|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako točkujete... - učiteljice RP
4.11.2005 12:47:49   
Anonimen
Zanima me, kako točkujete teste pri učencih?

Konkreten primer:
povprečen učenec (ali učenka, sploh ni bistveno) v 4. razredu pri slovenščini na vprašanja v testu odgovarja sicer vsebinsko pravilno, ampak z eno besedo, brez velike začetnice, brez pik, ločil...

Sicer sem točkovala s polno točko, ampak sem zelo jezna, ker vem, da je učenec bil površen. Bi ga ve kaznovale s kakšno minus točko? Sama razmišljam, da bi moral za popravo vse odgovore ponovno napisat, pa ne vem, če se bi ga to sploh prijelo...

Saj ne rečem, pri matematiki še spregledam, če dobim takšen odgovor pri besedilni nalogi, ampak pri slovenščini pa... Konec koncev je eden izmed ciljev v tem razredu tudi pravilna uporaba velike začetnice (ko smo jo že jemali v tem šolskem letu) in uporaba ločil ter pravilno izražanje.

Pa
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako točkujete... - učiteljice RP
4.11.2005 15:47:26   
Anonimen
Skutica, ravno včeraj smo imeli eno svetovanje iz zavoda glede točkovanja testov. In smo izpostavile točno takšen primer, kot ga ti navajaš. Eni učitelji so bili mnenja, da bi odbili točke, drugi pa, da ne bi. Svetovalka nam je rekla, da moramo to narediti po lasni presoji.

Zase ti povem lahko, da jz štejem vse točke. Drugo je, če bi pisali test, kjer bi bil poudarek na velikih začetnicah, ki si jih prej tudi preverjala.

Poglej npr. primer pri matematiki:
Učencu dam geometrijsko nalogo, jker mora narisati pravokotnik....
Na koncu je takšno vprašanje: Ali opaziš med daljicama IABI IN ICDI kakšno podobnost?

KAj ti kot učitelj pričakuješ, da bo učenec napisal? Verjetno, da sta daljici skladni, da sta enako dolgi, da sta vzporedni.
Učenec pa na vprašanje lahko odgovori tudi z "NE" ali pa "DA". In odgovor je ravno tako pravilen, a ne? Saj je vprašanje na tak način zastavljeno.

Jaz bi točkovala z vsemi točkami, s tem, da bi popravila velike začetnice in učencu povedala, naj se pri popravi bolje potrui in napiše s celimi stavki.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako točkujete... - učiteljice RP
4.11.2005 15:48:48   
nicolina
Če je bilo navodilo natančno povedano, da upoštevaš pri odgovorih veliko začetnico, ločila, smiselnost odgovora, potem ne vidim razloga, zakaj ne bi vsaj odbila kako točko, da mu bo v pouk za naslednjič. Če pa so bila navodila podana, da lahko odgovarjajo samo z besedo ali kako drugače, potem pa ne moreš nič. Se pa bojim, da če bi te točke kar tako odbila, lahko znali oglasiti starši, zato je dobro, da si že vnaprej pripravljena in imaš argumente.
Lp, elika

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako točkujete... - učiteljice RP
4.11.2005 16:53:36   
Anonimen
No, tudi sama sem mu dala celo točko in nisem odbijala, tako kot sta napisali. Naloga je izracno pisala: Preberi besedilo in odgovori na vprašanja. Nič o veliki začetnici in celih povedih, vendar sem o tem neprestano opozarjala pri pouku.

Končno je ta učenec brez odbijanja točk pisal zelo slabo (2), tako da se mi zdaj, ko sem celotno nalogo pregledala do konca, niti ne zdi smiselno odbijati točke. Po moje bi ga samo potolkla. Ampak prej pa sem bila resnično jezna nanj, ko sem videla, kakšne osnnovne napake je delal.

Sem pa zdaj odkrila še nekaj: en učenec ni oddal testa. user posted image user posted image user posted image  To je moja napaka, ker jih na koncu ure nisem preštela, saj niti v sanjah nisem mislila, da se kaj takega lahko zgodi. Kaj naj zdaj naredim? Mu dam znova isti test za pisat al kaj?

(odgovor članu nicolina)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako točkujete... - učiteljice RP
4.11.2005 19:26:13   
soncece24
Ojej, to pa ni fajn stvar. Jaz bi ga sicer rajši vprašala na tvojem mestu, samo ne vem če to lahko, sploh danes, ko se starši za vsako stvar takoj pridejo bunit v šolo in te ne vem kam vse prijavijo. Ker jih nisi na koncu preštela ti lahko očitajo celo, da si test zgubila.

Je pa to laično mnnje, ker nisem učiteljica.


_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako točkujete... - učiteljice RP
4.11.2005 19:37:55   
Anonimen
Izgubila ga ziher nisem, ker sem vse teste takoj pobasala, jih dala v mapo in mapo zaprla z gumico, tako da niso mogli nikamor pasti.

Vem pa, da je ta učenec to že poskušal pri učnem listu, pa mu ni uspelo, ker sem ga dobila... BOm kar sama poklicala starše v šolo in jim razložila situacijo. Kaj drugega mi preostane?

(odgovor članu soncece24)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako točkujete... - učiteljice RP
4.11.2005 19:45:43   
soncece24
Ja, to bo najboljše. saj jaz vem, da nisi zgubila testa, pa ti tudi to veš, samo veš pa tudi, kak so starši. Res bo najboljše, da jim sama razložiš sitacijo.

_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
Čarobni gozd v Supernovi
Supernova Ljubljana Šiška v marcu in aprilu prinaša pomladna doživetja za otroke Čarobni gozd.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?