|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako začeti znova...
5.11.2005 7:37:16   
Anonimen
... z dojenčkom, brez službe, brez stanovanja, brez avta, brez lastnih prihrankov?

Ko se začnejo prepiri in kričanje pred otrokom, ko začnejo lonci leteti po kuhinji; takrat je po moje čas, da človek spakira in odide. Ampak kam in kako? Z dojenčkom in kovčki, brez česarkoli drugega. Je možno preživeti in splezati na zeleno vejo? Sprašujem se, ali naj ostanem, kjer počasi nastajajo negativna čustva - da nama z dojenčkom ne bo ničesar manjkalo. Ali naj grem - v nič, pod most, to je nemogoče. Vem, da moram oditi, ampak bi rada odložila čas, da si pripravim vsaj bivališče. Ampak kako, saj če bom čakala na to, lahko čakam v nedogled.

Kakšen koristen in konkreten nasvet bi mi prišel prav. In da se izognem napačnim odgovorom - ne, ne gre za poporodno depresijo in ne, nimam nikogar, ki bi mi lahko pomagal.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako začeti znova...
5.11.2005 7:54:43   
Primoza
Nimam nekih praktičnih izkušenj s tem, vendar bi tale link bil kar pravi:

http://med.over.net/telefonske_stevilke/varna_hisa.php 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako začeti znova...
5.11.2005 7:54:53   
Anonimen
Popolnoma možno je. Jaz sem to dala skozi...
Sicer ne z dojenčkom, z otrokom pa kljub temu. Po sedmih letih zakona sem s 6 let starim otrokom odšla. Vse, kar sem imela, je bil otrok in ena plača. Ta mi je sicer veliko pomagala, saj sem bila finančno samostojna, ampak sem pa dovolj trmasta, da bi enako naredila tudi brez nje. Pa s socialno, če bi bilo treba. Tudi ta je dovolj visoka, da bi lahko zase in za otroka najela sobo. Ljubljana je najdražja, pa dobiš sobo s stroški vred in to pozimi za 35 jurjev. Vse se da, če se hoče. Pobrala sem se in to v najdražji možen najem. Zakaj? Ker sem si rekla, da če sem si zmožna sama plačati svinjsko drago streho nad glavo, potem bom lahko tudi vse ostalo. In sem si jo, dva meseca. Šele potem je prišel novi partner itd. Varstva za otroka tako ali tako nisem imela nikoli. Kaj sem naredila? Tudi to se je nekajkrat zgodilo, da je bil moj Jan z mano v službi. Kar načeloma ne bi bil problem, če jaz ne bi delala v nočni izmeni. Ampak sva oba preživela. Prevoz? Vozniškega izpita nimam. Večinoma je bil taxi, drugače pa avtobus. Prihrankov v celem življenju nisem imela, tako, da o tem sploh ne bi izgubljala besed. Nobenih zavarovanj nisem imela in jih še zdaj nimam, pa živim. Na srečo sva oba z Janom zdrava. Tudi jaz nisem imela nikogar, ki bi mi lahko ponudil streho nad glavo ali kakršnokoli drugo pomoč, ki sem jo potrebovala - razen moralne podpore, od katere pa ne moreš plačati položnic in hrane.
In sem še danes tukaj. In imam namen še nekaj časa biti... Svinjsko trmasta moraš biti. Upam, da si. Jaz sem bila. Marsikaj sem bila (in sem še) pripravljena narediti za boljši jutri. Velikokrat sem hodila po robu zakona, velikokrat sem naredila marsikaj, kar ni bilo všeč ne CSD-ju ne svetu okrog mene - pa kaj? Škodovala nisem nikomur, kaznivo pa tudi ni bilo nič, torej mi nihče ni nič mogel. Mojemu Janu ni nič manjkalo. Bil je pod streho, sit in oblečen, hodil je v šolo. Če bi se mi kdo samo poskusil približati in kaj reči okrog tega, kako živim, bi hitro slišal, da se mu rade volje prepustim, da me preživlja, če ima 250 jurjev viška mesečno, da nama vse plačuje. V tem primeru se pa tudi država umakne. Vsaj pri meni se je.
Kaj ti svetujem? Najprej si poišči primerno nepremičnino za najem. Zase in za otroka več od garsonjere ne potrebuješ. V skrajnem primeru je soba dovolj. Jaz sem nekaj časa živela celo v taki brez kopalnice, pa je šlo. Vsaj pipa je bila tam na steni. Nikakor ne iti h komu pod streho samo zato, da bi bilo zastonj. Preveč slabega to potegne za sabo, občutek samostojnosti pa je tisti, ki te bo držal pokonci. Ko bo konec porodniške, pa otroka v vrtec in na lov za službo. Kakršnokoli. Ne bodi izbirčna in nikar ne reci, da če imaš recimo 6. stopnjo izobrazbe, pa ne boš vzela delovnega mesta, kjer je zahtevana 5. stopnja. Vzemi, kar je, vsaj začasn. Potem pa lezi po stopničkah navzgor. Jaz, recimo, imam samo osnovno šolo, pa sem bila tajnica direktorja, delala sem tudi v A-banki itd. Bila pa sem vse, od čistilke in natakarice dalje, samo prostitutka ne.
Potem bo pa tako ali tako zalaufalo vse samo od sebe. Edina stvar, ki je nikoli in nikdar ne smeš narediti, je vrniti se k partnerju. NIKOLI!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako začeti znova...
5.11.2005 8:49:38   
babylove
Iz radovednosti sem šla iskat v Salomonov oglasnik cene najema; v Mb se oddajajo garsonjere najceneje za 40 tisoč + stroški. Dvomim, da se lahko mamica s socialnimi prejemki prebije skozi mesec, če mora plačati najem, stroške, plenice in mleko. Pa sama še sploh nič ni pojedla, obleči je pa tudi treba kaj, dojenčki hitro prerastejo oblačila.

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako začeti znova...
5.11.2005 9:01:32   
Anonimen
Pred leti sem imela DSP zase in za Jana ter otroški dodatek. Pa preračunajmo v današnje zneske. To bi bilo 81 jurjev, + 11 jurjev za regres najemnine, kar je 92 jurjev. Najemnina je recimo 40 jurjev + stroški najmanj 15 jurjev, to je 55 jurjev. Ostane jih 37.
Jaz sem od preostanka kupovala Aptamil, plenice, plačevala prevoz, svojo hrano, bencin, pa še kadilka sem.
In sva oba z Janom živa. Eno leto sem tako živela.

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako začeti znova...
5.11.2005 9:03:15   
Marogica
Jaz bi na tvojem mestu naredila to, kar je predlagal primoza. Varna hiša, materinski dom ali kaj podobnega. Te institucije ti bodo na težkem začetku njlažje pomagale, kar se tiče osnovnih stvari(prenočišče, hrana, obleka..itd), pa tudi socialni aspekt je pristoen. Torej, da ne boš sama sebi prepuščena svoji usodi, pa tudi počasi, a premišljeno si lahko oblikuješ vizijo, kako v prihodnost dalje, kot pa narediti nekaj na vrat na nos, potem pa ne bi šlo dalje. Mislim, da ti te varne hiše pomagajo tudi pri iskanju primerne sobice, stanovanja, mogoče celo službe???. Če pa ne, imaš vsaj nek kontakt ali kontaktne osebe, na koga se obrniti v tvoji situaciji, ki res ni zavidljiva.
Moj nasvet je samo tale: ne več nazaj k partnerju. Vedi, da bo prišel, te prosil, da se vrneš, vendar ostani trdna. Če že ne zaradi sebe, pa zaradi otročka.
Vso srečo ti želim

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako začeti znova...
5.11.2005 9:07:28   
Anonimen
Ja, varna hiša je gotovo ta trenutek najboljša rešitev, posebno, ker je otrok še dojenček. Večji bo, težje bo, ker se bo začel vse bolj zavedati stvari okoli sebe.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako začeti znova...
5.11.2005 10:05:58   
paris
Ja, tudi jaz se strinjam, da je trenutno varna hiša ali materinski dom najpametnejša rešitev!

Kerensa, pri tvojem postu mi pa nekaj ne gre čisto skupaj, najprej praviš, da je bil Jan star 6let, ko si šla, potem pa, da si kupovala mleko in plenice?
A sem jaz kaj narobe razumela?


_____________________________

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako začeti znova...
5.11.2005 10:50:56   
Anonimen
Ko sem se razšla z bivšim možem, je bil Jan star 6 let.
Tisti način življenja je bil pa prej, ko je bil Jan dojenček. Od moža itak ni bilo nič.

(odgovor članu paris)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako začeti znova...
5.11.2005 11:00:39   
Twetty
Sam odločit se moraš!!!!!Vsak začetek je težak!Sem v podobni situaciji kot ti,tak da te razumem.Nimam partnerja,imam pa mamo pri kateri živim s hčerkico(10mes),in katera zganja psihični teror.Čez 14 dni se seliva v podnajemniško stanovanje,ker imam tega dost!Predvsem zaradi male,ker si zasluži mirno otroštvo.Pa tudi nimam službe in denarja,...Opremila si bom s starim pohištvom,katerega sem dobila od prijateljev,ker je tako najemnina cenejša kot če najamem opremljeno.Tak sem sita vseh prepirov,da vem da mi bo uspelo!!!Je težek občutek,ampak drugač ne gre.Tudi tebi bo uspelo,sam odločiti se moraš in napraviti akcijo!Niti v sanjah,ne bo s partnerjem boljše,upam,da se tega zavedaš.Le pogumno!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako začeti znova...
5.11.2005 11:10:14   
mamči
Kaj bi naredila ne vem? Verjetno, da bi se nekaj časa pripravljala na odhod, se pozanimala na CSD pa v varni hiši... Kar na vrat na nos si ne bi upala in to zaradi dojenčka, sploh zdaj, ko se bliža zima. Če bi bila sama bi verjetno spokala v trenutku v bogsigavedi kam! Ko pa so otroci v igri pa si ne morem predstavljat user posted image . Vem, pomagala ti z nasveti ne bom, rada pa bi napisala. da mi je v duši hudo, ko berem kaj se dogaja....
Ženska pač ponavadi nastrada z otrokom vred in to ni pošteno- jaz bi nekatere moške gladko skastrirala user posted image , saj na koncu koncev- vsak ve, da nosečnost traja 9mes. in ko je enkrat otrok tu se vse spremeni... ampak v glavnem se vse pogosteje spremeni za žensko in otroka, moški je tu nedotakljivi...
Oprosti, vendar ob takih zgodbah vedno pomislim, da bi dedcu vrat zavila.
Karkoli boš naredila- delaj  po pameti, uporabi vsa sredstva v prid sebe in otroka- saj vem borni nasveti, ko pa sama nisem bila v tem....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako začeti znova...
5.11.2005 11:18:55   
superfly
A sta bila v takših odnosih že prej, ali je to prišlo šele po porodu? Zelo pogosto imata partnerja po porodu krizo, ko se je treba navaditi na toliko novih stvari in na novo pozicionirati priorotete, vloge .... Tudi midva sva imela nekaj mesecev po porodu manjšo krizo, a sva jo prebrodila in rešila težave, je pa trajalo nekaj česa, čeprav tako hudo kot praviš ti res ni bilo. A pri vama ni možno izboljšanje? Saj ne da ti svetujem da ostani, kako je, veš samo ti in če veš, da moraš proč, potem tako tudi stori, vendar se ne prenegli, najprej probajta rešiti, če se rešiti kaj da, šele potem naredi naslednji korak. In če bosta z otrokom odšla, potem je tudi po moje najboljša rešitev materinski dom, kjer boš imela poleg strehe in hrane tudi veliko čustveno oporo in pomagali ti bodo, da se boš kmalu postavila na svoje noge in ponovno zaživela. Veš, tudi če gredo stvari narobe, ni treba da ostaneš popolnoma sama, že tako ali tako je naporno z malim otrokom, če si pa še zlomljenega srca pa je še toliko težje, zato izkoristi vsako možno pomoč in naj te ne bo sram prosti zanjo, če bo kakorkoli olajšala življenje tvojemu otročku. Ni treba, da si junakinja in rešuješ vse težave popolnoma sama, izkoristi pomoč, ki ti je na voljo, samo pazi, da pri tem ponovno ne zapadeš v tašno finančno odvisnost v kakršni si že sedaj. Če je karkoli takega, da ti lahko pomagamo tudi me tukaj, pa se ne želiš izpostvaljati, mi lahko pišeš tudi na priva,t in če bo v moji moči ti bom pomagala.
Pa veliko korajže in sreče in da bi bila ti in tvoj otročiček kmalu spet srečna

lps

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako začeti znova...
5.11.2005 11:44:44   
Natka1
Situacija je težka, odločitev tudi. Ampak kot pravijo, tam, kjer je volja, je tudi moč.

Ko se boš globoko v sebi odločila za odhod, boš odšla in se znašla. Seveda boš preživela, misli pozitivno.
Natka

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako začeti znova...
5.11.2005 11:53:13   
karmy
vsak ima svoje meje, in hvala bogu da tisti partnerji ki jih prekoračijo, da naredimo temu konec... poskusiš rešiti, ampak če ne gre why bother? nekatere poznam, ki so v razmerju ( z otrokom) ker pač jim nudi partner finančno in socialno podporo... in ker je pač otrok vmes... on/ona pa trpi za to celo življenje. hvala bogu da obstajajo še taki, ki odidejo in ne trpijo

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako začeti znova...
5.11.2005 12:18:37   
Gina
Prva faza je, da ti ugotoviš, kaj hočeš. Napisala si, da počasi nastajajo negativna čustva. Torej še niso negativna ali so vendarle? Ne mislim tisti hip, ko si jezna nanj, ampak vse skupaj gledano, ali si v fazi, ko ne moreš več in se tega zavedaš 24 ur na dan? Dokler se tega ne boš zavedala, ne boš prepričana, ali si naredila prav ali nisi in do takrat tudi naredit ne boš mogla ničesar.

No, lahko ti pa napišem, kako sem jaz to izvedla, kar sem. Sicer sem imela službo, to je pa tudi vse. Najprej sem si naredila plan, kako bom to izvedla. Potem sem pa na tem planu 2 leti intenzivno delala. V tem času sem stanovala sicer pri možu, izkoristila to, da sem imela tam varstvo za otroka vsaj občasno, sicer sem se pa možu izmikala. Ko je prišel domov, sem jaz z obema otrokoma večinoma odšla. Vrnila sem se zvečer, dala otroka spat, potem sem pa ali odšla v sosednjo sobo brat, ali gledat tv ali pa sem enostavno odšla h eni frendici, ki me je dan za dnem gledala vsak večer od 20.00 do 22.00 (moj ex itak ni nikamor hodil zvečer ven, tako da je otroka čuval medtem ko je gledal tv - razen 2x na teden, ko je hodil z ljubico plavat do poznih jutranjih ur). Sem tej frendici tako hvaležna, ker me ni ven nagonila. Saj je bila večinoma tudi sama, ker je njen pač rad po gostilnah vandral s frendi, ampak vseeno je bilo lepo od nje. Spala sem pri otrocih v sobi. Ampak ves čas sem delala na tem, da grem. PO dveh letih obupnih naporov, ko sem že mislila, da je nemogoče, da človek naredi vse, ampak res vse, kar je v njegovi moči, šlo mi je pa vse narobe - ali vsaj za moje pojme z ne tako brzino, kot sem se jaz trudila, se je v nekem hipu čisto vse poklopilo. Odselila sem se z otroki.

Zakaj se nisem prej, ker sem ustvarjala pogoje za to, da nam je zdaj lepo in fajn. A bi bilo smiselno se odselit prej? Bi bilo, če bi trpela fizično nasilje, sicer pa po moje ne, je bolje si prej vse smiselno pripravit, čeprav je vmes hudo.

Pri tebi se mi zdi najbolj nujno, da si najdeš službo. Kakršnokoli službo. Potem pa najprej našparaj malo, da boš imela za nujne reči, za alarmantne čase. Ne moreš si privoščit z dojenčkom ne imeti npr. ogrevanja nekje, ali da te na cesto vržejo. Toliko rezerve moraš imeti. Potem pa začni iskat primeren najem. Včasih dobiš takoj, včasih pa mesece ni nič na razpolago ravno tam, kjer bi ti rada. Ne moreš biti odvisna od tega trenutka. Nič ni tako alarmantno, da moraš na vrat na nos z dojenčkom kam, razen če te tepe, to je drugače. Pa intenzivno delaj na tem, res intenzivno. Ne malo nehat iskat, potem pa bi kar takoj šla.

Če pa trpiš fizično nasilje, potem je pa edina pametna stvar varna hiša. V tem primeru pojdi na CSD in ti bodo pomagali.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako začeti znova...
5.11.2005 12:18:38   
Anonimen
Ne vem, koliko časa se že tako stanje vleče in koliko časa si še pripravljena potrpeti tam. Po eni strani bi bilo dobro si prej najti službo (jo iščeš?), da bi lažje šla v najem. Vendar če so razmere nevzdržne... To sama najbolje veš.
Sklepam, da si zaenkrat še na porodniški, torej neke prihodke kljub temu imaš. Začni iskati službo in stanovanje oziroma sobico takoj! Dlje kot boš odlašala, dlje bo hudo. Vse se da najti, če se hoče in če se potrudiš, pa da seveda vsaj od začetka nisi preveč izbirčna. Npr. pač sprejmeš samo začasno delo, honorarno za tri mesece, če drugega ni, toliko, da sproti lahko živiš, in medtem ko opravljaš to delo, iščeš tudi že novega. Pa za začetek, če si ne boš zmogla privoščiti drugega, si najameš kako sobico. Mogoče poiščeš med oglasi, kjer ljudje iščejo pomoč v gospodinjstvu in marsikdo nudi za tako pomoč tudi sobo. Lahko se pozanimaš, če bi bil otrok ovira. Na tak način bi ubila dve muhi na en mah... In počasi, korak po korak, boš lezla višje in dihala lažje.
Vedno se najde tudi nekdo, ki ti je pripravljen pomagati po svojih močeh. Največkrat so po mojih izkušnjah to ravno neznanci. Verjetno ti bo tudi tu na forumu kakšna pripravljena konkretneje pomagat, če se boš obrnila nanjo, z odprtim postom ali privat. Mogoče, če boš našla sobico ali stanovanje in boš rabila kako opremo... vedno se pri kom najde kaj, kar mu leži v kleti in lahko odstopi.
Varianta je tudi materinski dom. Čeprav je pomoje kar težko dobiti mesto v njem. Nimaš pa popolnoma nič za izgubiti, če se obrneš na svoj CSD in jim opišeš svoje težave ter vidiš, kaj ti lahko oni pomagajo.
In še to... imaš koga, ki bi ti lahko vsaj moralno, čustveno stal ob strani? Kako prijateljico? Tudi taka pomoč je zlata vredna, da ne obupaš. Da te nekdo spodbuja, ti vliva pogum in na kogar se lahko malo nasloniš, ko ti je težko.
Upam, da boš čimprej čimbolje uredila zadevo! Pa srečno!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kako začeti znova...
5.11.2005 13:26:27   
rija
Definitivno varna hiša, materinski dom...mislim, da tam lahko ostaneš kakšno leto. Potem pa se bo že kaj našlo...
Glede na to, da so se očitno prepiri že začeli in da lonci že frčijo po kuhinji, je pametno oditi v "nič", ki pa bo verjetno zate pomenil začetek nove poti, svobode in miru.
Pa še veliko prej se boš pobrala, če boš enostavno "prisiljena".

Želim ti obilo sreče in močne volje.

< Sporočilo je popravil rija -- 5.11.2005 13:27:00 >


_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kako začeti znova...
5.11.2005 22:55:26   
marmeladni krofek
zdravo...
mam eno vprašanje za anonimno... kaj pa starši? al pa ksna kolegica k bi te vsaj začasno vzela k seb? jz bi na materinski dom res pomisnla v skrajni sili... ceprov morm rečt da sm bla v podobni situaciji, samo da v mojem primeru ni bil grešni kozu moj partner, ampak moji starši... štala v glavnm! res je blo na začetku hudo, zdj je od tega že dobre 3 mesce in morm rečt da mi je res luštn...
po drugi plati se pa strinjam z ostalimi. bolš je zate pa tud za bejbija (da ne posluša dretja in še posebi, da ne gleda kako letijo lonci po zraku), da začneta na novo pa čeprov v varni hiši... veliko sreče pa sporoč kako ti gre

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kako začeti znova...
7.11.2005 8:35:37   
tijana
tudi jaz sem bila v podobni situaciji vendar sem na srečo imela starše, ki so mi nesebično pomagali skozi najhujšo stisko. tebi draga moja pa svetujem, da vso energijo vložiš v iskanje službe. za začetek kakršnekoli. vsako delo je častno če je pošteno. boš videla, kako fantastičen je občutek finančne samostojnosti. potem pa premišljeno iskanje stanovanja ali sobice za tebe in otročka. ta čas, ko boš pa še pri možu, pa se probaj izogibati konflikotm. ko te bo kaj razjezilo, ko boš imela občutek da bi ga najraje ubila ali mu v glavo zabrisala lonec, si samo sama pri sebi misli, kako narediš vsak dan korak bliže svoji samostojnosti in da boš vsak čas svobodna in kar je najpomembnejše: SREČNA. če pa je prisotno že redno fizično nasilje, udarci .... potem draga moja čimprej v varno hišo. otrok si zasluži lepo otroštvo in predvsem ljubezen, ne pa udarce. se zavedaš kakšne posledice lahko to pusti na otrokovi dušici. zato nikar. 

(odgovor članu marmeladni krofek)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?