|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Komu dovolite...
31.12.2009 19:50:19   
polho3006
...da pestuje vašegauser posted image ? Moj user posted image  je star 10 dni in mi nekako ni da bi ga dala v naročje komurkoli drugemu, razen seveda možu (še moja mami ga ni pestovala). Mož ga pestuje še več kot jaz, ker sem po CR še precej slabotna in me je strah da bi se mi slučajno zvrtelo, ali postalo slabo.
No jutri so se napovedali obiski in...na kakšen način jim naj povem, dam vedeti, da...ne žečim da ga nosijo, ker se mi zdi user posted image  še premajhen, preveč nebogljen, da bi kdo drug nosil po rokah. Enostavno ne zaupam nikomur, razen možu. Ali sem mogoče preveč zaščitniška? Kaj mislite?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Komu dovolite...
31.12.2009 19:52:28   
ledenaa
Ja si
Dovolila sem vsakomur ki ga je hotel

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Komu dovolite...
31.12.2009 19:55:37   
Nalini

babicam, dedkom, tetam, stricem in vsem, ki jim zaupam .... pogoj je, da so zdravi in seveda le za nekaj minutk ....user posted image .... ko je bil moj mali user posted image nisem želela, da je dosti na rokah in to jasno povedala, nisem pa komplicirala, če ga je kdo za nekaj minutk pestoval ......

si pa ne predstavljam, da jaz kot babica ne bi pestovala svojega vnučkauser posted image ..... bi mi bilo kar hudo pri srcu ....

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Komu dovolite...
31.12.2009 20:00:57   
DanijelaNeli
Jaz prvo kot prvo sploh ne bi imela obiskov tako hitro... Otrok je na svetu šele 10 dni.
Milsim,da bi lahko bili tudi tisti,ki naj bi prišli na obisk malo uvidevni in razumljevajoči,da si še ti slabotna od CR,predvsem pa zaradi otroka.

Glede pestvanja in nošenja pri drugih... jaz sem pri prvi nosečnosti pustila samo tatiju od naše user posted image in moji mami.

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Komu dovolite...
31.12.2009 20:04:39   
end1
Za par minut sem dovolila babicama, sem imela pa srečo, da sem imela razumevajoče obiske in dojenčka ki je le spal. Ko pa detece spi se ga ne moti!

Sama pa tudi ne bi dovolila, da mi ga prenašajo kar tam vsi in jim to jasno povedala. Otrok je vendarle najin.

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Komu dovolite...
31.12.2009 20:05:13   
Volga
ja, si preveč zaščitniška.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Komu dovolite...
31.12.2009 20:07:13   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa
Dovolila sem vsakomur ki ga je hotel

Jaz isto - saj ga vednar niso prišli gledat in pestovat neki tujci ali daljni znanci, ampak družinski člani in prijatelji.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Komu dovolite...
31.12.2009 20:24:46   
PC Baby
Jaz prvih 6 tednov nisem dovolila nobenih obiskov. Sem jim pač rekla, da ne sprejemam in da so dobrodošli od takrat naprej. Nisem imela nobenih problemov ali užaljenosti zaradi tega in so vsi prišli enako dobro razpoloženi po šestih tednih. Če pa kdo slučajno ni razumel tega dobronamerno, je pa že njegov problem.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Komu dovolite...
31.12.2009 20:27:42   
tasa_m
Mojim in njegovim staršem.
Da je nebi dala niti moji mami mi ni na pamet padlo, ker mi je moja mami zelo,zelo dosti pomagala prvi mesec in sploh ne upam pomislit kako bi bilo, če je nebi imela.
Prijatelji pa so prišli po mesecu dni jo pogledat. In ni bilo nobenih zamer..so razumeli, da se moramo prvo sami zaštekat da bo vse OK.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Komu dovolite...
31.12.2009 20:48:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa
Dovolila sem vsakomur ki ga je hotel

Jaz isto - saj ga vednar niso prišli gledat in pestovat neki tujci ali daljni znanci, ampak družinski člani in prijatelji.

enako! boh, da sem bla malo fraj!

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Komu dovolite...
31.12.2009 20:51:11   
jakaracman
Ja ultra preveč zaščitniška si.Mama je tebe pestovala, a vnuka pa misliš, da ne zna???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Komu dovolite...
31.12.2009 20:51:28   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Ja si
Dovolila sem vsakomur ki ga je hotel



Se strinjam. Takega zaščitništva ne razumem. A poseduješ otroka? Kaj mu bo pa hudega, če ga ima še kdo drug rad, mu pošilja ljubezen, prijaznost in lepe misli, al pa celo če ga pestuje? A misliš da bo otroku zato slabše ali boljše v življenju?

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Komu dovolite...
31.12.2009 20:52:47   
Anonimen
gina, teb se pa mal krega danes mam obcutekuser posted image ....ce se motim, me lahko klofnes!user posted image

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Komu dovolite...
31.12.2009 21:00:13   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

gina, teb se pa mal krega danes mam obcutekuser posted image ....ce se motim, me lahko klofnes!user posted image


Ne, nič se mi ne krega. Tudi klofnila te ne bi. Samo svobodo pa ljubim, to je pa res - če jo kdo komu krati, se mi zdi to višek groze. Pa nimam več živcev glih za vse razvajene ljudi tega sveta, tudi to je res, pa za tiste, ki koga izkoriščajo tudi ne več. Ampak v bistvu je tako ok in prav, se ti ne zdi? 

Sem pa ravnokar odigrala partijo pinkponkauser posted image  mega fajn, že tretjo danes, govorila z bivšo taščo, pojedla odličen narezek, ki ga je moj pripravil in oddala enega otroka, zdajle bom še ta drugega,....user posted image user posted image  tako da...meni je fajn danes.  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Komu dovolite...
31.12.2009 21:31:55   
soncica01
naša je morala po rojstvu mirovati (zaradi opornic) in je nisem dajala nikomur v roke. Prepovedala sem vse obiske, nekateri so mi zamerili. Ni mi žal, če bi bilo še enkrat isto, bi naredila povsem enako, ker takrat nisem videla nobene koristi v tem, da si obiski ki pridejo otroka ki je pritrjen z opornico in mora strogo mirovati vlačijo po rokah. Stanje se je izboljšalo, rešili smo se a.o. Torej, naredi po svojem občutku, po diagnozah, ki jih bo dobil otrok (če jih bo), ker konec koncev je otrok tvoj in ti si najbolj odgovorna za njega. Srečno!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Komu dovolite...
31.12.2009 21:50:04   
Ploha
Vsakmu, ki je želel oz. je rekel če lahko za trenutek popestje....

(odgovor članu soncica01)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Komu dovolite...
31.12.2009 21:54:06   
botrca
Dovolila sem vsem ki so ga prišli pogledat...sorodniki, prijetelji, sosedi moji in njegovi eni že v porodnišnici eni kasneje doma. Seveda pogoj je bil, da so zdravi. To je trajalo nekje do otrokovega 2. meseca kar mi je pasalo, ker pol se je nekako umirilo in smo lepo uživali vsi 3 in se spoznavali user posted image . Če pa je kdo tudi kasneje prišel pogledat nisem imela nič proti.

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu soncica01)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Komu dovolite...
31.12.2009 22:03:12   
picola1
Jst tut mislim, da si preveč zaščitniška. Sama sem tudi pustila, da ga pestujejo vsi, ki so prišli, ker itak so prihajali na obisk (sploh pa na začetku) samo ljudje, ki so mi blizu (pa tut če bi bili kaki znanci, mi ne bi iblo panike, ker zaupam ljudem, da znajo prijet otroka, če ga že želijo prijet) Edini pogoj je bil ta, da so bili zdravi in da so bili zdravi vsi njihovi najožji družinski čalni (v tem primeru jim pa prva dva meseca tut na obisk nisem dovolila)...
Malo se skuliraj...prej se boš zavedla svoje pre-zaščitniškosti, prej boš zmogla zaupat ljudem, da tut oni znajo in zmorejo (sploh če imajo svoje otroke). Na začetku bo malo hudo...pa probej mal zamižat...pol se boš pa navadila...
Pa lepo materinstvo. user posted image

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Komu dovolite...
31.12.2009 22:49:09   
hubi
Če je spala, je ni dobil nobeden, če je bila budna, kdor je želel.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Komu dovolite...
1.1.2010 1:17:42   
benika
Joj polhek, preveč si zaščitniška, preveč. Razumem, da prijatelji ne pridejo na obisk, saj vsaka mlada družinica potrebuje čas, da se privadi drug na drugega. Ampak da prepoveduješ cartanje vnučka lastni babici....aa, to ni dobro in niti pošteno do mame.

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Komu dovolite...
1.1.2010 1:27:37   
Nasy
Ko sem prišla iz P, se je tašča takoj prlimala na malo, je ni dala iz rok, mala se je jokala, lačna, ampak ona je že vedela, da otrok ni lačen in je pri njej vsak otrok nehal jokatuser posted image Do dopolnjenega 3. meseca naše punčke sem potem takoj prepovedala obiske.

Odvisno, kako imaš obzirne obiske. V drugo sploh ne vem, če bom dovolila obiske oz. bom po pol ure rekla hvala, da ste prišli, zdej pa bi si radi malo odpočili..so 

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Komu dovolite...
1.1.2010 7:53:36   
blanč
ojoj, niti mamauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


< Sporočilo je popravil blanč -- 1.1.2010 7:54:50 >


_____________________________

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Komu dovolite...
1.1.2010 8:07:53   
**Tinkara78**
IZVIRNO SPOROČILO: polho3006

...da pestuje vašegauser posted image ? Moj user posted image  je star 10 dni in mi nekako ni da bi ga dala v naročje komurkoli drugemu, razen seveda možu (še moja mami ga ni pestovala). Mož ga pestuje še več kot jaz, ker sem po CR še precej slabotna in me je strah da bi se mi slučajno zvrtelo, ali postalo slabo.
No jutri so se napovedali obiski in...na kakšen način jim naj povem, dam vedeti, da...ne žečim da ga nosijo, ker se mi zdi user posted image  še premajhen, preveč nebogljen, da bi kdo drug nosil po rokah. Enostavno ne zaupam nikomur, razen možu. Ali sem mogoče preveč zaščitniška? Kaj mislite?


Sicer sem sama pestovala hčerko enajsti dan - nedonošenka, ati dosti pozneje. Prva je videla hčerko od ostalih moja mama in potem še očim. Izborila sem pa obisk še za taščo in tasta. Drugače pa ko sem prišla domov jo je mama takoj morala vzeti v roke. Zelo bi mi zamerila, če ji ne bi dovolila in tudi potem jo je prišla obiskat čisto vsak dan. V začetku so jo torej pestovali moji in njegovi starši in svakinja. Je pa imela komaj dva kilograma.
Je pa bilo tako, da otroka nisem nikoli budila zaradi obiskov. Tudi za patronažno ne. Ker je po dveh mesecih bolnišnice imela že svoj ritem in ga nisem motila. Smo pa imeli doma razkužilo za roke in maske. No te sem na koncu rabila jaz, ker sem zbolela. Ostalih pa ni bilo na obisk v kolikor so bili bolani.

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Komu dovolite...
1.1.2010 8:21:07   
Anonimen
Uf,ultra prevec zascitniska!

Edini pogoj je bil,da je obisk zdrav in da so si umili roke preden so ga zaceli zuliti.

(odgovor članu **Tinkara78**)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Komu dovolite...
1.1.2010 9:14:12   
Urska09
polho, čist te razumem. Novorojenček je tako drobcen in nebogljen, pa še tvoj prvi otrok, a ne? Lej, jaz bi na tvojem mestu naredila takole: prijatelji ter širši krog družine naj pride prvič na obisk šele po 1 mesecu (ali kasneje), babice in dedki (pa kakšna sestra ali brat, če ga imaš) pa naj otročka le pridejo pogledat in pocartat. Pod pogojem, da so popolnoma zdravi in da si fajn umijejo roke. Veš, čim prej se jih bo otrok navadil, tem bolje zate in zanj. Boš vsaj imela širok krog varušk, ko jih boš rabila. In verjemi, zelooo hitro bo prišel ta čas. user posted image

Pa srečno!

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?