|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kateri pomivalni stroj?
17.9.2011 20:00:29   
Poka
Sem v dilemi kateri pomivalni stroj kupit, ker ga še v bistvu nikoli nisem imela, v bloku je bila res majhna kuhinja. Edino enkrat v najemu sva imela enega kr nekaj, pa je bil v bistvu dober.

Nekako sicer ciljam na Bosch... Mora bit popolnoma vgradni, cene so me pa pravzaprav presenetile, sem mislila da so cenejši... user posted image

Kaj je pravzaprav treba gledat? Katere lastnosti so nujne in katere mogoče ne toliko? Koliko je v bistvu treba pripravit na kupček, da dobiš vsaj nekega povprečnega? Ali se ga sploh splača kupit v tujini? Sem gledala in se mi ne zdi bistvena razlika, s tem da mogoče pač nisem našla pravih strani...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kateri pomivalni stroj?
17.9.2011 20:15:51   
enea
imam bosch, ni vgradni, ima pa zamik vklopa, kratki program, če imam naprimer samo kozarce in lončke, pa kakšen krožnik, možnost pol pranja, eko program, program za lonce,... user posted image  karkoli boš kupila, naj ti v trgovini povejo kaj stroj nudi, pa se sproti odločiš ali tisto rabiš ali ne,..user posted image

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kateri pomivalni stroj?
17.9.2011 20:24:23   
mala
Jest ti svetujem Bosch, tudi, če stane malo več kot drugi se res splača. Mi ga imamo že 8 let in še zmeraj dela kot urca in prav nič mi ni treba spirat posode preden jo dam v stroj in vse opere...

_____________________________

Sem ponosna mamica štirim čudovitim sončkom:)

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
17.9.2011 21:08:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mala)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kateri pomivalni stroj?
17.9.2011 21:27:45   
malaMravljica
Jaz mislim, da ti bodo v trgovini znali svetovati, pa tudi kar se danes najde na trgu je itak vse precej dobro. Jaz imam sicer enega 16 let starega, zame no name znamka, pa dela kot nov. Ce bi kupovala novega pa bi rada imela takega, ki ima 3 predale, to pomeni zgoraj se tak izvlecni predal za pribor. Pa gledala bi, da potiho deluje.

Ti povem se to Bosch in Siemens. Ko sva midva kupovala pralni stroj sem jaz rekla Bosch in je prodajalec sam rekel, da naj vzamem Siemens, ker to izdeluje ista firma v bistvu oz isti deli so notri, sam drugo ime, tudi servis je baje isti in meni je bilo receno, da je tudi kvaliteta ista, samo cena je bila pri Siemensu bistveno nizja. No, s tistim Siemensom sem zelo zadovoljna.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kateri pomivalni stroj?
17.9.2011 21:51:46   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica

Ti povem se to Bosch in Siemens. Ko sva midva kupovala pralni stroj sem jaz rekla Bosch in je prodajalec sam rekel, da naj vzamem Siemens, ker to izdeluje ista firma v bistvu oz isti deli so notri, sam drugo ime, tudi servis je baje isti in meni je bilo receno, da je tudi kvaliteta ista, samo cena je bila pri Siemensu bistveno nizja. No, s tistim Siemensom sem zelo zadovoljna.




Velja lih kontra: Bosch in Siemens sta sorodni firmi (Bosch-Siemens Hausgearete - BSH), Bosch je srednji razred, Siemens vrhunski, zato je ta tudi načeloma dražji (razen v primeru kakih akcij), modeli Siemens imajo malo več funkcij, ki s časom preidejo v Boscheve aparate. Podobno velja recimo tudi za francoski De Dietrich (ekvivalent Siemensu) in njegovo hčerinsko podjetje Brandt (ekvivalent Boschu).

Tretji zgornji predal za pribor je fajn, če imaš predal za pribor v bližini pomivalca, da pribor zgolj prelagaš. Sicer je bolje vzeti pomivalca s klasično košaro za pribor, ki jo med spravljanjem pribora lahko odneseš do predala.
Kupiš stroj, ki ga rabiš. Dvajset funkcij ne rabi nihče, čeprav se fensi-šmensi sliši - škoda stran vrženega denarja, bolje ga investirat v pečico s pirolizo (samočiščenje). Večina ljudi uporablja zgolj dva programa: eko in klasičnega. Fajn je, da ima aquastop, polovično pranje, zamik pranja, poglej, kako je glasen. Pri slednjem je pomembno, da je stroj montiran med dve omarici, da ob strani ali zadaj ni praznega prostora, ker se ustvari princip bobna in je stroj glasnejši. Lahko primerjaš še porabo vode in energije, čeprav so pomivalni stroji dandanes že kar vsi zelo varčni.

(odgovor članu malaMravljica)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kateri pomivalni stroj?
17.9.2011 22:01:01   
ksenija12
Mogoče bo kaj pomagalo - aprila so na Zvezi potrošnikov naredili primerjalne teste glede kvalitete in cene - link
http://www.zps.si/dom-in-vrt/ciscenje-pomivanje/novo-primerjalnik-pomivalnih-strojev.html?Itemid=332&gclid=CO37jseIpasCFcMXzQod_SBW2w
Mislim da se to številko da dobiti tudi kje v knjižnici, če nisi član ZPS.

_____________________________

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kateri pomivalni stroj?
18.9.2011 15:05:40   
Poka
Joj, na žalost nisem član ZPS... Škoda.

Pri nas ima moja svakinja sicer pomivalni stroj Candy, ki dela že deset let in imajo sicer dosti kritik čez to znamko. Ona ga je sicer dobila po polovični ceni, ker je en kolega, ki se je poročil dobil dva enaka za darilo user posted image . No, ampak nekako sem vseeno odločena za Bosch ali Siemens, v tujini je pa še par drugih znamk, ki pa so ugodne, ampak jih ne poznam... Verjetno bi bil tudi servis problem.

Moram nekako naredit kompromis... kuhalna plošča ne bo poceni, pa tudi pečice se mi ne da ravno čistit, bi imela s pirolizo... Verjetno na račun pomivalnega stroja, ki bo moral bit ne ravno najdražji... Sicer pa ker ga še nisem imela, se mi bo že vsak zdel luksuz user posted image

Nekako bi pa rada, da gre notri čim več posode, tudi lonci - upam... Pa da, če je možno, sčisti tudi najbolj zažgane dele...

A se mi splača gledat npr. to, da porabi čim manj vode?

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kateri pomivalni stroj?
19.9.2011 10:14:29   
Anonimen
Glede na to, da stroja še nisi imela, se mi zdi fajn, če bi pri odločitvi najprej pogledala, kako poteka tvoj dan v kuhinji in kaj dejansko rabiš. A veliko kuhata ali malo - koliko posode se nabere in kakšna je ta posoda (veliki lonci in ponve, ali cel kup lončkov za kavo in ena večja posoda, pekači...) torej katere programe dejansko rabiš. Imaš navado vsak lonček pomiti takoj, ko ga prineseš v korito ali počakaš, da se nabere - zaradi polovičnega pranja? Imaš predal za pribor v neposredni bližini, kjer bo stal pomivaln istroj ali je na drugem koncu kuhinje - zaradi košare.

Kar se tiče znamk: Italijani delajo super kvalitetno in dizajnersko pohištvo, ampak slabo belo tehniko (razen nap, to je izjema). Siemens lahko v Nemčiji dobiš precej ceneje, ker ima dobavitelj pri nas nabite cene, pazi edino, da ima evropsko garancijo zaradi servisa. Ne velja to za vse modele, za večino pa. Bosch ima podobne cene povsod. Ampak če kolebaš med Siemensom in Boschem, vzemi slednjega, ker ima dobro razmerje med ceno in kvaliteto, pa še cenejši je kot Siemens.

Ali ti bo stroj delal uredu ali ne, je precej odvisno tudi od rednega vzdrževanja - na dnu ima filter, ki ga je treba redno čistiti, enako velja za tesnila ob vratih.

Po mojih izkušnjha je fajn investirat malo več denarja v solidno indukcijo (ker je tehnologija kar zapletena), pirolizo (pri čemer sama pečica ni treba, da je neka vrhunska znamka, ker podobno kot pri pomivalcu, večina uporablja le en ali dva programa), po potrebi pa še v no frost pri skrinji in zmogljivo napo (na to večina pozabi).

< Sporočilo je popravil Ankica. -- 19.9.2011 10:18:04 >

(odgovor članu Poka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
19.9.2011 10:30:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kateri pomivalni stroj?
19.9.2011 10:31:12   
pikica*
Mi imamo Bosch-a. Zelo zadovoljna. Kar se funkcij tiče, ni potrebno da jih je veliko. Kot je že ena napisala, večinoma na koncu uporabljaš dve. Fajn zadeva je časovni zamik. Pa seveda glej na glasnost. Vsi Boschevi, ki imajo oznako Silent (ali nekaj takega)  so tihi.

Indukcijo pa se ti splača vzet v Nemčiji. Midva sva vzela AEG in je bila tam bistveno cenejša kot pri nas.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kateri pomivalni stroj?
19.9.2011 18:43:28   
Putka
Dala veliko denarja za Boscha, tip po koncu garancije je šla neka elektronska pumpa. Kar gre pri teh strojih pogosto, je rekel serviser. In da se vidimo čez kaki dve leti, ker se bo zaradi masščobe (pa tako pridno spiram posodo prej) nekaj na mašini naredilo.. Kupila sem ga zaradi tega, ker se Boschi kao ne kvarijo. Mislim pa, da je več ali manj z vsemi firmami podobno..

Zelo prav pride:
- da je tih in ekološki
- zamik vklopa
- da se vse možne košare, predelki lahko podrejo...

Trenutno je v harvey Normanu precej ugodnih strojev, mislim da je Bosch pod 500€.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kateri pomivalni stroj?
19.9.2011 19:00:08   
petea
Poka,
meni se bolj od tega, katere vrste pomivalni stroj kupiti, zdi dobro razmisliti, kje bo stroj v kuhinji sploh stal.

Stroji so so dandanes že bolj kot ne vedno bolj podobni, tako da tudi tisti za malo nižjo ceno dobro opravljajo svojo nalogo kar nekaj let; meni so uporabne zadeve: zamik vklopa, možnost prestavljanja zgornje košare višje/nižje, premišljena posodica za jedilni pribor, glasnost stroja. Programa boš večinoma uporabljala največ dva. Ne vem, če je to, da porabi manj vode, zelo važen podatek za izbiro, saj mislim, da je dobro, da se posoda dobro splahne.

Da se vrnem še na pozicijo stroja: ne razumem ljudi, ki imajo v kuhinji v skladu s trenutno modo na višini rok pečico, ki jo uporabljajo npr. 1x tedensko, do pomivalnega stroja pod pultom pa se (po nepotrebnem) sklanjajo 20 x na dan, da zložijo vanj in iz njega vso dnevno posodo.


(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kateri pomivalni stroj?
19.9.2011 19:10:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: petea

Da se vrnem še na pozicijo stroja: ne razumem ljudi, ki imajo v kuhinji v skladu s trenutno modo na višini rok pečico, ki jo uporabljajo npr. 1x tedensko, do pomivalnega stroja pod pultom pa se (po nepotrebnem) sklanjajo 20 x na dan, da zložijo vanj in iz njega vso dnevno posodo.



Ima svoje pluse in minuse:
+ precej manj sklanjanja
- super, dokler stroj ne začne puščat (sicer malo verjetno, a vseeno mogoče, potem pa zna biti investicija v nove omarice levo in desno in pod strojem precej draga zadeva)
- ko nosiš umazano posodo v stroj, greš z njo nad tlemi, - voda in umazanija kaplja po tleh, malo gor stopiš in je popacana cela kuhinja. Če je stroj spuščen na tla, posodo nosiš prek pulta, kaplja po pultu in/ali odcejalniku korita. To je za nekatere zelo pomembna informacija, bolj kot pa sklanjanje.
Na koncu se pa mora vsak uporabnik odločiti sam in si kuhinjo ter aparate izbrati tako, da bo njemu pri delu udobno in ne da sledi modnim trendom in okusu sosedov user posted image .

< Sporočilo je popravil Ankica. -- 19.9.2011 19:11:17 >

(odgovor članu petea)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kateri pomivalni stroj?
19.9.2011 20:44:01   
malaMravljica
bom se enkrat pokomentirala, ker sem videla podatek, da je Bosch v akciji pod 500 eur. Potem pa se ti skor res splaca v tujini mal pogledat ves, ker v Nemciji recimo ga dobis full ceneje. Je pa res, da ne vem o kaksnem luksuznem primerku Boscha je govora no. Jaz vem, da Boscha za 500 eur ne vzamem, prevec denarja je to.
Alenkica. ko sem zgoraj pisala tisto o Bosch in Siemens, mi smo kupovali v Nemciji ves in gor nam je tako razlozil prodajalec in dejsnsko je bil Siemens cenejsi in to ze v dveh primerih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kateri pomivalni stroj?
19.9.2011 22:19:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO:
Alenkica. ko sem zgoraj pisala tisto o Bosch in Siemens, mi smo kupovali v Nemciji ves in gor nam je tako razlozil prodajalec in dejsnsko je bil Siemens cenejsi in to ze v dveh primerih.


Ja, razumem, kaj hočeš povedat in je povsem lahko cenejši, neglede na to se Siemens (ne samo pri nas, po celem svetu) šteje za tehnološko višje razvito znamko od Boscha. Sta pa obe solidni firmi.
Pri nas ima dobavitelj na Simens nabite cene, ker ga hoče prikazat kot prestižno znamko ala Gaggenau ipd. Dejansko (če vzamemo povprečje vseh modelov) je to višji razred aparatov, Bosch bi bil pa srednji. V Nemčiji ti dve znamki kot taki tudi obravnavajo, zato tudi ni takega razkoraka v ceni. Če primerjaš cene Boscha pri nas in v Nem., so cene podobne. Pri Siemensu pa je razlika lahko kar konkretna in se splača malo pobrskat. Se pa seveda najdejo tudi cenejši modeli, primerjat je treba funkcije, pa popuste, stare modele ipd.

< Sporočilo je popravil Ankica. -- 19.9.2011 22:20:02 >

(odgovor članu malaMravljica)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kateri pomivalni stroj?
20.9.2011 9:38:22   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica.
IZVIRNO SPOROČILO: petea
Da se vrnem še na pozicijo stroja: ne razumem ljudi, ki imajo v kuhinji v skladu s trenutno modo na višini rok pečico, ki jo uporabljajo npr. 1x tedensko, do pomivalnega stroja pod pultom pa se (po nepotrebnem) sklanjajo 20 x na dan, da zložijo vanj in iz njega vso dnevno posodo.


Ima svoje pluse in minuse:
+ precej manj sklanjanja
- super, dokler stroj ne začne puščat (sicer malo verjetno, a vseeno mogoče, potem pa zna biti investicija v nove omarice levo in desno in pod strojem precej draga zadeva) - predvidevam, da se bi v tem primeru uničil predvsem zadnji del omaric, ki pa so tako ali tako uniformne in zelo poceni, sprednji del (vrata) pa lahko ohraniš
- ko nosiš umazano posodo v stroj, greš z njo nad tlemi, - voda in umazanija kaplja po tleh, malo gor stopiš in je popacana cela kuhinja. Če je stroj spuščen na tla, posodo nosiš prek pulta, kaplja po pultu in/ali odcejalniku korita. To je za nekatere zelo pomembna informacija, bolj kot pa sklanjanje. - ajej, nikoli mi ni jasno, zakaj imate načrtovalci kuhinj tako slab občutek za praktičnost in razporeditev prostora (tudi moja mama je bila prodajalka kuhinj in tudi z njo glede določenih zadev s pomivalnimi stroji ne pridem skupaj, četudi jaz s svojim nimam nobenih težav, ona pa je zaradi svojega precej zašuštrala svojo kuhinjo);
Pomivalni stroj postaviš v zvišano omaro TAKOJ POLEG pulta. Do sedaj se mi še niti enkrat ni zgodilo, da bi morala kuhinjo brisati, ker bi karkoli polila pri prenašanju umazane posode po kuhinji. In ker je stroj na višini oči, lažje vidim, če so npr. otroci pustili kaj tekočine v kozarcih; če bi bil stroj na tleh in bi kozarce obračala na glavo zunaj stroja, bi zagotovo imela mokro kuhinjo, zdaj pa to naredim v stroju in se eventuelno zmoči samo notranjost stroja. Pa še otroci malo težje pridejo zraven in ušpičijo kakšno neumnost.
 
Nepotrebno sklanjanje 20x na dan je meni čisto mimo. O tem, koliko neumnih težav sem imela pri nakupovanja omare za pomivalni stroj, pa raje sploh ne bi izgubljala besed, saj so se prodajalci takrat obnašali, kot da prodajajo največjo novost in atrakcijo na tržišču, četudi je to bil že nekaj let standardni element kuhinj v tujini.
 
Tudi mi nikakor ni jasno, zakaj si večina ljudi kuhinjskih nadpultnih vtičnic ne da vgraditi tik pod viseče omarice (torej 30 cm nad stardardom), da so varnejše pred morebitnim zmočenjem, lažje dostopne in posledično lahko pripomočke pod njimi postaviš čisto do zida.
 
Nekateri ljudje smo toliko leni, da si raje zgradimo praktično hišo, ki nam olajša vsakodnevno življenje. Na žalost se nam je pogosto zgodilo, kadar smo zaupali mnenju strokovnjakov posameznih področij, da bi sami znali zadeve bolje izpeljati oz. smo jih sami načrtovali in naredili občutno bolje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kateri pomivalni stroj?
20.9.2011 10:25:28   
Anonimen
Ja, saj, tebi je fajn, zato imaš dvignjen pomivalec, ane? Ni pa to fajn vsem, pa če se tebi zdi še tako blesavo.

Moja naloga je, da stranki predstavim pluse in minuse določene zadeve, pa naj se gre za stroje, pulte, materiale,.... To je prva stvar. Recimo ultrapas z ravnim robom zelo lepo zgleda, sploh če je na robu alu trak. Ker pa rob ni zaščiten, tako kot pri dvojno zaobljenemu pultu, ta lep trak začne po sedmih, osmih letih nad pomivalnim strojem odstopat (para in to). Enim je izgled pulta bolj pomemben in ga vseeno vzamejo, drugi pa se raje odločijo za dvojno zaobljenega. Pri ravnih belih frontah, robljenimi z abs-om, se ob stiku postopoma nabere umazanija, ker je videt kot črn rob. Ene to moti, druge ne. Enim je všeč sijaj, ker se ga lažje čisti, drugim mat, ker je bolj robusten, tretji prisegajo na masivo.

Druga stvar je, kakšne želje ima stranka. Če noče na noben način imeti dvignjenega stroja, potem ga pač ne bo imela - ona bo živela v tej kuhinji, ne jaz in ne ti, razumeš, kaj hočem povedat? Eno je, kaj meni ustreza drugo, kaj tebi in tretje, kaj tisti določeni stranki. Tebe je fajn, ker imaš dvignjen stroj, moja kolegici je pa žal - ravno zato, ker jo motijo tiste pikice po tleh in da mora potem brisat (pač ni tako natančna ali karkoli že, skratka, zdaj jo moti). Ti si kuhinjo prilagodila SEBI, drugi si jo bodo pa sebi. Kar je tebi fajn, drugim ni. Pride kakšna starejša gospa, hoče čisto navadno pečico, navaden plin, dvojno korito brez pomivalnega stroja, ker je na to navajena in noče novih modernih pridobitev. Kaj si jaz tu mislim, ni pomembno. Lahko ji naredim ekstra moderno kuhinjo, ampak ona tam ne bo srečna. Torej svojega dela nisem naredila dobro, če je stranka nesrečna. Eni imajo takšne navade v kuhinji, drugi drugačne. Zato je fajn pred nakupom česarkoli razmislit, kako si posameznik organizira življenje, kako poteka vsakdan.

Tretja stvar je, ali ima nekdo sploh prostor za dvignjen pomivalni stroj (ali pač karkoli drugega bi želel). Zdaj bi vsi imeli otoke, ampak redkokdo ima prostor zanj. Ne moreš pa na vsaki strani pustiti 50cm prehoda, samo zato da imaš otok. In v enem majhnem blokovskem stanovanju, kjer je že itak vse natlačeno, imaš pred sabo dilemo: več delovne površine, dvignjeno pečico, dvignjen pomivalni stroj. Vsega ne moreš imeti. Kaj boš naredil? Prilagodiš kuhinjo uporabniku. Večina ima raje dvignjeno pečico in več pulta, opciji pa sta obe. Precej ljudi tudi noče prestavljat inštalacij ali za to nimajo dovolj denarja,... Enim je pomembnejši enotni videz kuhinje in si kupijo vgradni hladilnik, drugim je pomembnejša prostornina hladilnika in imajo zato prostostoječega.

Kot sem rekla že zgoraj: vsak si mora prostor prilagoditi SEBI. Moja naloga je, da stranki predstavim vse opcije, da poiščem najbolj optimalno varianto in poskrbim za točno dostavo in montažo, stranka pa se mora na koncu odločiti, kaj si želi in ali prostor in/ali finančne možnosti omogočajo izpolnitev vseh želja.

Poka, oprosti za smetenje, upam, da nakup stroja uspešno poteka.


(odgovor članu petea)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kateri pomivalni stroj?
20.9.2011 16:52:10   
olimia
Da se še jaz malo vrinem v tole temo. Imam vse aparate Bosch, ker je bil pač cenejši od siemensa.
Razen izjema je pomivalni stroj, ki je od Electroluxa(ELS67070R). Zanima me, če ima katera in kako je z njim zadovoljna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kateri pomivalni stroj?
21.9.2011 8:41:11   
Poka
Kar se tiče postavitve pomivalnega stroja ne morem več izbirat, ker imam namreč kuhinjo že postavljeno tri meseceuser posted image sam še aparatov ne... sem bila malo lena za kupovanje, ma sploh se mi ne da več, pa še finance user posted image

Jaz imam pomivalca na tleh v otoku. Tam je tudi pomivalno korito. Namreč iz mize se prinese posoda na otok in potem brez kapljanja zloži v stroj. Za hrbet še pa ne vem kako bo... Glede na to, da imam veliko kolegov med maserji, upam, da bo kdo kaj porihtal user posted image

Ma niti ne bi šlo imet pečice pri tleh in pomivalca na višini... oboje na višini pa tudi ne, ni toliko prostora za visoke omare. fronta, kjer bi lahko bile visoke omare je shramba, ker meni se pa zdijo te visoke omare namesto shrambe neumnost... Imam pa eno manjšo na nasprotni steni.


Ne vem katera je napisala, da ne bi dala 500 eur za pomivalca... Če mi katera pove, kje pa sploh najti cenejšega, bom ful vesela... Namreč jaz ga ne najdem, ampak sem pa že skoraj 100% da ga bom uvozila...

ful me moj že grdo gleda, namreč ja pač nočem se odpovedat pečici s pirolizo, indukcijska plošča bo pa malo večja siemensova, ker je že luknja izrezana, na srečo je v nemčiji pol cenejša. Pri nas so res ful drage. Kuham kar dosti, mogoče bi malo več, če bi bil pomivalec, pa se mi zdaj ne da... pomivat.

No, pri pomivalcu - če se le da, mora nit it vse, od pekačev do večjih loncev... A to pri vseh ne gre?

(odgovor članu olimia)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kateri pomivalni stroj?
23.9.2011 6:57:19   
olimia

IZVIRNO SPOROČILO: Poka

No, pri pomivalcu - če se le da, mora nit it vse, od pekačev do večjih loncev... A to pri vseh ne gre?



Pri večini lahko daš vse noter (teflon naj ne bi), sam kar ti vzamejo veliko prostora, ampak jaz perem v svojem starem popolnoma vse-
zgornja košara krožniki, kozarci, skodelice, spodaj pa lonci. Smo pa 4 člani in kuham 2× dnevno, vikend tudi 3×

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kateri pomivalni stroj?
13.3.2013 14:30:32   
LoCa
A mogoče kdo ve, če obstajajo pomivalni stroji ožji od 45 cm? Moral bi pasati v 40 cm, verjetno vgradni?

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kateri pomivalni stroj?
6.4.2013 21:28:57   
Poka
Zdaj je seveda že dolgo od tega in imam že pomivalca dolgo...

Sam nekaj... Kdor misli kupoavat stroj, naj nikar e daje ne vem koliko denarja zanj, tako kto jaz kokš, ki sem si kupila enega Boscha, ki je bil med dražjimi... V upanju, da bo boljši in ne vem kaj - in mi kozarcev sploh ne per dobro, celi lisasti ostajajo in sem zamenjala že vse nastavitve in preizkusila čisto vse...

Najprej sem mislila, da je kriva voda, ki je po mojem pri nas bolj trda... Pa ne... Soseda ima čisto en drug pomivalni, Gorenje in ji pere super in ena kolegica je rekla, da česa takega, ko dela men, pa še ni videla... Lise sploh ne gredo dol, niti ročno.

Sem sprobala vsa možna čistila že... Od najdražjih, do najcenejših...



_____________________________

<a href="http://lilyslim.com/"><img src="http://sddf.lilyslim.com/0M3Cp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="LilySlim Diet days tickers" /></a>

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kateri pomivalni stroj?
6.4.2013 21:44:20   
malibauc
Lahko govoriš slovensko?

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kateri pomivalni stroj?
6.4.2013 21:47:17   
malibauc
 Aja, drugi del je lažje razumjliv.........

(odgovor članu malibauc)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?