|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj prvič sam?
21.1.2006 16:58:34   
putina
Pozdravljene!

Zanima me, kdaj ste svoje otročke prvič pustile, da so šli kam sami za dlje časa (recimo z dedki in babicami, tetami ali strici na morje) in za koliko časa. Vem, da je to od otročka do otročka razčlično, pa vseeno, tako okvirno me zanima koliko so bili prvič stari in ali so bili kakšni problemi.

Lep pozdrav vsem mamicam in očkom!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj prvič sam?
21.1.2006 17:07:31   
Anonimen
Jaz še nikoli (stara je 2 leti), če pa bo letos kdo vprašal, jo bom z veseljem pustila. V poštev seveda pridejo samo stari starši.

(odgovor članu putina)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kdaj prvič sam?
21.1.2006 17:18:30   
putina
Aha, no, moja je sicer stara šele 2,5, meseca, vendar vsi stari starši bi že sedaj najraje videli da bi jim svojo punčko kar že zdaj dala (je prva vnukinja tako pri mojih kot pri partnerjevih starših) .. hvala bogu jo dojim in imam zaenkrat vsaj to za izgovor. Ko bo pa večja se bodo pa očitno pulili za njo. Oboji stari starši so že v penziji in oboji imajo vikende na morju, tako da ne vem kako bom potem rešervala ta problem, saj že sedaj delajo načrte, kako bodo z otrokom skos na morju user posted image  Upam da bodo razumeli, da za kak teden dva bo šlo .. kaj več pa ne .. saj immo otroke zase ne za stare starše.. sicer pa če bo punčka po meni, potem itak do 15. leta ne bo hotela nikmor brez mamice ..user posted image

(odgovor članu putina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kdaj prvič sam?
21.1.2006 17:39:23   
KODA
Tastarejši je bil star 2 leti,ko je šel s taščo v Maribor.Nobenega problema ni bilo.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu putina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kdaj prvič sam?
21.1.2006 17:41:14   
Anonimen
Jaz bi ga zaupala mojim staršem za več dni, za na morje npr. Ampak mati pravi, da vsi ostali upokojenci, ki imajo vnuke s seboj po morju, imajo normalne vnuke ...user posted image

(odgovor članu KODA)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kdaj prvič sam?
21.1.2006 18:18:19   
Gina
Nikoli niso imeli možnosti kam iti s sorodniki, ker jih nimajo, ali pa se jim jih ni zdelo vzeti s sabo.

Lana je bila stara 4 leta, ko je šla z vrtcem na morje, in pri isti starosti prvič na letovanje s taborniki - ampak je take sorte otrok, da ni problema. Dan je šel prvič z vrtcem pri 5. letih in s taborniki pri 6.

Ni mi jasno, zakaj nekateri komplicirajo pri starih starših, če bi jih dali z njimi ali ne. Če so kolikor toliko "normalne duše" bodo pa ja znali za enega otroka poskrbet. Zakaj toliko dvomov in posesivnosti?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kdaj prvič sam?
21.1.2006 18:27:24   
JASNA D
Tudi jaz se strinjam z Gino, da nekateri res priklepajo svoje otroke preveč nase. Hvala bogu, če ga hočejo malo vzeti s sabo.

Otrok se mora navaditi na to, da ni vedno očka ali mame poleg. Jaz že komaj čakam, da bom lahko za en podaljšan vikend otroke pustila pri starih starših in šla nekam brez njih. Si moram malo odpočit. Je pa mnenje moža glede tega,žal, popolnoma drugačno. Poleti bosta stara eden skoraj 3 leta, drugi skoraj 2, pa že sedaj nagovarjam moža za to, da ju pustiva pri babicah in jo nekam mahneva sama. Zaenkrat brez uspeha. Ampak bom vztrajna.

Jasna

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kdaj prvič sam?
21.1.2006 19:26:55   
corfu
Na praznovanje trideset letnice sva odšla, ko je bil sin star 8 mesecev, popoldne sva ga peljala babici in dedku, drugi dan ob času kosila sva šla ponj. Ni bilo nobenih težav, celo noč je prespal in sploh bil čisto zadovoljen.

01.01. dopoldne ga je tašča prišla iskat, zvečer sva šla z možem na ples, po sina sva šla 02.01. v času kosila.

pa še bi lahko našla nekaj takih primerov...

strinjam se z Gino, je pa res, da je odvisno od tega koliko ste mamice svoje otročke "navadile" nase in koliko otroci trpijo, ko niso z vami. pri nas nimamo teh težav in lahko si marsikaj privoščiva, pa smo vsi trije zadovolji. Malo več zaupajte babicam, saj so tudi one enkrat imele svoje otrokeuser posted image

_____________________________

Uživaj življenje...

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kdaj prvič sam?
21.1.2006 20:23:30   
Anonimen
z babi in atom na morje - na cres za en teden, ko je bla stara 13. mescov . brez problema! sploh naju niso pogrešal :) pa že prej bi jo dala brez problema, če bi pač prej šli. že velik prej je recimo večlrat prespala pri njih in sapala bolje kot doma

(odgovor članu putina)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kdaj prvič sam?
21.1.2006 21:35:36   
nejcko
Oba sem prvič pustila za en teden pri mojih starših, ko sta bila stara tam okoli 11 mesecev (sin malo manj, hči malo več) in ne eden ne drugi nista opazila, da sta očka in mami poniknila za nekaj časa.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kdaj prvič sam?
21.1.2006 21:49:45   
Jančika_
Ko smo nehali z dojenjem, sva ga prvič pustila čez noč pri mojih starših, takrat je imel 8 mesecev. Od tedaj redno skoraj vsak vikend eno noč prespi tam, nekajkrat tudi pri mojem bratu in svakinji. Zaenkrat je bil najdlje tam od petka popoldan do nedelje zvečer.

Lansko poletje, ko je imel eno leto, moja dva nista nič omenjala, da bi ga vzela na morje in se o tem nismo nič menili. Itak hodita jadrat s prijatelji, tako da to ne bi šlo. Za letos si pa zelo želim, da bi ga dedi in babi kaj peljala na morje, ker ga midva verjetno ne bova mogla (rodila bom v začeku julija, mož pa dela v šolstvu, tako da junija in septembra ne more imeti dopusta).

< Sporočilo je popravil Jančika -- 21.1.2006 21:50:15 >

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kdaj prvič sam?
21.1.2006 21:59:53   
Seven*
Jakob je prvic prespal pri babici, ko je bil star eno leto. Zdaj ga pa nocejo vec imeti. user posted image user posted image user posted image Vceraj so ga po dolgem casu imeli cez noc, pa je menda taksne pocel, da dvomim, da ga bodo se hoteli. user posted image user posted image user posted image Sem ga pa tako pogresala, da sem zgodaj zjutraj zacela BW-ju tezit, da je cas da Jakob pride domov..

(odgovor članu putina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kdaj prvič sam?
22.1.2006 20:54:17   
VITA74
Pri 16-tih mesecih je še prvič z babi na morje za 5 dni + sestra z nečakinjo, brez prblemov, saj je bil škrat od prej navajen z babi preživeti nekaj dni v kosu brez mamice user posted image

lp user posted image

_____________________________

srečna

(odgovor članu putina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kdaj prvič sam?
23.1.2006 7:07:20   
Errai
Jančika, pa naj mož vzame očetovski dopust septembra, julija bo itak doma na rednem dopustu. Moj tudi dela v šolstvu, pa ni glede tega dopusta nobenih težav. Septembra je koristil en teden tistega neplačanega očetovskega dopusta, da smo šli lahko uživat v Grčijo.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kdaj prvič sam?
23.1.2006 11:21:56   
dory
Moj se nikoli..pa je star 21mesecev...pa tud jest ne bi zdrzala, tko da ....user posted image

(odgovor članu Errai)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?