|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Krvavitve pred menstruacijo
19.4.2010 19:20:13   
Anonimen
Pozdravljene!

Imam en problem in se obračam na vas, saj upam da ima katera podobno težavo kot jaz.
Namreč nekje 10 dni pred menstruacijo se mi pojavi rdeče-rjav izcedek, ne preveč močen, ki pa traja vse do menstruacije, torej celih 10 dni. To se mi ponavlja iz meseca v mesec in je zelo neprijetno. Ker pa si želiva s partnerjem otroka, upam da ne predstavlja to kakšne težave.
Če ima katera podobno težavo, bi bila vesela vsakega odgovora.

Lep pozdrav!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Krvavitve pred menstruacijo
19.4.2010 19:29:32   
BabyKitty
Jaz sem imela podobno težavo... Rjavi ali rdeči blagi izcedki do 10 dni pred M... G me je poslala naprej na neplodnostno s sumom na endometriozo... Se jo pa da ugotoviti le z operacijo in mislim, da v 30% nekje povzroča neplodnost... Meni je uspelo zagledati user posted image kljub temu... Pušenjak pa mi je na forumu odgovoril, da gre lahko tudi za zgodnji splav, popuščanje rumenega telesca ali nekaj podobnega user posted image ampak, če se to pojavi večkrat je manj verjetno kot endometroza...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Krvavitve pred menstruacijo
19.4.2010 19:43:08   
tintin
tudi jaz sem imela podobno, začelo se je s tem, ko sem nehala jemat KT....in je isto trajalo nekje od ovulacije do M. Sem tudi zanosila s temi izcedki, prvič po kakih 6 m in imela izvenmateernično n., potem spet po 7m. in imela grozeči splav. V bistvu sem sama ugotovila, da gre pri meni najverjetneje za popuščanje rum. telesca (=pomanjkanje progesterona) in sem potem ob grozečem splavu dobila Dabroston (progesteron) in donosila do konca. No, po porodu sem bila nekaj časa itak brez M (kakih 10m), potem so bile M normalne...brez izcedkov prej, nato se je počasi spet začelo....pa 3 dni prej, pa 4 dni prej....no, potem sem spet zanosila in takoj sama od sebe začela jemat Dabroston (progesteron)...no, ta druga nosečnost se počasi izteka in kmalu bomo dobili user posted image .
Tako, da upanje je, kljub tem izcedkom, ki so skrajno zoprni. Good luck!

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Krvavitve pred menstruacijo
19.4.2010 21:43:42   
pajkica2
Meni se je ta izcedek pojavil zdaj 2x po SS. Merim si tudi bazalno temparaturo in je bilo med ovulacijo in menstruacijo samo 10 dni (že prej pa izcedek). Če bo naslednji mesec spet tako bom šla do ginekologinje. Tudi tebi priporočam da greš na posvet, verjetno boš dobila Dobroston.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Krvavitve pred menstruacijo
20.4.2010 9:39:49   
RG
Hvala za odgovore. Drug mesec tako grem k gin. in upam da se bo vse dobro izteklo, ker se že to vleče kako leto. Saj sem že hotela prej it na pregled, pa je moja gin.tako zasedena, da je pri njej čakalna doba do nekaj mesecev. Me pa malo skrbi da bodo ti postopki dolgotrajni, preden bo uspelo. Vendar upam na najboljše.
Kaj te tablete Dobroston predpiše gin.ali jih je možno dobit tudi brez recepta? Pa če ve katera po kolikem času se stanje izboljša.



(odgovor članu pajkica2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Krvavitve pred menstruacijo
20.4.2010 17:00:34   
BabyKitty
Če imaš probleme z izcedki ipd. to povej sestri, ko se naročaš... mene je naročila v roku 4 dni... čeprav je drugače čakalna doba za pregled več mesecev...

(odgovor članu RG)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Krvavitve pred menstruacijo
21.4.2010 14:31:08   
Poka
Joj, to imam jaz... Pa ful vnetja že par let... Nič ne pomaga. Brala sem, da gre mogoče za pomanjkanje progesterona izcedek je pa bil ravno v mesecih, ko sva v času plodnih dni intenzivno user posted image . Klicala sem ginekologinjo, pa mi je rekla, da lahko v primeru takih težav pokličem in pridem drug dan. Zdaj pa ta mesec ni bilo takih izcedkov in tudi nisem imela vnetja. Sva pa z mojim zgrešila poldne dni.

Hecno je tudi to, da sem ta mesec polila večje količine jogurta, ki ga sicer ne in pravijo, da pomaga ublažit vnetja, sam ne vem kako, ker to je bil navaden actimel, ki je tako poln cukra, ne pa vitaminov.

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Krvavitve pred menstruacijo
26.4.2010 10:56:19   
boaline
Tudi jaz imam podobne težave, no do sedaj sploh nisem vedela, da je to lahko težava. sedaj pa prebiram forume in vidim, da rjav izcedek pred menstruacijo, ne pomeni nič dobrega. ali je katera sploh zanosila kjub tem izcedkom brez ponoči tablet? kaj mi svetujete naj obiščem gin.? hvala

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Krvavitve pred menstruacijo
26.4.2010 11:08:41   
Anonimen
Tudi jaz sem najprej mislila, da to ni nič takega, zdaj me pa že pošteno skrbi, kaj je narobe. Sicer grem čez dva tedna k ginekologu, ampak ko prebiram forum, vidim da je to težava veliko deklet, ki želijo zanositi. Tudi jaz bi rada vedela, če je kateri uspelo zanositi po jemanju teh tablet Dabroston in po kolikem času.

(odgovor članu boaline)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Krvavitve pred menstruacijo
26.4.2010 17:41:32   
shyshy
V bistvu imajo podobne težave tudi dekleta ki ne želijo zanosit, vendar pa žal ginekološke težave opazimo šele, ko nekaj časa poskušamo zanosit pa to ne rata. Tudi meni se je pred zdaj že več kot 4 leti začelo enako... pa sem ignorirala... potem sva želela zanosit, pa ni šlo... pa sem vse sorte tablet dobivala, dabroston da so mi premaknili krvavitev, pa čez še klomifen za ovulacijo... ko se je dejansko razvila čokoladna cista je bil to šele alarm da grem na laparoskopijo. in danes? Bila sem že operirana, v manj kot 2h letih mi je ta zoprnica povzročila kar nekaj zgage v trebušni votlini, tako da operacija niti ni bila tako enostavna, danes pa se mi vse skupaj ponavlja. Zanosila še vedno nisem, raven hormonov imam vseskozi primerno, tudi UZ so vsakič normalni (no, razen te ciste na jajčniku), hodim pa že kake pol leta v ambulatno za neplodnost in sem imela pred enim tednom prvi IUI. Morda se sliši enostavno ko prebereš, ampak sigurno ni... Zato punci, takoj na pregled!!!

Upam da pri vama ne gre za podobno zadevo, če pa vaju preventivno pošljejo na laparoskopijo pa nikar ne odklanjajta! Prav bi bilo da vama čimprej ugotovijo zakaj prihaja do teh vmesnih krvavitev in izločijo sume na endometriozo in druge podone bolezni ki povzročajo neplodnost.

Punce, ne ignorirajte krvavih (rjavih) izcedkov če se ti ponavljajo... pa če vam kdo reče da zanosite, ne zmahujte z roko, ker zdravniki vejo zakaj to rečejo... itak pa pravijo da če čakaš na primeren čas za otroka potem čakaš zaman...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Krvavitve pred menstruacijo
26.4.2010 19:01:09   
tanjusi
no še ena s podobnimi težavami... teh izcedkov in vmesnih krvavitev se spomnim izpred 13 let in takrat sem šla prvič h ginekologu in dal mi je kontracepcijske..izcedki in vmesne krvavitve so minili , normalno sem donosila dvauser posted image , z prekinitvijo jemanja kt za tri mesece.... Prejšnje poletje pa sem spet prenehala z jemanjem kt in po enem mesecu zanosila , končalo se je po dveh mesecih z ss... imela sem tri mesečno prekinitev, takrat pa sem spet opazila te izcedke in vmesne krvavitve, kljub temu sem spet zanosila in imela ss v 5 tednu, v bistvu sem opazila da sta bila prvi in drugi ss točno na datum ko bi mogla prit user posted image ... Sedaj naslednji teden imam kontrolo in upam da ta problem skupaj z ginekologinjo rešiva... mislim pa da sta ss in izcedki povezaniuser posted image

_____________________________

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu shyshy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Krvavitve pred menstruacijo
26.4.2010 21:24:53   
ninchi9
Glede teh izcedkov pred menstruacijo bi naj prišlo zaradi popuščanja rumenega telesca:

http://med.over.net/forum5/read.php?19,5212176

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Krvavitve pred menstruacijo
1.5.2010 15:52:52   
Poka
Točno to...

Nama so vsi govorili, naj imava otroke, pa sva ignorirala in sva si rekla, da bo že, ko bo čas. Zdaj bom stara 30, tako da se lahko to zaradi teh zadev še zelo zavleče...

Tudi jaz sem že prej opazila izcedke, ampak se mi je zdelo, da je to normalno - da je to pač menstruacija in na začetku šibka, zato me sploh ni skrbelo.

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Krvavitve pred menstruacijo
2.5.2010 10:24:52   
tanjusi
Če imaš probleme z izcedki ipd. to povej sestri, ko se naročaš... mene je naročila v roku 4 dni... čeprav je drugače čakalna doba za pregled več mesecev...

in kaj ste dobila punce ki imate probleme z izcedki?

_____________________________

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?