi, če se nam je to zgodilo prvič. Na pregled za pregrado, maternični vrat,... ni treba čakati treh SS.

(odgovor članu dalia8184)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kaj pa vaši ginekologi pravijo???
23.1.2012 19:18:13   
kajajaka
Dalia ne skrbi toliko. Tudi jaz sem imela v obeh nosečnostih zelo podobne težave kot Otika in res zdravniki in osebje takrat naredijo VSE, da otroka zdravo donosiš. Takrat tudi nihče ne špara in je vsaka nosečnica deležna maximalne skrbi in nege.
Prvo trimesečje pa je tisto najbolj občutljivo, ko niti nimajo pravega vpogleda kaj se s plodom dogaja in ali se pravilno razvija... zato je prvo trimesečje bolj na udaru "selekcije narave".

Svetujem ti, da nehaš brati, razmišljati in spraševati o morebitnih zapletih v nosečnosti, ker ga ni ginekologa na tem svetu, ki bi ti lahko zagotovil ali z zdravili omogočil, da boš 100% rodila živega in zdravega otroka. Žal.

Najbolje je, da počakaš 3 cikluse, zanosiš ponovno (upam, da vama takoj rata) in se veseliš otročka - ter pričakuješ, da bo vse OK. user posted image

< Sporočilo je popravil kajajaka -- 23.1.2012 19:19:14 >

(odgovor članu MioBambino)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kaj pa vaši ginekologi pravijo???
26.1.2012 17:07:24   
camino79
Se strinjam s Kajajako. Zelo lepo je napisala.

Če ne moreš zanosit, je prav, da prosiš G, da te da na preglede (sluznica, pregrade, hormoni).
Če ne moreš donosit, lahko pogledajo spet (hormoni).

Je pa res, da v prvem trimesečju ne vidijo skoraj nič, bolj le to, ali se razvija ali ne. In mnogokrat je lahko kakšna napaka ploda...
Moja izkušnja...3xSS, od tega, po analizi, 2x različni kromosomski napaki, pa sva z možem oba BP. Se zgodi, samo je takrat to grozno težko razumet. vendar narava ne dovoli, da bi se rodili preveč poškodovani otroci.

Je pa tudi moja izkušnja, da potem, ko je prvo trimesečje mimo, naredijo vse, da je OK. Tudi prej, kar je v njihovi moči, samo ko si že enkrat noseč, je res v 1. trimesečju bolje vse prepustit mami naravi in počakat.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kaj pa vaši ginekologi pravijo???
27.1.2012 11:43:23   
honey
Še moja izkušnja. S prvim otrokom sem zanosila po več kot 1 letu truda. Vmes sva se potem s partnerjem poročila in sem zadnji dan medenega tedna začela ful krvaveti. V bolnišnici so mi dali nekaj podobnega Dabrostonu (ne vem točno, kakšen naziv so imele tablete, ker sva bila v tujini), ampak mi je bilo rečeno, da so bolj za to, da ustavijo krvavite kot da bodo obdržale plod. No, k sreči so naslednji dan ugotovili, da je s plodom vse o.k. in da je bil očitno to nek hematom, ki je nastal zaradi psihičnega pritiska. V glavnem rodila sem zdravega fanta. V drugo sem zanosila in imela v 7. tednu ss - rečeno mi je bilo naravna selekcija. O.k., v redu, sem se pač sprijaznila in šla dalje. Ampak potem ni bilo nič več kot 3 leta!!! Tako da sem šla na IVF in z njegovo pomočjo donosila spet zdravega fantka. Zdaj pa sem noseča v 3. in sicer povsem neplanirano in nas je povsem presenetilo. Zakaj to pišem? Ker sem vedno bolj mnenja, da psiha deluje na vse, kar se dogaja v našem telesu. Pri prvi zanositvi je bilo tako, da sva se trudila, pa ni šlo, potem smo začeli zidati hišo, sem enostavno pozabila na zanositev in je uspelo. V drugo je pač uspelo takoj, ker sva pač rekla, da bi počasi začela delat na drugem otročku, ampak se je žal končalo žalostno. V tretje pa nikakor ni šlo. No, zdaj pa je bilo spet popolnoma neobremenjeno in je uspelo. Zato punce, vem, da je težko, da odmisliš psiho in vse skupaj, ampak je treba. Enostavno se tudi ne smete obremenjevat, ko zanosite. Glejte na vse skupaj s pozitivne strani in verjamem, da bo uspelo. Če pa že začneš na samem začetku s pesimizmom, je ponavadi tako, da se potem res nekaj hudega zgodi. Vsekakor pa ja, bodite tečne in vztrajajte pri tem, da vas dajo na preiskave. Če ne gre drugače pa pojdite na samoplačniške. Se splača.

_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kaj pa vaši ginekologi pravijo???
29.1.2012 23:24:59   
dalia8184
Tudi jaz sem obakrat zanosila povsem nepričakovano, ker sem vedno bila ziher, da mi ne bo uspelo zaradi PCO. Ampak v tretje vem, da bo vse ok. user posted image

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?