|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kot da mu je dolgčas
5.11.2005 16:23:29   
Anonimen
Saj ne vem, al je prav, da semle pišem al bi mogla med Zgode in nezgodeuser posted image
Takole je: Pri nešem 17 mesečnem škratu včasih opazim, da se dolgočasi. In potem začne seveda tečnarit, hodit za mano, trmit se, iskat pozornost....
V varstvu je skupaj s 4 otroci. Zam je družba, direndaj, igrauser posted image ...ko pa prideva domov, moram biti jaz seveda nadomestek prijateljev za igro. Ponavadi spustim vse iz rok in ko se preoblečeva, se igrava skupaj. user posted image  Včasih se tudi sam zelo lepo zaigra-s kockami, knjigicami... Potem pa seveda pride čas, ko moram jaz kaj skuhat. In velikokrat (ne vedno-včasih se lepo igra) se v tistem času, ko sem jaz v kuhinji, on pa v dnevni sobi (vse v istem prostoru) začne na dolgo in široko dolgočasit.user posted image  Ponavadi pride k meni v kuhinjo in začne plezat po meni. Bolj mu razlagam, da mami kuha, slabše je. Včasih ga posadim na pult, da me opazuje, največkrat pa tud to ne pali. Včasih mu enostavno pustim, da iz omar zloži vse lonce...samo da lahko v miru skuham. user posted image
Če ga nesem nazaj v igralni kotiček, bo tam kakšno minuto, potem pa spet ves zdolgočasen pride v kuhinjo in me vleče za hlače. Vendar...žal ne morem bit non stop z njim. Nimam nikogar, ki bi mi kuhal ali pa v tistem času delal družbo malemu.
In tako se pogosto dogaja, da imam slab občutek, ker v času do kosila joka, je slabe volje, niti noče več k meni, če ga pokličem....

Tko da zdaj sploh ne vem, kako bo šlo to naprej.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kot da mu je dolgčas
5.11.2005 18:27:45   
thumbelina
Pri nas je bilo tako dokler ni šla v vrtec. Zdaj je tudi popoldne en zlati otroček. Očitno se dovolj znori tam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kot da mu je dolgčas
5.11.2005 20:02:26   
Marogica
Kristina, pri nas je tako še sedaj, pa je Bor star že 4,5 leta. Sicer ne tako extremno, pa vendar. V tem obdobju, kot pa je sedaj tvoj, pa je bilo pri nas enako. Ko je prišel iz vrtca, pa do spanja, smo se (morali) ukvarjati z njim. Tudi jaz nisem kaj dosti naredila oz. vso gopsodinjstvo sem preložila na večer, ali pa na sobote, kadar je ostal Bor pri moji mami. V svojo sobo je hodil samo spat.
Kar se pa kosil tiče, je bilo podobno, da sem ga pač zaposlila v kuhinji, kjer je imel "svoj" predal (samo plastična posoda), da je bilo vsaj nekaj miru in da sem skuhala.
Mislim, da je to čisto normalno, da se otrok v tem obdobju dolgočasi, če se bi moral igrati samo sam ali pa vsaj ne za dolgo. Še sedaj ga moram dostikrat motivirat, da se igramo najprej vsi v njegovi sobi, nato pa ga "zapustimo". Ponavadi mu rečem, če nas povabi v svojo sobo.
Na žalost ti ne znam pomagat, le povem ti lahko, da je bilo (in še je) pri nas enkako.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu thumbelina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kot da mu je dolgčas
17.11.2005 1:50:58   
KODA
Našima dvema igra in družba v vrtcu,zgleda na zadostuje.Ko prideta domov,prvo razmečeta igrače,nato se sama igrata nekaj časa,ko se pa naveličata,pa začneta tečnariti.Največkrat jih peljem ven.Če pa ne ,pa moram vse pustiti in se ukvarjati z njima,drugače začneta kar dobro kazati znake zdolgočasenosti.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kot da mu je dolgčas
17.11.2005 7:39:47   
Anonimen
js v primerih ko morm kej nujno narest a la kosilo tamali pržgem risanko (telebajski, veseli avtobuski) in obnemi tut za 45 min tko mam mir :)
če pa kej sitnari pa mal kuham pa mal se z njo ukvarjam, jo dam na pult, jo držim v naročju pa mešam al pa kej tazga..sej k kuhaš razn ko res prpravlaš in v lonce daješ si 100% zaposlen pol k se pa kuha pa lahko tut za minuto od šporheta pogledaš :)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kot da mu je dolgčas
17.11.2005 7:40:45   
PIAF
Pri nas je čisto enako kot pri vas, s to razliko, da imamo doma atija, ki ga poskuša zamotiti, ampak mama je zakon in ni šans, da bi se igral z atijem. Se mi obeša na noge in sitnari. Včasih ga posadim v stolček za hranjenje in mu dam nekaj, da se zamoti tačas. Ima pa tudi svoj predal s plastiko, ampak to zaleže za en čas, potem pa ko se naveliča, je spet kaos. Ko bo malo večji, ga bom zaposlila v kuhinji, da mi bo pomagal, sedaj pa je še premajhen (14 mesecev).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kot da mu je dolgčas
27.11.2005 22:34:38   
frutka_
Kristina pri nas je enako. Sicer je mali zelo vesel, ko prideva domov (kadar je lepše vreme sva po vrtcu še zunaj) in se gre igrat jaz pa z njim. Ampak šment, kakor obrnem pete je mali za mano in me vleče nazaj v sobo, pa k igračam...če ne pridem v trenutku je zelo užaljen. Običajno ga fintiram tako kot ostale, zloži posodo iz stroja, naloži noter svoje flaške, dam mu kuhalnico in piskrček pa "kuha", vklopim muziko glasneje in vmes zapleševa, malo pojem, guncam afne, ga žgečkam in hecam, mu dam sadje za jest...ma, ne vem..karkoli mi pade na misel. Je pa res da imam tudi jaz slabo vest glede tega ampak nič ne morem kot da skuham, če je potrebno, ker imamo še atija ki pride lačen iz službe.
Nekako ga sfintiraj, če se malo dere ne skrbi, ker ni s tem ovirano njegovo zdravje ali morala...v glavnem, če te kaj potolaži vidim, da je to kar običajno pri malčkih. Aja, jaz sem mu dala v spalnici poleg previjalen en plakat z žuželkami in zdaj je previjanje zakon (prej je bilo kaotično). Morda nabavi kakšen plakat, kjer so gor fotografije živali, besede, črke, in naj ga opazuje medtem ko kuhaš. Plakat pa lahko napopaš kamorkoli na element v njegovo vidno polje.


ČLP(čisto lep pozdrav)

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kot da mu je dolgčas
27.11.2005 22:39:39   
frutka_
Aja, morda še to. Otrok naj bi razumel, da zmeraj ne more biti prvi, včasih je potrebno tudi počakati. Pa to zdaj ne pomeni, da ga pustiš vedno da čaka do zadnjega in prav tako ne, da bo vedno vse takoj storjeno ko on želi. Gre preprosto za samostojnost, da on razume, da se lahko tudi sam zaigra in da imaš tudi ti pravico do časa zase! Pa če kuhaš ali pospravljaš, ležiš. Najti je treba eno srednjo pot, ki obema odgovarja. 

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?