Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2026
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

.
je kuhala njegova mami, ostale stvari (peglala, prala,...) sem pa 90 % sama. V bistvu po porodu nisem bila slaba in počutila sem se v redu. Sem pa 4 tedne po porodu....
. Po mojih izkušnjah se splača počakati nekja etdnov in si tako zoorganizirati pomoč (prvi, ki naj bi pomagal, je seveda očka - večina jih je takrat na očetovskem dopustu). Po drugem porodu sem se tudi jaz kaj kmalu zagnala v delo, pa še mož in oba otroka so zboleli. Nisem delala na ful, ker živimo z mojimi starši in mi je mama veliko pomagala. kljub temu sem delala preveč, saj me je čez nekaj mesecev čisto sesulo.
mislim, zdej se bom pa neki metala na trepalnice, ko sem ful neprespana in se učimo "novega zanata"
aka pedenjanja in "branja" dojenčkovih potreb. me je prav brigal kok se kej sveti in katere revije bi blo treba u mize pospravt, kere čevlje v omaro dat..
pranje ni tak problem - sej to pralni stroj dela. in sušilc suši. pol samo zložiš in je stvar rešena. tko da je večinoma mož pucal in kdaj kuhal, pa kdaj smo naročil hrano, pa kdaj tašča kej skuhala, pa kdaj celo jaz (omg, res je - celo jaz; kdaj pa kdaj
Mene je pa mož prav razvajal prvih 6 tednov in sem mu resnično hvaležna za to, ker sem bila utrujena in nemočna kar nekaj časa. Žensko telo s porodom opravi veliko stvar in rabi počitek, pa naj rečejo pametni kar hočejo.