|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj vse ve 2 in pol star otrok?
25.10.2010 9:35:52   
memole80
Lep pozdrav!

Zadnjič smo kupili zbirko vaj, ki naj bi bila primerna pred vstopom v šolo, ampak naša 2 in pol letnica že sedaj vse reši. Nekje sem celo brala, da nekateri že črke poznajo in ne vem kaj vse? No, naša je bistra, ampak tega spet ne zna.

Kakšni so pa vaši 2 in pol letniki??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj vse ve 2 in pol star otrok?
25.10.2010 9:48:57   
liliana
Tudi moja pri dveh letih in pol še ni črk poznala.......user posted image

Vaj za 6 let jih pa še danes nisem kupovala, tako da ne vem kaj vse obvlada od tistega za šest letnike......

Drugače pa je v tem obdobju zlagala puzle, kocke, risala oz. takrat bolj še kracala......gledala televizijo......tu pa tam kako knjigo, vozila bicikl (s pomožnimi kolesi seveda)......in se na splošno igrala......

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj vse ve 2 in pol star otrok?
25.10.2010 10:02:48   
špelin@
Črke pri dveh letih in pol?? Buahahaha user posted image C'mon. Razen če je Wunderkind user posted image

Naš mali ima skoraj 2,5 let in sestavlja kocke, enostavne sestavljanke, kraca (pač po svoje riše), uživa, ko mu berem zgodbe, vzame v roke knjigo in po slikah govori svojo zgodbo (ponavadi umiraš od smeha zraven), "kuha" svojim pliškom, se igra s plastičnimi živalcami, avtki, češe živega psa in mu meče igrače, risanke so trenutno "out" - tv ga zadnje čase bolj malo zanima, rad se pogovarja po telefonu (tudi sam s sabo, če ni drugega user posted image ), izdeluje lepljenke, nagaja sestricam, se z njima crklja, pleše, poje,...

Nikakor pa ne rešuje kakšnih (pisnih) nalog.


(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj vse ve 2 in pol star otrok?
25.10.2010 10:07:03   
memole80
Ja ja, kot naša. Jah no...saj spet niso težke vaje. Jaz sem zbirko najprej prelistala in ker sem videla, da so enostavne, sem se odločila, da jo kupim. Se mi pa zdi čudno, da jo prodajaj za 5 letne otroke....

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj vse ve 2 in pol star otrok?
25.10.2010 10:10:13   
ajsek
A ni mogoče malo razlike med otrokom, ki je pred vstopom v šolo (tu si jaz predstavljam 4.letnika recimo), in otrokom, ki je star 2 leti in pol?

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj vse ve 2 in pol star otrok?
25.10.2010 10:18:54   
memole80
Ma ne...ne rešuje pisne naloge...to so miselne. Mora sestaviti par, poimenovati predmete, pove za kaj se uporabljajo, pa kakšne barve je. Poišče katera senca spada k določeni figuri,.... So zelo enostavne naloge in so ji izredno všeč. Bodi brez skrbi, da je ne silim, ker otro mora imeti svoje otroštvo. Samo nekje sem zasledila, da eni že poznajo črke, kar se meni zdi res neumnost.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj vse ve 2 in pol star otrok?
25.10.2010 10:21:28   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: ajsek
A ni mogoče malo razlike med otrokom, ki je pred vstopom v šolo (tu si jaz predstavljam 4.letnika recimo), in otrokom, ki je star 2 leti in pol?

A seveda. Imam 5,5-letno deklico, ki gre prihodnje leto v šolo, in 2,5-letnega fantiča in itak, da je razlika...

memole80, doma imam kup knjigic in revij za reševanje za predšolske otroke, ampak ni šans, da bi 2,5-letnik to reševal/rešil user posted image
Labirinte, iskanje razlik, povezovanje pikic, obkrožanje podobnih oblik,... No way. Zna pa nalepit kužka h kužku, rožico k rožici, pokazati razne reči,...

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj vse ve 2 in pol star otrok?
25.10.2010 10:22:54   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: memole80
Mora sestaviti par, poimenovati predmete, pove za kaj se uporabljajo, pa kakšne barve je. Poišče katera senca spada k določeni figuri,.... So zelo enostavne naloge in so ji izredno všeč.

A to naj bi bile naloge za 6-letnike? Te, ki jih imam doma, so precej bolj zahtevne.

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj vse ve 2 in pol star otrok?
25.10.2010 10:58:06   
Naja31
Jaz imam doma 2,5 letnika in 5,5 letnika ki gre naslednje leto v šoli in ju po znanju ne moreš orimerjati. In prav je tako. Oba počneta stvari  in rešujeta naloge njunim letom primerno.

no, mlajši ne rešuje nobenih nalog, ker mislim da ima za to še več kot dovolj časa.

Še na misel mi ne pride, da grem 2. 5 letnika spraševati naloge za 6 letnika.user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kaj vse ve 2 in pol star otrok?
25.10.2010 11:01:06   
Najaa
Naša tavečja je pri dveh in pol zlagala puzzle, se veliko igrala, risala, brala knjigice in povedala, kaj je kaj v knjigi. Črke je začela spoznavat (po lastni želji) pri kakih 3,5 letih, ko je vedla katere so črke njenega imena. Zdej ko se približuje 4.letu jo pa vedno bolj zanimajo črke, številke, barve... Ima en tak mini računalnik igračo, s katerim se zelo rada ukvarja. Npr. mora pritisnit barvo ali določeno črke in take. Ima nekaj vaj, primernih za 4-5 let, ampak so res lahke primerne zanjo in jih tudi rada rešuje.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
25.10.2010 11:48:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kaj vse ve 2 in pol star otrok?
25.10.2010 11:56:36   
jana banana
IZVIRNO SPOROČILO: memole80

Samo nekje sem zasledila, da eni že poznajo črke, kar se meni zdi res neumnost.


Ne vem zakaj se ti zdi neumno, da eni poznajo že črke?
Men se zdi logično, da poznajo to kar jih starši učijo.
Če znajo pri 1,5 letu povedat cca. 20 besed, poznajo živali, kako se oglašajo, razumejo skoraj vse, ne vem zakaj bi jim bil pri 2,5 let problem spoznat 25 črk abecede. Bi bli pa res geniji, če bi znal BRAT in PISAT.
Kot rečeno, odvisno kaj jih starši učijo.

So pa kot spužve....

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kaj vse ve 2 in pol star otrok?
25.10.2010 12:31:02   
janapan
ma po mojem smo starši mal blesavi.  Dajamo otroku, ki je star 2,5 leti vaje za vstop v šolo....zakaj že??? da se bomo lahko potolkli po prsih, da je pa naš otrok genialc......ma dejte no. otroci naj bodo otroci in nehajmo jih filat z vsem kar bi že lahko znali. Naj skačejo po lužah, se valjajo v blatu, rišejo krica krace packajo po mizi, tekajo o travniku.....ne smemo jim vzet teh bogih par let otroštva. Že tko gredo prehitro v šolo....in od tega, da bodo znali nekaj črk pred vstopom v šolo, al pa da bodo hodili na predšolski tečaj angleščine???? ipd... ne bodo imeli prav nič.

(odgovor članu jana banana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kaj vse ve 2 in pol star otrok?
25.10.2010 12:38:11   
ronja
Tudi moja pri dveh letih in pol še ni črk poznala.......user posted image

Vaj za 6 let jih pa še danes nisem kupovala, tako da ne vem kaj vse obvlada od tistega za šest letnike......

Podpis.

V tem času se moji samo igrata: v bistvu isto kot pri špelin.

Kaj že znata, da se zdaj spomnim? kocke sestavljat - to ni problem, rišeta približno enako, čeprav je leto in pol med njima - jaz ne ločim, kaj je katera narisala, če nisem bila zraven, da bi si zapomnila. Obe kroge in spirale že, ampak to je približno to. Včasih se kaj več posreči, v glavnem je pa kracarijauser posted image . Znata stat na eni nogi, to vem, ker je zadnje čase "joga" moderna pri mojih malih (ful uživata, ko oponašamo živali - različne poze). Najbolj in so pa pri obeh knjigice, to pa res skoz! Non stop, vsak dan, milijonkrat čez! Včasih se nama še zvečer podijo tiste blesave zgodbice in rime po glaviuser posted image .

Za preverjanje znanja bo še dovolj časa. Edino, kar sem opazila, da imata res dobro fino motoriko - obe sta že na prvem pregledu sestavili stolp iz vseh kock, recimo - ko naj bi samo 2 postavili eno na drugo - sploh nisem vedela, da naj bi bilo to nekaj ekstra, pa je bila zdravnica tako navdušena, da sem vprašala, če ni to normalnouser posted image ; no, to sta verjetno po meni podedovali - upam, ad bosta grobo pa od lubija, ker je res nor, kar se športa tiče (jaz rabim veliko dlje, da kak šport osvojim, čeprav nisem glih motorični debil).

Se mi pa zdi čudno, da jo prodajaj za 5 letne otroke....

ma, daj, kdo še gleda, za koliko let je kajuser posted image . Meni so vedno dali igrice za več let s pripombo, da sem že dovolj pametna za to. In se mi je fajn zdelo, pa sem se igrala in dala mir (to je bil verjetno ciljuser posted image ). Pa starejšo sestro imam, tako da bi bilo res kriza, če bi se igrala samo igrice za male otroke, ona bi umrla od dolgčasa z mano! Tako me je mela pa radauser posted image . Pač kupim, kar se mi zdi, da bi znalo bit zanimivo, pa mi je vseeno, a je za dojenčke ali za tavelike. Pojma nimam, kdaj naj bi kaj znali, ker se mi zdi to brezveze, ker so preveč individualni. Lažje je opazovat svojega otroka.

Če koga zanimajo pri tej starosti črke, pa naj jih gleda, so what. Jaz ju pusti, da se igrata, ne preverjam ne silhuet ne ničesar, kar imajo na zdr. pregledih. Pa se mi zdi, da nista nič bolj neumni zato.

no, mlajši ne rešuje nobenih nalog, ker mislim da ima za to še več kot dovolj časa.

Pri nas je isto. Verjamem pa, da nekatere to zanima. kakor komu drago.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kaj vse ve 2 in pol star otrok?
25.10.2010 12:40:44   
ronja
janapan, podpis. So me pa na pikniku mamice zelo čudno gledale, ko sem rekla, da naše 3letnice pa ne bom dala na nobeno to dodatno aktivnost. Ker večinoma so vsaj na plesnih, če že ne še na angleščini in glasbeni... Meni se zdi to brezveze. Sama imam krasne spomine na brezskrbno otroštvo in če kaj, bi jima to rada dala. pa nisem imela nobenih problemov ne v šoli, ne v glasbeni šoli, ples sem celo trenirala, hehe. Čeprav sem začela veliiiiko kasneje. Zdaj pa je čas za igranje.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kaj vse ve 2 in pol star otrok?
25.10.2010 13:25:09   
thaiss
kaj zna/počne moj sin pri 3,7 letih
- lego kocke zlaga, ampak še raje ima da drugi zlagajo :)
- ustvarja s plestelinom
- riše, ampak še vedno krace
- posluša pravljice, zelo rad gre v knjižnico in si sam izbere knjigice
- pred cca 2meseci je začel gledat TV-risanke (Noddy, Franček, vlak Tomaž)
- zna štet do 10, naprej pa se neki posvoje matrauser posted image
- pozna črke svojega imena
- zanimajo ga vsi možni športi, tako da imamo doma vse možne rekvizite, samo prostora nam primanjkujeuser posted image
- 1x tedensko ga vozimo na atletiko
- vozi kolo brez pomožnih koleščk
- razume nekaj besed v italijanščini, in kakšno tudi pove


- puzzle ga ne zanimajo
- razni cicidoji itd ga ne zanimajo
- pisanje črk tudi ne
- družabne igre ala črni peter, človek ne jezi se... tudi ne



ma po mojem smo starši mal blesavi.  Dajamo otroku, ki je star 2,5 leti vaje za vstop v šolo....zakaj že??? da se bomo lahko potolkli po prsih, da je pa naš otrok genialc......ma dejte no. otroci naj bodo otroci in nehajmo jih filat z vsem kar bi že lahko znali. Naj skačejo po lužah, se valjajo v blatu, rišejo krica krace packajo po mizi, tekajo o travniku.....ne smemo jim vzet teh bogih par let otroštva. Že tko gredo prehitro v šolo....in od tega, da bodo znali nekaj črk pred vstopom v šolo, al pa da bodo hodili na predšolski tečaj angleščine???? ipd... ne bodo imeli prav nič.


se podpišem pod Janapan!!

< Sporočilo je popravil thaiss -- 25.10.2010 13:26:12 >


_____________________________

****************************************
najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

****************************************


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kaj vse ve 2 in pol star otrok?
25.10.2010 21:20:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jana banana

IZVIRNO SPOROČILO: memole80

Samo nekje sem zasledila, da eni že poznajo črke, kar se meni zdi res neumnost.


Ne vem zakaj se ti zdi neumno, da eni poznajo že črke?
Men se zdi logično, da poznajo to kar jih starši učijo.
Če znajo pri 1,5 letu povedat cca. 20 besed, poznajo živali, kako se oglašajo, razumejo skoraj vse, ne vem zakaj bi jim bil pri 2,5 let problem spoznat 25 črk abecede. Bi bli pa res geniji, če bi znal BRAT in PISAT.
Kot rečeno, odvisno kaj jih starši učijo.

So pa kot spužve....


Se podpišem. Naša 28 mesečnica je brihta od brihte in pozna že nekaj črk, barve itak skor vse. Je karakter tak, da enostavno hoče vse vedet. Govor pri 16 mesecih je bil popolnoma razumljiv, v celih stavkih, pela je že takrat 9 pesmic....po 20 mesecu je šlo vse tako hitro navzgor, da je joj. Je zahtevna, ne pa v tej smeri, da me ful rabi. Njeni zakajčki so se zelo zgodaj začeli. Pač hoče vse vedet, vse počet. TV- ja pri nas ni, ga ne mara. Če že je, je zame čudež, da mam vsaj mal miru.user posted image

(odgovor članu jana banana)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kaj vse ve 2 in pol star otrok?
26.10.2010 8:23:09   
miapia

IZVIRNO SPOROČILO: jana banana

IZVIRNO SPOROČILO: memole80

Samo nekje sem zasledila, da eni že poznajo črke, kar se meni zdi res neumnost.


Ne vem zakaj se ti zdi neumno, da eni poznajo že črke?
Men se zdi logično, da poznajo to kar jih starši učijo.
Če znajo pri 1,5 letu povedat cca. 20 besed, poznajo živali, kako se oglašajo, razumejo skoraj vse, ne vem zakaj bi jim bil pri 2,5 let problem spoznat 25 črk abecede. Bi bli pa res geniji, če bi znal BRAT in PISAT.
Kot rečeno, odvisno kaj jih starši učijo.

So pa kot spužve....

Tudi jaz ne vem, kaj je tu meumnost in zakaj je nekaterim smešno. Naša skoraj 22-mesečnica pozna začetne črke abecede, ve da se jih piše, jih tudi poskuša napisat, šteje do deset, ve kaj pomeni eno jabolko in kaj dve jabolki, zna že dolgo več pesmic na pamet. S tem da jo nihče ne sili, samo vedoželjna je, mi pa ji pač povemo in razlagamo. In če povem, da ima hčera besedni zaklad sploh ne vem koliko besed, je potem to smešno? Tako kot se meni ne zdi čudno, če otrok iste starosti skoraj nič ne govori,se tudi ostalim ne sme zdeti smešno in budalistično, če pozna črke in kaj jaz vem še vse.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu jana banana)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kaj vse ve 2 in pol star otrok?
26.10.2010 8:45:29   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: njamka

IZVIRNO SPOROČILO: jana banana

IZVIRNO SPOROČILO: memole80

Samo nekje sem zasledila, da eni že poznajo črke, kar se meni zdi res neumnost.


Ne vem zakaj se ti zdi neumno, da eni poznajo že črke?
Men se zdi logično, da poznajo to kar jih starši učijo.
Če znajo pri 1,5 letu povedat cca. 20 besed, poznajo živali, kako se oglašajo, razumejo skoraj vse, ne vem zakaj bi jim bil pri 2,5 let problem spoznat 25 črk abecede. Bi bli pa res geniji, če bi znal BRAT in PISAT.
Kot rečeno, odvisno kaj jih starši učijo.

So pa kot spužve....


Se podpišem. Naša 28 mesečnica je brihta od brihte in pozna že nekaj črk, barve itak skor vse. Je karakter tak, da enostavno hoče vse vedet. Govor pri 16 mesecih je bil popolnoma razumljiv, v celih stavkih, pela je že takrat 9 pesmic....po 20 mesecu je šlo vse tako hitro navzgor, da je joj. Je zahtevna, ne pa v tej smeri, da me ful rabi. Njeni zakajčki so se zelo zgodaj začeli. Pač hoče vse vedet, vse počet. TV- ja pri nas ni, ga ne mara. Če že je, je zame čudež, da mam vsaj mal miru.user posted image



kako veš, da ga ne mara, če ga ni?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kaj vse ve 2 in pol star otrok?
26.10.2010 9:32:02   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: njamka

IZVIRNO SPOROČILO: jana banana

IZVIRNO SPOROČILO: memole80

Samo nekje sem zasledila, da eni že poznajo črke, kar se meni zdi res neumnost.


Ne vem zakaj se ti zdi neumno, da eni poznajo že črke?
Men se zdi logično, da poznajo to kar jih starši učijo.
Če znajo pri 1,5 letu povedat cca. 20 besed, poznajo živali, kako se oglašajo, razumejo skoraj vse, ne vem zakaj bi jim bil pri 2,5 let problem spoznat 25 črk abecede. Bi bli pa res geniji, če bi znal BRAT in PISAT.
Kot rečeno, odvisno kaj jih starši učijo.

So pa kot spužve....


Se podpišem. Naša 28 mesečnica je brihta od brihte in pozna že nekaj črk, barve itak skor vse. Je karakter tak, da enostavno hoče vse vedet. Govor pri 16 mesecih je bil popolnoma razumljiv, v celih stavkih, pela je že takrat 9 pesmic....po 20 mesecu je šlo vse tako hitro navzgor, da je joj. Je zahtevna, ne pa v tej smeri, da me ful rabi. Njeni zakajčki so se zelo zgodaj začeli. Pač hoče vse vedet, vse počet. TV- ja pri nas ni, ga ne mara. Če že je, je zame čudež, da mam vsaj mal miru.user posted image



Ja, starši UČIJMO svega in svačega dveletnega otroka, da botem imamo brihto od brihte......user posted image  in se lahko hvalimo, kaj vse naše dete obvlada.....vse v smislu novodobnega izraza "kvalitetno izrabljen čas z otrokom"......ko otroku kvaliteteno več ne pustimo, da bi sam prišel do dolečenih spoznanj......ampak mu vse vbijamo v glavo in serviramo na pladnju.....

in potem se zna zgoditi, da ko ta naša britha od brihte pride v šolo, da nas čaka šok, ker postane naš genij čisto povprečen otrok, ki ne zna ene seminarske naloge napisati sam in mu moramo pomagati mi.....se z njim učiti, delati plakate.....in jamrati nad šolskim sistemom in učitelji, ki so zanič, ker ne znajo potegniti genija iz našega otroka, ker on vendar je genij, saj je naš in ne more biti drugače....ko pa mi več ne moremo slediti snovi v šoli, ker smo ulomke že pozabili, v tujem jeziku pa nismo nikoli blesteli, pa mu poleg vseh popoldasnkih aktivnosti (od košarke do violine in baleta ali judoja) omislimo še inštrukcije.....saj naš otrok je vendar genij in mora blesteti na vseh področjih......

Ja, premalo časa jim pustimo za igro.....in sama se trudim, da svoje dete, ki ima komaj 3,5 let doma ne obremenjujem z nekimi vajami....branjem in pisanjem......itak v vrtcu že zadosti tega delajo.....pa naj doma leta po trati, ali skače po kavču......riše, se vozi s kolesom.....gleda televizijo......naj dela kar pač želi, saj je vendar otrok......in ima tudi pravico do prostega časa......user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kaj vse ve 2 in pol star otrok?
26.10.2010 10:56:49   
ronja
Liliana, podpis, če dovoliš.
Po moje ni problem v samih igrah, problem je, če starši pretiravajo v ciljanih in vodenih aktivnostih, vse zato, da bo otrok najnaj. Meni se zdi važno samo, da sta srečni, da imata čas, da se mamo fajn skupaj.
Seveda bi si želela, da bi bili brihtni, ker je pač tako lažje v življenju - imaš več časa za hobije, če se ti ni treba piflat - (kot si želim, da bi bili luškani, ker je tudi takim lažje), ampak se mi zdaj res ne zdi pravi čas za ocenjevanje tega. Ker sta še mali in ker se lahko razvijeta kakorkoli. Einstein je prvi razred ponavljal...

Torej, odgovor memole: ne zdi se mi problem v tem, kaj obvlada ali česa ne, pa kakšne igrice se gresta; edini problem vidim v tem, da (po mojem občutku in očitno nisem edina) ji daješ te naloge ZATO, da bi videla, kaj vse že zna, kako je zelo pametna in nadpovprečna in da bi lahko bila ponosna nanjo. Ponosna si lahko nanjo kar tako: ker je tvoja punčka, edinstvena in krasna, kot vsak otrok svoji mami. NJihove pameti itak me ne bomo mogle nikoli realno ocenit... Zato bodo drugi. Ti pa ji samo pusti, da je otrok - verjemi, to je najbolj super!
Mene recimo ni nihče nič učil v mojem zgodnjem otroštvu, nihče se ni šel z mano nobenih igric za spodbujanje nevemčesavsega... pa vseeno v šoli in kasneje nikoli nisem imela težav z učenjem. Saj če imaš to za popestritev, ni noben problem, če pa to postane način ukvarjanja z otrokom, se mi zdi, pa da je problem -vsaj kolikor lahko opazim v okolici...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
26.10.2010 11:07:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kaj vse ve 2 in pol star otrok?
26.10.2010 11:26:04   
Hope2
tPodpis pod janapan, liliano in podobno mislečim

Se spomnim par mesecev nazaj, ko je ena mama hvalila, da njena 16 al 18 mesečna punčka obvlada črke, pove obnovo knjigice....Da se igrata s puzli od 1 leta in ji mama govori katera črka, seveda skozi igro, nič prisiljeno, ker pač otrok hoče vedeti katera črka je. Prav, pa naj, se me ne tiče, ampak...
Se spomnim, da je naš meni tudi akrat kazal med igro puzzle-črke, in sem se takrat ob tistem postu prav zamislila, al sem jaz tolk smotana in poneumljam otroka, ker sem mu rekla, tale ima trebušček, tale luknjico, tale repek, ta stoji na eni nogi.....zraven se  pačila, imitirala velik trebuh, stojo na eni nogo... oba sva se krohotala do solz, mali je ful užival. Meni na kraj pameti ne pade, da bi 15 mesečnemu otroku rekla, to je črka B. Če bi mu rekla parkrat , bi jo najbrž že poznal in zdaj bi bil brihta od brihte, ker pa mu nisem, pa še zdaj pri 2 letih ne ve sploh kaj je črka, kajšele da je to črka B in zato ni brahta od brihteuser posted image .


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
26.10.2010 11:29:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kaj vse ve 2 in pol star otrok?
26.10.2010 11:36:30   
memole80
IZVIRNO SPOROČILO: jana banana

IZVIRNO SPOROČILO: memole80

Samo nekje sem zasledila, da eni že poznajo črke, kar se meni zdi res neumnost.


Ne vem zakaj se ti zdi neumno, da eni poznajo že črke?
Men se zdi logično, da poznajo to kar jih starši učijo.
Če znajo pri 1,5 letu povedat cca. 20 besed, poznajo živali, kako se oglašajo, razumejo skoraj vse, ne vem zakaj bi jim bil pri 2,5 let problem spoznat 25 črk abecede. Bi bli pa res geniji, če bi znal BRAT in PISAT.
Kot rečeno, odvisno kaj jih starši učijo.

So pa kot spužve....


Jaz sem mislila, da otrok prepozna črko, ko jo vidi. Naša itak klepeta kot velika in pozna že komplicirane besede.

(odgovor članu jana banana)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?