|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako se znebiti
20.7.2005 20:12:50   
Anonimen
...čustvene pritljage iz prejšnjih razmerij?

Skratka punce in fantje, mene zanima kako ste se tega losali.

V glavnem je stvar taka:
z bivšim sva bila 11 let skupi in od tega poročena sicer samo 4 leta. Ampak kot vsak normalen par sva tudi midva v vsem tem času ustvarila nekakšno 'cuple dynamics'. Vse to je zelo normalno. Za razliko pri naju je bila ta dinamika in medsebojni odnos precej 'čuden'. Dost sva se špikala in zbadala, včasih sva bila celo nesramna eden do drugega. Ali bolje rečeno moj je znal mal podtalno usekat z jezikom in goflja kakršna sem sem mu vračala v enaki meri. V začetku mu je bilo to ful seksi, kao da sem mu sposobna parirat. Pa še kup takih in podobnih malenkosti kot na primer povedati resnico vedno in za vsako ceno neolepšano in kruto, neglede na to koliko lahko partnerja prizadeneš.
In to je trajalo 11 let.

Zdaj sva narazen in mene vse to zasleduje. Ko sploh ne mislim nič slabega ali se samo pohecam, vedno zveni zelo nesramno. Jaz bi se tega rada znebila, ker folk to moti. In če bom nekega dne koga spoznala se bojim, da ga bo to odgnalo, ker vem da niso vsi enaki in enako nesramni ali neobzirni. Ampak tak način se je že tako zasidral v moj način vedenja, da se bojim da bo trajalo (pre)dolgo preden se bom tega znebila.


Kako ste se s tako in podobno navlako iz prejšnih razmerij znebile/znebili vi?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kako se znebiti
20.7.2005 20:17:07   
Pia73
Če te moti potem se boš mogla pač potrudit in zavestno s tem končati.

Če pa tebe ne moti, pač pa druge je pa to njihov problem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kako se znebiti
20.7.2005 20:24:48   
Anonimen
Pia me je začelo motit, ko sem se zavedla kaj počnem. Do takrat sploh nisem vedela, da to delam. Zdaj me pa panika grabi, kok sem grozna. In sem jezna sama nase, ko to počnem, pa se sred stavka ustavim, pa me čudno gledajo.

Joj, dedci. :smajl se drži za glavo:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kako se znebiti
20.7.2005 20:41:19   
Annny
No, saj ni vedno dec vsega kriv, tak je bil pač vajin skupni način življenja..:)

Tako kot je Pia napisala- tega se moraš ZAVESTNO odvaditi. Mogoče uporabljaj več nasmehov, kot besed.. preden pa kakšno besedo izrečeš, dvakrat premisli. Saj vem, da to enostavno je v tebi in da te neka misel toliko časa 'žgečka' na jeziku, preden je ne vržeš ven, tudi če je malo nesramna..ampak...res se moraš tega odvaditi.
Al pa čimprej najdt enga druzga deca, ki te bo vsakič po jeziku:)-:)- hehe, šala:sloncek:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kako se znebiti
20.7.2005 20:48:25   
Anonimen
Anny raj po riti pol pa :sloncek:


Saj vem da niso vsega dedci krivi. Sam so še druge stvari ni sam nesramnost tisto kar vlačim s sabo. Tud (menda po besedah nekoga) da iščem pozornost - pa ja ker sem se morala vedno zanjo fajtat. Pa tekmovalnost.
Zavestno se tega losat je pa velik projekt. Sploh po tolikih letih takega načina funkcioniranja. Tolaži me samo to, da je to bilo privzgojeno in da se da odvadit - upam.
Pravjo da se staro drevo težko upogne. Upam, da se motijo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kako se znebiti
20.7.2005 20:56:02   
Annny
Ja..da se drevo težko upogne ali pa, da je starga kozla zastonj učit kaj novega:)- Jaz pa mislim, da ni tako- če se zavedaš, da nekaj ne delaš prav in da bi rada popravila. Kjer je volja, tam je pot, ko sva že ravno pri pregovorih.
Vidim, da sva si precej podobni, ne boš verjela:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kako se znebiti
20.7.2005 21:11:28   
teta beta
Kot je napisala Annny, brzdaj se. V bistvu rabiš res samo dosti samokontrole. In najprej premisli, nato govori, tudi če ti bo kdo res stopil na živec. Pomisli - ne zarad tebe, zarad sebe moram drugač odreagirat. Pa vedno imej čigumije s sabo - včasih je bolje žvečiti kot govoriti :)-.

Veliko uspeha.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kako se znebiti
20.7.2005 21:44:40   
k1
za mano je 10let take bedne veze, po kateri sem mislila, da so vsi dedci največji p* na svetu in skratka - sploh nisem imela besed zanje, tako so se mi zasrali. vsak, ki mi je prišel blizu sem ga avtomatsko skinila, ker sem se kar videla kako bo izgledalo po 10 letih in bilo me je kar groza, da bi se še spustila v kaj takega.

po dolgem času zadovoljnega samskega življenja me je vse to malo spustilo in začela sem verjeti v to, da vsi pa menda ja niso isti. malo sem se začela kontrolirati kaj rečem, včasih sem bila raje tiho, no in posledica tega je, da imam moža, za katerega sem mislila, da zame ne obstaja.

po vsem tem ugotoviš, da so bila tista leta le še beden spomin, in si prav srečen ko vidiš, kako mora življenje izgledati v resnici.

čas naredi svoje

in še ena "globoka" od mojega :love: : kjer je volja je tudi pot!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kako se znebiti
20.7.2005 22:52:15   
Anonimen
Lep pozdrav!

Tudi jaz sem v svojo novo zvezo prineslo "navlako" iz prejšnjega zakona.
Poročila sem se mlada, stara 18 let, in seveda polna idealov o zakonu in ljubezni, izkušenj pa sem imela bolj malo. Najbrž mi ni treba posebej pisati, da so se mi ti ideali kaj kmalu razblinili. Imela sem moža, ki je bil bolestno ljubosumen in posesiven, psihično in fizično nasilen, nezvest in neodgovoren. Z njim sem bila poročena 7 let in imava enega otroka, vendar je bil zakon od samega začetka mrtev. Lagala bi, če bi rekla, da me ni prizadelo, vendar sem v mesecih in letih postala na določene stvari, ki so se stalno ponavljale, pri njemu imuna. Že dolgo pred tem, preden sva se dejansko razšla, sem vedela, da zakon ne bo trajal, in prisegla sem si, česa si v novi zvezi ne bom nikoli več dovolila oz. česa novemu partnerju ne bom nikdar več dopustila.
Sedaj, ko sem v novi zvezi že dobro leto in pol, se mi zdi, da kdaj pa kdaj še vedno pri kakšni stvari pretiravam, pa čeprav gre za preteklost. O nasilju ne smem ničesar niti slišati. Hvala Bogu imam partnerja, ki bi si prej odsekal roko, kot da bi jo dvignil nad mene, kaj šele, da bi jo položil name. Zdravo ljubosumje razumem. Posesivnosti in omejevanja ne prenesem. Razumem, da me partner vpraša, kam grem in kdaj pridem, vendar bi takoj vklopila svoj obrambni sistem, če bi ob vrnitvi domov naletela na "raport": s kom si bila, kaj ste se pogovarjali, kaj si pila... Bog ne daj, da bi me vsakih 5 minut kontroliral po teledonu, da bi mi odpiral pošto, da mi ne bi dovoljeval stikov s svetom ali kaj podobnega. Imam zlatega partnerja, ki ni bivšemu v ničemer podoben in ravno zato se te moje rane iz preteklosti hitreje celijo. Pozabljene seveda ne bodo nikoli, vendar upam, da bo kmalu prišel čas, ko se bom lahko na svojo preteklost kadarkoli spomnila in to brez čustvenih reakcij. Kaže mi dobro...

Pa-pa!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kako se znebiti
21.7.2005 8:06:48   
Anonimen

Pikec.. kako lepo.. ampka res lepo.. da si napisala.. "Skratka punce in FANTJE" Sem kar ganjen.. :)-:)-
vedno napisejo.. Punce.. povejete mi VE!!! ALi pa.. Kej bi VEEEEEE!!!!! storile.. Grrrrrrrrr :(:hudicek::pujs:
Pa kar nekaj fantov sodeluje.. in se nas kar ignorira.. pol se pa pritozujete zec moske.. pa smo tko pridni v bistvu..

:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-

Drugace pa obstaja odlicna metoda, za resevanje taksnih zadev.. in sicer meditacija.. Z meditacijo se cisti UM.. ti spomini in stari vzorci pa so samo v umu..

torej potrebujes vsaj pol ure casa na dan.. lahko zjutri ali pa zvecer.. in si izberes eno od oblik meditacije.. v koncni fazi lahko tudi teces pol ure na dan.. ali pa z najvecjim uzitkom ki ga premres pomivas posodo.. in um se bo zacel cistit..
Z mislimi ti ni potrebno nic pocet.. ker ravno to moras doseci.. da misli ni.. ampak to na zacetku ne gre takoj.. Mnogi se ujamejo v zanko, da mislijo na to, da nic ne mislijo.. Tudi to je le misel..

Nekateri prisegajo na pozitivne afirmacije.. Ne vem.. probaj..

Ali pa tantra.. to je sicer najtezje.. ampak tudi najbolj zabavno.. in tudi zelo ucinkovito..

Drugace pa taksne in podobne navlake imamo vsi dovolj.. in ne poznam nikogar, ki mu te in podobne metode ne bi koristile..

Tudi hribolazenje cisti um..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kako se znebiti
21.7.2005 8:21:33   
Anonimen
Tjazy, ne bos verjel, da si nisem mislila, da se bom kdaj slučajno strinjala s tabo ampak naj bo. Tokrat se za spremembo ;)


Moja oblika meditacije je potapljanje. Pred potopom sem se naučila odklopit - sebe in svet in iti pod vodo miselno in čustveno prazna. Enostavno se spraznim, da se potem pod vodo napolnim. Z novo energijo z novim elanom...

Problem je v tem, da je bil mož moj badi in zdaj ga pač ni več. Vsa ostala klapa pa se je kot zakleto 'zresnila' in se ne tauha več.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kako se znebiti
21.7.2005 8:25:36   
dory
u ja poznam to...jst sem se tega znebila po dveh letih...zdej je ostal samo se prezir in sovrastvo...pa prou fajn mi je,saj mi je s tem,ko me je pustu,dal moznost boljsega zivljenja in novih moznosti za naprej...pa se enga cukra...

tko da,cajt nardi svoje...ti sam poskrbi zato,da bos cimvec med ljudmi...

drzi se :rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kako se znebiti
21.7.2005 8:29:09   
Anonimen

Ampak potapljas se verjetno ne vsak dan.. razen, ce po banji isces skoljke.. :)-:)-
Zato si za vsak dan izberi nekaj drugega.. Lahko tudi jogo delas.. se se fajn razmigas mimogrede.. :)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Kako se znebiti
21.7.2005 8:32:39   
Anonimen
Teja.. ce je ostal prezir in sovrastvo.. potem si nikar ne delaj utvar, da si se tega znebila.

ko ga bos spet imela rada.. na nacin, da ga bos razumela.. ne da bi si zelela biti z njim.. potem se bos znebila..
Ti ne ves, kaj se je njemu do zdaj vse dogajalo, zaradi cesar je taksen kot je..
Ce sovrazis njega.. sovrazis SEBE..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Kako se znebiti
21.7.2005 8:34:23   
Anonimen
Se to.. tudi tvoj cuker.. je del njega.. tko da ni logicno.. cist tole..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   Kako se znebiti
21.7.2005 8:44:32   
dory
ja v bistvu sovrazis sebe...da sem se spustila z nekom tako dalec...da sem nekoga mela tko zlo rada in ga spustila blizu...da me je nekdo samo izkoristil..izkoristil moje zaupanje...

me ne zanima kaj se je z njim dogajalo...jaz mam svoje zivljenje...in prav je tako...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Kako se znebiti
21.7.2005 8:44:48   
dory
opa..sovraziM sebe...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Kako se znebiti
21.7.2005 8:46:21   
Anonimen
Ja tjazi ampak tud na 14 dni je bilo dovolj.

Po tušu pa mal težko človek s šnorklom bluzi. Če ne druzga je vsaj čuden.:)-

Joge pa ne maram, ker je vsak sam še bolj čuden ratu po njej. Preverjeno pri bližnjih in dragih.

Bom že našla kaj uporabnega, recimo gajstno čiščenje stanovanja8)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   Kako se znebiti
21.7.2005 8:48:36   
dory
prid se k men pikec0...mam celo bajto za pospravt8)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Kako se znebiti
21.7.2005 9:41:08   
Anonimen
Js tud 8)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   Kako se znebiti
21.7.2005 9:42:27   
dory
se bos bolj zamotla...dve bajte zgloncat ni kr tko 8)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Kako se znebiti
21.7.2005 9:58:42   
kalimero
Lej Pikec, že s tem, da si ugotovila, da tvoj stil komunikacije- by the way, dobro vem, o čem govoriš, ker imava tudi midva podoben stil, ki ga večina ne razume, si na dobri poti, da to spremeniš.
Predvsem pa veš kaj. Skoraj v vsakem postu omenjaš bivšega. Ne zameri, ampak če je bivši - je bivši. Poskusi ga ne imeti ves čas v mislih in na koncu prstov. Saj razumeš, kaj mislim? Mogoče bo že s tem odpadel tudi stil komunikacije.
Pa pokukaj za vogal. Mogoče je bodoči že tam;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Kako se znebiti
21.7.2005 11:07:02   
huda
kak se znebit???? ne vem

najdi si pa novega :love:,..... prepusti se njemu, naj te razvaja:bravo::bravo::bravo:,......... in lepo se obnašaj do njega!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Kako se znebiti
21.7.2005 16:18:19   
Pupica
Čisto enostaven odgovor:TEŽKO, ampak tisit hip ko ti to uspe oz.se začneš zavedat, da non stop omenjaš staro navlako iz preteklosti, si na pol poti k ozdravljenju.Le še volja in bo.
Je pa res, ko osebo znova vzljubiš, se sprijazneš z njo, in pomisliš tudi, da niso bili le slabi trenutki, temveč tudi dobri, in ko pričneš iz tega črpat modre(ne sovraštvene)nauke ;šele takrat si življenje obrneš v pozitivo.
In seveda verjetno lažjega srca korakaš novim dogodivščinam naproti.
:sloncek:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Kako se znebiti
22.7.2005 9:38:20   
mamsi
Ja če te nekaj moti, boš sigurno tudi nekaj ukrenila zoper tega. To je samodejno. Za pospešitev pa bodi zelo pozorna na svoje besede, te izvirajo iz tvojih misli, misli pa iz tvoje naravnanosti na življenje, iz prepričanja. Mogoče se splača malo poglobit, ne samo v morje ampak tudi vase. Zdi se mi, da bivšega še nisi "spustila" iz sebe, iz srca in glave. Saj arogantna komunikacija ni tvoja lastnost ampak samo odziv na neke notranje konflikte. Po moje. Sej mogoče sem mem udarila, ampak pri meni je tako. Ko čutim, da me nekaj pri sebi moti, se poglobim vase in ugotovim, zakaj nekaj počnem, kar mi ni všeč. Pridem do spoznanja, da me neke stvari zdrmajo v glavnem zato, ker razmišljam nerealno. Ko pridem do bistva, spoznanja, ugotovim, kje sem mislila narobe, se mi s tem težava avtomatsko odpravi. Ne vem, meni deluje.;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?